DAGBOK 2019

 


Amanda och Kattedals Petter juli 2018

Tillbaka

 

8 december

Kattedals Petter har också åkt till sin nya ägare Emeli som bor i Halmstad, nu är det bara Guidetti som är kvar och ska åka.  Lacazette är ju till salu med , så han kommer förhoppningsvis även han hitta en ny ägare här i vinter.
Amanda trivs bra med Soxan och hon både rider och kör honom , en väldigt snäll och trevlig kille är han.

Mary mår bra i sina hovar men har tappat mycket i vikt och har fått tillbaka sin hosta som hon hade som unghäst så nu har jag släppt ihop dem med de andra så kan hon har fri tillgång på ensilage och äter kraftfoder, tror aldrig hon har ätit så mycket kraftfoder som hon äter nu, de lutar åt att jag snart ska låta henne vandra vidare.

 

23 november

Gloria lämnade oss den 6 november och resan har gått bra för henne till sina nya ägare och allt verkar funka bra för dem.  Det var en riktigt sorlig  dag här hemma när hon hade åkt. Wilmer verkar trivas toppenbra hos sin nya ägare och det är kul att kunna följa dem .
Idag kommer Kattedals Petter att åka till sin nya ägare, han kommer inte att åka så långt mer info kommer.

Amanda har varit och  iväg och köpt sig ett varmblod en valack som heter Mr Big Sox , det är en jätte om man jämför mot våra små ponnyer hela 165 cm över marken ;) men han verkar vara en snäll kille och framtiden får visa hur det kommer att gå med honom.

Axtorps Salmiak har fått åka  hem till sin nya ägare och han är saknad då man inte får några pussar av honom nu längre ;), även Myran har åkt hem till sin ägare och kommer att start på travet nästa år i deras regi.

Både Ynwa och Lacazette har fått sina pass nu och Lacazette kommer att läggas ut på annons då han är till salu så är det någon som är intresserad av honom är det bara att höra av sig.

3 november

Nu börjar Amandas tävlingsliv med ponnyerna ta slut, det är bara en heldag kvar och det är i Mantorp nästa helg den 9 november och ev ett lopp sedan i december.  Wilmer har flyttat till sin nya ägare Irene Oinonen i Finland och det var en lång resa men allt har gått bra. På Onsdag så kommer Gloria att åka till sin nya ägare i Norge, så de börja kännas nu att det här med ponnytrav börjar lida mot sitt slut, vi kommer kanske att starta något nästa år men då med lånekusk och inte alls på detta viset som det varit innan, det har ju varit en livsstil i många år kan man säga.

Mary är pigg och glad men de har tagit hårt på henne och hon har tappat väldigt många kilo, Ynwa mår toppenbra och växer så det knakar.  Lacazette är till salu om någon skulle vara intresserad av att köpa honom. Dee-Dee är ombetäckt och konstaterad dräktig igen med Mi Rey.

Vi var ju iväg på Generalmönstring med Bethoven och Mi Rey båda fick 41 poäng och Mi Rey var den enda på båda avelsvärderingarna som fick 99 på rörelserna även om han var i något högt hull.  Är glad att det är 5 år till nästa GM då de var en väldigt lång dag med betoning på lång.

 

21 juli

Vad tiden springer iväg , jag hinner inte riktigt med känns det som . Här har de ju hänt en hel del . Tävlingssäsongen har gått bra och våra hästar har gjort fin fina resultat, det kan ni läsa om under trav.

Tyvärr blev Mary jättesjuk i fång i mitten på maj och har medicinerats med butta sedan dess, hon fölade nu den 16 juli ett svart sto föl 14 dagar för tidigt ( vilket hon brukar iof göra) , men fölet ville inte stå själv från början men efter att vi har varit uppe och lyft henne 1 gång i halvtimmen så reste hon sig själv och mådde bra, vi trodde ju att allt skulle flyta på bra sedan men tji fick  vi . i fredags så fick hon diarre och blev väldigt dålig, orkade inte dia själv med någon reda och det bara sprutade ur henne , fick köra ner till Helsingborg med henne där hon står nu och tyvärr är de ju så okristligt dyra så man har ju inte råd att ha dem där så länge, har ju fått sätta en gräns och den är ju nästan helt slut nu med tanke på att det gick på 24 tusen första dagen hm . Så i morgon ska hon hämtas hem på eftermiddagen om hon inte skulle bli sämre för då får hon vandra vidare.

Dee-Dee har även hon fölat 18 dagar för tidigt  på exakt samma dag som hon fick Spotify fast bara 9 år senare , där har allt gått bra och han är en riktigt buse som fått namnet Slättens Lacazette. Dee-Dee betäcks även om i år med Mi Rey.

I år så måste jag visa fram Mi Rey och Bethoven på Generalmönstring men ska erkänna att det inte känns så kul att behöva göra det i år då de känns som att SSS föreningen är i riktigt gungning och att de bara har slängt ihop en AVN bara för att de ska bli någon, ställ in avelsvärderingen i höst och jobba på i lugn och ro till våren säger jag för allas bästa men de känns inte riktigt som att de lyssnas på medlemmarna riktigt.

 

 

 

13 april

Nu har det snart gått 4 månader och vi går närmare sommaren och bete för hästarna. Amanda har kört 2 lopp med Namnlöse med fina placeringar och tider med honom och i morgon så börjar tävlingssäsongen på riktigt med en heldag på Åby, de som ska ut där är Petter och Namnlöse, så vi hoppas på 2 lika fina lopp med dem i morgon och att Petter är på gott humör.
Det är ju Amandas sista ponny år,  så i år kommer det att bli ett så långt tävlingsår som möjligt.
Mary och Dee-Dee börjar båda bli runda och fina även om de inte är beräknade att föla förens i juli, fast Mary har varit rund hela tiden ha ha.

Annars händer väl inte så mycket här hemma, tror iof att de är dags för generalmönstring för Bethoven och Mi Rey i år så man får väl tänka till lite hur de ska beta i sommar, Bethoven kommer att få stanna kvar här hemma på bete och Mi Rey och Madgic får åka till sitt vanliga stället (tror jag att de blir), allt för att de ska bli så smidigt som möjligt för oss.

 

Tillbaka