DAGBOK 2017

Tillbaka

 

6 juli

Nu har vi haft semester och de var så skönt, vilken vecka vi hade uppe i stugan , fint väder och bara sitta och njuta av lugnet (även om de blåste bra där med) och inte göra något alls, blev en del badande i alla fall och lite fiske också.

Här hemma har tävlingarna rullat på och med fina resultat , bara Riival som uppförde sig dumt igen på Halmstadstravbanan, men övriga hästar har varit fina och bra resultat. Slättens Ellen har vi lånat ut på foder till Karolina Odenman, det är även hon som köpte Slättens Edwin av oss så nu är halvsyskonen ihop. Ellen kräver lite mer tid än vad vi har just nu med henne så vi tror att detta kommer att bli toppen bra och att hon kommer att komma ut på banan i sinom tid.

Betäckningsstona har åkt hem och nu hoppas vi som sagt att båda är dräktiga, inget av stona brunstade om här i alla fall.

Vi har varit iväg på utställning med Bethoven och de kunde gå mycket bättre än vad de gjorde, han blev Champion hingst , tyvärr var han ensam men de gjorde ju inget då han blev Best In Show så han förtjänade verkligen sin titel, han är riktigt fin nu den lilla skiten ;). Han blev riktigt glad i alla fall när han fick åka upp på betet igen till sina kumpaner Madgic och Mi Rey.

Nu på torsdag ska vi till Åby och köra ett insprängt lopp med Gloria och på söndag ska vi till Åmål igen och köra The Right Way med Tigerlilja.

 

 

23 juni

Midsommarafton idag och ännu så länge är vädret fint i alla fall.  Hästarna mår bra här hemma, bara Dee-Dee som varit halt, hon trampade snett när vi var ute och tränade för någon vecka sedan och blev då halt men ser haltfri ut nu och ska snart komma igång med sin träning igen.

Salmiaks sto Bellis verkar ha tagit sig då hon inte brunstat om och ska åka hem imorgon till sin ägare, hon är ett litet trevligt sto som är väldig snackig och sällskaplig. Stoet som kom till Bethoven heter Kärlingehults Peruka och även hon är ett jättetrevligt sto som är lätt att ha och göra med, hon är nu färdig betäckt och vi hoppas självklart att hon har tagit sig.

Vi har även varit iväg och tävlat en hel del med jättefina resultat , både Myran, Petter och Riival har kommit till start nu och de var så skönt att Riive skötte sig jättebra. Hur det har gått kan ni läsa under Travsidorna.

Jag funderar starkt på om jag ska betäcka Dee-Dee i år, det är ju ännu inte för sent ;)

 

5 juni

Nu har de hänt lite saker här på gården , alla hästarna förutom Ellen har kvalat och godkända och några har även debuterat på travet. Salmiak gjorde sin första start i Vaggeryd i ett väldet tufft lopp med en massa hästar på hans volt och han uppförde sig helt exemplariskt , Amanda lotsade runt honom på en fint tid och ett fint lopp så vi är jättenöjda med honom. Petter gjorde sin första start i Tingsryd och även han fick ett jättetufft lopp med en massa snabba hästar i sitt lopp men han skötte det bra tog placering och fin tid. Amanda har knipit en massa fina placeringar med sina hästar och de är fina och fräscha och de är det viktigaste , i morgon så är det dags för Myrans debut på travovalen och det blir nere i Tomelilla. Dee-Dee har inte kommit ut på banan ännu och de dröjer nog ett tag tror jag allt.
Det är så roligt att följa våra uppfödningar både på travet och Welsharna som tävlar . På travet har Baggen knipit fina placeringar i alla sina lopp med sin duktiga kusk Elvira och nya rekord hela tiden så nu har han det fina rekordet 2:56,1. Edwin och hans duktiga kusk Karolina satte även de nytt rekord och de nya blev 2:17,8.
Fina Slättens Scrappy Doo gör fina dressyra tävlingar hela tiden och kniper placering efter placering och hans duktiga ryttare Lia gör sådana utveckling hela tiden, de tävlar även i hoppning där de också gör fina framsteg.
Shaggy sköter sig jättebra hos sin familj och även de har debuterat i småhoppningar med sin lilla duktiga ryttare Hailey.

Det har kommit ett sto till Salmiak som har betäckts och ska kolla även henne idag, ett fint litet diplom sto som heter Vittras Bellis.
I morgon kommer Bethoven att få ett litet Shettis sto till sig med.

 

 

23 april

Igår var vi iväg på årets första tävling och säsongen började bra med en fin 2:a plats på Mary och Ijor en fin 3:e plats med toppen tid. Hästarna känns fräscha och fina så de är ju toppenbra.

Idag ska Madgic, Bethoven och Mi Rey få åka upp till hingstbetet så de får lite lugn och ro, just nu stökas de runt mycket i hagen då vårkänslorna ger sig till känna mer för vissa än andra ;)

Något som är lite kul är att få följa  de hästarna som man sålt både de som är här hemma vid och de på längre avstånd, mina Welsh uppfödningar gör hur bra som helst i från sig på olika sätt och de är kul att kunna följa dem.

På travbanan träffar jag ju några av våra uppfödningar och de är i fint skick och de är kul att se , sedan har vi ju Hälge (en av våra absoluta favoriter) som bor lite långt borta men så bra de går för honom och han ser ju så jäkla fin ut :)

Nu till mitt personliga plan så är jag inte så pigg just nu , mitt blod värde är väldigt lågt och har sjunkit mycket på 3 månader och jag hoppas att vi ska få ordning på det snart så man kan känna sig som vanligt snart igen.

 

25 mars

Amanda anmälde ut Riival och Mary till kval men tyvärr uppförde sig inte Riival bättre än han kände för  och då fick ju Mary vänta in honom så ingen av dem klarade kvalet , ja ja bara att ta nya tag.

Dee-Dee har  kommit igång med sin träning och fått skor på sig , ibland kan jag sätta lite fart om jag känner för det ;).  Vi har i alla fall planerat våra första starter i stallet och de blir några stycken i april i alla fall.
Gloria var ju lite i bråk i hagen (så lik sin mamma)  hon har inte varit halt men fick ett sår som tar lite tid att bli fint ;) att de där stona ska hålla på hela tiden. Det går jättebra för Guidetti nu när han är utan sin mamma, han och Riive går i egen hage och de går toppenbra, men kommer så snart jag hinner och orkar att beställa tid för att kastrera honom.

Vi har den senaste tiden fått en massa förfrågningar på om vi har hästar till salu, men som läget är nu har vi inga just nu , men är de någon i min närhet som har några snälla till salu så skicka ett pm eller mail så kan jag ju tänka på er.

På mitt personliga plan så är ju blodvärdet inte alls bra så verkar jag trött och förvirrad så vet ni varför.

Ha de så gött nu till nästa gång vi hörs :)

 

5 mars

Amanda har lånat hem en häst till (som om vi inte har tillräckligt :D ) det är den godkända hingsten Axtorps Salmiak som har samma pappa som Riival. Salle som vi kallar honom är en trevlig hingst som har jätte trevligt temperament och Amanda ska ha honom i första hand till att starta på travet så vi har inte bestämt ännu om han kommer att betäcka något i år.

Amanda har också planerat in de första starterna för året och  hästarna är i fin form här hemma känns det som.  Vi har även varit iväg och mätt Tusens Monmyra M och hon var inte så stor som vi trodde 120 cm så de är skönt för nu behöver hon ju inte mätas mer, hon fick även testa på att köra lite lätt inne på banan när vi ändå var där och hon skötte sig hur bra som helst , stod länge i transporten och uppförde sig bra både i transport och box.

Har även fått delat på Mary och Guidette då Mary tappar alldeles för mycket i vikt och det hjälper inte hur mycket mat vi stoppar i henne, delningen har gått jättebra och så fort tid och annat räcker till så kommer även han att bli kastrerad då jag känner att jag varken har tid eller ork att lotsa fram en hingst till avelsvärderingen , han är ju i första hand ändå tänkt för Amanda att ha till travet.

Annars lunkar väl det mesta på här hemma och vi längtar efter fint väder och vår så att hästarna kan få komma på gräs och bete.

 

22 januari

Allt flyter på med hästarna här hemma , alla har kommit igång så smått utom Stjärnan och Ellen då, men borde ta tag i dem båda snart.

Har tagit tag i mig själv lite och ska nu iväg på Gastroskopi på fredag och få kollat magen som har krånglat en längre tid, får ju inte äta mina värktabletter just nu då mitt blodvärde är alldeles för lågt och de gör ju att min kropp mår som den gör , men bara att bita ihop och stå ut ett tag till sedan får vi se vad som händer.

Inte så mycket att skriva just nu då de inte händer så mycket med varken hästar eller oss själva här hemma :)

 

8 Januari

Då är vi inne på ett nytt år och får väl hoppas att det nya året börja bättre än de gamla slutade. I december fick vi 2 st kolik hästar det började med Ellen som fick stå uppe i Slöinge djursjukhus i nästan 6 dagar , sen när vi hämtade hem henne och kommer hem så har Tigerlilja kolik känningar men hon åkte vi till Huntley med och de slangade och hon fick kramplösande, smärtstillande och sen åkte vi hem och vandrade med henne en kort stund varannan timme.  sedan fick alla hästarna en kur med loppfrön i nästan 14 dagar så nu hoppas vi de är över för denna gången.

Vilket tävlingsår vi hade förra året vi tyckte att 2015 hade varit ett bra år men alltså 2016 var ju ännu bättre. Amanda fick ju starta i Derbyt med Gloria och även i Kriteriet med Riival, inte dåligt att ha hästar som kan starta i båda årsloppen.  Hästarna fick vara fräscha och skade fria och gjorde super resultat på ovalen nya rekord och fina placeringar det är ju synd att klaga även gammel tanten Dee-Dee N.Q sänkte sitt rekord med nästan 8 sek det trodde vi väl aldrig att de skulle hända, så nu har hon ett rekord på 2:39,9. Vi får ju tacka hennes radar kompis Gustav som kört henne så bra förra året och hoppas att de kan bli några starter i år med.  Wilmer kom till start till slut i förra året och avslutade ju bra med seger i KM , nu hoppas vi att han fortsätter i samma fina stil. Petter ska komma ut på banorna i år han har fått ett extra år på sig att mogna och han är ju riktigt fin här hemma, vi hoppas att Ellen kommer ut detta året men man vet ju aldrig med den damen ;).  Så nu hoppas vi att alla hästarna får vara lika fina och fräscha i år som förra året. Glömde att Dee-Dee blev årets äldre sto på klubben och Riival  blev året 3 åring.

Vi var iväg på två utställningar förra året det var ju ett tag sedan vi var iväg på det viset. Vi kan ju inte klaga då Slättens Bethoven blev reserv BIS på ena utställningen, Mi Rey fick fina 41 poäng på sin debut utställning och med tanke på skadan han haft så är de extra kul att han är så fin. Dee-Dee var också ute men hon var i väldigt högt hull då och fick 39 poäng med de var bra med tanke på hennes hydda :), har ansökt om SUCH för Bethoven så vi får se om han får det.

Vi fick ju ett föl med en busig hingst som Amanda fick bestämma namnet på så det blev Slättens Guidetti, han ser jättefin ut men vi har bestämt att han ska få bli valack ändå då han kommer att få ett bättre liv och få gå med sina polare.

2 Shettisar såldes och lämnade gården det var Bagheera och Via och vi önskar så klart deras nya ägare  fortsatt lycka till med dem .

Jag är så sugen på att betäcka Stjärnan Dee-Dee i år men vi får se hur det blir med det, får väl se om resten av familjen går med på det :)

Nu önskar vi alla våra vänner en godfortsättning på 2017 så ses vi kanske ute på banorna eller någon annan stans i landet :)

 

Tillbaka