DAGBOK 2013

 

Tillbaka

 

2013-12-26

Nu börja vi närma oss ett nytt år och nya äventyr.

Det är rätt lugnt här hemma när de gäller hästarna . Jasmin är ute på  prov hos en tjej och hennes familj, där de ska se om de fungerar ihop, men rapporterna jag har fått så är allt bra. Jasmin är ju en jättesnäll häst med otroligt mycket kapacitet. Jasmin är ju veterinärs besiktigad utan anmärkning , i början på januari så ska de senast lämna besked om de vill köpa henne, jag hoppas att de går vägen då de verka vara en toppen familj och tjejen har små syskon som sedan kan ta över henne.

De är många hästar som är till salu här på stuteriet då jag måste börja tänka på mig själv lite mer, mina knän är ju jättedåliga just nu och jag har sådan värk och Amanda kan ju inte ta hand om allt själv. Så är det någon ni är intresserad av så hör av er till mig så kanske just den hästen är till salu.

Julafton var riktigt trevlig och mysig. Vi åt Brunsch hemma hos mina föräldrar där mina systar också var med. Kvällen var vi hos svärmor och svärfar , Pontus bror Jocke och hans familj var där med och det var riktigt lugnt och skönt där, ungdomarna här hemma var nöjda och glada med sina julklappar. Albin var så underbart härlig att se på när han öppnade sitt ena paket och det var en mobil vilken glädje i de ögonen och förvåning då vi alltid har sagt att han inte kommer att få mobil innan han är 12 år men han blir ju 11 år i januari och är ensam i sin klass över att inte ha mobil.

God fortsättning och gott nytt år på er där ute.

 

2013-12-04

Nu är vi alla redan inne i december , tiden  bara springer iväg. Det har varit en riktigt bra sommar och höst för att ha häst. Hingstarna gick ju kvar på betet ända tills den 29 november , det är länge det . Men nu är alla hemma och det är skönt, det stormar ju om vartannat nu känns det som här nere.

Petter är pigg och glad nu och busar som attan i hagen , vi har delat på Spurrita och Petter på nätterna så de står i varsin box då jag tycker att hon blir lite utsugen av honom, sen är det ju bra träning då hans mamma sen ska åka hem till Croneld senare.

Mi Reys Dna test är nu färdigt och det var inga problem alls och han har fått sitt RS nr med .  Jag kan ju inte förstå folk som kan sälja sina godkända hingstar så billigt som många ligger ute. Tanke på att det kostar 1000 kr att visa fram, 1500 för Dna på hingsten och mamman om hon inte är testad innan. 500 kr för RS nr, sen vad de kostar att ha dem tills de är framvisade med föreberedelser mm, sen är ju även Mi Rey travreggad , mätt vaccinerad mm . Så ibland kan man ju undra om det är lönt att ta fram när folk inte vill betala för det, fast jag tycker ju det, för de gagnar ju både mammorna och papporna när avkommorna visas fram.

Amanda har ju tagit hem en häst till här på gården som hon ska köra in och ev starta nästa år som heter Super Hero Hed, han är isabell (även om han alltid är mest brun i hagen) , hans pappa är Tyfon och mamma Leona.  Hon verka inte tycka att vi har tillräckligt med hästar här hemma ;). Hans ägare heter Christel Lysell och kommer från Slättåkra.

Annars har de inte hänt så mycket här hemma sen sist.

 

 

2013-11-01

Opps jag hoppade visst över oktober månad, men de har varit lite väl mycket annat som har upptagit min tid den månaden.

Travet går bra med våra hästar de placerar sig och är hur duktiga som helst, Ijor har ju vunnit ett montélopp ,nu är det bara Amanda som saknar en vinst själv i år.

Amanda har ju köpt häst ett föl som heter Kattedals Petter , pappa är Gumino och mamma Hults Spurrita (helsyster men Hults Chikita) , tyvärr råkade han ut för en sårskada och fick en jätteinflammation i hasen och stod på Slöinge djursjukhus i ett antal dagar , där leden spolade 2 gånger och han fick gå på de starkaste medicin de hade, vi valde att ta hem han när han hade blivit stabil och fortsätta vården hemma, tack till den underbara veterinären Katja Klimscher som ställde upp för oss och skötte allt så bra. Petter fick sin sista dos av medicin i måndagskväll och har varit utan sen dess , och har stått i boxvila sedan dess och tempas 2 gånger om dagen för att hålla koll så inte han får feber igen , men peppar peppar ännu så länge är de helt okey, vi hoppas verkligen att de fortsätter på detta viset.

Var har annars hänt här , jo vi har haft en orkan så här i slutet på oktober månad , där hela hingstarnas lösdrift har lyfts och och blivit pannkaka med lite utplacerade delar , vilket gjorde att vi fick in 3 hingstar i stonas hage ( då även vi blev strömlösa i mer än 24 timmar). Detta upptäckte ju jag när jag vågade gå ut när de hade lugnat sig ut i hagen och försöka fånga de där 3 ligisterna hos stona.  Fick i alla fall tag på de och in med de 4 på stall och där fick de vara tills strömmen kom tillbaka och jag hann laga den andra hagen som de får gå i så länge.
Kollade igenom stona och vad jag kunde se så ser det inte ut som om några blivit betäckta men man vet ju aldrig .
Nu har vi ju fått lite extra jobb där med att bygga ny lösdrift till dem innan vintern, tack så mycket för det *Simone*

Har flera hästar till salu och hoppas ju att jag hittar rätt hem till någon mer av våra fina hästar , där de får göra nytta och komma till användning.

Idag fyller ju jag år med ;) , ska inte göra mycket mer än vad jag vill idag tror jag , får kanske köra och handla men de kan jag stå ut med.

 

2013-09-29

Vilken månad vi har haft i september, ett diplomsto, ett elitsto och nu även en godkänd hingst :D . De är kul när ens uppfödningar visar fram sig på allra bästa sätt och då vet man ju i alla fall att man gör något rätt :D.

Mi Rey gick igenom och hade helt klart dagens bästa rörelser, vad han rör sig den hingsten . Nu ska han köras in och förhoppningsvis komma till start nästa år om vi inte har sålt honom innan.

På travet går det väldigt bra , Amanda tar fina placeringar hela tiden det är bara den där första platsen som fattas för henne , men hon har även blivit väldigt störd i sina sista lopp som har fördärvat mycket men någon gång så kan man ju hoppas att de stör någon annan och inte henne om de nu måste hålla på att störa andra i loppet.
Men våra hästar har gått bra och känns jätte fräscha och fina. Jasmin har tagit sin första seger och även Ijor i montén. Kul att få vinna när det bara är hans 5 start i monté över huvudtaget :D

Nu ser vi framåt och hoppas på en fin vinter och att alla får vara friska och pigga såväl som människor och djur :D

 

 

2013-09-12

Ny månad och vi går in i höstens fina färger ;).

Har varit i väg på premieringen med Wendi och Corint de gick ju så bra som man bara kan tro , Wendi fick diplom och gick 2:a i ringen, Corint fick sitt Elit på endast 6 avkommor, vad mer kan man begära.
Jag hade även satt Wendi till salu i katalogen och hon har faktiskt blivit såld och ska flytta till Skåne i Flyinge trakterna, kul när man få sålt sina fina uppfödningar och till någon som vill använda henne mer än som en fin sällskapshäst ;).

Tävlingarna flyter på bra och Amanda har fina resultat på sina ponnyer, kul när de är så fina .

Annars händer inte så mycket på hästfronten , snart är de ju hingstpremieringen  :D

 

2013-08-24

Här går allt sin gilla gång , tävlingarna avlöser varandra och vi har varit iväg på riksutställning med 2 russ vilket var jäkligt kul, välanordnat och en massa trevliga glada människor. Där alla är nöjda och glada över poängen, kul att träffa och få prata lite russ och stammar mm.

Både Edwin och Tigerlilja fick guld med jättefin kritik, tyvärr så drog klumpen Tigris av sig sin ena baksko när vi lastade ur och fick då ta av den andra med och det gjorde att hon spände sig lite och breddade bak allra helst i skritten. Men men inget att göra åt , vi är så nöjda med dem båda två och vi har ju fina rastyper på dem och de är rörliga och väluppfostrade. Kul även när man får höra vilket fint skick våra hästar är av andra utställare och domare :D

Snart är det dags för premiering med Wendi och Corint, Wendi ska visas fram för stamboksföring och Corint för avelshöjning. 

Har även tagit hem Mi Rey som ska förberedas för premieringen, samtidigt fick Bagheera och Wilmer åka med hem ett tag, jag ångra nästan att jag inte anmälde Bagheera också för de är attans vad han har utvecklats och är snygg nu, få borsta upp han och fota honom en dag ;).

Roligt besked från Havsrosens stuteri , de har ju lånat Via av oss och hon är nu konstaterad dräktig med Älvåsens Viking och föl är planerat i mitten av april.

Får även information om att allt löper bra med Spotify hos hans nya ägare . Wilma funkar kanon hos sina fodervärdar , hon är nu inriden och hoppas .

En annan rolig sak var att Slättens Bonzo som bor hos värdens bästa ägare har än en gång blivit champion valack med fina 41 poäng :D, stort Grattis.

 

 

 

2013-08-09

Hänt både bra och tråkiga saker i min värd .

Jag börjar med de tragiska , i tisdags den 6 augusti fick Cicki ta de tragiska beslutet att avliva Paztelle, efter en tragisk olycka och efter att stått på djursjukhuset i många dagar där hon bara blev stressad , pga allt spring och rörelser utanför hennes box så blev hon inte bättre utan de beslutades att hon skulle åka  hem , hon kom hem och fick vara hemma hos sin kära ägare, sina vänner den sista tiden i sitt liv, men tyvärr gick det inte att rädda henne och jag verkligen lider med min kära vän och Passes ägare, så mina tankar går till henne och jag vet att hon gjorde allt hon kunde för henne och vet att Paztelle även älskade henne.

Wilma som vi har utlånad på foder är nu riden en hel del och det funkar kanon , även hon kan man se äslkar sin lill matte :D

Tävlingarna går riktigt bra här nu och hästarna presterar hur bra som helst , så på den biten är de ju synd att klaga.

Allt hö, ensilage och halm är inne så nu slipper man tänka på det , de är så skönt när allt är färdigt.

Jag och Amanda ska åka på utställning med russ, de blir riksutställningen på Fogdagården (Marys uppfödare) , ska bli kul det är Edwin och Tigerlilja som ska dit.

Till premieringen i Hjärnarp är Wendi anmäld till 3 års och Corint är anmäld till avelshöjning , hon är färdig för Elit, Corint är även till salu nu med.

Har även anmält Mi Rey till hingstpremieringen i Laholm i slutet på september.

Så de rullar på bra här hemma nu

Ha en fortsatt trevlig sommar :D

 

 

2013-07-24

Nu var de längesedan igen men tiden bara springer iväg .
Jag har i alla fall blivit opererad och de var en massa broskslamsor och slagg produkter i knät och som jag befarat så var brosket helt slut på insidan och de finns inte så mycket att göra åt det.

Hästarna tävlar på bra här hemma och Tigerlilja har gått under 2 minuter nu och vi är så stolta över den lilla *rödtoppen* . Har anmält Wendi Wii till premieringen i september, ska nog även anmäla Corint då hon är färdig för sitt Elit :D.

Vi har varit på semester i stugan och vilket underbart väder vi hade toppen väder hela tiden och jag fick tagit mina stygn när vi var där så sen kunde även jag bada.

Vi har fått kört in allt hö´t här hemma både småbalarna och ensilaget, var mycket jobb med det i år då jag såg att de fanns stånd i på de ängarna som vi slår hö och de var ju tur att jag såg dem annars hade de hamnat i höt och ensilagen. Men de fick vi plockat bort . Tur man har en snäll man som lägger halva sin semester på att slå hö och stränga och ha sig , men nu är de gjort och sen är det bara halmen kvar.

Borde få tömt lösdrifterna med men får se när vi kan få gjort det.

Funderar på om jag ska anmäla till riksutställningen för russen är så sugen på att visa Ellen och Tigerlilja.

Måste få anmält till hingstpremieringen också men har inte fått besked om jag behöver betala hela avgiften eller vad ännu. Ja ja i vilket fall som helst ska ju Mi Rey visas och är lite inne på att visa Bagheera också.

 

 

2013-06-11

Nu har Amanda tagit studenten och allt flöt på jättebra och hon var så fin, även Jonas tog studenten och han kände man inte igen alls så stillig som han var.  Som föräldrar kan man inte vara annat än stolt då Amanda gick ut med 10 MVG, 10 VG , tyvärr ett IG i matte B men de kan bli så när de inte funkar med läraren, resten av betygen var G.  Vädret kunde inte vara bättre sol och värme  .

Några fler hästar har lämnat gården här nu , Wilma har jag kört till sin fodervärd i Rimfors (linköping) där hon ska vara över sommaren i alla fall. Susamarula har åkt hem till sin ägare Croneld och kommer där att betäckas och förhoppningsvis blir dräktig och få ett jättefint föl nästa år , Susa behöver mogna på sig lite till då hon har ändrat sig i kroppen så mycket under tiden hon varit här , hon har utvecklats jättemycket och är snäll att både rida och köra och pigg och glad utanför tävlingsbanan men väl på banan så tröttnar hon och springer inte på alls , så de blir bra med en naturlig vila för denna fina dam :D.

Edwin körs och rids på rätt bra nu så förhoppningsvis kan han kvala snart.

Wendi är frisk från sin skada men har fått en rätt så stor *bula* i karleden efter såret får hoppas att de försvinner eller minska ner , kommer väl att bli ett skönhetsfel annars, så nu ska vi väl kunna fortsätta med hennes inkörning. Det viktigaste är ju ändå att hon blev haltfri och att hon kan premieras i år .

2013-06-03

Vad tiden har gått. Har haft en hel del att göra och nu har jag slutat på Lernia och de är dags att ut och söka jobb igen. Tyvärr är jag fortfarande skadad i mitt knä och går med krycka fortfarande. Vårdcentralen är ju inget att hänga i granen precis och jag tog tag i att skicka egen remiss efter att min sjukgymnast sagt till mig att jag skulle göra det, sagt och gjort skickade till Movment och fick snabbt svar och har varit där, så nu väntar jag på MR  så de vet vart de har att jobba med, men de börja tära lite på mig själv just nu känns det som , men men bit ihop.

På fredag tar Amanda och Jonas studenten :D kan inte fatta att vår lilla Amanda har blivit så stor och man blir så stolt över ens dotter som kämpat på bra i skolan och ibland inser man verkligen vad klok hon har blivit, mognat och lär sig hantera saker på bra sätt :D

Tävlandet med hästarna går jättebra , Tigris har blivit bland de 3:e i sina starter, Mary har blivit placerad i alla sina lopp även Ijor så vi kan inte klaga precis :D.

Via har åkt hem till Millan och blivit betäckt får hoppas hon tar sig direkt. Spotify är såld och kommer att åka härifrån den 19 juni till sina nya ägare, Wilma har jag lånat ut och hon kommer att levereras till sin fodervärd den 9 juni. Susamarula kommer att åka hem och bli betäckt då hon just nu inte tycker det är roligt att tävla så de kan vara bra med lite vila för henne och även hon kommer att få åka hem den 9 juni.

Amanda har haft en inkörnings ponny här Bårarps Black Star och även han har åkt hem till sin ägare efter att han blivit lugn och snäll att köra.

Scrappy är nu kastrerad och går lite på bete men kommer att börjas jobba med uppe på betet , samma med Shaggy och Mi Rey.

 

2013-04-23

Nu har Mary kvalat och hon klarade det galant , vad skönt . Nu är de eg. bara 3 hästar att kvala till , men 2 av dem har inte kommit igång pga. min skada och de andra 2 är den ena skadad just nu , Wendi har fått ett fult sår nere i karleden och ballen , hon har ju en tendens att stå och slå lite med frambenen så hon har säkert fastnat någonstans i hagen. Edwin går det framåt med så hoppas han kommer till kval här i vår i alla fall.

Skulle kanske försöka få tag på någon unge som skulle vilja hjälpa till att träna och tävla Dee-Dee och Jasmin , men då får de ju ta sig ut hit på landet, så är de någon som känner något barn som är sugen så hör av er :D

Mitt knä är i alla fall bättre nu men så har jag faktisk varit duktig för att var mig tycker jag , legat på soffan och inte gjort något alls men nu börja tålamodet tryta, jag har börjat gå så smått utan krycka i alla fall och de går rätt så bra , men de känns efter ett tag så då får jag ta den där kryckan igen . Idag är de i alla fall besök hos sjukgymnasten och så får vi se vad vi kommer fram till och på fredag är de återbesök hos läkaren.

Vi har fått kört ut skiten här hemma och första hagen har blivit upplöjd och omsådd, jag har allt en duktig och snäll man , är bara mitten hagen kvar som ska sås om men de går ju inte förens stona kommit på bete.

013-04-14

Blev ingen hingstpremiering för oss igår , varför jo för att jag har pajat knät , har ju haft ont ett bra tag nu i det *friska* knät och skulle tom till läkaren på fredagen , vad hände då på torsdagen jo jag skulle köra till Lernia , gick ut ur huset och till bilen då small de bara till och det gjorde djävulskt  ont och jag kunde inte gå på benet och domen , sprucken minisk så nu hoppar jag på kryckor och har ont i stället.  Sjukskriven och ska på återbesök den 25 april och få se vad de säger då,  jag hoppas själv att de tar magnetröntgen och att något händer nu för mitt vänstra knä är ju utslitet och om nu högra knät börja paja så måste något göras så jag kan leva så normalt det bara går.
Jag hoppas att jag kan få flyttat Mi Rey till hösten i stället eller i alla fall få tillbaka anmälningsavgiften om inte hela så halva i alla fall , jag kan skicka in mitt läkarintyg tom om de vill det , detta är ju inget jag har gjort medvetet och jag hade hellre varit på avelsvärderingen än hoppa på kryckor kan jag lova.

Mary är nu anmäld till kval och jag hoppas bara att den där stirrhönan håller huvudet kallt när de gäller man vet ju aldrig med den damen , hon är ju snäll att köra osv , men kan bli lite nervös och stressad ibland vilket är väldigt synd då hon besitter sådana kvaliteter.

Annars flyter allt på här hemma med hästarna och vi börja äntligen skönja att de ska bli vår.

 

2013-04-06

Nu har vi äntligen börjat se att de kan bli vår , det har blivit varmare ute i alla fall på dagarna. Vissa hästar fäller jättemycket och vissa har inte börjat fälla alls.

Vi har varit iväg på vår första tävling i år och det var Lova Ess som fick debutera i år och det var påskbomben uppe i Färjestad (Karlstad) de var en nätt liten resa ;) de gick så där med de tog i alla fall sista peng.

Insåg häromdagen att de är ju snart dags för avelsvärderingen hm jag som tyckte att de var lång tid kvar , där ser man . Mi Rey tycker jag själv är riktigt trevlig och rör sig som en gud och en hingst som jag själv skulle kunna tänka mig att betäcka med så vi får se vad nämden säger. Han är så klart inte någon tjockis utan i perfekt hull egentligen men kanske något för tunn för vissa men jag tänker på att han ska kunna träna sedan och kvala till travet och då får de inte vara för tjocka. De tråkiga är att visa vid denna tiden då pälsen inte är den roligaste han har ju långa hår som sticker ut lite här och där ;) ja ja får hoppas att de ser igenom det :D.

Spotify är tingad och köpekontrakt är skrivet och på skrivet av båda parter.  De vore toppen om han får komma till någon som vill satsa på honom både i trav och ev visa fram , han har verkligen utvecklats till det bättre , han blir bara snyggare för varje dag som går , men han är väl som sin mamma att han bara blir snyggare ju äldre han blir :D.

 

2013-03-27

Idag har en häst lämnat gården som jag eg aldrig trodde att jag skulle sälja. Idag började nämligen våran underbart goa Slättens Hälge sin långa resa till sitt nya hem, han är såld till Skellefteortens travsällskap, travskolan , de blir en lång tur för honom han åkte härifrån runt halv 9 tiden och ska vara framme i morgon i Skellefteå vid 19.00 . Inatt skulle de få övernatta i Skråmsta.  Känns sorligt att han har blivit såld men man får även inse att han kommer att få all den uppmärksamhet som han är värd och en massa gosande och borstande som han gillar.  Här får han ju dela Amandas uppmärksamhet med alla de andra tävlingsponnyerna så jag tror och hoppas att detta kommer att bli bra för honom och att även de kommer att bli lika kära och förtjusta i honom som vi är här. Hälge är ju en väldigt snäll ponny som körs på vägarna och bryr sig inte om varken lastbilar eller cyklister ;) . Men de kommer kännas konstigt att inte få gosa med den lille bleksvarta godingen.

Vad har hänt annars här , jo Tigerlilja har kvalat och de klarade hon ju galant inga problem där inte. Alla hästarna mår bra här hemma i alla fall, Scrappy har blivit hingst och tycker själv att han är bäst snyggast och vackrast och själv tycker jag att han är en tönt ;).
De börja dra ihop sig till hingstpremieringen och Mi Rey fäller hur mycket som helst hur snyggt kommer det att bli när han ska visas med en massa lös päls och tussar här och där och på vissa ställen är de slätt och fint , ja ja får hoppas domarna kan se igenom pälsen ;) . Han är ju inte färdig breddad på långa vägar men de tycker jag inte de ska vara heller så här tidigt som 3 åringar , de ska ju ha en snygg kostym att växa i och jag gillar verkligen Mi Reys kostym , sen att han rör sig helt underbart gör ju inte saken sämre precis.

I morgon skärtorsdag ska jag och Amanda bege oss till Färjestad då de är dags för årets första start , det är Lova Ess och Amanda som ska starta i påskbomben på fredagen, de blir ett tufft fullsatt lopp med många bra hästar. Inte den lättaste starten på säsongen om man säger så , men varför fega lika bra att köra på för fullt och som vanligt :D

2013-02-24

Oj vad tiden springer iväg. Varit mycket sjuka här hemma och jag äter antibiotika nu men har inte blivit så där jättemycket bättre. Går även hos ny sjukgymnast och där har vi börjat med akupunktur och de är många nålar som sätts i och sist fick jag även ström samtidigt och efter det lite ultraljud, de kändes på fredagen kan jag lova.

Tigerlilja och Gloria hämtade vi hem första helgen i februari och de gick jättebra de var duktiga båda två i transporten och inga problem alls att komma in i flocken.

Hästarna mår bra här hemma. Ijor, Lova, Mary och Tigerlilja har alla fått skor på hovarna, så nu kan man träna lite mer aktivt , tyvärr kan vi ju inte träna så bra här hemma då de är stenhårt och isigt , utan de blir till att köra in på banan. Wendi går framåt med sin inkörning hon går med släpa nu och det går riktigt bra , lite test gör hon men hon är ju inte ett sto för inte ;) . Edwin har Amanda ridit och det går jättebra , så han kommer att tränas lite på det viset just nu, även Hälge har blivit riden mycket .  På tal om Hälge så har jag fattat ett svårt beslut när de gäller  honom ,  ev. kommer han att bli såld, mer om det längre fram , men lite ågren har jag allt då Hälge betyder så mycket för oss.

Mi Rey står inne på nätterna nu och går med Wilmer X i egen hage , de är så snälla båda två och lätta att umgås med . Scrappy har helt plötsligt kommit på att han är hingst så även han får stå inne på nätterna så de andra hingstarna får lite lugnt i hagen.
 

Paztelle är ju nu såld till Cicki och Tigerlilja år då inköpt. Tigerlilja är ju Ijors halvsyster och är ju då också efter fina Toffifee  och kan nog tillföra en del här sen i framtida avel. Nu kommer vi inte att betäcka på ett antal år tyvärr då marknaden inte är så bra och man måste kunna ta hand om de djur man föder upp och inte skänka bort dem. Fler uppfödare tycker jag borde ta sitt ansvar och betäcka mindre och i stället ta betalt för de avkommorna de får.

Man läser allt för ofta fina shetlandsponnyer som säljs för billig peng inte ens slaktvärde på dem , tragiskt tycker jag allt att det är, det värsta jag vet är när man ser att de står pga. platsbrist och så vet man att de ska ha en hel del föl , hur tänkte man då ?? Eller när de står pga. ändrande förhållanden och sen kan de köpa nya efter ett tag hm.

 

2013-01-26

Idag har vi varit iväg och fått mätt 2 st av de 5 ponnyerna som ska mätas i år och det var Mi Rey som mättes till 103,8 och den jag har varit mest nervös för Dalsgårds Jasmin som skulle slutmätas , de är ju alltid lite nervöst med de där lite större shettisarna men hon blev slutmätt till 107 cm och kan nu sättas igång och börja tävla igen , skönt när de är gjort.

Tigerlilja skulle kommit hem idag men allt ändrades i sista stund och hon kommer inte hem så nästa helg ska vi hämta själva på ett eller annat vis så hon kommer hem och kan sättas igång och även hon ska ju slutmätas. Vi ska ha mätning på travet den 9 mars .

 

2013-01-20

Nu har det blivit vinter igen här , inget jag gillar precis hade gärna låtit de fortsätta vara varmt.

Hästarna tränar på bra här hemma nu alla av de gamle har kommit igång utom Dee-Dee då jag inte riktigt haft tid. Edwin står lite stilla med och hinns inte riktigt med just nu så ev. kan jag tänka mig att sälja honom. Wendii har Amanda tömkört själv nu och de funkar kanon bra , Mi Rey och Spotify är lite tömkörda med och de är små snälla killar, alla 3 åringarna är nu travregristrerade  och nu den 26 januari så kommer Mi Rey och Jasmin att mätas. Wendii, Spotify och Tigerlilja får vänta tills den 9 mars då vi kommer att ha mätning inne på travbanan för alla medlemmar.

Tanken är ju att Jasmin , Dee-Dee och att de där 2 små 3 åringarna ska komma till start iof. är alla till salu utom Dee-Dee.

Wilmer är snäll nu att ta i hagen och man kan le alla 3 in samtidigt de är smidigt då jag sparar lite tid när de ska in på kvällarna, tänkte släppa ihop Wilmer med Mi Rey snart och släppa ut Ellen och Corint till de andra igen då jag hoppas att Mary kommer att stöta bort Ellen och inte låta henne dia på henne igen.

De är bestämt att nu kommer Tigerlilja helgen den 26-27 januari , jag hoppas att denna fina dam kommer att göra rätt för sig på travbanorna och även i våran framtida avel med russen.

Ibland kan jag sakna Paztelle i hagen , hennes goa puss mule och härliga bus i hagen , sen vet jag ju att hon har det bra hos Croneld och kommer att få ett bra liv där hos henne.

 

2013-01-11

Nytt år och vi har snart kommit in på mitten av januari. Tiden har gått rätt så fort , jag går ju och utbildar mig på Lernia så jag har rätt fullt upp just nu och allt som ska ordnas med HPTS , fixa till årsmötet , verksamhetsberättelser mm .

På hästfronten så är de rätt lugnt just nu , snart kommer Tigerlilja hit , får hoppas att de blir den 27 januari , Gloria får stanna kvar hos Croneld en stund till så får hon lite sällskap till Franka och vi får en orsak till att träffas :D.

Amanda är duktig och har kommit igång att träna alla sina ponnyer , tyvärr när de är hårt och fruset så kan inte Lova och Mary köras här hemma utan de får bli på stranden eller inne på slingan. Wendii, Mi Rey och Spotify är alla 3 nu travregristrerad och har börjat tömköras. Edwin är även han körd mycket mer nu och hade bara tiden räckt till så hade vi kört han varannan dag.
Även jag har varit ute och kört på stranden , men de får bli när de är fint väder då jag får tänka på kroppen lite mer. Tyvärr är ena däcket sönder på den ena speedcarten och jag har inte lyckats hitta nytt däck, måste få tag på det snart så blir de ju lättare att träna flera på en gång.
Ellen och Wilmer är så duktiga nu , de går ihop med Corint och de kommer i trav när de ska in och man kan fånga och le in dem , ska erkänna att jag är lat så jag ler alla 3 på en gång ;)

Jag hoppas att några av hästarna blir sålda i år och att de får komma till aktiva hem där de får göra lite nytta, antingen på det ena eller andra sättet, så är de någon som verka intressant så tveka inte att höra av er till mig.

Tillbaka