DAGBOK 2011

Tillbaka

2011-12-31

Jag har varit dålig på att uppdatera i dagboken i år över lag men allra helst sista tiden har de varit riktigt uselt. Men de har ju inte hänt så mycket här hemma och då jag inte har visat på några utställningar i år så blir det ju inte så mycket att uppdatera heller eg.

Ska i alla fall försöka göra en liten resumé av 2011.

Vi har visat 2 st hingstar på hingstpremiering det var russet Edwin och shetlandsponnyn Doc Hudson ingen av dem blev rekommenderad vidare så båda 2 kastrerades . Doc Hudson blev inkörd och är nu såld till Danmark till en familj där och ska väl starta på trav. Edwin har fått gå på bete hela sommaren då han behövde utvecklas och mogna mera men har nu påbörjats med inkörning och de går bra han har super trevligt temperament.

Hade bara 1 3 års sto att visa på premiering och det var Via , Via är väldigt sen i sin utveckling och hade väl eg behövt 1 år till på sig men då jag tycker att man ska visa alla sina 3 åringar så fick hon åka , det gick bättre än jag hade trott och hon fick 38 poäng och klass 1 de är jag jättenöjd med .

Vi fick 2 st shetlandsföl , 2 st svarta hingstar blev det , de fick namnen Bagheera och Mi Amor . Båda fölningarna gick bra och stona skötte sig helt själva och som vanligt fölade ju Jasmin tidigare än planert.
Vi har inte betäckt om några shetlandsston i år så både Madgic och Bethoven gick på bete hela sommaren och hade de gött :D.

I år har vi haft en av Sveriges bästa russhingstar hos oss , som Amanda har tävlat på travet och han har även betäckt våra ston , så nästa år ska de bli 3 föl Mary, Wilma och Tigerlilja (som Cronelds stuteri äger) är konstaterade dräktiga med honom. Vi ser med stor spänning fram till deras fölninga nästa år.

På travsidan började det lite skralt och halvdant men säsongen slutade jättebra , så vi är hur nöjda som helst med hästarna i år.

Några hästar har lämnat gården här några är sålda och några har åkt hem till sina ägare igen. Olympia Dar såldes av sina ägare till Finland. Smedens Max Speed har åkte hem och till nya fodervärdar. Tigerlilja har åkte hem till sin ägare Christina och ska föla där. Sålda  hästar är Slättens Blixten till Jägersros travskola och Slättens Doc Hudson till Jan Bølle i Danmark. Vi har även lånat ut Slättens Pebbles till Ronja Jensen.

Måste passa på att gratulera Alexandra Hellberg som äger Slättens Wilma till deras fina år och deras seger i LA och vi håller tummarna för att eran satsning nästa år kommer att gå hem , vi följer er med spänning.
Även till Pebbles fodervärdar som har sett ut att hon har kommit ut att tävla lite i år och de har hon skött med bravur från att gå och skräpa i hagen till att bli en av de bästa i laget i allsvenskan div II  är ju inte dåligt , grattis även till KM segern Ronja.
Även en hälsning till Josefin Andersson som kämpar på så bra med Slättens Ajax , nytt rekord i år har ni satt även om han varit lite skada i år , han kunde inte hamnat på bättre ställe :D

Vi önskar även de nya ägarna till våra ponnyer stor lycka till nästa år , även här kommer vi att försöka följa hur det går för dem.

Vi har ju även ett stort antal ponnyer till salu och vi hoppas att det till nästa år vänder och att de kommer att hitta nya hem som kommer att älska dem precis som vi gör.

Vi visade ju även 2 st. hingståringar på hingstrådgivning och det gick ju ungefär som jag trodde att Spotify inte räcker hela vägen men att Mi Rey bör sparas som hingst .

Tanken är ju att både Spotify och Scrappy skulle kasteras men då de varit sådan lera i hagarna har jag inte velat göra det så de får vänta ett tag till.

Det har kommit hit en ny foderhäst som Amanda ska tävla nästa år det är Lova Ess som har åkt hit från sin ägare Maggan Smedberg-Blad. De ska komma en ponny till nästa år och det är från Christina Croneld och det är Susamarula det är ett ungsto kommer att vara 4 år när hon kommer hit.

Amanda har också bytat grundfärg på sin dress, till nästa år kommer hon att köra med mörkblå grundfärg i stället för svart , annars kommer den att se lika dan ut förutom att hon kommer att få en helt ny dress från Brizy , hon har själv raggat ihop lite sponsorer så nu ska den ritas och mätas sen ska de skickas in så hon har sin dress tills de är dags att börja tävla.

Micklas är ju till salu och kommer troligtvis att flytta .

På de personliga planet har de verkligen gått upp och ned , jag har opererat om hälsenan 1 gång och de har inte varit mitt bästa år om jag ser rent kroppsligt värken har varit mycket värre i år än förra året och sen en läkare som inte tycker de är lönt att röntga mm. men till nästa år hoppas jag att de blir bättre.
Min farfar avled nu i december och ska begravas den 4 januari ,  nu har han fått möta sin kära fru Alice igen och de är åter tillsammans.

De var nog allt som jag kunde komma på så här sista dagen på året .

DÄRFÖR VILL VI PÅ SLÄTTENS STUTERI ÖNSKA ALLA VÅRA VÄNNER OCH HÄSTKÖPARE/FODERVÄRDAR  ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR OCH GOD FORTSÄTTNING.

 

 

2011-10-10

Nu är vi i oktober och höstrusket , de regnar och står i , jag verkligen hatar hösten ska erkännas.

Olympia Dar har åkt härifrån de blev lite hastigt men vi visste att hon var såld till Finland och vi fick ju första tjing om man säger så men då vi inte har någon möjlighet att köpa fler hästar nu så fick vi tyvärr tacka nej.
Amanda och Olle fick ju avsluta snyggt med en seger i Halmstad den 2 oktober , det var rätt hårt in på upploppet men då den andra hästen hoppade och sen *dog*så blev det en väldigt enkel seger ändå. Amanda tycker de är lite jobbigt att hon har åkt och hon saknar henne , det är lite tomt i hagen utan Olle som gnäggar och kommer och möter en men så är det och vi fick ändå ha henne här i 2 år och hon utvecklades enormt här så vi önskar självklart de nya ägarna stort lycka till med henne och att hon kommer att betyda lika mycket för dem som hon har gjort här.
Ijor tävlade också i Halmstad och han skötte sig bra och tog sista peng.

Doc Hudson har vi kört här hemma nu 2 gånger inne på banan och slingan både i sulky och speedcart , Cornelia körde honom i sulkyn så jag slapp tråckla i hop mina stackars ben ;) men han är jätteduktig och sköter sig alldeles utmärkt.

Pebbles som jag har lånat ut har ju varit iväg och tävlat 1 gång till och hon skötte sig kanon bra , tyvärr har jag väl kommit till den instinkten att jag lär väl få sälja henne sen med , hon är en alldeles för bra häst för att bara gå här och skräpa , en äkta barnhäst är hon allt . Helt orädd och ställer upp på allt, de kan ju inte bli bättre . Pebbles är ju en C-ponny så hon passar ju många.

En annan tanke som jag har varit inne på är faktiskt om jag inte ska ta och kastrera Bethoven , han är ju körd , tävlad mm och frågan är om man inte får mer betalt snart för en valack än en godkänd hingst , ja ja jag har lite mer tid att tänka  på hur jag ska göra.

Jag ska även försöka få Tigerlilja ultrad igen denna veckan och se om hon är dräktigt, jag har iof inte sett någon brunst men denna tiden är ju lite knepig med brunsterna tycker jag . Jag har haft några som har hört av sig på Paztelle men jag har inte fastnat för någon , eller så har det varit väldigt dåliga bud och då får hon hellre gå kvar här eller lånar jag ut henne på foder i stället mot att någon står för alla kostnader på henne.

Själv åkte jag ju på att få dra ut en stift tand som hade spruckit de är ju kul först lägger man ut en jäkla massa pengar på att sätta in en tand och sen efter några år så går den sönder så man får dra ut den hm , tanken är väl att jag ska fixa till det lite senare men just nu tycker jag att de pengarna behöver jag till annat , man blir ju inte rik av att ha hästar ;)..

 

2011-09-30

Herregud vad tiden springer iväg. Jag hinner inte med alls känns det som.

Jag har varit dålig på att uppdatera hemsidan pga olika saker. Men ska försöka hinna i kapp nu i alla fall.

Fölen har fått sina pass, Via har fått sitt RS nr, Blixten är såld till Jägersro Trav & Galopp nere i Malmö där han kommer att agera som travponny/lektions ponny där nere , de hade även med sig Doc Hudson ner som har blivit inkörd och han har blivit en liten charmknutte där nere.

Travtävlingarna flyter på bra för Amanda och augusti var en riktigt bra månad resultat mässigt, september har varit tävlingsfritt för oss.

Funderar skarpt på att anmäla Doc och Magica till Älmhults utställningen den 5 november , har iof några dagar till på mig att bestämma mig på.

Hingstarna går fortfarande på bete och de är tjocka och goa ska försöka fotografera dem en dag , skulle behöva lite nya bilder på de som är till salu.

Jag känner att jag måste sälja av en hel del hästar då min kropp strejkar rätt bra nu och det blir bara värre och värre känns det som , men de är bara att bita ihop och stå ut hela vintern. Så är de någon ponny som verkar intressant så hör av er så kanske vi kan komma överens .

Pebbles är fortfarande utlånad och de  funkar bra , jag såg på nätet att hon har tävlat i lag allsvenskan div II tror jag det var i alla fall LC och hon gick dubbelnolla , hon är allt en härlig häst , ev kommer Pebbles också att säljas lite senare .

Spidde ska snart åka hem då vi inte har någon kusk till honom nästa år och Amanda får ta och satsa lite mer på  russen. Så skulle någon vara intresserad av att låna en bra tävlingsponny hör av er till mig så kan jag förmedla vidare till ägarna.

2011-08-03

Nu är vi i augusti och det är en riktigt varm tid här hos oss i alla fall. Tiden bara springer iväg och jag undrar vart den tar vägen.

Ijor gjorde ett bra lopp den 19 juli och körde in på en fin 5:e plats och nytt voltrekord. Micklas och Spidde startade i Åbergs , Spidde skötte sig bra och gjorde vad han skulle. Micklas gick jättebra och kom riktigt bra på slutet och hade de varit längre så hade han klättrat någon mer placering , han och Kattla gick in på precis samma KM tid och det var års snabbaste för Micklas en fin 5:e plats blev det i  alla fall.

Via är nu premierad och det gick helt godkänt då hon fortfarande är outvecklad och behöver mycket mer tid på sig för att bli färdig. Klass 1 och 38 poäng är jag jättenöjd med och de roligaste var att hon uppförde sig exemplariskt denna gången vilken skillnad från när hon var åring.

Annars flyter allt på här hemma och vi ska ju sälja en hel del hästar så är det någon som verka intressant , så hör bara av er  även om de inte står till salu på dem .

 

2011-07-19

Nu har Pontus semester och vi har varit iväg en vecka uppe i stugan . Vi hade sådan tur med vädret när vi var där , fint väder i stort sett hela tiden , en regnskur på torsdagskväll/natt sen bra igen så de blev mycket badande, plockade kantareller och en hel del fiskande blev det med en rejäl Abborre drog Jonas upp , tänkte lägga in en bild lite senare på den.
Anita och Jan-Erik var med uppe i år igen och det var lika trevligt som vanligt, även Amandas pojkvän Jonas var med och för första gången på jäääätte länge så körde Pontus bil upp till stugan då han ställde upp och köra för sina föräldrar så de slapp köra hela vägen dit.

Innan vi åkte upp till stugan så var ju jag och Amanda nere på Jägersro och tävlade. Det gick helt godkänt. Ijor gjorde sin första start på jätte länge och han kom utanför placering men helt godkänt lopp, Olympia blev rädd i starten av startbilen och de var ju sprinterlopp 1140 och hon kom efter 40 meter direkt i start men hon var ändå ifatt och hamnade precis utanför placering så även de var godkänt. Micklas och Amanda skulle köra ett godkänt lopp så de inte blev diskade och de klarade de galant , öppnade lite sakta och ökade på slutet och gick ändå i mål på fina 1.46,7 , synd att klaga då ;). Så alla hästarna och Amanda skötte sig kanon bra. Måste även passa på att tacka Marielle lite extra för att de var så snälla och fraktade en häst åt oss :D.

Idag ska vi köra ner till Jägersro och köra ett insprängt lopp med Ijor får hoppas att han går lika bra som han gjorde sist vi tränade på banan , men de viktigaste är ju ändå att de tar sig i mål hela :D.

Amanda och Micklas har även blivit inbjudna till Åbergs den 26 juli och de ska självklart starta där, tyvärr fick de spår 8 men man gör så gott man kan. Även Amandas träningsponny (shettis) Smedens Max Speed blev inbjuden så även han och hans lånekusk Cornelia ska starta på Åbergs , kul när 2 av hästarna som vi har här blivit inbjudna .

 

2011-07-04

Nu är vi inne i juli månad och vi har fortfarande inte varit iväg på en enda utställning i år , de hör ju inte till vanligheterna precis. Men de har inte passat att åka och sen har de krockat med tävlingar mm.
Fölen är riktigt fina här hemma och båda två är även till salu om intresse finnes.

Denna helgen har vi haft ett riktigt tufft beslut att ta när de gäller tävlingar . Vi valde att inte anmäla ut Amanda och Micklas till SM och de var riktigt hårt att inte anmäla ut för de har ju varit Amandas dröm att få tävla SM och Micklas är riktigt fin nu , men då de inte har fått det att stämma i loppen riktigt ( inte alls som när de tränat hemma på banan) så tyckte vi ändå att de var rätt beslut att avstå SM för bådas skull. Vem vet de blir kanske nästa år i stället om vi har kvar Micklas här hemma då.

De blir till att tävla hemma i stället på Jägersro den 10 juli med Olympia Dar , Micklas och Ijor.
Ijor var riktigt fin nu när vi var på banan i lördags med honom , får hoppas att han är precis lika fin på söndag :D

Vi har haft otur med våra bilar här hemma växellådan på bussen kraschade och de var ingen billig historia att få den lagad (inga roliga pengar att lägga) , även Audin står på verkstaden så man kan ju skratta sig lycklig för mindre, inte kul när man vill göra så mycket annat och pengarna ryker på bilarna :(.

Min egna operation känns i alla fall som den har gått bra och de är ju något positivt denna månaden.

Vi har en hel del hästar till salu då jag måste börja tänka mer på mig själv , jag och mamma har även bestämt att vi kan sälja halvbloden i hop lite billigare om någon vill köpa båda.

Så är det någon häst som verka intressant så hör av er så kanske vi kan komma överens om pris mm

Har även fått mail från Pebbles fodervärd och några bilder och de verka trivas bra med henne men de kan jag förstå så underbar häst som hon är .

 

 

2011-06-20

Nu har Pebbles åkt till sin fodervärd och det verka toppenbra och det kommer säkert att funka kanon , de känns bra i alla fall.

Jasmin passade på att föla den 9 juni i ösregnet och för tidigt även denna gången , hon var ju planerad mellan den 19-26 juni , men allt gick kanon bra och pappa till denna lilla hingst som fått namnet Mi Amor är våran egna Slättens Madgic. Mi Amor är allt en tuff liten krabat inte rädd för någon och busar alla redan med Bagheera.

Det gick bra på tävlingarna i Tingsryd med Tigerlilja hon satte nytt rekord och kom in på en fin 3:e plats , Olympia bar sig dumt åt och blev diskad och fick omkval och hon är alla redan omkvalad och där gick hon super (som vanligt tänkte jag nästan skriva ).
Vi anmälde ut Micklas och Spidde till Kalmarsundspokalen , tyvärr blev det än en gång inget lopp till Micklas , får snart spel vart är alla snabb hästarna vill de inte tävla eller , vi har bara fått ut Micklas i 2 lopp resten har inte blivit av irriterande är de i alla fall, annat är de med shettisarna där fegar inte folk och de anmäls ut friskt så de blir lopp för Spidde i alla fall och han har fått bra spår och det ser fint ut.

Fick ett kul meddelande i Gästboken från Linas nya ägare (de köpte henne 2009 av de förra) och hon har det bra och de älskar henne , jag blir så glad då hon är min favorit och var så ledsen över att de inte funkade på de andra stället och allt blev så fel. Lina är även dräktig vilket jag tycker är extra kul :D

Jag funderar på om jag ska anmäla till riksutställningen men få se så de inte krockar med annat .Har ju fortfarande inte varit iväg på någon utställning och det känns jättekonstigt, jag är så sugen på att visa Bagheera och Corint får de ju bli , funderar även på att visa Magica De Hex då hon är jäkligt fin nu + Doc Hudson men få se vart de blir någonstans osv.

 

2011-06-05

Än en gång har det tagit lång tid mellan uppdateringarna , jag får väl skylla på att jag inte har hunnit .

Vad har hänt sen sist då . JO Pebbles ska lånas ut över sommaren till en familj i Bjuv, hon åker den 13 juni och vi har ännu inte bestämt hur länge de ska ha henne. Det känns jättebra och kul för Pebbles att bli riden och pysslad med.
Jag har även bestämt mig nu för att sälja min goa Paztelle , känns hårt men rättvist mot henne i alla fall. Tyvärr är hon ju inte riden de sista åren och de går ju inte att visa henne riden då.
Vi väntar på att Jasmin ska föla , de är inte så lång tid kvar och förra året fölade hon för tidigt och helt utan tecken på att det var dags.

Micklas har betäckt 2 ston som går här hemma men ena är ju bara mitt , Mary är konstaterad dräktig med Micklas och kommer att föla runt den 11 april . Även Tigerlilja som Amanda har här och tävla som ägs av Christina Croneld är konstaterad dräktig med Micklas och även hon är beräknad runt den 11 april.
Skönt när allt fungerar och att stona tar sig på få språng , bra hingst och bra ston med andra ord :D.

Vi ska betäcka Reveholms Wilma när hon börjar brunsta med och hoppas att hon tar sig lika snabbt.

Det har varit 2 travtävlingar sen sist , först var det Spidde och Micklas , Spidde gick bra kom 2:a , Micklas blev diskad och han fick inget fästa all , men så är de ibland. Sen nästa gång var det Spidde och Olympia och där var det samma resultat Spidde gjorde ett kanon lopp och sänkte sig 5 sek , Olympia diskad hon blev helt övertänd den busen. Nästa tävling är nu den 6 juni och då är det Tigerlilja och Olympia som ska ut får hoppas att Olympia håller sig på benen denna gången då.

Jag själv har nu blivit opererad och jag hoppas att det blir bra denna gången så jag slipper mer problem från den där hälen och ärret.

2011-05-17

Oj vad länge sedan det var jag uppdaterade , jag får skylla på att min dator är så väldans seg och det krånglar så ofta så jag blir irriterad och orkar inte uppdatera när de gör så.

Lite här ju hänt här hemma sen senast. Edwin och Doc  är visade på avelsvärdering, men ingen av dem gick vidare så nu är båda kastrerade , även Blixten och Shaggy har blivit valacker.

Vi har fått föl här på stuteriet , det är Slättens Corint och Slättens Bethoven som har blivit föräldrar till ett litet svart hingstföl som har fått namnet Slättens Bagheera. Corint fölade 1 maj och självklart kom vi hem på eftermiddagen från tävlingar i Kalmar och trötta och helst bara ligga på soffan , men regnet öser ner så jag får gå ut och kolla till henne och Corint visar ju väldigt tydligt när det är dags så det vara bara till att ta in henne , mocka ur en box, sen fölade hon på kvällen allt gick smidigt och bra. Corint är sin vana trogen att inte föla på natten :D.

Trav tävlingarna har börjat och det har gått blandat. Micklas har kvalat, gjort 1 start med en fin andra plats och bra tid , ligger på 9:e plats i Sverige. Även Spidde och Dee-Dee har kvalat , Spidde har startat och han och Cornelia började ju bra med 1 seger och nytt voltrekord. Ijor har gjort 2 starter 1 diskning och 1 godkänt lopp, vi måste bara balansera om Ijor för det stämmer inte just nu. Olympia har precis samma resultat som Ijor men gick riktigt bra sist.

Nästa tävling är på Jägersro nu den 21 maj och det är Micklas och Spidde som ska starta och vi hoppas att båda håller sig på fötterna och gör 2 fina lopp.

Det är snart dags för Elitloppet och då Amanda och Micklas hamnade utanför så blev det ju ingen start för dem , sen kan ju jag tycka att inbjudningarna har varit konstiga både på shetland och russ , eg speciellt på shetland där några/någon i topp 8 inte är inbjudna och det finns ponnyer med *sämre* rekord och ej godkänd i år som fått inbjudan , jag förstår inte det hela men de är nog inte meningen att vi *vanliga* ska fatta allt :D.

Nu den 22 maj ska Adam konfirmera sig , så både fredag kväll och söndag går åt till det.
Adams fotbolls lag har spelat 3 matcher och alla 3 med vinst , tyvärr så i sista matchen så blev det smolk i segern då en i laget började slåss på planet och det gör man bara inte .

Jag ska fresten operera om mitt ärr på hälsenan och äntligen har jag fått tid så den 1 juni är det dags och jag hoppas att de ska bli bra denna gången för nu börja jag tröttna på skiten.

Vi har en hel del hästar till salu så är det någon som skulle vara intressant som inte står med bland till salu så är det bara att höra av sig till mig.

2011-03-02

Nu var det ett tag sen som jag uppdaterade igen , men det har inte hänt så mycket med hästarna i februari mer än att de har gått i hagen och ätit ensilage ;).

Men nu har travponnyerna börjat sättas igång mer och mer , vi har även varit uppe på Smedens stuteri och hämtat hem den godkända hingsten Micklas som Amanda ska tävla detta året och han ska förhoppningsvis betäcka några ston här nere i den södra delen av Sverige nu när han är här , de gäller ju att passa på , 2 av våra egna ston kommer att betäckas med honom i alla fall, men i första hand så ska han tävla och förhoppningsvis kommer de att gå bra för han och Amanda.
Det var en tuff körning att hämta honom , körde hemifrån halv 8 på morgonen och kom hem vid 03.00 på natten och en massa mil fick jag köra .

Det börja dra ihop sig till hingstpremieringarna först är det Edwin som ska ut sista helgen i mars , där allt var ordnat med övernattning då mina föräldrar skulle köra upp med husbilen men så här nu några helger innan så lär de inte bli så då de fick annat inplanerat ....... Få se hur vi ska lösa det med sovplatser då jag helt ärligt inte har råd att sova på hotell 2 nätter i denna månaden , får bara hoppas att vi kommer iväg nu då.
Sen är de dags för shettisen Doc Hudson helgen efter , men där får vi bo hemma hos snälla Sanne och Fredrik på stuteri Soliden och de ska väl inte flytta får jag hoppas :P.

Det är ju nya regler för betäckningsrapporterna i år och jag tycker infon har varit väldigt dåligt då inget verka färdigt mm, få se om shettis hingstarna får betäcka i år då , jag ska ju inte själv betäcka någon shettis och kommer inte att lösa någon betäckningsblock till dem förens jag i så fall får bokat ston till dem.

Vi på stuteriet har även beslutat att sälja bort många av hästarna , båda halvbloden ska säljas, welsharna och många av shettisarna , mycket beror på att jag inte orkar lika mycket längre då min kropp har sagt i från , denna vintern har varit jobbig med mycket besvär och den där hälsena operationen som inte har blivit så bra ännu.

Vi har inte ens anmält till någon vinterutställning i år och det är väl så att när man inte mår toppen så har man inte lusten att hitta på saker heller.

På lördag är det dags att mäta 3 hästar , ska bli skönt när de är gjort.


2011-01-31

Sista dagen i januari och det snöar , nu när man vill ha + grader och mjukt i marken + isfritt så man kan träna hästarna helt problemfritt.
Albin har fyllt 8 år och han var verkligen supernöjd med sin födelse dag , han sa att det var världens bästa födelsedag ever :D.
Själv går det upp och ner med mina problem , knäna är som de är och hälsenan ja inte har de blivit bra ännu , var ju som sagt iväg och fick rotat i ärret , läkaren hittade en liten liten tråd som satt kvar och trodde att de skulle bli bra nu men som sagt det är fortfarande ruvor , svullet och dant , i morgon är det 3 månader sen jag opererade mig :(
Jag har sökt ett jobb som jag verkligen skulle vilja ha , så jag hoppar att man kan få det i alla fall :D

Nu till hästarna , här har vi anmält Slättens Doc Hudson till hingstpremieringen i Mullsjö den 3 april, få se hur det går men jag gillar honom och har alltid gjort, träningen här hemma går bra i alla fall , han är snäll att känna på och att gå + springa med.
Har även anmält russet Slättens Edwin till hingstpremieringen på Grevagården helgen 25 mars - 27 mars , Edwin är jättefin men inte lika färdig som shettisen Doc men de är lika bra att visa nu så man får besked om han är något att spara, självklart gillar jag honom själv annars hade jag aldrig visat honom, även han är snäll att känna på och att gå och skritta med .

Vi kommer ju inte riktigt igång med träningen och inkörning med travponnyerna då underlaget inte är de bästa här hemma och de är så jäkla tråkigt när man väl vill komma igång med dem.
 

Första utställningen är ju nu i mars i Frillesås men jag har inte bestämt mig ännu om vi ska åka dit först var jag skitsäker på att vi skulle visa där men nu vet jag inte med tanke på att jag kommer vara borta de andra 2 helgerna och sen börja snart tävlingssäsongen. Men Häxan är riktigt fin nu , även Blixten är kanon och det hade varit roligt att visa men jag får som sagt fundera ett tag till på det.

Finns en som säljer shettisar och en del andra raser uppåt landet  som jag avråder folk att köpa häst av , då hästarna inte är i bästa skick, utan papper och helt enkelt dålig reklam för shetlandsavlen . Man kan tycka synd om hästarna men man hjälper inte dem genom att köpa därifrån , för det enda som händer är ju att det kommer dit nya.

 

2011-01-09  Vad tiden går jag har inte uppdaterat på ett bra tag och har inte heller gjort någon års resumé, får väl skylla på att jag inte har mått så bra och haft en del problem med min hälsena efter operationen och helt enkelt inte haft lust, ska försöka skriva lite om året 2010 här.

Vi har visat på några utställningar och det har gått bra bla Slättens Madicken som blev RES BIS i Uddevalla, Blixten fick 39 poäng när han visades i Åstorp, även Mowgli fick 39 poäng. 
Vi visade även fram på premiering och det var ett 3 års sto som visades , det var Slättens Miss Money Penny och det gick ju kanon hon fick diplom och vi var jätte glada, vi visade även fram russet Reveholms Wilma igen för att hon skulle få sitt GI och hon fick än en gång fina 41 poäng.
Så utställnings och premierings året kan vi inte vara annat än nöjda med.

Även fölningarna gick bra vi skulle ha 3 st föl 2 shetlandsföl och 1 russ föl och allt gick bra och det är så skönt när det är över och de går i hagen bredvid sina mammor .

På travsidan har det varit ett bra år , med många fina segrar och placeringar, ingen shettis som startade i år då Amanda har blivit för gammal att tävla dem och jag hann inte riktigt med att träna någon så att någon annan kunde tävla dem så de fick stå över .

Vi har sålde Amadeus och Mowgli och båda två har kommit till riktigt bra toppen hem där de får den underbara vård som man önskar att ens hästar ska få när man säljer dem.

Tyvärr hände det en tråkig sak i hagen , vi hittade Money Penny död i hagen och hon har oturligt nog fått en spark som träffade så illa att hon dog direkt.

På det privata planet så gick ju jag och Pontus och gifte oss den 9 maj så numera heter ju jag Frick i efternamn och kan villigt erkänna att jag fortfarande säger fel efternamn och även kan skriva fel ibland *ler* det tar tid att vänja sig.

Vi har ju en hel del hästar till salu då bla Amanda inte får tävla shettisarna längre och vi får satsa lite mer på russen ett tag och även pga. min kropp som inte har varit så bra i år börja säga ifrån lite väl mycket ibland och jag måste börja lyssna lite på den.

Hem