DAGBOK 2007

Klicka på bilderna för större format!

fotograf©Yvonne.Karlsson

Mon Ami och Emma

Tillbaka

2007-12-30

Ja nu är snart detta året slut och det har varit både ett bra år och ett dåligt år.   Vi hoppas verkligen att nästa år börja bättre än vad detta året gjorde med en allvarligt skadad åring och 2 hästar som blev ihjäl körda , det var en jobbig början på säsongen och sen att Majsan förlorade sitt föl och själv blev skadad men verka ha läkt ihop bra nu i alla fall . Utställningsmässigt har det gått bra vi kan inte klaga på hur det har gått och visst ibland håller man väl inte alltid med men så är det *S* . Tävlingsmässigt har det gått jättebra med en 4:e plats i kriteriet och 5 plats i 5 årsmästerskapet, My tog även hon en placering i Agriafinalen i år och även Ijor kom ut på banan i år och alla hästarna har skött sig kanon bra så tävlingsmässigt är vi jätte nöjda.

Julafton var lugn och skön här barnen fick vad de önskade sig (nästan i allfall) de var nöjda och glada och det är ju skönt man kan ju inte köpa allt de önskar sig även om man skulle vilja göra det.  

Hingstarna har kommit hem nu från betet och jag har börjat försöka få de verkade nu inte så lätt men 5 av dem är tagna nu i allfall och de har jag även passat på att fotografera då , inte var de så samarbetsvilliga inte . Eminem är lite halt nu men han har väl sträckt sig i leran eller något sådant nu sen han kom hem så han får stå inne på natten med Bethoven och gå ihop med honom i hans hage.

Vi ger vissa av hästarna lite kraftfoder då de stora hästarna och de större ponnyerna behöver lite mer än shettisarna och det går bra att ta in dem 1 gång om dan och ge dem deras mat de är så duktiga så och kommer hur snällt som helst, även Carisma  får komma in och ha lite mat , mycket för att hon ska bli lite mer social och det börja bli dags att träna henne lite , vi funderar ju även på att köra in henne så det är dags nu då. Carisma är meningen att hon ska säljas , men vi väntar nog efter hon är premierad tror jag så man vet att det blir gjort , hon ska inte betäckas i alla fall nästa år , men skulle hon bli såld innan så får ju de göra det valet i så fall.

Har även tänkt sälja av en hel del av unghingstarna så är det någon som ni är intresserade så  är det ju bara att ringa och fråga. 

SÅ slutligen ha ett gott nytt år alla och god fortsättning så lär vi ses på någon utställning eller tävling nästa år.

2007-12-03

Nu har vi gått in i december och allt flyter på här , hästarna mår bara bra och det börja väl att bli dags att ta hem hingstarna från betet men de är fortfarande väldigt tjocka och goa. Händer inte så där jättemycket med hästarna mer än att jag har börjat jobba lite med Eminem och Amanda har satt i gång Lina så smått.
Jag har testat stona med ringen och då ska vi enligt den få 5 sto föl och ett hingstföl , ska kul att se om det blir så. Pebbles-Hingst, Mary - Sto, Arielle - Sto , Madicken - Sto, Corint - Sto och Dingla - Sto.

Vi har varit i Hamburg en weekend och det var kanonskönt och jättekul , det var Pontus chef Leif som bjöd sina anställda och vi *bihang* fick åka med , aldrig fel att få åka iväg utan barnen.

 

2007-11-09

Hemskt vad tiden springer iväg, vi är snart i mitten på november och jag har fortfarande alla hästarna ute . Vad har hänt sen sist jag skrev här då , jo jag har fyllt år och i år var det ju en jämn siffra , hela 40 år har jag hunnit bli och samma sak där hur gick det här till att jag som fortfarande inte känner mig äldre än 25 *ler*.

På hästfronten är det uppehåll med tävlingar nu och även med utställningar det ska bli skönt med vintervila så man hinner med att jobba med de andra hästarna nu under vintern. Sista travtävlingen var ju i Halmstad och Amanda gjorde debut med att köra Ijor själv i hans 3:e start och det gick bra de kom ju 3:a och förlorade 2:aplatsen med en hårsmån, även Jasmin blev 3:a i sitt lopp så vi är nöjda med årets säsong tror att Amanda startat i 31 lopp (utom kval) med 4 st olika hästar och bara blivit diskad 1 gång det är bra .

Sista utställningen för året var nere i Svalöv, Gryttinge och det slutade även det bra för oss. Vi var lite sena ner på plats så stackars Bethoven han inte mycket mer än att gå ut från transporten och in i ringen , men han skötte sig bra även denna gången lite spänd i skritten , men annars helt okey, han vann sin klass och fick 38 poäng , kritiken var helt okey så det blir nog att han ska visas fram till våren på hingstpremiering. Dee-Dee var väldigt laddad denna dag hon trodde nog att hon skulle tävla trav idag *S* men se där blev hon lurad det var bara utställning. Dees klass blev stor då den slogs ihop med fuxarna , de var 10 st i hennes ring och där gick våran goa underbara Dee-Dee först det hade jag inte trott då hon enligt mig inte visade sina rörelser som hon har då hon var så het. Dee-Dee fick en 9:a på typen idag och det var extra kul då det inte var så många som fick det , tyvärr fick hon ju *bara* 40 poäng så vi kan ju inte ansöka om such på henne i år får göra nytt försök nästa år. Men vi är jättenöjda med våra poäng på hästarna och kritiken var helt rättvis och bra så det är inget att säga om , poängen denna dag låg lågt och då är man ju extra nöjd med så fina poäng på hästarna , där fanns ju tom godkända hingstar som bara fick 38 poäng så varför klaga :-)

Något jag har tänkt på det här med such är varför inte ESG utställningen får räknas med när utställningen nere från Bosjökloster får göra det , iof var det riks där nere men även det var holländska domare och utan poäng. Hade ESG fått räknas med hade vi ju kunnat ansöka Such på Dee-Dee då hon fick guld där och kom 2:a i den stora ringen. ja ja det är bara att kämpa vidare.

Jag har börjat planera för Dee-Dees framtida avel och har några hingstar som jag tror skulle passa henne , men hon ska tävla så länge Amanda får köra shettis , om Dee vill göra det , märker jag det minsta att hon börja tycka det är tråkigt så kommer jag att sätta henne i aveln.

Jag har avmaskat alla hästarna utom hingstarna som går kvar på betet fortfarande, även fölen är avvanda från sina mammor. Shaggy han var på väg att äta upp hela sin mamma , det kvittade hur mycket mat jag gav Pebbles så gick hon inte upp i vikt och då var det dags att ta väck han och det har gått jättebra att dela dem , inte en massa skrik och spring så jag tror nog att de eg var rätt trötta på varandra.

 

2007-10-05

Nu är vi helt plötsligt i oktober , det är hemskt vad tiden springer iväg. Här hemma är det som vanligt med tävlingar och fotboll om vartannat och ibland slinker det in en utställning också.

Vi har ju varit på Solvalla och tävlat och den helgen är vi jättenöjda med, vi körde upp på torsdagen jag och Amanda och som *vanligt* fick vi stanna och blåsa då det även detta året var nykterhets dagen, men det gjorde inget är ju bra när de kollar trafikanterna så de är nyktra när de kör tycker jag. Vi kom upp till Solvalla vid halv 8 tiden men eftersom det strulade med lite av varje så fick vi inte lastat ut hästarna förrän vid halv 9 tiden , de skötte sig jättebra i släpet hela tiden . När hästarna var ledda och inkvarterade så var det då dags för oss själva , vi bodde på Best Western hotell i Bromma och det är ett bra hotell som inte är allt för dyrt.
Så var det då fredag och dags för Amanda att tävla My, My gjorde ett bra lopp som alltid , men det kunde gått lite illa för Amanda och Fabian och någon till i sista sväng då Stormtösen hästen som låg lite längre framför dem helt plötsligt vände och då kusken sen fick för sig att hon skulle vända till baka igen , nästan körde på kuskarna i svängen ,men som tur är så blev de inte så störda av det utan fortsätter rakt fram och körde upp sig på placeringar. Något som jag däremot kan tycka är konstigt att den hästen bara fick ett D i sitt protokoll då det borde varit DVÄND, men  men så är det ibland. Så nu har Amanda varit med och kört i Alla Agria finalerna som varit för ponny och blivit placerad i alla och My har varit med i 2 och även hon blivit placerad båda gångerna *ler*

Lördagen så var vi inne i stan och handlade och blev så klart stående i tunnelbanan då det hade hänt en olycka , men till slut kom vi då äntligen hem till hotellet och kunde köra ut till hästarna och le dem. På kvällen var vi hos Malin och Jakob , jag har ju aldrig varit och hälsat på dem när vi varit i trakterna men nu äntligen blev det av , de bor i Täby i ett jätte mysigt hus. God mat och trevligt att få pratas vid det händer ju allt för sällan . Tack för en trevlig kväll.

Söndagen var det då dags för Jasse att starta och att hon kunde starta kan vi ju bara tacka hovslagaren på Solvalla för då han var så snäll och skodde om och breddade hennes sko på höger fram i fredags då hon hade fått sömstick. Jasse var väldigt pigg i värmningen och det var väl inte så konstigt med tanke på att de stått så mycket i box de som är vana vid att gå ute dygnet runt annars.  I loppet fick de en väldigt dålig start då de inte kom ner i sitt spår var väl lite trångt kan jag tro , men då Jasse är lite som My och bara går bättre och bättre i loppet så gör det inte allt för mycket , även hon kom väldigt starkt på upploppet och kom till sist 4:A . Lite kul är det ju att både My och Jasmin har samma pappa , Django V.D Romer och är  så lika varandra i temperament och allt. Så det var en väldigt lyckad helg för oss och hemfärden gick ju lite lättare även om jag kände mig rätt sliten på hemvägen.

I morgon är det dags för tävling på Östanåkra med MY och Dee.

 

2007-09-23

Har inte hänt så där jätte mycket sen  sist. Vi ska åka till Solvalla och Stockholm på torsdag och vara där hela helgen då Amanda ska tävla med My i Agria finalen på fredagen och sen köra Jasse i Kriteriet på söndagen , det ska bli kul även om det kommer att bli jobbigt.

Vi var iväg på utställning i går och det gick väl så där , hästarna uppförde sig kanon bra i allfall och man får ta det för vad det är . Magica har ju varit iväg en gång innan som föl , men det var första gången som unghäst och hon var lite seg men det blir nog bättre med tiden.  Bethoven uppförde sig kanon bra och vi fick hör mycket fint om honom från andra utställare och publik , jag gillar han verkligen själv och han ska visas fram till våren på hingstpremiering , jag tror även att jag kommer att anmäla han till Svalöv.  Det blir nyttigt för honom att komma iväg och träna ännu en gång .

Grattis till Dalsgårds och era fina ston , allra helst till lilla Leila Lou då jag verkligen gilla henne hon är en trevlig liten individ hela hon ,precis som hennes mamma var.

2007-09-16

Vi har visat Moneypenny och Shaggy på fölvisning för Morgan och jag kan inte var annat än nöjd då båda 2 fick jättebra kritik och poäng. De var snälla att lasta och det var ju tur när det bara var jag och Amanda , vi hade även tur med vädret den dagen för det regnade inte för en gång skull ;-).

Jag har även hämtat hem Bethoven och Mozart från betet då jag måste träna Bethoven då det snart är dags för utställning , jag har ett *stort* problem bara jag måste hitta en hovslagare som kan komma och verka han och Magica då våran ska ha barn och är ledig nu. Mozart har jag ju till salu och det har varit någon och tittat på han så förhoppningsvis så är han såld och det verkar jättebra då han kommer att användas till något och det är skönt och det känns jättebra, han är ju en liten favorit i våran familj tom Pontus gillar han ;-).

I går så var det då äntligen dags för att kvala Ijor och vädret var inte på våran sida i allfall , full storm och man tvekade eg. lite om man verkligen skulle ta och kvala men sagt och gjort vi körde in och tur var väl det då Ijor klarade kvalet galant och var hur cool som helst, sicken snäll häst han är. Vi hade inne Jasmin med för att träna henne lite och testa lite saker och nu har vi nog kommit fram till vad hon ska ha när hon körs .

Idag har jag äntligen fått gjort Id kontroll på fölen här så nu ska jag bara se till att skicka iväg alla papperna så är man färdig med dem också, inte lätt att se alla virvlar på de små shettis fölen med sina lurviga pälsar.

2007-09-10

Nu är vi snart inne i mitten på september och tiden bara springer iväg känns det som.  Har hänt lite sen sist vi har varit iväg på hingstpremieringen och Amanda har tävlat både Dee och My, Adam har fyllt år och lite annat smått och gott.

Hingstpremieringen gick väl ungefär som jag trodde , Mozart fick 38 poäng och klass 1 , han uppförde sig helt underbart , Amanda kunde le han och hålla han , inte en enda gång stod han på bakbenen eller några andra dumheter. Eminem fick även han 38 poäng och klass 1 han fick nu en 7:a på benen och det skulle han ha då han är uttåad H.fram men det är ju bättre än när han var 2 år , tyvärr så ville han däremot inte trava i ringen och fick en 7:a där och det blev jag ju lite *tjurig* på han då jag vet att han travar klart mycket bättre men så är det ju med att visa hingstar, men även han uppförde sig bra så jag måste säga att det är kanon bra temperament på båda två. Så nu är de här 2 killarna till salu då de tyvärr inte räckte hela vägen. Mozart är ju även inkörd. Grattis till Dalsgårds stuteri som fick igenom båda sina hingstar och min favorit Dalsgårds Juventus gick etta med 42 poäng och gjorde ett kanon bruksprov där han fick 9999=36.  Han är så kul att köra den killen.

Amandas travtävling i Tingsryd med Dee-Dee gick jättebra och hon klarade sig utan mig och bara med sin morfar , hon kom 2:A i ena loppet och precis utanför i det andra men med fina tider.  My var vi i Vaggeryd och tävlade i Agria försöket och där kom hon också 2:a och en kanon bra tid även där, tyvärr förlorade hon endast med 2 hundra delar så Amanda var lite ledsen och besviken när hon kom i mål men det gick över efter ett tag. Nu är Amanda och My färdiga för finalen i Solvalla den 28 september och jag tror nästan att Amanda är ensam om att kvalat till finalen 3 år i rad och 2 gånger med samma häst. Lite kul är det att första året så körde hon finalen med Lina som är mamma till My.

I lördags så fyllde Adam 11 år Stort Grattis till dig . Vi hade kalas här hemma och Adam var så nöjd med sina presenter så skönt med barn som är nöjda och glada över vad de får även om det är bestick eller kläder*ler*.  Det enda som var han stora besvikelse i såfall var väl att Sverige inte lyckades slå Danmark i fotbollen Flört. Sen har jag ju en sådan tur att jag har en kanon svärmor som gör världens godaste smörgås tårtor och jordgubbs tårta *ler* Tack för hjälpen Anita och vi uppskattar dina goda tårtor allihopa.

 

2007-08-26

Pebbles var dräktig , kanon kul , så till nästa år väntar vi ännu ett fint welshföl, även Dingla var dräktig får hoppas att det går vägen denna gången. Så nästa år får vi 6 st föl om allt går vägen, 4 st shettisföl och 1 russ ,1 welsh , det ska bli spännande och se om det blir så bra som man har tänkt sig.

Vi var på utställning nere på Bjärsjölagård den 25 augusti och det gick bra, Blixten följde sina systar och blev klassvinnare och guld extra kul när det är ett hingstföl, han fick superfin kritik och att Annika(domaren) tyckte det skulle bli kul att följa han och att vi skulle vara rädda om han.  Corint fick 42 poäng och kom 2:a i sin klass, hon var tom på väg att få en 10 på sin skritt och att hon hade dagens bästa skritt och att domaren sa även att man kan inte begära mycket mer av en häst i skritten ,det är så kul att få höra sådan kritik.  Dee var väl inte på sitt bästa humör ska erkännas hon var otålig och kunde inte stå stilla alls idag och fick inte lika bra som hon brukade men så är det ibland, bara att försöka igen. Tack Amanda för att du visade Corint och Dee så fint.

Grattis till Yvonne på Dalsgårds för Bis titlen med Estelle , ungsto championatet på den fina Lou Lou, Champion föl , och klass vinst med Kaprifol.

Grattis Millan till Guldet på Celma det var på tiden och det är hon värd.

Nästa helg så ska Amanda tävla i Tingsryd den 1 sept och den 2 sept är det dags för hingstpremieringen.

2007-08-17

Vi har varit iväg och tävlat trav i helgen igen och det är synd att klaga när man gör 3 starter och har 3 placeringar med sig hem men ni vet man hittar alltid något som inte stämmer och just nu är det något med Jasmin och hennes balansering vi får försöka lösa, hon har ju alltid haft lite *rulligt* baksteg , men nu går hon rätt så dåligt med bak , kanske ska man testa att korta chekremmen , sätta benskydd bak eller något sådant, vi har haft boats bak men nu verkar det som hon gick sämre med det, ja ja tur vi har lite tid på oss att lösa problemet , hon ska ju inte ut nu på ett tag, vet inte ens om det blir någon start innan kriteriet(hoppas att tiden räcker hon har) då jag är rädd för att jag inte får ihop det med tävlingar och annat.

I går var jag och hämtade hem Pebbles och Shaggy jag hoppas verkligen hon är dräktig nu den lilla damen, först betäckte jag med Paddock Camargue , men hon stod inte så bra för han och  hon tog bara emot en gång (taskig märr ) , så jag vågade inte chansa en gång till då jag tycker att det blir ett så sent föl, så då bytade jag till Downland Wild Fowler i stället och denna gången stod hon jättebra , hon hade väl kommit mer i bättre brunst , så nu i veckan ska jag ultra henne och 3 ston till.

Nästa helg är det utställning i Bjärsjölagård och där ska vi visa Corint, Blixten och Dee-Dee , det ska nog gå bra med dem , de är ju visade allihop utom Blixten . Det börja närma sig hingstpremieringen och jag velar från dag till dag *S*  ena dan är de skitfina och nästa dag tycker man att de är si så där men men , nu får de en chans i allfall. Vet inte riktigt vilka jag ska visa nere i Gråmanstorp , ev blir det Blixten igen och någon unghingst eller så tar jag med Carisma el Magica  att det ska vara så svårt.

Vi har som sagt även bestämt oss för att döma ut Majsan då hon inte blir bättre här hemma det har varit ett svårt beslut då hon betyder så mycket för oss , men man ser på henne att hon inte är lika *pigg* i ögonen som hon brukar vara och inte alls samma temprament i henne, så jag tror att detta är det bästa för henne.  Tog kort på Majsan och hennes dotter Arielle idag (Madgics helsyster) , de är nästan lika runda de där 2. Carisma och Magica är så himla lika varandra så jag ser knappt skillnad på dem , Magica är lite högre än Carisma och de har manarna på olika sida *ler* .

Amanda och Emelia har varit ute och kört My och ridit Ijor på åkern idag och det går ju bra, han är så snäll Ijor att rida så han blir ju nästan mer riden än körd här hemma *ler* men det beror ju eg mest på att den bästa vagnen att köra han i står hemma hos syrran och dit orka jag ju inte köra dem varje gång de ska motionera hästarna.

2007-08-15

Måste erkänna att jag har varit dålig på att uppdatera lite på hemsidan men jag får väl skylla på att jag har mycket att göra. Vad har hänt sen sist , Jo jag har ultrat en del ston här hemma, Pebbles är betäckt med Downland Wild Fowler i stället nu. Arielle, Corint, Madicken och Mary är konstaterade dräktiga. skickade även hem Dalsgårds Gisella som även hon var ultrad och konstaterad dräktig.

Vi har varit och tävlat både i Halmstad och Jägersro och det har gått jättebra, mer om det kan ni läsa på travsidan.

Var iväg på russens riksutställning och det var trevlig , men det är ändå inte som att åka på en shetlandsutställning , jag jämför ju en del och där ligger shetland en bit före tycker jag. Kan väl inte heller riktigt hålla med om Marys kritik men men så är det ibland *S* . Hälge uppförde sig hur bra som helst , stod snällt i släpet och accepterade när vi tog ut Mary och han stod bara helt lugnt kvar och man kunde låta det vara öppet där bak, skönt när sådant funkar.

 

2007-07-20

Nu är det ett tag sen jag var här och skrev, vi har varit på semester en vecka i stugan i Ljungskile och det har varit så skönt så helt underbart även om vädret inte var det bästa men just det här bara att få vara .....

Amanda har varit och tävlat med Dee-Dee i 5 årsmästerkapet och hon kom 5:a där ,  Jasmin gick ett lopp också och hon vann sin första seger och det gjorde hon säkert Amanda var så glad för det efter loppet. My var och tävlade i Karlshamn och gjorde ett helt godkänt lopp och körde in på en 8:e plats.

Mary är förhoppningsvis dräktig nu och jag ska hämta hem henne nu nästa helg, Pebbles är betäckt med Paddock Camargue den 10 juli och jag hoppas verkligen att hon har tagit sig direkt så jag kan hämta hem henne med.

Jag har anmält Eminem och Mozart till hingstpremieringen få se hur det går, har även anmält Ijor, Mary  och Hälge till russ rikset men tveksam till om vi ska visa Ijor då.

I morgon ska jag och min mamma ha 100 års fest , då jag fyller 40 år i år (fast inte förrän i nov) och min mamma 60 så det lär bli ett bra kalas, men mer om det sen.

2007-07-02

Vi var ju i Kalmar och tävlade i går med My och Jasmin och det gick jättebra. My kom 2:a även om hon verkligen inte var på humör , hon har aldrig uppfört sig så här illa och tjurigt någon gång när vi varit iväg , får väl hoppas att det var en 1 gångs företeelse. Men hon uppförde sig rätt bra i loppet och sprang där även om hon drog sig utåt och sådant. Jasmin gick kanon bra och var hur cool hela dagen , inte rädd för något ting och gick skitbra i loppet , vi hade gjort en del små ändringar på henne och det gjorde ju nytta, ska testa att ändra lite till på henne sen så får vi se om det blir ännu bättre.
I morgon ska vi åka till Jägersro och tävla med Dee-Dee och köra ett insprängt lopp så får vi se hur det går.

 Var uppe hos hingstarna i lördags och allt var bara toppen bra med dem, de flesta har fällt av all vinterpäls och börja se riktigt fina ut nu.

 

2007-06-30

Hemskt vad tiden springer iväg ,nu är ju snart juni också slut , jag hinner ju inte med ens hälften av vad jag skulle göra känns det som. Barnen har sommarlov och vädret har väl inte varit det bästa sista tiden men det kommer snart att bli varmt och skönt igen, själv ska jag bara vara ledig vecka 28 och 32, så då får man passa på att njuta av ledigheten vecka 28 åker vi till stugan och det ska bli så skönt så.

Hästarna mår bara fint här hemma . Jag har kört iväg Mary på betäckning till stuteri Axtorp  där hon har blivit betäckt med Emanuel. Jag hoppas att hon tar sig direkt så vi får hem henne snart igen . Vi har ju tänkt att hon ska visas på riksutställningen den 11 augusti nere på Bollerup. Passade på att kolla lite på Kristins hästar när jag ändå var där och det var ett gäng fina ponnysar  och en kanon trevlig pratstund.
Har även kört iväg Pebbles till betäckning på Kulltorps där hon ska betäckas med Paddock Camargue igen och jag hoppas verkligen att hon blir dräktig då det känns som att det blir sista chansen för oss att kanske få ett sto föl efter Paddock Camargue, jag har ju fått 2 st hingstar efter han. Jag har även bestämt mig nu för att inte betäcka Paztelle i år då jag känner att jag inte riktigt hinner med det och orkar med det just nu , det blir ju ändå så många föl, vi velar även om vi ska betäcka Dee-Dee eller inte , hon går rätt bra nu och är så användbar till det mesta så vi får se vad som händer.

I morgon ska vi åka till Kalmars travbana och tävla , det är Lilla My och Jasmin som ska gå ut ett var sitt lopp, ska väl villigt erkänna att det inte är så kul att köra till Kalmar  en av världens tråkigaste väg  *ler*. Men vad gör man inte för sina barn så de ska få tävla ;-). På tisdag ska vi köra till Jägersros travbana och köra ett insprängt lopp med Dee-Dee så en del flängande blir det. Vi har även bestämt oss för att anmäla ut Dee-dee till 5 årsmästerskapet den 15 juli så kommer de med där så får Amanda åka hem en dag tidigare från semestern och jag hoppas att hennes morfar/mormor  kan köra annars så får hon kanske plats i någon annans släp som ska ner och tävla.

Jag har fått ta hem Ajax från betet då de där äckliga hemska flugorna hade börjat äta sig in i hans ruvor på såret och lägga ägg, så nu går han hemma och jag får sköta om det varje dag igen, jag har inte fått tag på ett sådant litet flugtäcke men hoppas jag får det innan jag ska åka på semester, jag tog även hem Mozart från betet samtidigt så får han vara sällskaps herre till Ajax så lite mer skrikande har det väl blivit här hemma men de har börjat lugna sig igen.

Stona hos Madgic har blivit betäckta nu bara en som har lång brunst och jag hoppas verkligen att hennes brunst är över i morgon när jag ska testa henne igen.


 

2007-06-08

Här är det varmt och svettigt , men man ska ju inte klaga eg , men det gäller att man går in i skuggan eller inomhus ibland för annars så lär man väl smälta bort. Händer inte så mycket just nu , det kommer 2 ston till Madgic nu en på söndag och en till på måndag.
Uddevalla utställningen gick jättebra både Carisma och Dee-Dee skötte sig exemplariskt hela tiden båda fick guld och kom på 3:e plats , det är ju synd att klaga på de resultaten. Vi skulle ju tävlat på söndagen med My på Axevalla i ponny prinsessan men tyvärr var My halt så vi fick stryka henne.  Vi sov över i Uddevalla och inhyste hästarna hos Lena och de var så nöjda så de där 2 shettisarna när de fick komma ut i den stora mysiga hagen. Själva fick vi husera på Lenas jobb Bokenäs , vad fint där var med fina härliga stugor, kanon utsikt , god mat och trevlig service, Amanda , Julia och Linus badade i havet  och bastade på kvällen och jag satt och tittade på *ler* och drack en cider och bara njöt av hur fint där var. Kan verkligen rekommendera det stället om man vill åka på semester , de har en hemsida med så ni kan gå in och kolla hur fint där är , Klicka här . Wilma fölade inte när vi var där men någon tjuriga märr har jag inte träffat på länge *S* så nog borde hon vara dräktig då hon inte har brunstat eller något sådant sen hon blev betäckt. Tack Lena och Kjell för en trevlig minisemester och trevligt sällskap Amanda och Julle var nöjda efter bad och fiske och att få umgås med Linus lite granna *ler*.

I onsdags var vi och tävlade på Tingsryd vi hade bara Dee-Dee med oss och hon var verkligen jättefin hon gick kanon bra och värmde hur bra som helst , sen i loppet såg hon hur fin ut som helst och jag var inte alls nervös, vi testade lite nytt på henne och har satt en huva på henne och det verka ju hjälpa i allfall. Amanda och Dee kom 4:a av 15 och satte nytt voltrekord 2.52,5. Johanna tävlade Tiffy med men blev tyvärr diskade. Måste passa på att gratulera Farmens stuteri och Nathalie med sin ponny Dynamit II som satte nytt svenskrekord , bra gjort. Även ett stort grattis till Månstorps stuteri som även de satte nytt rekord med Gläntans Domino, bra kört Maija.

Idag tar Johanna studenten så vi ska dit i kväll , annars ska vi väl ta det lugnt , I morgon ska Amanda in på banan med Ijor och köra en liten runda, söndag är det tävling på Åby , det är Dee och Jasmin som ska ut , ska bli kul att se hur Jasmin sköter sig i sitt första lopp.


 

2007-06-01

Nu ska vi se det har hänt en del sen sist jag skrev. Dingla visade sig att hon har resorberat/kastat ännu en gång, att jag upptäckte det beror på att hon blev stel och gick jättekonstigt så jag misstänkte fång och bad veterinären komma hit och känna på henne och jag hade rätt i mina misstankar, så idag ska jag åka in med henne till veterinären och kolla henne ordentligt , hon äter medicin och rör sig rätt bra , lamellranden var inte röd heller när hovslagaren var här , men känns bra att kolla upp då jag tänker sälja henne i stället nu då , hon är ju snäll att rida och hålla på med så då är det bättre någon får använda henne till det .
Marielle ska också åka med in till veterinären , vi ska kolla upp henne då hon inte går bra ännu, men jag har hört att det kan vara en nerv som gått av och det tar 3-4 mån för den att växa ihop och sen blir de helt bra igen, jag hoppas verkligen att det är så.

Vi har fått föl här hela 2 st så nu är det inga fler föl att vänta på, Wilma fölade natten till den 29 maj och det var väl inte bästa natten då det åskade och blixtrade värre än värst på morgonen , så då gick jag ta in dem. Det blev en fuxig hingst som kommer att bli skimmel, en stor bläs har han med och två vita strumpor bak, han har fått namnet Shaggy. Corint passade också på att föla lite för tidigt och även där gick allt bra och ännu en hingst blev det han är fux och ser jättefin ut väldigt lik sina systarar eg bara lite grövre då, han har inte fått något namn ännu men Amanda vill att han ska heta Blixten vi får se.

I morgon ska vi åka till Uddevalla på utställning med Carisma och Dee-Dee ska bli kul att visa häst igen , fast det är Amanda som ska göra det och jag hoppar in och hjälper till om det behövs , det är kul att hon vill visa. Sen ska vi åka till Lena och Kjell och sova där på natten, min pappa ska nämligen köra upp med My och sulkyn och ta hem Dee och Carisma , för Amanda ska tävla på Axevalla på söndagen. Pappa han var riktigt smart när han kom med den iden , för det blir klart närmare att köra från Uddevalla till Axevalla än här hemifrån, kan vi ju sova längre. Tack Lena  för att vi får våldgästa er på detta viset , får väl hoppas att Wilma passar på att föla nu när vi är hos er med *ler*.

Vi har varit i Stockholm och kollat på Elitloppet, vilket väder vi hade den helgen , jättefint och varmt. Johanna tävlade Tiffy och hon såg skitfin och gick bra men blev tyvärr diskad på upploppet på 2:a plats men men det är inget att göra åt. Helgen var trevlig och vi åt jättegod mat , det enda som var lite tråkigt  då var att syrran och jag inte kom iväg på festen då *ler* , men så är det när man har med ungdomar ;-).

 

2007-05-16

I helgen har det både varit 3 års test för Paztelle och travtävling för Amanda och Dee-Dee.
3 års testet gick så där men Pazze uppförde sig bra och har eg aldrig hoppat så bra som hon gjorde där , då hon varit lite osäker på hoppningen, men hon skötte sig bra och ingav verkligen gott förtroende i hoppningen sen att hon blev lite låst i ryggen det vet jag ju om då hon är lite spänd och så. Tyvärr blev hon lite *pigg* när hon skulle visas exteriört så det var lite svårt att få fram hennes rörelser där. Men vi är nöjda med henne och det är ju en bra träning för att se hur de klarar av att stå i transport i många timmar själva och sådant, vi gjorde inte ridprovet med henne då hon ändå inte fick diplom eller klass 1, hon gör ju sig eg bäst riden *ler*.

På söndagen så var det då dags att åka till Åby vi åkte ihop med syrran och hennes dotter . Dee skötte sig jättebra denna dagen och travade 6 sek snabbare än förra helgen och det får vi vara jättenöjda med hon ser bara bättre och bättre ut , Amanda var jättenöjd med henne också och det är det viktigaste faktiskt. Nu till helgen ska vi försöka kvala Jasmine , vi får se hur det går *ler*. Tyvärr kom inte My med till lilla Elitloppet för kat A , hon missade med några futtiga poäng , så är det ibland inget att göra åt , men Johanna och Tiffy kom med och vi ska nog åka med upp och heja fram dem i deras lopp.

Det är bar bra med hästarna här hemma , Moneypenny bara växer och växer och hon är så där underbart söt som bara shettisar kan vara :-). Snart är det dags för Pebbles och Dingla med men Dingla ser ut att dröja ett tag , jag tror nästan att Corint  kommer att föla före henne men man vet aldrig. Ijor är seg på att tappa sina tänder , det har tagit längre tid än vi trodde och nu tänkte jag börja longera han lite igen i allfall och så kan Amanda börja köra han igen lite lätt.

Själv har jag haft tandvärk i över en vecka har varit iväg hos tandläkarn och det är bara att bita i det sura äpplet och stå ut , jag har ju verkligen tandläkar skräck men jag msåte ju fixa denna tanden så jag blir bra. Albin är jättehostig och förkyld här hemma så idag har jag fått stanna hemma från jobbet och jag hoppas verkligen han hinner bli frisk igen innan måndag.

2007-05-10

Det var ett tag sen jag skrev nu , det har varit mycket och jag har väl varit lite trött kan jag tänka mig , jag skyller på min allergi jag , måste ju skylla på något.
Vi har fått föl äntligen och det gick bra denna gången , det var skönt det behövdes känns det som , jag ska villigt erkänna att jag har varit rätt trött på hästarna ett tag när det bara krånglar hela tiden.  Det var Lina som fölade ett jättegulligt sto föl , fux med stjärn . En pigg dam som skulle upp och springa direkt, hon har fått namnet Slättens Miss Moneypenny , då hennes helbror faktiskt heter Slättens James Bond ju *ler*.

Vi har varit iväg på våran första travtävling och då passade jag på att bjuda med Yvonne från Dalsgårds stuteri med ner till Jägersro så hon fick komma och kolla på trav ponnyerna och hennes uppfödning D.Indigo. Det var en trevlig dag med vackert väder och ponnyer som skötte sig bra.

På lördag är det dags för 3 årstestet med Paztelle vi får se hur det går hon är ju en skitsnäll häst , som är lättriden och går bra där , men tyvärr så spänner hon sig i hoppningen , men gångarterna är ju kanon. Söndag är det travtävling igen , men bara med Dee-Dee då . Vi ska åka ihop med syrran och hennes dotter då även de bara har en häst .

 

2007-04-26

Vad har hänt sen sist , jo det har ju varit hingstpremiering och det var jätteroligt och det var så varmt och skönt väder , slapp frysa häcken av mig i alla fall.  O´regen gjorde ett kanon bruksprov eller jag hjälpte väl till lite granna i alla fall, han fic 9979=34 poäng det var inte dåligt faktistk med tanke på hur kort tid vi haft på oss. Han gick 2:A i ringen av 10 st även det var superbra.

Det har varit årsmöte inom SSS och det blev bra med styrelsen och sådant , bara hoppas de får fortsätta jobba i fred så allt blir färdigt snart.

Nu till den tråkiga delen , idag så började Majsan att föla och det gick inte så bra då fölet kom lite fel, det kom med snurrade framben och huvudet på sidan om frambenen, det levde och var piggt i början med då vi inte fick rätt på det så dog det. Jag fick ut honom till hälften , sen gick det inte längre han satt helt fast kilad , men veterinären kom och som tur var för vi hade aldrig klarat detta själva , det blev tillslut tvunget att använda kedjor om frambena så de fick riktigt tag att dra ut den. Men Majsan lever i alla fall och det är det viktigaste hon är jätte trött och efterbörden har  inte släppt ännu men det kommer och då hon är behandlad så är jag inte så orolig för det hon måste bara återhämta sig.

Ett stort tack till Hanna, Anna-Karin , Bittan, Emma  och veterinären för hjälpen.

2007-04-14

Idag ska vi åka till Grevagården , vi ska inte visa någon egen hingst i morgon utan jag ska köra Dalsgårds hingst O´regen v.d. Kleine Tip 0815987. Vädret ska ju vara toppen bra denna helgen och i så fall är det väl första gången som jag är där som man inte fryser häcken av sig ;-) .
Ajaxs sår läker kanonfint nu och har nästan slutat vara helt nu och jag tvättar det ca var 3 dag bara och det är skönt , så han lär kunna gå på betet snart med .


2007-04-07

Idag är det påskafton och vädret är fint men väldigt blåsigt. Här hemma håller vi på för fullt med de hästarna som ska tävla och Paztelle som ska göra 3 års test i maj. Hanna är här och rider henne ca 5 dagar i veckan och vi har även löshoppat henne 2 gånger med och hon är hur cool som helst . Lite farligt är det väl i hoppningen eg då hon blir lite nonchig när det är lågt så sist så höjde vi lite mer just för att hon ska ta i lite men hon har inte stannat någon gång ännu i allfall och gör det man ber henne om och mycket mer kan man ju inte begära tycker jag. Ridningen går super bra och Hanna rider henne i alla gångarter och har tom ridit henne lite utanför paddocken och ska försöka rida ut på henne nu någon dag.

Ijor och Jasmine funkar hur bra som helst och är så snälla så , skönt när 3 åringarna är så goa. Idag var vi inne på banan med de båda och det gick kanon bra Jasmine *joggade* runt i rät varv och klarade kvaltiden med marginal så henne kan man ju kvala när vi känner för det, men vi ska börja köra henne med käk först tänkte vi och varför stressa. Ijor var ute och joggade på banan också och han skötte sig bra och då han hade tappat en sko så tog vi det lugnt med han och han var inte riktigt nere i kvaltiden ännu men det kan man inte begära . Synd bara att Amanda fick köra själv utan sällskap det hade varit lite roligare för hästarna om de hade haft någon att hänga på men de skötte sig ju bra och det var huvudsaken ju.

Jag hoppas att jag ska hinna åka upp till hingsthagen och hinna fixa till den så vi kan släppa en del av hingstarna på beta snart , skulle bli skönt att bli av med några av dem så jag kan få jobba i lugn och ro med Mozart och Amadus , vill ju helst att de ska ha fått vagn på sig innan jag kör dem till betet.

På Albins dagis hade de påskfest i torsdag och då skulle han vara Cowboy och då är det bäst att låta han få vara det så blir vi alla nöjda *ler*

Vi har också varit på bandyfest och det var skit kul , det var sambons band som spelade, det var bra ös och folk var verkligen pigga på att dansa och rocka loss *ler*

 

2007-03-31

Nu är snart mars slut vi är inne på sista dagen och vädret är ju underbart här nu, så man kan inte klaga. Eros har åkt nu till sin nya ägare och allt har gått bra och han har fått nya kompisar.  Ajax sår läker men tyvärr varar det fortfarande och han har en *stor* bula precis framför manken och i sårkanten och jag hoppas att det bara är en svullnad och inte en massa var men han är jätte irriterad om jag trycker på den.

Har anmält Paztelle till 3 års testet så nu har Hanna börjat rida in henne och det går jättebra hon är snäll att rida men inte så glad i att bli longerad ;-). Vi var iväg och löshoppade henne i fredags för första gången och hon är ju så snäll att lasta men var lite stirrig i transporten och när vi kom fram men lugnade sig sen och hoppade som ingenting , var inte alls tittig och gjorde som vi sa , skönt när de är snälla på sådant.

Har mätt 3 åringarna och chippat Amadeus och Eminem. Eminem var 1 meter , Amadeus 99 cm , Jasmine 107 cm och Ijor 127,5 cm. Jag mätte inte Mozart pga att jag inte vet om han kommer att tävla ändå och ska jag visa han på hingstpremiering igen så kan de ju mäta han där , han är ju inget gränsfall precis.

Jasmine har flyttat hit nu då Amanda ska tävla henne och hon har kommit igång med träningen lite smått, vi har bara kört henne hemma för att hon inte har haft några skor på sig och hon sliter enormt på sina hovar , men nu har hovis varit här och skott Dee, My och Jasmine så nu kan man ta och köra de lite mer , Ijor ska skos på måndag . Ijor har varit ute i skogen och körts och han uppförde sig helt exemplariskt , var inte rädd för någonting och de mötte ändå traktorer , mopedister och annat , skönt när det funkar så bra och allra helst när de är iväg första gången. Dee var inne på banan och kördes några varv förr lördagen och hon gick bra med tanke på att Amanda inte körde på henne utan bara lät henne springa och plus att hon var lite draghjälp åt Jessicas Romlins russ som var första gången på banan, det är ju kanon när man kan hjälpa varandra .

Idag ska jag på fest med min syster och det är min sambos band PaPaPoP som ska spela , det ska bli kul då jag inte är iväg så ofta och kul att få lyssna på dem ibland det händer ju inte så ofta.

2007-03-16

Har fått proppen till fölchampionatet skickat till mig så klicka här så kan ni se den.

Vad har hänt annars här , jo Eros är kastrerad och såld och kommer att åka till sin nya ägaren Anna. Olsson i Åstorp den 24 mars. Eros mår bara fint efter kastreringen och är pigg och glad.

Jag har faktiskt börjat släppa ut Ajax någon timme om dagen i den lilla extra hagen jag har gjort till Eros , där är det mest gräs och lite lera så det går rätt bra , jag tycker så synd om Ajax att han behöver stå inne hela tiden.

2007-03-07

Hemskt vad tiden springer iväg , tycker inte det var alls länge sen vi gick in i det nya året. Här hemma händer väl egentligen inte så mycket , jag sköter om Ajax sår som läker fint och det har krympt en hel del . Det ska ju tvättas 2 gånger om dagen fortfarande och smörjas med aolevera gelé och aolevera spray 2 gånger om dagen och det funkar bra nu jag har vant mig och han är ju så snäll *ler*.

Amanda har börjat träna My och Dee lite mer nu och kan hon inte köra så rider hon dem i allfall, har varit mycket här nu med fotboll och bandy som har tagit tid.  Vi ska snart ta hem Jasmine med och sätta igång henne igen. tänkte försöka få hit mätman och veterinär här nu i mars så vi får mätt alla som behöver mätas för tävling plus 3 åringarna . Ska även försöka få 3 åringarna chippade .

Vi har sålt Eros nu men han är fortfarande kvar för han ska kastreras innan han ska åka till den nya ägaren , han ska inte åka så långt bara till Åstorp , där han kommer att användas till körning när han har åldern inne.  Eros är ju en väldigt snäll och härlig kille så det kommer säkert funka jättebra och det är skönt när man säljer dem att de kommer att användas till något. Jag har även bestämt mig för att jag inte ska sälja Carisma längre nu får hon stanna här minst tills hon är visad på premiering som 3 åring , jag gillar henne mer och mer för varje dag nu när hon är hemma och man har lärt känna henne *igen* .

Fölningarna börja närma sig nu med stormsteg , först ut ska det vara Marielle som är planerad runt den 13 april och enligt ringen ska hon ha en hingst , nästa i slutet på april början på maj är Lina och även hon ska ha en hingst enligt ringen.

Amanda fyller år lördagen den 10 mars , kan inte fatta att min lilla Amanda blir tonåring hela 13 år , man tycker ju inte det var längesen som hon var en liten trulig baby , nu är hon en stor trulig tonåring i stället *S*.

 

2007-02-22

Nu är snart februari slut med och tiden den bara springer i väg, tycker inte att jag hinner få något gjort med hästarna i allafall inte ens hälften av det jag skulle ha gjort känns det som , men det vänder säkert har ju varit en del motgångar i början på året.

Ajax har kommit hem och han är inte vacker och det är inte kul att sköta om han sår, det ska spolas av med vatten och halsen ska tvättas med tvål 2 gånger om dagen, plus att det ska sprayas , sätta salva i såret, salva på halsen så inte varet fräter när det rinner ner på halsen. Måste i alla fall berömma Ajax som ändå har bra tålamod med tanke på att han inte är så gammal , humöret hans är på topp och han är pigg och busig som attan , han lär ju bli en tålig kille och han går nog otroligt stark ur detta för har han klarat av detta med tanke på hur dålig han var för lite mer än 4 veckor sen så kan man inte tro att det är samma kille. Jag måste berömma mig själv med som klarar av att sköta det utan att svimma eller nåt sådant , för de som känner mig vet ju faktiskt vilken ynklig liten krake jag är när det gäller att se blod och andra hemskheter . Ajax får Hippotrim en gång om dagen men står helt utan smärtstillande medicin. Lägger in några bilder här på hur han ser ut och ni som är lite äckelmagade ska kanske inte bryr er om att öppna upp dem så att de blir större.

Amanda har sett till att vi har fått på vagnen på Ijor en gång och han stod precis lika snällt där och brydde sig inte alls om den , så nu när vädret blir bättre så kan vi börja sitta i vagnen och låta han dra lite mer . Amanda har även ridit Ijor barbacka både i skritt och trav och han har varit precis lika snäll där , bara till att hoppas att han fortsätter på detta viset den lilla godingen. My och Dee har varit ute i skogen och körts en gång och de var pigga och glada med mycket energi, tyvärr så har ju vädret ställt till det så vi har inte kunnat köra i skogen något mer , men det blir väl snart bättre väder. Men då de inte körs så skrittas eller så longerar  Amanda dem.

På tal om vädret , vad säger man  mer än att det är ett jäkla skitväder, snöstorm och kallt , jag gillar inte vintern fortfarande och kommer aldrig att göra det , nu vill jag ha vår och värme.  Jag har fresten varit iväg på min första utställning för i år och då endast som publik , Grattis Millan till dina klass segrar med dina killar. Hästarna var av blandad kvalitet och de allra bästa stjärnorna var nog hemma denna gången. Var inte så många som fick guld , men så är det ibland. Nu börjar jag längta till våran första utställning och förhoppningsvis blir det den 1 juni om jag hinner och vi inte är iväg och tävla då, Amanda vill ju till Elitloppen på Solvalla som är den 29 maj hon hoppas att hon ska få med My i *sakte* loppet för shettisarna den dagen. Ja ja det får tiden visa.....

2007-02-09

Ja nu har det gått lite mer än en vecka sen olyckan hände och ja jag börja väl förstå nu att de verkligen inte finns längre och att de inte går att få dem tillbaka. Emma säger fortfarande att hon inte ska rida , men hon vill i allfall åka och titta på tävlingarna som hon skulle varit med i på Mon Ami så , vi får hoppas att hon verkligen vill börja rida igen då hon är så pass duktig ryttare. Vi får se framåt nu och börja planera för fölningarna som ska komma här i mitten på april.

Idag ska jag ev. hämta hem Ajax i allfall , jag och Pia ska åka upp och kolla på han i dag och se om jag klarar av att sköta hans sår tvätt själv , då det är allmänt känt hur äckelmagad jag är och blödig med våra hästar så får jag se om jag klarar det annars får väl Pia komma hit och tvätta han *ler* Han har ju stått där nu i lite mer än 3 veckor så det vore skönt eg. att få hem han , kommer han hem så får jag väl se till att fotografera hans skada , så man kommer ihåg det i framtiden , han lär ju få en grop i halsen efter detta jätte sår.

Annars så har Amanda faktiskt kommit igång med travponnyerna så smått, My har hon börjat longera , jag tycker det är bra att man börja lite sakta efter vilan, Dee har ju ridits en del i vinter så hon får fortfarande vila lite. Mary är också riden lite till och från , så hon rids bara någon gång i veckan ännu så länge. Ijor han har vi börjat tömköra och Amanda klarar av att tömköra han själv i paddocken både i skritt och trav , han är hur snäll som helst och står även helt stilla i halterna. I onsdags så satte Amanda på han släpan helt själv och han var precis lika snäll fortfarande, brydde sig inte alls och då det var fruset i paddocken så låter ju släpan rätt mycket när de drar den efter sig men det bekom han inte alls , så nu i helgen är tanken att vi ska sätta vagn på han och se hur det går.

Vi har ju även fått hem Carisma nu med och det går rätt bra för henne i flocken , hon och Ijor håller ihop rätt bra annars mot de andra sur tanterna *ler*.

Vi har även fått Snödroppar här men , de fryser väl nu när det blivit minusgrader och kallt igen.

2007-02-01

Vet inte riktigt vad jag ska säga , hade tänkt skriva om min resa till Paris och allt trevligt jag varit med om där, men jag hoppar det då det har hänt andra tragiska saker.

I går var jag glad då vi hade fått sålt Mirage och han gick genom veterinär besiktningen utan någon anmärkning helt ren var han. Men som sagt aldrig får man vara glad. Idag ringde min mamma på morgonen och säger att Mon Ami och Mirre har blivit påkörda av en bil , värsta chocken fick jag och har nog fortfarande eg  inte fattat vad som hänt , Mirre fick avlivas på plats och Mon Ami var även hon så svårt skadad att hon fick avlivas, vet inte vad jag ska säga , fattas bara att de ringer från Slöinge djursjukhus och säger att även Ajax måste avlivas , för han är ju fortfarande kvar där . Jag lider med stackars Emma som har ännu en gång behövt uppleva att någon av hennes hästar blivit påkörda,  hoppas verkligen att hon orka ta sig igenom detta och vill börja rida igen och hålla på med hästar.  

Mon Ami var ju Mirres mamma och sen härstammade ju hon efter våran gamla tävlingsponny Bella Mi så tyvärr så försvann det blodet från våra ägor nu och vi kan aldrig få tillbaka det , får försöka i stället komma i håg allt roligt man har haft med alla dessa New forestar och försöka se framåt och hoppas att turen vänder för oss nu.

Fotograf på Mon Amis bilder är Yvonne. Karlsson

 

2007-01-17

Här regnar det som vanligt och det är väl en ny storm på väg enligt väderleksrapporterna,  fast vi klarar oss nu vi behöver inte mer regn och stormbyar, jag fattar inte att det orkar hålla på.

Ajax( åringen som fastnade) mår bra själv , har blivit piggare och sådant men han står ju inne och får penecelin ,  men däremot så oroar hans hals mig , han fick ju sår uppe på mankammen som börjat varar ,  det var väl helt okey, men nu upptäckte ju jag i förgår att han varade mitt på halsen ur 2 st hål som jag  kunde trycka ut hur mycket var som helst , äckligt säger jag bara. Ringde veterinären i morse , tyvärr var den veterinären ledig som var här i lördags, fick prata med en annan och vi bestämde att jag skulle fortsätta trycka ut var och ge penecelinet i några fler dagar.  I kväll när jag gick ut och skulle tvätta han med ljummet vatten och tvål så har det spruckit upp till ett längre hål och man kan sticka in fingret både upp och ner , ser hur äckligt ut som helst så nu har jag tvättat det och smörjt han med olja på halsen under då varet faktiskt fräter och tänkte att jag ska ringa djursjukhuset i morgon och se vad de säger , kan ju vara så att de måste klippa rent och skära väck om det har blivit en massa död kött. Tur att jag har hunnit klippa han på den sidan så han har kort päls , har tyvärr inte hunnit klippa hela andra sidan på halsen då bladen var så dåliga , har köpt nya idag men har inte hunnit klippa han där.  Något positivt i allt dåliga är ju att hans feber har gått väck alltid något ju.

Ijor är hur snäll som helst och stör ingen , är snäll att hantera och le ut och in i hagen, han verka trivas i sin box och står gärna och retas lite med Paztelle *ler*. I kväll släppte jag ihop han med de andra hästarna (stona) och det var hur lugnt som helst , han trodde att han bara skulle kunna gå fram mellan 2 st shettisar och ställa sig och äta på ensilage , men ack vad han bedrog sig , direkt så fick han två nyp i baken :-) men han var så förståndig att han bara gick väck och sen var det inte mer med det, det lär säkert dröja lite innan han får stå och äta samtidigt som vissa av stona men han verka klok så det ska säkert gå bra. Vi ska börja tömköra han lite till helgen om det inte bli allt för jäkligt väder, han är ju tömkörd hos förra ägarna men vi har inte gjort det här ännu då jag tyckte att han skulle få bo in sig först .

Allt flyter på jobbet , vi har börjat tömköra O`regen nu med och det går bättre för var dag , i början sparkade han mer bakåt än han förflyttade sig framåt men nu så går det bra , har tom tömkört han lite själv idag utan ledare. Stona Henriette och Isabell går också bättre , skönt när man märker att det går framåt i allfall. Jasmine får vila lite nu då hon är så duktig , jag sitter i och travar henne och sådant och hon gör inget , har inte kört henne utomhus i trav ännu men vädret har ju inte varit det bästa ännu, hon ska ju komma hem till oss sedan då Amanda ska tävla henne på travet, så det är bara skönt för henne att få vila lite.

 

2007-01-12

Idag har varit en riktigt jobbig och händelserik dag .  Först så var jag hos tandläkaren och det förflöt bra och rätt så smärt fritt (tro det eller ej).  Har haft hovslagaren här och hon tog 9 st av hästarna idag och de uppförde sig bra dem med , Magica var super snäll i dag och det är ju skönt när man ser att de nyblivna åringarna är så snälla. Men det tar ju lite tid att göra hästarna .

Skulle köra ensilage i dag både till hingstarna och stona , men se det gick inte för då hade hydrolik kopplingen hoppat ur till lyftarmarna och inte orkade jag få i den själv , ska villigt erkänna att jag svor några vackra ord då.

Så när Pontus kom hem så fick han hjälpa mig och det var då de värsta problemen började, gick bra till stona , allt flöt på lugnt , men när vi skulle köra till hingstarna och jag går bort till deras fålla och lyckas schasa bort de hungriga gamarna , ser jag en häst ligga inne iden och fast kilad, kan tala om att jag blev livrädd den såg ju i stort sett död ut , jag har nog aldrig flugit så snabbt över något staket i mitt liv , fick fast på Pontus så han fick hjälpa mig att dra loss den stackaren , men han var så chockad så det gick inte att resa hann eller något sådant.  Vi lyfta upp ensilaghållarn och rulla över han på en pressening och dra in han på den , kan tala om att vi slet som djur jag och Pontus då det inte är så lätt i leran , vi orkade inte längre än till garaget så vi fick dra in han där , på med fläkt och torka hästen.  Men som tur är så verkar allt gått väl då vi har lyckats få upp han nu för en timme sen och jag , pappa, Pia och Pontus hjälptes åt att få in han i stallet , med ett täcke under magen som de kunde hålla i och stötta han när han skulle gå och jag där framme fick vi in han i boxen , nu står han upp ännu och har ätit, druckit, kissat och även bajsat. Han har ett jätte *blåmärke * på halsen och han kommer säkert att ha hur ont som helst i sin kropp i flera dagar men vi verkar ändå haft änglavakt med våran lilla åring. Jag ska ringa veterinären i morron igen och säga hur det är med han , ev får han komma hit och spola ena ögat på han , men det verkar vara det enda , jag hoppas verkligen att han inte har fått några andra skador.

I morgon så ska vi åka och lämna Manda och hämta våran nya russ . Manda ska flytta till Stuteri Croneld som ligger i Roslagen, de som har köpt henne heter Christina Croneld och de bor i Norrtälje , där även faktiskt Manda´s helbror Bonzo bor , de blir ju nästan grannar . Vi har då köpt en 3 årig russvalack av dem som heter Ijor som är efter Tejas Monljus, hans mamma Toffifee har vunnit kriteriet som 3 åring och hans morfar Ripadals Jecell är även morfar till min systers Carmas Aloevera. Vi får hoppas bara att vädret blir bättre i morgon än vad det är just nu det öser ner här och blåser .  Jag tror det här kommer att bli jättebra , känns helt rätt att Manda åker till dem , de är hästkunniga och har barn som kan hålla på med henne då hon faktiskt gillar det, sen så kommer hon att bli inkörd och använd , har jag tur så får jag se henne på travbanorna i framtiden med .

Nu ska jag hoppa i duschen och sen gå ut och kolla till hästarna en sista gång och vattna åringen , vill inte ha en spann stående inne hos han fall han råka ramla eller nåt sådant. ....

 

2007-01-02

Jaha nu är det ett nytt år och ska man summera förra året så var det ett bra år för oss. Många fina utställningar med bra resultat, ESG var en upplevelse som man inte vill vara utan, trav säsongen var toppen , även för vårat russ gick det kanon för bara guld på dem och ett Resrv Bis. Alla fölen klarade sig och ser väldigt bra ut. Familjen har fått vara frisk så det är synd att klaga.

Nu hoppas vi att detta året får vara minst lika bra , att alla fölningar går bra och att vi får ett roligt år med våra hästar, familjen osv.

Nyårsafton firade vi hos Jonas och Anne med vänner och vi hade jättetrevligt, god mat och roliga tävlingar, även en del raketer sköts det upp och det är verkligen vackert med raketer och barnen tycker det är jätteroligt och fint. Tack Anne och Jonas för en kanon trevlig dag .

Årets sista dagar var jag ju ledig och då fick jag gjort lite här hemma bla hunnit tömköra Mozart och fått släpa på Amadeus. Amanda har ridit Mary och Dee-Dee har fått sättas igång med ridning, där har Samntha och Julle stått för ridningen.  My får väntas till att sättas igång till efter jag  har varit i Paris, det blir nog lagom att komma igång med henne då. Amanda ska ju även ha en Dalsgårds Jasmine att tävla i år  och det är ett 3 årigt sto efter Hamodam som är mamma till Haodo, så det hoppas vi ska gå bra , hon är i allfall inkörd och idag har jag tom suttit i vagnen och travat , det gick helt utan några som helst problem.  Ska bli kul att ha en 3 åring igen att tävla , vet ju inte hur det blir med våra egna 3 åringar , Amadeus ska ju köras in och kastreras han är ju halvvägs kommen , men han är ju även till salu då jag inte kan behålla alla, Eminem ska ju också köras in men då jag även ska visa han igen till hösten så kommer jag ju inte att pressa han allt för mycket , ev går han bara ut något lopp , vill ju inte att han ska tappa i hull och sådant då han är ev ett hingstämne.

Jag sitter här och velar om jag ska anmäla till Önnestad och hingstpremieringen, ska jag visa någon nu till våren på hingstpremieringen så får det bli Mozart igen , jag gillar verkligen han , han är liten och hur himla go som helst att hålla på med , får nog säga att han är min lilla favorit också ett riktigt litet charmtroll är han.  Tur är att jag har lite mer tid på mig att bestämma mig. På utställningen ska jag i såfall visa Bethoven och ev Mozart eller någon annan unghäst .

I morgon ska jag ta med mig Mary och köra till Distriksvetrinären så får han lyssna på henne och se vad vi ska göra , hon behöver ju ev slemlösande och antibiotika , så det är lika bra att de får kolla på henne ordentligt , samtidigt ska han få titta på hennes tänder och se hur de ser ut. Jag hoppas verkligen det hjälper men jag tycker nog att hon har blivit lite bättre och hon är ju blank och fin i pälsen och pigg att rida och det är ju skönt i allfall.

Mirre är nu utlånad till Henrik Hanssons dotter Malin , han ska vara där över jullovet sen ska han hem en runda , men meningen är att han ska tillbaka dit sen igen. Det blir jättebra då jag vet att han blir riden, tränad och välskött , han kunde ju inte hamna mycket bättre än där, Mirre är fortfarande till salu , men det blir ju en bra lösning för oss alla på detta viset.

Tillbaka