TRAV 2009

Tillbaka

Amandas tävlings år har varit väldigt bra , tyvärr så blev det inte så mycket tävlat med hennes shetlandsponnyer då Dee-Dee skulle betäckas och det strulade lite med betäckningen ,  Jasmin var samma sak där med hennes betäckning och något som hände efter hennes enda seger för året , så efter att haft lite problem starterna efter valde vi att ställa av henne helt i stället. Vi satte igång Bethoven och han kom ut till start och det med bravur 2 segrar och 1 2:e plats av 5 starter . Amanda fick även äran att köra smedens Max Speed och de tog 3 segrar och en 4:e plats så totalt blev det ju ändå 6  segrar , 1 2:a , 1  4:e och 1 5:e på de få shettis starterna så hon kan ändå inte klaga .

Russen gick med bravur och målen uppnåddes med både Mary och Ijor. Totalt blev det 3 segrar och en massa andra fina placeringar , bla 3:a i både 5 års mästerskapet och 5 årsbaggen.

Så nu tar vi nya tag till nästa år och hoppas på ett riktigt  bra tävlingsår med fina lopp och att hästarna får vara friska och krya.


fotograf©Ritwa.Elofsson

I år är det Amandas sista shettis år och vi hoppas ju att det ska gå  lika bra år för henne i år som förra året.  Känns lite tråkigt att det är sista shettis året och vi har ju ingen här hemma som vill fortsätta köra shettisarna.  Amandas brorsor  är ju inte så där jätte intresserade men kanske man kan lyckas övertala minstingen sen , han har ju några år på sig innan det är dags att ta licens.

Hon kommer att ha några nya i år , men vi får se vilka som är mogna att komma ut och tävla .

Slättens Bethoven

Bethoven har nu kvalat och kvalade på en fin tid och han ska göra sin första start nu den 20 september i tingsryd.

Tingsryd 20 september i riktigt varmt och skönt väder.  Värmningen gick kanon bra han var lugn som en filbunke. Tyvärr så när de gick i defileringsvolten så var det ju många hästar och en del hingstar och en del hördes mer än andra om man säger så, Bethoven blev jätteskrämd av högtalarna i Tingsryd , det skrapade till ordentligt i högtalarna och alla som har varit där vet ju hur högt ljud de har ,man får ju tinnitus när man varit där , Så Betis hoppade rakt upp i luften och stack iväg hm , ner till stallet  , in med bomull i öronen och på med slaggjorden och upp igen.  Sen ja vad ska man säga om alla omstarter i detta loppet , det får inte vara så allra helst när det inte är springspår eller annat krångligt men kan tala om att det blev 5 omstarter och en massa testosteron i första volten , Betis skötte sig utmärkt ändå där inget gnäggande eller annat trams som de andra hingstarna höll på skönt ändå. I andra loppet fick han andra spår och det blev lite kaos och han blev skrämd och jag fick springa med honom i volten , även här blev det omstart och en skrikande hingst i hans volt hm . När loppet väl gick i väg så kom det lös en häst på mile banan utanför och lite kaos , allt blev för mycket för Bethoven så han blev diskad , men han skötte sig utmärkt sen när Amanda körde där uppe i  resten av loppet. Nu får vi hoppas att han får bättre lopp nästa gång.

Halmstad 27 september, i helt godkänt höstväder. Bethoven var lugnare idag även om han inte var helt cool i voltningen , de orsakade en omstart så jag fick än en gång springa i voltningen , men eg inte så konstigt när de andra 4 i volten ungefär sitter och smackar och har sig på sina hästar och Bethoven får man bromsa i stället för att han är så pigg .  Efter en start galopp och han hade ställt sig i trav så tog han ledningen lätt och släppte aldrig den i från sig och behövde inte heller gå för fullt :-)

Jägersro 3 oktober i regn och storm. Idag gick det mycket bättre i voltningen , Amanda kunde volta honom själv och det är ju bra när han blir lugnare även om han inte var så lugn som vi vill att han ska vara. Han tog i alla fall ledning fort och behöver den hela vägen och van enkelt och med 27 sek så han behövde ju inte ta ut sig i alla fall.

Kalmar 25 oktober i blandat väder. Det hade regnat bra på natten och banan var ju inte superbra. Bethoven var riktigt pigg idag och var lite väl het och hade väl lite problem med alla smackningar och drivningar på de andra ponnyerna , så han galopperade från starten och slutade väl eg aldrig , de hittade aldrig rytmen om man säger så, lite synd då han har kapaciteten för att gå riktigt bra .

Klubbmästerskapet den 5 november, vi hade tur med vädret och det var riktigt fint och inget regn alls . Bethoven var ju pigg som vanligt men skötte sig jättebra i voltningen även om den som ledde volten strulade och höll på att köra över dem tur att Amanda är vaken i alla fall. De körde in på en 6:e plats och det var helt godkänt , för dem båda tyvärr fick vi inga tider på dem.

Bethoven gjorde 5 starter  och det med 2 segrar och en  2:a plats av 5 starter det är ju verkligen synd att klaga, Bethoven är ju lite väl pigg och lättskrämd men förhoppningsvis hittar vi någon som klarar av att köra honom nästa år och att han lugnar ner sig med lite mer träning för springa det kan han. Hans travrekord blev 3.09,8.

 Datum  Bana  Distans  Km-Tid  Placering  Kusk
0900910 Halmstad 1142  3.16,3 kval  Amanda
090920 Tingsryd 1200 3.16,6 2:a          Amanda
090920 Tingsryd 1200 ------ Diskad  Amanda
090927 Halmstad 1144 3.09,8 1:a  Amanda
091003 Jägersro 1140 3.14,9 1:a  Amanda
091025 Kalmar 1140 -------- Diskad  Amanda
           
091105 Halmstad 1222 (1140) --------- 6:a  Amanda

Startat    Placeringar   1:a      2:a       3:a         4:a           5:a        6:a    7:a   övriga      Diskningar   Kval

    6                                      2           1                                                                                                       2             1

Dee-Dee N.Q


fotograf©Ritwa.Elofsson

Dee har kommit igång lite lätt och tanken är väl att hon ska göra sitt första lopp för i år i Halmstad.  Dee är ju 7 år i år och ev kommer hon att betäckas under säsongen .

23 maj i Tomelilla, vädret var blandat med lite regn , blåst och sol. Dee-Dee var väldigt på G i värmningen och ville springa fortare än vad hon klarade av , hon är för härlig den hästen hon tror själv att hon kan springa hur fort som helst, det är roligt med en sådan inställning på en häst, men samtidigt blir hon ju lite svår körd. Banan var väl så där bra om man säger så. Amanda och Dee körde ett bra lopp då hon kom i mål på 5:e plats och det utan en enda galopp och på ett godkänd tid .

2 juni ett insprängt lopp på Jägersro. Här var jag inte med själv och kollade , men det gick ju jättebra ändå. Emilia körde Dee och de fick en galopp i starten som ställde till det lite granna, men de hämtade upp det jättebra och körde in på en hedrande 5:e plats och tangerade hennes volt rekord på 2.49,0

21 juni heldag på Halmstad , vädret var varmt och skönt. Här gjorde Dee och Amanda ett jättebra lopp och Dee gick på sitt rekord eller lite bättre men blev tyvärr lite för ivrig på upploppet och slog till med galopp där och blev diskad.

19 juli heldag i Kalmar i mulet och lite småregn. Dee gjorde än en gång ett bra lopp och diskades oförtjänt , men så är det ibland.

Dee-Dee gjorde inte så måna starter och de hon gjorde skötte hon bra även om hon blev diskad i sina 2 sista starter , men detta är ju en häst som alltid gör sitt bästa och är pigg och glad. Nu ska hon få vara mamma ledig och sen får vi se om hon kommer ut igen eller om hon ska få bli mamma på heltid. Rekord för året 2.49,0 .

Hon sprang in 425 kr och har totalt 7425 kr

 Datum  Bana  Distans  Km-Tid  Placering  Kusk
090523 Tomelilla 1140  2.59,2  5:a                   125 Kr  Amanda
090602 Jägersro 1200 (1140)  2.49,0  5:a                   300 Kr  Emilia Larsson
090621 Halmstad 1724(1644) ------ diskad på 6:e plats  Amanda
090719 Kalmar 1680(1640) ------ diskad på 6:e plats  Amanda
           
           
           
           


Startat    Placeringar   1:a      2:a       3:a         4:a           5:a        6:a    7:a   övriga      Diskningar      

    4                                                                                                2                                                      2

Dalsgårds Jasmine


fotograf©Ritwa.Elofsson

Jasse är precis börjat skrittas igång och hon har njutit för fullt av sin vila och har förtjänat den mer än väl .
Även Jasse ska betäckas i år hade jag tänkt men det blir ju lite senare under säsongen så Amanda kan tävla henne hela året ut.

23 maj i Tomelilla, vädret var blandat med lite regn , blåst och sol.  Jasmin var väldigt pigg idag och då banan var väldigt dålig på ena långsidan , så hade hon lite problem att hålla traven ren, (det var hon inte ensam om det var väldigt många som var studsiga och hoppiga på den sidan).   Jasmin blev diskad på 1 el  2:a plats för otillåten gångart och ja jag kan inte säga att jag håller med dem och vet att jag inte var ensam om att vara oense med dem och sen kan ju jag tycka att är man det minsta tveksam så ska man hellre fria än fälla. Sen när de skrek ut att hon var diskad för otillåten gångart så gick hon renare än rent så det var kanske inte bästa stället att skrika ut det på , men så kan det kanske bli när det är diskussioner i domartornet om de ska diska eller ej pga det , sen att de även tappade kollen på hur många varv de hade kört var väl lite olyckligt också då de ropade ut att de skulle köra ett varv till även om de gick i mål . Men Jasmin skötte sig ändå när det var liten bana och hade inga problem med voltningen . Vi tar nya tag till nästa gång :-)

2 Juni insprängt lopp på Jägersro , det var sol och fint väder. Som sagt Amanda och de var iväg utan mig och det klarade de ju jättebra. Vi hade byta lite på Jasmins utrustning , hon gick med raymonkäk och inga skydd och det visade sig funka bra (förutom att jag hörde att det var någon som gnällde som vanligt). Jasmin startade 60 meter bakom och tog ledningen snabbt och kunde sen ta det lugnt och hålla sin position. Hon gick i mål 9 sek före 2:an och ändå så sänkte hon sitt volt rekord med 9 sek. Hennes nya rekord blev 2.30,2 nästan samma som hennes auto rekord.

21 juni heldag i Halmstad i värme och sol. Ja vad säger man om Jasmin idag då , hon var väl inte på sitt bästa humör varken i värmningen eller i loppet . Blev diskad snabbt och det var inte mycket Amanda kunde göra åt det .

17 juli Axevalla ,ponnychampionatet, vädret var fint. Banan var lös och inte den bästa men de gjorde ett helt godkänt lopp med tanke på att de var tvungna att ta sig i mål utan att bli diskade.

19 juli heldag i Kalmar. Jasmin var het och svårkörd , såg inte riktigt okey ut. Blev diskad för passgång , kunde lika gärna blivit diskad för oren trav och startförbud ( tycker jag) , kollade henne efterloppet och tyckte att hon var gallig i höger bak knä så nu får hon vila .

Jasmin gjorde bara 5 starter och vann 1 lopp och vann då enkelt och kunde satt nytt rekord om hon hade velat men Amanda körde henne lugnt i mål , men sen hände något och det var inget alls som funkade efter det så vi valde att ställa av henne och nu kommer även hon att få bli mamma nästa år och ägna sig åt det sen får vi se vad som händer. Hennes rekord ändå för året blev 2.30,2 och det står hon sig väldigt bra mot de andra i hennes åldersgrupp, hon ligger på 6:e plats.

Hon sprang in 1500 kr och har totalt 9050 kr.

 Datum  Bana  Distans  Km-Tid  Placering  Kusk
090523  Tomelilla  1140 ------ Diskad  Amanda
090602 Jägersro 1200 (1140) 2.30,2 Nytt rekord 1:a                  1500 Kr  Amanda
090621 Halmstad 1684(1644) ---------- Diskad  Amanda
090717 Axevalla 1640 2.37,1 oplacerad 7:a  Amanda
090719 Kalmar 1640 ------ Diskad  Amanda
           
           
           

Startat    Placeringar   1:a      2:a       3:a         4:a           5:a        6:a    7:a   övriga      Diskningar    

     5                                     1                                                                                          1                     3

 

Ijor


fotograf©Ritwa.Elofsson

Ijor har börjats skrittas igång efter sin vila som även han förtjänat. Tanken med Ijor är ju att han ska starta i *baggen* i år och det är målet med honom för detta året.

Åby 17 maj, vädret var lagom varmt och det är ju aldrig fel. Ijor gjorde ett helt godkänt lopp, första för säsongen och ett långt lopp och bra hästar med , han var ju ensam på sin volt och fick väl inte bästa starten , men han började ju ta i när han fick någon att kämpa i mot . Bra start på säsongen i allafall.

31 maj Jägersro och varmt och svettigt . Ijor värmde kanon bra och kändes fin och såg jättefin ut. Till loppet hade de vattnat banan och vad jag förstod det som så hade banan blivit mer lös. Ijor gjorde ändå ett bra lopp och stabilt. Skönt att se att han är så travsäker även om det är många hästar runt om kring .

21 juni i Halmstad. Ijor startade i 2 lopp denna dagen och han var jätteduktig i båda 2 han är ju en sådan kämpe den här hästen. I första loppet så var han lite loj först och väntade in Marlon S men sen vägrade han att släppa honom förbi sig och vann med en liten marginal. I det andra loppet kämpade han bra och gjorde ett säkert lopp.

Jägersro den 28 juni. Här var jag inte med utan fick bara rapport genom telefonen och han gjorde två st jättebra lopp och stred som vanligt ända in i mål.

Jägersro den 21 juli, insprängt lopp och vädret var varmt och skönt. Ijor tog ledningen rätt så fort och kämpade på bra där framme i täten. Åhellen kom  i sista sväng väldigt fort , men Ijor höll undan hela vägen i mål och vann med en halv hästlängd han är en helt underbar häst.

Halmstad 24 juli , insprängt lopp på natta travet även här var vädret bra.  Ijor låg i andra spår i lite mer än 500 meter innan han kom om Biggarå och sen släppte han aldrig ledningen i från sig den som försökte mest var Tiffy och Johanna Ekstrand , men då de föll i galopp så hann de aldrig i fatt och Ijor vann säkert med 4 hästlängder och satte ett nytt tidsrekord på 1.55,9.

Visby 14 augusti. i sol och värme.  Ijor var lite seg och loj i försöket men han gjorde det han skulle och kom igen i slutet och körde in på en 5:e plats och tog sig vidare till finalen i 5 års baggen.

Visby 16 augusti i sol och värme och det var dags för Finalen i 5 års baggen. Här var han mer framme och uppvärmd . Tack Nillan för att du hjälpte till att hålla i gång Ijor innan hans lopp. Här gjorde han ett kanon lopp och körde in på en jättefin 3:e plats , inte chans på de två första men helt ohotad av de där bakom , inte en enda galopp heller och nytt auto rekord.

Tingsryd 23 augusti, i fint väder. Autolopp och än en gång får Ijor ett dåligt spår , det visade sig i starten med att det inte gick bra då han verkligen fick en *gris* galopp och kom långt efter från början , men han gjorde ett kanonlopp sen och de kom i fatt och på upploppet var han inte långt efter 1&2:an , hade det varit lite längre hade han kanske kunnat gå om men han gjorde ett helt godkänt lopp.

Färjestad 12 september i lite blandat väder och blåst inget regn men kallt.  Det var då dags för 5 års mästerskapet och Ijor värmde bra och såg fin ut , han gjorde ett kanon bra lopp och när det var lite mer än 500 kvar låg han på en säker 3:e plats och behövde inte ta ut sig. I andra loppet så hade ju Ijor sin trogna vana fått ett dåligt spår hm och ja han galopperade i starten sin vana trogen i det läget hm.

Åby 19 september i sol. Idag var det dags för Åbys lilla pris och ja Ijor hade ju fått ett av hans sämsta spår , men han kom iväg rätt bra och sin vana trogen galopperade han igen från det spåret i början. Kom efter direkt men körde upp sig bra till en 4:e plats och hade loppet varit längre så hade han mycket väl kunnat bli 3:a men vi måste komma på något sätt att träna de spåren i auto men hur det är en annan fråga :-)

Halmstad 27 september. Ijor gjorde väl ett halvdant lopp , första halvan av loppen gick han inte alls bra men i andra halvan av loppet gick han helt godkänt och kom in på en 4:e plats. Amanda får väl ta på sig lite av den första halvans resultat ;-)

Klubbmästerskapet den 5 november. Ijor och Amanda hade väldigt långt tillägg så Amanda tog det som en bra träning med Ijor då han aldrig har startat med så långa tillägg förr. Ijor gick bra och tyvärr fick vi inga tider men det gick fort i alla fall :-)

Ijor han uppfyllde alla förväntningar som vanligt och hade ett riktigt kanon år med fina placeringar och travade på bra hela året . Satte nytt volt och auto rekord , visade att han tillhörde toppen i sin åldersgrupp då han körde in på 3 :e plats både i 5 årsmästerskapet och 5 års baggen. Hans rekord blev volt 1.55,9 och auto 1.55,1

Ijor sprang in 8425 kr och har totalt 14975 kr

 Datum  Bana  Distans  Km-Tid  Placering  Kusk
090517  Åby  2140  2.04,8 3:a                   200 Kr  Amanda
090531 Jägersro  1700 (1640) 2.04,2 oplacerad  Amanda
090621 Halmstad 1644 1,59,2 nytt rekord 1:a                   600 kr  Amanda
090621 Halmstad 1644 2.01,7 oplacerad  Amanda
090628 Jägersro 1660 (1640) 1.59,6  4:a                  150 kr  Amanda
090628 Jägersro 1700(1640) 2.03,7  2:a                  300 Kr  Amanda
090721 Jägersro 1680 (1640) 1.59,9 1:a                 2000 Kr  Amanda
090724  Halmstad 1644 1.55,9 nytt rekord  1:a                1200 kr  Amanda
090814 Visby 1640 Auto 2.01,6  5:a                  125 Kr  Amanda, försöket 5 års baggen
090816 Visby 1640 Auto 1.55,1 Nytt rekord  3:a                1750 Kr Amanda , finalen 5 års baggen
090823 Tingsryd 2040 Auto 1.57,5 3:a                   200 kr Amanda
090912 Färjestad 2140 1.56,2 3:a                 1150 kr Amanda . 5 års mästerkapet
090912 Färjestad 1640 1.57,9 oplacerad Amanda
090919 Aby 1640 Auto 1.57,6 5:a                   600 Kr Amanda
090927 Halmstad 1664 1.57,9 4:a                    150 Kr Amanda
091105 Halmstad 2324 (1644) -------- 6:a  Klubbmästerskapet Amanda

Startat    Placeringar   1:a      2:a       3:a         4:a           5:a        6:a    7:a   övriga      Diskningar 

      15                                    3          1         4             3              1                                    3

Finalen 5 års baggen 2009, fotograf Mats.HallinFinalen i 5 årsbaggen 2009 , fotograf Mats.HallinMålgång i finalen 5 årsbaggen 09, fotograf Mats.Hallinfotograf Mats.HallinPrisutdelningen finalen i 5 årsbaggen -09, fotograf Mats.Hallinförsöket 5 årsbaggen , fotograf Mats.HallinMålgången försöket -09 , fotograf Mats.Hallin

Mary


fotograf©Yvonne.karlsson

Mary har ju haft föl och varit i aveln , men nu är hon riden och körd mycket och har även kvalat och ska gå ut och göra sin första start på Halmstad. Vi hoppas att hon får ett bra år .

Halmstad 26 april i sol och väldigt varm dag. Mary värmde bra  och hon gick med käk för första gången, lång käk men ändå, hon var lite galoppig i värmningen men när hon hade käken så gjorde hon inga tvärstopp när Amanda tog ner henne. Mary gjorde ett jättebra lopp och skötte sig jättebra , Amanda körde henne bra med och stressade inte henne och hon fick springa i sitt egna tempo precis som vi ville att hon skulle i hennes första start, så vi är jättenöjda .

April 17 maj i sol och lagom varm dag.  I första loppet med Mary testade vi att ha boots fram och ett annat bett, nu fick vi eg inte se hur det funkade pga det var ett väldigt rörigt lopp med många hästar som hoppade åt olika håll och då blev ju Mary stressad och det var nästan väntat när det blev så då hon själv är lite nervös av sig. I andra loppet var hon fortfarande lite nervös så hon hoppade i starten och kom i väg väldigt dåligt men körde upp sig till en 4:e plats och det är vi jättenöjda med henne , det får som sagt ta den tid det tar , för även om hon är gammal får man ta henne som en unghäst .

Jägersro 2 juni . I Marys första lopp så gick det lite fort och det blev för mycket för henne hon hoppade och blev lite rädd för de andra hästarna när de gick om så hon blev diskad på 8:e plats och då inser ju jag att hon gick 7 sek än sitt rekord så det var kanske inte så konstigt. I hennes andra lopp så höll jag bara koll på henne och kollade inte alls på de andra och där gick hon jättebra och jag såg henne bara hoppa 1 gång men det var många som hoppade runt omkring henne , men hon blev tyvärr diskad ändå och det var ju otur , men så är det ibland, nästa gång så blir någon annan diskad som inte borde bli det. Lite synd och snöpligt kan man tycka när hon gick så bra i det loppet.

Halmstad 9 augusti i varmt och hett väder ända fram tills det var dags för Marys lopp då öppnade i himlen sig och det började åska , så de avbröt starten. Mary skötte sig helt utmärkt i dag och även om banan var urkass efter allt regnet så gick hon helt felfri och utan en enda galopp och körde ändå bredvid en annan häst hela loppet och gick om på upploppet, det var riktigt skönt att se hur bra det funkande.

Tingsryd 23 augusti, idag var Mary lite hetare än i Halmstad och var stressad i värmningen men lugnade sig till slut i alla fall. Det var ju tajt mellan Ijor och Marys lopp så hon blev ju inte framjoggad innan sin start men skötte sig helt godkänt då hon tog sig runt och på bättre tid än i Halmstad.

Tingsryd 20 september i härlig värme.  Mary var helt underbar idag , hur lugn som helst och skötte sig så jäkla bra så både jag och Amanda blev så överraskade av henne och Amanda tyckte det var riktigt kul att köra henne idag , hon gick tom att driva lite på . Hon sänkte sitt rekord lite granna idag och nu hoppas vi att hon uppför sig precis lika bra nästa tävling.

Halmstad 27 september. Idag var Mary lite hetare , men var inte dum eller så , hon blev tyvärr diskad men gjorde ett helt godkänt lopp ändå.

Jägersro 3 oktober i regn och storm blåst. Mary var mycket bättre idag och skötte sig utmärkt , Amanda var jättenöjd med henne , jag hann tyvärr inte se loppet men de körde in på en säker 4:e plats.

Axevalla 18 oktober i sol och fint väder.  Mary var först väldigt het i värmningen men efter provstarten efter bilen gick hon kanon bra. Detta var hennes första auto lopp och det visar sig passa henne alldeles utmärkt, hon gick jätte bra och gjorde årets lopp och var så när till att kunna få sin första seger men efter en liten kort galopp på upploppet så blev hon två med ett nytt rekord.

Klubbmästerskapet 5 november. Hon gick jättebra lite pigg men höll sig från galopperna bra :)) , tyvärr fick vi ingen tid i loppet , men jag tror att hon gick bättre än sitt rekord .

Mary överträffade våra förväntningar då vi bara hade som mål att hon skulle ta sig runt och vara lugn . Hon gjorde mer än så hon blev placerad i många av sina lopp och satte ett fint rekord  . Hennes volt rekord blev 2.31,0 och auto rekord 2.26,9.

Hon sprang in 1275 kr.

 Datum  Bana  Distans  Km-Tid  Placering  Kusk
090418  Halmstad  1644  2.34,4  Kval , GDK  Amanda
090426  Halmstad  1644  2.31,8 Nytt rekord  3 :a                  200 kr   Amanda
090517  Åby  1640  -------- Diskad 4:eplats  Amanda
090517  Åby  1640  2.33,4  4:a                   150 Kr  Amanda
090531  Jägersro 1640 --------- Diskad Amanda
090531  Jägersro 1660 --------- Diskad Amanda
090809 Halmstad 1684 (1640) 2.35,3 3:a                    200 kr  Amanda
090823 Tingsryd 1600 2.34,3  oplacerad  Amanda
090920 Tingsryd 1640 (1600) 2.31,0 Nytt rekord  4:a                   150 kr  Amanda
090927 Halmstad 1684 (1644) ------- Diskad  Amanda
091003  Jägersro 1684 (1640) 2.31,1  4:a                   150 Kr  Amanda
091018 Axevalla 1640 Auto 2.26,9*  2:a                   300 Kr  Amanda
091025 Kalmar 1700 (1640) 2.31,6  5:a                   125 kr  Amanda
           
091105 Halmstad 1824(1644) -----------  2:a Emilia Larsson

Startat    Placeringar   1:a      2:a       3:a         4:a           5:a        6:a    7:a   övriga      Diskningar   Kval

     13                                              1                2          3             1                                       1                  4               1

Andra ponnyer Amanda har startat som inte är våra .

Smedens Max Speed


fotograf©Mats.Hallin

svart född 2005

Maxmer RS 347 2.07,6a Gläntans Rosett RS 5407 2.33,2a
Kärlingehults Max RS 168 ELIT Hammarshus Merry  RS 958 ELIT Gläntans Domino       RS 314 Gläntans Pilar     RS 3408
Hassan v. Bunsward S. 587 Francis v. Mozalia RS 702 Rosafir of Transy RS 66 Melissa     RS 152 Kärlingehults Orkan RS 176 Gläntans Daisy Di RS 2366 Gläntans Cross RS 249 Furunäs Paulina RS 1372

Amanda fick för frågan av Maria Seppälä om hon ville köra Spidde på Gotland i 3 st lopp och det ville hon ju gärna göra och att det gick ju så bra det bara kunde göra, de vann alla 3 loppen och de vann de stort och säkert.  Spidde fick ju även nytt rekord såväl som i auto och volt.
Amanda tyckte att han var väldigt rolig att köra.

Eskilstuna 11 oktober, Spidde var inte på topp denna dag och det var något som inte stämde ,  så i första loppet blev de diskade på 6:e plats tidigt i loppet och i andra loppet så hade de satt på en boots på ena bak (Amandas idé) , han gick något bättre och låg 2:a men så tyckte Amanda att han började rulla och studsa lite och tog då tag i han i stället så han fick ett godkänt lopp.

 Datum  Bana  Distans  Km-Tid  Placering  Kusk
090814 Visby 1260 (1140)  2.36,6 1:a              600 Kr  Amanda
090814 Visby 1300 (1140)  2.28,9 Nytt rekord  1:a             600 Kr  Amanda
090816 Visby 1140 Auto 2.28,8 Nytt rekord  1:a             600 Kr  Amanda
091011 Eskilstuna 1740 (1640) ---------  Diskad  Amanda
091011 Eskilstuna 1680 (1640)  2.39,2  4:a              150  Amanda

Startat    Placeringar   1:a      2:a       3:a         4:a           5:a        6:a    7:a   övriga      Diskningar   

   5                                        3                                      1                                                                         1

fotograf till bilderna Mats Hallin

Almnäs Rival

Halmstad 27 september, Amanda kvalde den här hästen och han klarade kvalet.

Tillbaka