DAGBOK 2020

Tillbaka

 

22 november

Har varit iväg och ultart Dee-Dee och Tigerlilja och tyvärr hade inte Dee-Dee tagit sig så jag och Amanda får börja fundera på vad vi ska betäcka henne med nästa år. Tigerlilja var fortfarande dräktig och fölet levde loppan i hennes mage såg man tydligt.

Lacazette har blivit såld idag och flyttat till Klippan och ska få bli en körponny till en Kille som heter Johannes. Vi önskar dem lycka till med honom.

Amanda har som sagt hämtat hem en stor travare till som heter Person of Interest och han är precis lika hög som Soxan ;)

Just nu har vi inga hästar till salu utan har fått sålt allt som vi hade bestämt skulle säljas och de känns ju bra.

Tävlings året för Ijor är slut och han hade ett toppen år med fina placeringar och vi tackar kuskarna Jonna och Kajsa som ställde upp och köra honom åt oss.

 

24 oktober

Här har hänt lite granna på hästfronten nu . Slättens Mi Rey är såld och har flyttat till Katrinebergs ponnystuteri och Malin, vi önskar henne stort lycka till med honom. Slättens Beckham är tingad, men kommer går kvar här till våren.  Amanda har leasat en storhäst till som heter Person of Interest och kommer från fam Oscarsson och han är ungefär lika stor som Soxan så hon väljer ju inte de minsta hästarna i alla fall ;)

Soxan har ju tävlat en del och det har gått väldigt bra efter sommar uppehållet tycker vi och han är så jäkla fin nu, han och Majsan har kamperat ihop hela sommaren och hon har även fått åka med honom på tävlingar som moraliskt stöd .

Ijor har gjort 4 starter ännu så länge med superfina resultat, han vann sitt första lopp helt överraskande i tuff konkurrens och i sitt andra lopp på Åby så kunde han mycket väl vunnit om han inte hade blivit grovt störd av en som körde utanför bangränsen då hennes häst galopperade men valde att köra in där de inte fanns plats och eg borde hon varit diskad men den här dagen så förstår jag mig inte på domaren för hen hade nog satt på sig skygglappar ;).  Sedan har han tagit två andra platser och nästa start är planerad till den 8 november.

Ska även försöka åka iväg och få ultra Dee-Dee nästa vecka då jag är ledig och har tid, få se om jag kan få med mig Tigsris och kollat henne en gång till för att vara på säkra sidan att hon fortfarande är dräktig.

 

 

30 augusti

Nu är snart sommaren slut men idag får man passa på att njuta då vädret är på topp. Hästarna här hemma har det bara bra och alla går fortfarande på bete. Amandas Mr Big Sox har varit hemma i sommar på bete då vi har så det räcker och blir över.

Wilmer har blivit såld igen i Finland, känns lite tråkigt när de inte får stanna så länge på ett ställe när vi själva har haft honom så länge, men nu hoppas vi att det kommer att gå bra och att han får stanna där ett bra tag. Gloria tävlar på i Norge och har både vunnit och blivit tvåa kul när det funkar så bra. Petter har inte kommit ut till start ännu hos sin ägare.  Gurra har inte heller kvalat ännu men det kommer.

Nästa lördag så ska Ijor göra årsdebut och det med Jonna som kusk, ska bli kul att se hur det kommer att funka.

Både Lacazette och Beckham är till salu det är bara att höra av sig vid intresse. Beckhams pass är betalt sedan ett bra tag så jag hoppas att vi får det snart. Mi Rey har jag sålt och han finns nu på Katrinebergs stuteri. Det gick väldigt fort när han blev såld så jag fick lite panik och slängde in Dee-Dee till honom skulle ju eg inte betäcka henne i år, han fick ca 1 dygn på sig så nu hoppas jag att hon är dräktig, han har haft ett sto på betäckning och hon är konstaterad dräktig,

Namnlöse har betäckt 2 ston där Tigerlilja har blivit dräktig, den stackaren har inte haft det lätt med 2 problemston som har haft infektioner och annat strul. Det andra stoet har inte blivit dräktig och hon blev inte det förra året heller, men NL har skött sig exemplariskt och jobbat hårt, mer kan man inte begära och inte göra heller ;)

Vi kommer även att sponsra två lopp på Åby där Namnlöse kommer vara det ena och stuteriet det andra, vi kommer även att skänka pris på Namnlöses betäckningsavgift(språngavgift) till de prisplacerade i det loppet, genom olika rabatter hur de blir placerade hade vi tänkt.

 

3 juli

Nu har de ju hänt en del här hemma . Dee-Dee fölade för tidigt sin vana trogen hon var planerad att föla den 18 juni men fölade den 31 maj, än en gång blev det en hingst svartskäck (tror jag) , han har fått namnet Slättens Beckham och är en riktig charmör och så jäkla självständig. Han busar med Ynwa och Ijor bla helt orädd för de stora busarna. 
Tigerlilja åkte tyvärr på en lättare fångattack när hon betäcktes med Namnlöse och hamnade på box ett tag men hon svarade bra på medicineringen men tog sig inte på den betäckningen, nu är hon om betäckt igen så får vi se om hon har tagit sig, annars får vi ultra och ta prov på henne och se så hon inte står med en infektion.
Det stoet som var på betäckning förra året som inte blev dräktig hade en infektion och är behandlad för det och vi hoppas att vi lyckas få henne dräktig i år. Många gånger är det ju inte hingstarnas fel att stona inte blir dräktiga utan stona som felar.

Namnlöse har blivit pappa till ett vackert stoföl uppe hos Louise och vi önskar dem lycka till med det vackra fölet.

Mi Rey har ju fått ett föl till i år hos min syster Pia och där blev det ett svart stoföl som även det är fött förtidigt en vacker liten tjej.

Jag har satt upp Ijor på min tränarlista nu och tanken är väl att han ska få göra några starter i år :).

Amandas Mr Big sox tävlar på och är en riktigt trevlig kille.

 

 

4 april

Det är rätt lugnt här hemma på gården och nu i dessa tider så är man ju inte iväg och ränner så mycket heller utan håller sig mest hemma om man inte jobbar.

Amandas Mr Big Sox ska göra tävlingsdebut i hennes regi på måndag och då i ett Monté lopp, det är Jonna Jacobsson som ska rida och tyvärr kan ju inte jag följa med in och kolla utan får försöka hitta någon plats där jag kan titta på loppet. Nu håller vi tummarna för dem att det ska gå jättebra. Soxan är en så himla trevlig och mysig kille, och en helt underbara första häst inom stortravet.

Jag kommer att lägga ut Mi Rey till salu efter att vi har diskuterat här hemma, är väl eg onödigt att ha 3 godkända shetlandshingstar och då jag aldrig kommer att sälja Madgic och Bethoven så får det bli Mi Rey . Han är ju den som är yngst av dem och som även skulle kunna tävla på travet om man vill det, han är inte inkörd men tömkörd och haft släpa för ett antal år sedan. Han har ju lite mer såkallat  travblod i sig genom sin mamma Dalsgårds Jasmin travrekord 2:22,5, Jasmins mamma Hamodam är ju även mamma till Haodo som var en godkänd framgångsrik hingst på travet som han i sin tur lämnat sina fina gener vidare till sina avkommo.
Vid intresse av Mi Rey så är det bara att höra av sig till mig.

Ynwa har tagit det jättebra när hon blev utan sin mamma Mary och hon är en sådan härlig individ med en hel del go i, hon har tytt sig mycket till Ijor och Lacazette och de där tre har de så kul i hop tyvärr så får jag snart dela på dem och Lacazette får ju gå över till hingstarna och fostras av dem ett tag ;) Han är ju också till salu.

 

8 mars

Mary blev avlivad den 24 februari efter en lång tids sjukdom och hon var ändå pigg och glad in i det sista även om hon var så dålig. Mary var ju det första russet som vi köpte hit till gården och hon var verkligen den fula ankungen som blev en svan, hon var i rätt dåligt skick när hon kom hit en del besök hos veterinären blev det med tanke på att hon nästan hade fått kvickdrag , men vi lyckades häva det och hennes hosta visade sig väldigt sällan. Hon har lärt Amanda att man aldrig ska ge upp utan alltid kämpa vidare då hon inte var någon lätt häst att hantera i början och i lopp alltid, men vilket allround häst hon var, underbar ridhäst som hoppade allt som man ville, en super mamma till sina föl, hon fick 5 föl hos oss och totalt, kämpade på när hon tävlade på travet och aldrig sur och i utställning ringen har hon blivit champion sto, reser Bis och Bis så verkligen ett riktigt allround sto.  Så tack Mary för de 15 åren som vi fick med dig och allt du har lärt oss.

Ynwa saknade sin mamma någon dag men togs väl hand om av Ijor och Lacazette och hon mår hur bra som helst nu. Både Ynwa och Lacazette har fått sina 2 första grundvaccinationer mot stelrkamp och A2.
Amandas Mr Big Sox gick igår ett provlopp där han var riktigt fin så nu gäller det bara att få ut honom i något lopp med.

 

11 januari

Nytt år och en ny tid för oss. Amandas tävlingskarriär för ponnyer är slut då hon nu har blivit för gammal och vi har sålt av en hel del tävlingsponnyer.  Men nu börjar en ny karriär för Amanda med Mr Big Sox.

Mary har blivit halt igen och börjar tackla av och nu väntar jag bara på besked från försäkringen och sedan kommer hon att få vandra vidare till andra ängar och ett smärtfritt och friskt liv. Ynwa har kommit in bra i flocken och de känns bra med henne och hon kommer att klara sig alldeles utmärkt utan sin mamma nu.

De sista hästarna som vi sålde var Slättens Ellen och Slättens Guidetti och de är sålda till Karolina, Linda och Johan och de har nu 3 av Marys avkommor och jag vet att de kommer att få det toppenbra där.

Tillbaka