DAGBOK 2018

Tillbaka

 

26 december

Nu har det gått väldigt lång tid mellan uppdateringen här på hemsidans dagbok, får skylla på att jag har uppdaterat på facebook ;). Året som gått har varit bra om man ser ur hästlivet. Våra hästar har presterat bra på travbanorna och hingstarna som har betöckt har skött sig alla stona är konstaterade dräktiga även om där är et sto som troligen har resorberat.

Här på stuteriet så ska vi då få 2 föl nästa år om allt går vägen och båda fölen kommer att vara till salu då tanken med dessa betäckningarna var att avla för att sälja dem. Mary var ju hennes sista år att få tävla på travet och då tyckte vi att de var bra att betäcka henne så hon får en ny uppgift i livet, Dee-Dee får ju tävla 2 år till men hennes kusk har fallit för åldersstrecket och det var hans sista år att tävla Shetlandsponnyer och då tyckte jag att de var bra att sätta henne i aveln med.

Nästa år kommer ju att bli Amandas sista år att få tävla sina gotlandsruss på travet och därför kommer vi att satsa på tävlingarna nästa år så varken Salmiak eller Namnlöse kommer att ta emot några ston som det ser ut nu. Sedan när tävlingssäsongen är slut så kommer en del av våra tävlingsruss att vara till salu.

Så nu önskar vi på Slättens stuteri alla som har köpt, lånat på foder, betäckt eller som vi känner på något annat vis en riktigt god fortsättning

 

27 april

Nu har det äntligen börjat bli bättre väder och gräset växer.  Madgic, Bethoven och Mi Rey har fått åka iväg på bete vi körde iväg dem till deras älskade hage den 22 april och de bara njuter de små busarna.

Amanda har kommit igång att tävla med ett gäng ponnsyar och både Gloria och Salle har satt nya voltrekord. En del fina placeringar har det blivit med, nästa tävling kommer att bli den 1 maj och då är det Mary som skak ut i Östanåkra.

Annars är det fortfarande rätt lugnt här på gården och de är så man vill att de ska vara :D

 

 

4 mars

Nu har det ju gått ett tag in på året och det händer väl inte så där jättemycket med hästarna mer än att de som ska tävla tränas på och har så gjort i några månader . Hästarna här hemma mår bra och alla känns fina och friska, glada. Snart ska Salmiak mätas för travet då de är slutmätning för honom som gäller.
Amanda har ju sålt Palmbackens Riival, det var ett svårt beslut för henne att ta då han varit oss så kära men då vi känner att han inte ville riktigt vara på travovalen här så har han sålts till Schweiz och travskolan där och vi hoppas att de kommer får stor glädje av honom då han är världens snällaste ponny.

Det är Marys sista år på travovalen då hon fyller 18 år i år även om man inte kan tro det om man tänker på hur pigg och glöttig hon är ;) så tanken är ju att hon ska betäckas i år och jag funderar även starkt på att betäcka Dee-Dee N.Q.  Ellen som vi har lånat ut har jag sett träna på bra och vi hoppas att vi få se henne på travbanan i år.

 

Tillbaka