DAGBOK 2016

 

Hem

2 november

Vad tiden har sprungit iväg , har inte hunnit uppdatera här  måste försöka att bli bättre på det. Lite har hänt i alla fall Slättens Via är såld, även Bagheera är såld och har flyttat här från gården .

Amanda har lånat en 2 åring som kommer att starta nästa år och hon heter Tusens Monmyra M och hon kommer att få en egen sida snart.

Sitter just nu och är lite irriterad på klubben då man ska åka på möte för klubben , man ställer upp att åka för ingen annan vill , men inte tänker de betala hotellrum , mat mm och jag har för mig att klubben får ersättning i mil för oss båda och har de tänkt tjäna pengar på det eller vad händer ?  Vi får väl kolla upp vad som händer för inte har jag tänkt lägga en helg i Stockholm för klubben , massa tid mm och behöva både förlora lön och behöva betala hotellrum ? För då kan de åka själva, man kan undra vad som händer i klubben , pengarna som finns i kassan är medlemmarnas pengar och inte deras egna..

 

 

26 februari

Tycker tiden springer iväg och de brukar de ju aldrig göra på vintern, men skönt att vi går mot ljusare och varmare tider i alla fall.  Albin har fyllt 13 år och jag undrar vart tog tiden vägen ;) , även min mamma har fyllt år hela 69 år blev hon och vi firade henne i lördag, kanon god mat och dryck.

Träningen med hästarna går bra och Amanda kan köra ut själv både med Petter och Riival nu de är gött, Amanda och jag hjälps åt lite så att shettisarna kan träna ihop så att de inte behöver gå med russen alltid , lättare när de får gå med någon i deras egna storlek, så nu har jag även kört Ijor och Tigerlilja så skulle de gå dåligt är de väl mitt fel haha.

Tycker de har varit jobbigt de här skiftande vädret både för mig och hästarna, ena dagen ösregnar det och nästa dag minus , måste vara lika konstigt för dem som för oss , det här fuktiga kan inte vara bra för dem , är ju inte bra för oss människor precis.

Mary går som sagt i väntas tider och hon börja allt bli lite tjurig nu , men vem blir inte det när man är stor och tung ;)

Den 5 mars så är de dags för mätning för Petter , Riival och Mi Rey , Mi Rey ska ju slutmätas.

 

 

24 januari

Får ta och summer förra året här.

På tävlingsfronten hade vi ett bra år tycker jag , hästarna fick vara hela och friska och tre nya kom ut på banan , Gloria , Malton och Bagheera. Bäst gick det ju för Gloria och Baggen. Malton fick en placering men han betäckte ju samtidigt så de var mycket för honom .  Tyvärr så blev Mi Amor skadad i Finland och blev till slut avlivad , verkligen tråkigt då han var på gång, men så är det ibland.

På den mänskliga fronten så var det mycket sorg, 3 begravningar blev det på, började med Majlis som hastigt gick bort vilket ingen av oss var beredd på. Min svärfar Jan-Erik gick också bort 80 år gammal och även Lars-Bertil gick bort hastigt och en stor chock för alla, en stor shetlandsuppfödare som fick lämna in alldeles för tidigt och som är saknad här och av många andra.

Nu i år har vi tagit nya tag och ser framåt både med hästarna och oss själva.

Mary väntar ju föl och enligt planerna är de dags i slutet på april och hon är verkligen stor och rund.
Riival , Petter är inkörda och Amanda kör dem själv båda två , Wilmer X har också fått vagn på sig och Amanda har kört honom lite själv, Baggen är hemma och vilar upp sig , lite körd är han och jag har jobbat en del på marken med honom, få se om han kommer att säljas nu till våren eller vad som händer med honom har inte bestämt riktigt det ännu. Ellen och Mi Rey är väl de som ligger lite efter i sin inkörning men förhoppningsvis ska vi hinna med dem lite mer nu framåt när de blir ljusare på kvällarna.

 

Hem