DAGBOK 2015

Hem

16 oktober

Nu har det verkligen börjat bli höst , luften börja bli kylig och Pontus har fått börja elda i pannan ;).

Har nu även hämtat hem Madgic och Bethoven från betet då jag tyckte att de började bli dags för dem att komma hem.  Malton ska även han snart åka hem till sin ägare Christina och köras/ridas av henne i vinter.
Riival är nu inkörd och Amanda kör honom helt själv både i skritt och trav, i volt och i åttor, så en av 2 tvåringar är inkörda inte dåligt det, Petter har ju haft vagn på sig men inte kommit lika långt.
Hoppas att vi ska få lite mer tid och ork nu när tävlingssäsongen börja lida mot sitt slut så vi hinner köra in Ellen, Wilmer och Mi Rey med .

4 oktober

Vad tiden springer iväg, fattar inte detta. Nu har vi i alla fall varit iväg på premiering och Gloria fick sitt diplom , men tyvärr inte Ellen , även om jag själv tycker att hon är värd det , men så är det ibland och inte mycket att göra åt :)

Baggen har blivit inkörd och kvalad, även gjort sin första start , där han skötte sig exemplariskt.

Vi har även hunnit vara iväg på årets enda utställning i år och det var Dee-Dee och Baggen som fick åka iväg på det, Baggen fick ihop 39 poäng och blev även hela utställningens bästa gångartsponny då han var den enda som fick 99 på rörelserna, Dee-Dee fick ihop 40 poäng , hon är allt en snygg ponny den där damen ;).

Vi har sålt Slättens Magica De Hex och hon har flyttat till Fornåsa i Mjölby, där hon ska vara sällskaps dam till en tinker .

Snart är tävlingssäsongen slut vilket jag tycker ska bli skönt då man alltid är lite trött så här på höstkanten.

Alla hästarna mår bra här hemma annars och det är bara Madgic och Bethoven som går kvar på betet, men jag tror att jag ska plocka hem dem snart känns det som.

 

 

23 augusti

Nu har det gått en månad sen jag skrev något här , men de har varit en del tävlingar med hästarna med fina resultat och vi är så nöjda med våra hästar som vi har till start.

Slättens Bagheera är utlånad till Gustav Johansson som har kört in honom och tränar på för att komma till start och Baggen sköter sig exemplariskt och är precis så snäll som jag trodde att han skulle vara.

Gloria och Ellen är anmälda till premieringen i Gånarp den 12 september och jag funderar på om jag ska behöva sko Ellen då de har varit så torrt i marken och hon har börjat spricka lite i sina hovar. Idag tränade vi henne lite och hon var jätteduktig men ömmade lite på gruset .
Wilmer har kommit hem från betet och går ihop med stona och de funkar hur bra som helst, inkörning är påbörjad med honom och även Petter och Riival har börjat tömköras.

Har varit iväg och ultrat Mary och hon är konstaterad dräktig och vi kommer att få ett april föl nästa år :)

Själv så har jag blivit opererad igen , inte så jobbig operation denna gången, har tagit ut min platta i höger ben och längtar bara tills att stygnen ska tas men får vänta ända tills början på september till de ska bli gjort , annars är allt bara bra med oss här hemma.

En utställning är inplanerad i oktober i Laholm .

 

19 juli

Vad tiden springer iväg, nu har halva sommaren gått och jag har inte uppdaterat här , fy skäms på mig.
Madgic har ett sto hos sig som heter Skärgårdens Nina Ricci, det är Cattis Reeves som äger henne , hon har bara blivit betäckt på en brunst och är klar då hon inte har brunstat om.

Malton har betäckt 3 ston och det är Cronelds Wioletta, Mary och Pärlina både Wioletta och Mary har tagit sig på första brunsten (är inte ultrade men har inte tagit om) Pärlina hoppas jag har tagit sig nu då vi har behandlat och även handbetäckt henne på de två sista brunstcyklerna.

Ellen och Gloria är anmälda till premieringen i Gånarp 12 september och jag hoppas att vi kommer iväg på någon utställning innan dess med Ellen och Malton.

Hästarna mår bara bra här hemma de tävlar på bra och både Malton och Gloria har gjort sina första starter med placeringar .

Wilmer plockas idag hem från betet och ska påbörjas med inkörning , så nu är de slut på hans semester ;)

Till helgen är det dags för Divisionsfinalerna och vi har anmält Dee-Dee i Brons, Ijor i Guld och Tigerlilja i Silver får hoppas att de blir av.

Det största som hänt under denna perioden måste ju ändå vara att Amanda och Ijor fick vara med i Nordiska Mästerskapet i Oslo på Bjerke banan , tyvärr lite tråkigt bakspår men de kämpade sig upp på en fin 6:e plats och gjorde ett kanon lopp.

De var nog allt för denna gången .  vi hörs ;)

 

13 april

Nu börja de röra på sig tävlingsmässigt här med hästarna i alla fall, annars händer det väl inte så mycket med de hästarna, jag skulle vilja göra så mycket mer men när kroppen sätter stopp så får man ju ta de lilla lugna. Tänk om man kunde få slippa ha ont i en månad eller två , då jäkla skulle jag passa på att göra allt jag ville med krakarna och även spela lite fotboll ;)

Travsäsongen har som sagt kommit igång och de har börjat bra och hästarna är i fin form, kul när de man vet finns där i dem börjar komma fram mer och mer.

Igår så kvalade två stycken av våra uppfödningar på travet och Dee-Dee N.Qs son Slättens Spotify kvalade uppe i Bergsåker på den fina tiden 3:13,2 , ska bli kul att följa honom och hans kusk på travovalen i framtiden :D, även Marys son Slättens Edwin kvalade i går på Åby och han joggade runt på 2:42,5 , fick en galopp i starten men sen helt felfritt i lugnt och fin tempo även här ska de bli kul att få se honom på banan och följa honom , kan ju bli lite lättare då han säkert kommer att tävla på samma banor som vi :D

 

22 mars

Vi har haft några helt underbara vårdagar här nere och nu längtar man verkligen efter våren. Vi tränar på tävlingsponnyerna riktigt bra nu och alla är fina och fräscha. Det går lite värre med inkörningen av de som måste köras in , då min kropp inte alls vill som jag vill och Amanda behöver ju hjälp med dem , de går inte att göra själv, synd att inte någon kan hjälpa henne lite mer.

Jag har funderat på om jag ska betäcka någon i år och det kommer att bli Mary som ska betäckas , sedan får vi se om de blir någon mer Ev Dee-Dee men de kommer bli senare på säsongen i så fall och allt beror ju på om vi får sålt någon mer innan.

Slättens Via är ju till salu och hon kan fås betäckt med Mi Rey , men så kommer bara att ske om hon är betald innan så jag inte står med ett föl till ;)

 

15 mars

Våren är här kan man nog säga, vi har underbart väder ute och hästarna mår bra .  Träningen med de hästar som är inkörda är igång bra och de flyter på bra, vi har ju fortfarande 4 st till som ska köras in 2 russ och 2 shetlandsponnyer, tiden räcker inte riktigt till känns det som och min kropp vill väl inte riktigt som jag vill heller (men de borde jag väl vant mig vid kan man tycka).
Vi har i alla fall fått mätt de hästarna som skulle mätas i år och Malton är 123,5 cm, Wilmer X 122,2 cm, Ellen 123,3 cm och Gloria 119 cm, de är rätt skönt att för en gångs skull inte ha så maxade ponnyer och då vi har lite andra regler när de gäller mätningen inom travet än rid och övriga bruksvärlden så slipper vi mäta dem fler gånger :).

Något roligt har ju även hänt Mi Rey som i stort sett var utdömd pga sin skada är nu friskförklarad , han visar ingen hälta varken vid longering eller efter böjprov helt otroligt men självklart skitroligt, så nu är målet att få han inkörd och förhoppningsvis ut på start i år, han kommer även att finnas tillgänglig för betäckning . Mi Rey är ju även till salu då vi har för många godkända hingstar här  hemma, vore ju kul om han kom till någon som kan ta tillvara på alla hans fina egenskaper.

Jag funderar på om jag ska betäcka någon shettis i år , är lite inne på att betäcka Dee-Dee med Mi Rey , blir ju lite linjeavel då de båda har Madgic i ledet men de har ju visat sig bli bra innan. Slättens Via är ju till salu och där kan ingå en betäckning med Mi Rey om någon skulle vilja det. Tror att de två skulle kunna passa bra ihop .

 

 

16 februari

Får summera förra året här nu .

Det var på tävlingssidan ett väldigt bra år för oss, hästarna har fått vara friska och fräscha vilket alltid är skönt när man tävlar så mycket som Amanda gör.  Amanda uppnådde sina mål som bla var vinna Ponnychampionatet med Tigerlilja, få Tigerlilja att gå under 1:55 och de klarade de ju galant. Ijors mål var att få komma med i Nordiska mästerskapet bla och de gjorde det och körde även in på en fin 4:e plats . Även att sänka Ijors rekord gick igenom. Mary var väl den som de gick lite så där för men hon gjorde ju inte heller så många starter förra året. Lova gjorde en bra säsong och vilket jobb Amanda gjort med henne . Sänkt hennes rekord rejält inte dåligt med ett äldre sto, fått henne lugn och fin och sluta hitta på dumheter som att vända när man körde henne mm . Lova är inte kvar hos oss längre. Dee-Dee gjorde också några få starter och skötte sig bra den gamle.

Annat på hästfronten  Mi Amor såldes till Finland och gjorde två starter där med rekord 3:12 .  Wilma, Edwin, Scrappy, Corint, Jasmin och Amor fick alla nya hem förra året.  Hoppas att vi i år får se Edwin på travovalen också :D

Via som varit utlånad till Havsrosens stuteri fick ett vackert sto föl efter Älvåsens Viking och ska bli kul att följa den avkomman. Via kommer att komma hem nu den 22 februari.

Lite tråkigheter var de ju självklart med Mi Rey skadade sig allvarligt och har varit konvalescent sedan 17 november, men nu går han ihop med flocken igen och dags att boka återbesök, jag kan inte säga om han är helt återställd ännu , är ju lite svårt när man blir hemmablind, min förhoppning är ju att han blir det annars får jag se om han kan bli såld endast som avelshingst.  Men han verkar i alla fall helt smärtfri nu på sitt ben i alla fall.

På den mänskliga fronten så var det ju jag som stod för de mesta sjukliga kan man säga, jag blev opererad igen den 8 maj i knät och den operationen känns bra förutom överbenet jag fått på mitt skenben. Opererade även ögat i mars och den operationen känns väl  si så där. Min kropp vill inte som jag vill alltid och ja vad jag tycker om sjukvården kan jag inte skriva här.
Adam blev opererade bort mandlarna i januari och de blev en massa efterarbete där med men inkörning akut 2 gånger , och ny operation inläggning mm , men nu verkar allt vara bra i alla fall , nu väntar vi bara besked på hans sista blodprov som vi tagit.

I år har vi som mål att förhoppningsvis kunna visa på någon mer utställning, visa fram Ellen och Gloria på Premiering. Få inkört och förhoppningsvis startat alla 3 års russen på travet.  Även få kört in Bagheera, då han är till salu och även han är ju travreggad, förhoppningsvis att Mi Rey blir så frisk så han kan också köras in och starta på travet.
Få sålt de hästarna som vi har till salu så de får komma till nya hem och blir använda än vad de blir här.

Vi har ju även en godkän Gotlandsruss hingst hemma på station i år Malton , välkomman med era ston. Tanken är ju även att han ska komma ut på travet.

Vi tar emot ston till alla våra godkända hingstar här hemma , har inte löst betäckningsblock till alla och kommer att göra det om det är någon som är intresserad att betäcka med Bethoven och Mi Rey .
Madgic och Malton har betäckningsblock.

Lite snabbt sammanfattat :D Ska även försöka bli bättre på att uppdatera hemsidan.