DAGBOK 2014

 

Tillbaka

2014-12-21

Lova Ess har lämnat oss och de gick snabbt , ibland hänger man inte med i svängarna. Men så är de ju när man har hästar på foder att de kan gå fort ibland. Hon har varit hos oss i lite mer än 3 år och gjort bra från sig på ovalen och med rejäl rekord sänkningar inte dåligt på en märr som var 11 år när hon kom hit.

Nu är de snart julafton och vi har fortfarande ingen julkänsla är hemma, de är grönt och fint ute , men fy attans vad de har regnat, bra med lera och vatten i hagarna nu.

 

 

2014-12-09

Nu har Riival också blivit inlagd här på hemsidan , travet ligger jag fortfarande efter med men snart blir de lite lugnare så jag ska uppdatera det.

Det har varit avslutnings fest på travet och där kom Amanda 2:a i Eddas cup och fick fina priser.

Har även varit iväg och kastrerat Slättens Bagheera så nu har vi inte så många hingstar kvar på gården , det är ju de 3 godkända plus Amandas åring Riival som vi väntar med att kastrera då han är rätt så hög.

Mi Rey är fortfarande inte frisk utan haltar på här hemma , han är inte blockhalt men inte haltfri och får stå på stall och gå ut i en egen hage i korta stunder när de inte regnar för mycket, han ska på återbesök på måndag och så få vi se hur vi ska fortgå med det eller vad som händer. Hans sår är fint i hopläkt i alla fall och han har inte haft feber på hela tiden så de känns rätt så frustrerande att han inte blir bra.

Gloria har Amanda kört in nu och hon är jätteduktig , häromdagen så körde Amanda henne ihop med mig och Dee-Dee uppe i hagen och där tränade vi omkörningar och att hästar kommer bakifrån mm och de brydde hon sig inte alls om, så nu är de bara Wilmer och Ellen kvar att köra in ;)

 

2014-11-19

Oj det var länge sedan jag skrev här , men tiden den bara springer i väg. Nu är tävlingssäsongen slut för året och Amanda har haft en bra säsong , fina placeringar och bara 2 diskningar på alla de lopp hon kört de är bra jobbat, hästarna har varit fina och fräscha hela året med.

Amanda har även köpt en häst till hm vad jag nu tycker om det , han heter i alla fall Palmbackens Riival, det är en 1 års hingst efter Skotte och undan Ramiina, har inte hunnit lägga in honom här på hemsidan ännu men det kommer.
Kattedals Petter och Slättens Wilmer X är numera valacker , de kastrerades den 18 november är riktigt gott att ha fått det gjort, nu är de bara Bagheera kvar som ska skäras med :)

I söndags  så stod Slättens Mi Rey på 3 ben i hagen och med ett sår på bakbenet, åkte till veterinären på måndagen och prognosen är väl inte den bästa , han har haft ett sticksår som inte synts och då han inte varit halt är de ju inte lätt att veta, men det har blivit en böld av det och infektionen har gått in i kotleden och ev skenbenet, så han de spolades mm och står nu på box med bandage och på penicillin och inflammations hämmande , så får vi hoppas på det bästa att de blir bra , i kväll var jag lite mer positiv än i morse då han faktiskt stod lite på benet och gick mycket bättre . Bara att hålla tummarna på att de ska gå vägen.

Dee-Dee är hemma igen från sin utlåning och de är gött, när pärlan hemma.  Jag har kört henne själv lite här hemma och hon är ju så rolig att köra , alltid pigg och glad, sen att hon är så snäll att köra gör ju inte saken sämre.

Slättens Mi Amor som vi sålde till Finland har gjort två starter där med snabbast rekord 3:12 och en 4  och 5:e plats.

De har ju även varit GM och Avelsvärdering där Bethoven fick 40 poäng och Mi Rey 41 poäng , skönt då de inte behöver visas på 5 år nu då ;)

Själv mår inte jag och kroppen så bra men de blir säkert bättre , försöker tänka positivt och hoppas på att de blir bättre .

 

2014-08-24

Har äntligen fått uppdaterat lite på travsidan är nu ikapp med alla tävlingsresultat. Amanda och Ijor blev uttagna att representera Sverige i det Nordiska mästerskapet , det var 3 st från varje land och där de gjorde ett toppen jobb och kom 4:a de är riktigt bra :D stolt mamma som vanligt ;)
Vi har varit i Visby och tävlat på deras dubbelhelg, blev lite semester med då både Albin och Jonas var med denna gången , vi hade tur med vädret ,de regnade inte och vi tom tog oss i ett dopp i havet men de var inga 25 grader i vattnet kan jag lova er ;)

Nu laddar jag om för Generalmönstringen med Bethoven och avelsvärderingen med Mi Rey är väl inte så där jättesugen på det men de är ju en sådan sak som man  måste göra ;)

Mitt knä har  nästan läkt ihop helt , den där sprickan jag fick på skenbenet upp till knät hade inte läkt ihop men de känns riktigt bra i höger knä, synd bara att ortopeden skulle misslyckas med mitt vänstra knä 2005 så smärtfri lär jag ju aldrig bli, har fått så himla ont i rygg och höft pga all felbelastning och ibland får jag lyssna på min kropp och ta de lite lugnt.

 

2014-08-04

Vi har varit iväg på vår första utställning på jättelänge och de gick bättre än förväntat ;) Fina lilla Betis gick 2:a i hingstringen och det bland utställningsvana pojkar ;) han fick fina 42 poäng och uppförde sig exemplariskt. Magica (Häxan) fick åka med även om hon är alldeles för fet , men kan ju vara kul för henna att komma ut, kritiken stämde väldigt bra överens tycker jag , då hon tappar i typ och huvud, hals och bål när de blir så tjocka, hon fick ändå 38 poäng och mer kan man inte begära :)
Var riktigt kul att få komma ut och träffa lite utställnings folk det var ju ett bra tag sedan och lite extra kul att få träffa Millan med familj och även dig Sanne :D

Tigerlilja och Amanda nådde sitt mål i år och vann i helt överlägsen stil ponnychampionatet med nytt rekord , Tigerlilja är väl snart fatt i brorsan tidsmässigt ;).

Ett av Amandas andra mål för i år är också de nått att få komma med i det Nordiska mästerskapet där man representerar Sverige, så på torsdag börjar vi att köra upp mot stora staden med Ijor och loppet går av stapeln på fredagen, ni får hålla tummarna för dem.

Vi har fortfarande hästar till salu de är bara att ringa om någon verka intressant .

 

2014-06-27

Nu var det ett tag sen som jag uppdaterade och de beror på att jag har blivit opererad igen i mitt ben, har nu gjort samma operation i de högra benet som jag gjorde i mitt vänsterben 2005,  det känna i alla fall alla redan bättre i de högra knät än vad de gjorde i de vänstra så denna operationen känns i alla fall mer lyckad. Vad har jag då gjort , jag har ju utslitna knän, inget brosk och atros. I stället för att byta ut knäleden då jag är *för ung* (inte ofta man får höra det) så har de gjort något som heter skenbensförflyttning ( enkelt förklarat) de har då lyft upp skenbenet under knät ca 1 cm och gjort en kil in, där sitter lite skruvar , fick tyvärr en fraktur i benet som gjort att de tar lite längre tid till att jag får belasta benet 100 %. De första 6 veckorna har jag inte alls fått belasta benet utan fått hoppa med kryckorna och lägga allt vikt på mitt dåliga vänsterknä så denna tiden har inte varit så kul kanske men de kan ju bara bli bättre nu. Så nu har ni i alla fall fått en förklaring till varför de inte har blivit uppdaterat, ska nu försöka hinna ikapp, får bli lite varje dag.

På hästfronten har vi sålt fina Slättens Mi Amor till en familj i Finland där han kommer att få tränas upp till trav och han har kommit till en jättebra familj och vem vet jag kanske tom får se han på något av de svenska storloppen i framtiden ;). De känns jätte bra att ha sålt han dit där han kommer att få en chans till att tävla.
Majsan är utlånad i sommar som sällskapsdam och rykt/ridponny i Simlångsdagen och de är helt förälskade i henne och känner jag Majsan rätt så stortrivs hon där hon får bli omhuldad .
Dee-Dee har också blivit utlånad lite snabbt till en kille som heter Alex Persson , han håller på att ta licens på Halmstadstravet och ska starta henne denna säsongen och Dee-Dee har ju hamnat i ett riktigt travstall då pappan till Alex är Stefan Persson och mamma Linda Persson, så de kan ju bara bli bra ;).

På tävlingssidan har de gått riktigt bra Amanda har satt nytt rekord på Ijor och även tagit en seger med honom, Lova Ess har även hon fått segra på banan och satt nytt rekord.  Uppdatering på travsidan kommer ;)

Via som vi har lånat ut till Millan på Havsrosens stuteri har fått fint stoföl , fux med stjärn .
Även min fina halvblodsuppfödning Princess har fått ett fint stoföl hos sin nya ägare.

Det var allt för denna gång och jag ska försöka hinna i kapp med uppdateringarna på sidan :D

 

 

2014-04-20

Vi har sålt vårat fina sto Slättens Corint (Elit) till Dalsgårds stuteri och vi hoppas att de kommer att få många fina föl efter henne, hon har lämnat kanon avkommor hos oss och alla har varit väldigt rörliga med bra ben, stort Lycka till med henne.

Vi har ju varit iväg och tävlat igen och denna gången var det en långväga resa till Karlstad/Färjestad. Vi samåkte med Sanna och hennes barn, det blev en trevlig resa med många glada skratt, tyvärr missade Julia och Cascader placering pga grov störning på vägen men de var ändå nöjda med hästens prestation. Amanda och Tigris kom 4:a och vi är jättenöjda med det :D

Pontus, Jan, Bosse och Oskar (Jöns var också med ett par dagar) är uppe och stugan och fixar , de bytas ut 2 fönster och byggs en *altan* så man kan gå runt stugan på den . Kommer att bli toppen bra , vad hade vi gjort utan dem, tur att de orkar och vill lägga hela sin påskledighet där uppe :)

Här hemma är det nästan sommarvärme och shortsen har åkt på ;) gräset växer som bara den och snart kan hästarna gå ut på bete :)

 

2014-04-14

I helgen hade vi fin besök hos oss det var Cattis som köpt Bonzo och Amadeus av oss och Cicki som fött upp Ijor, Tigerlilja och som har Spurrita som kommer från oss (Petters mamma) , vilken trevlig helg det var , mycket hästsnack och de är så kul att få komma ihop och prata :).
Cattis och Cicki fick åka med oss ner till Jägersro och vara med på en tävlingsdag där , så nu har Cicki fått se både Ijor och Tigris tävla. Båda hästarna skötte sig exemplariskt och var hur fina som helst , kul att kunna få visa dem i så fint skick.
Synd bara att helgen går så snabbt, man hinner ju knappt med något känns det som, hade velat visa dem så mycket mer ;).

På torsdag ska Amanda starta med Tigerlilja i påskbomben uppe i Färjestad så de blir för oss att sova på hotell , ska bli kul då vi ska åka ihop med Sanna och hennes tjejer, alltid kul att åka iväg på lite långresa.

Annars är de rätt lugnt här hemma med hästarna, måste bara komma ihåg att beställa kastrering till Mi Amor bara.

 

2014-04-04

Ny månad och vi går mot varmare tider. Jag har nu opererat mitt öga mot gråstarren mm , operationen var rätt jobbig då den tog en hel timme och de fick inte ut all gråstarren + att de var rätt så ärrat mm,  jag ser ju bokstäver bättre men de är dimmigt och jag har lite högt tryck i ögat så jag fick inte operera mitt knä utan har fått flytta fram den operationen till den 8 maj.

Tävlingssäsongen är nu igång och vi började med ett insprängt lopp och vi är helt nöjda med Lova i första starten för året , hon har inte någon gång startat så bra hos oss så vi får hoppas att de fortsätter så då hon har tränat under sitt rekord här hemma. Nästa helg är de då dags för en heldag nere på Jägersro och så ska vi få fin besök från Norrtälje trakterna ;)

Till helgen är det hingstpremiering och hade jag vetat att min knäoperation hade blivit flyttad så hade jag ju kunnat anmäla Mi Rey dit men de visste jag ju inte så de är inget att göra åt , Lycka till alla som har tänkt visa där till helgen.

 

 

2014-03-07

Idag kommer två hästar att lämna gården som är sålda långt bort Slättens Scrappy Doo är såld till Kiruna men kommer att mellan landa i Göteborg till april någon gång och Reveholms Wilma är såld till Finland.  Det är duktiga Amanda som har sett till att de blir sålda hon sköter det jättebra , de är väl mer jag som får göra lite pappersarbete men annars sköter hon allt annat , duktig dotter man har :) det uppskattas jättemycket nu när jag inte mår 100 bra .
 

Jag kan känna att jag ibland borde jag tänka mer på mig själv än andra, jag får dåligt samvete när jag tänker på mig själv, vilket jag inte borde få . Ibland tror jag inte att de tänker på att de kan såras det som sägs, när man alltid finns där för dem.
Kan även vara så att jag är mer känslig nu när jag mår dåligt kroppsligt med all värk och dålig syn.  Ögat kommer nu att opereras den 18 mars och jag hoppas att de kommer att gå vägen i alla fall.
Ja ja skit i de nu.

Vi går i alla fall mot varmare tider och vårbruket börja komma igång här runt omkring, vilken härlig känsla det är för då går det ju åt rätt håll i alla fall.

Vi måste sälja lite fler hästar här hemma så är det någon ni tycker verkar intressant så är det bara att höra av sig till oss.

 

2014-02-12

Vi har varit iväg och mätt Mi Rey och Amor .  Mi Rey är 104,0 cm och Mi Amor 103,8 cm, jag måste ju erkänna att jag tror mer på de riktiga mätmännen än de som mäter på avelsvärderingar ;).

Har även börjat med inkörningen av Mi Rey och Mi Amor , Mirre har jag satt helstängt på då han är lite hingstig och behöver koncentrera sig mer på sin uppgift, Amor är lugnet själv och lika snäll. Klippte även Mirre på halsen och de var inget han brydde sig om att man gjorde såg nästan ut som om han tyckte de var skönt att bli av med den tjocka pälsen :D.

Vad händer annars jo jag sitter i en liten dålig sits eg då vi satsar på att Mirre ska kunna ta sig till Derbyt men än en gång har ju SSS lagt avelsvärderingen samma helg som Derbyt och då krockar det , jag vet ju inte om jag kan visa i april då jag ska opereras i knät igen , så jäkla tråkigt om man ska behöva välja, tror de blir lite långt att åka till avelsvärderingen den 6 september och sen hem och tvätta en eller 2 hästar till avelsvärdering den 7 september och ev låta han tävla Derbyt den 7 september , ja ännu är ju inte tiden ute för vårens avelsvärdering

Amanda har kommit igång med träningarna med alla hästarna som är inkörda , Mary är den som tas lugnast med hon har inte fått skorna på sig ännu. Dee-Dee har ju inte heller kommit igång och ja de är väl mitt fel då jag inte orkat sätta igång henne men jag får väl ta tag i det med snart.

 

2014-01-25

Nu har de hänt lite här på gården. Min mysiga lilla Edwin har blivit såld till en tjej i Mölndal som ska tävla honom i trav, hon kommer säkert att rida honom en hel del med, jag tycker att de verka vara ett toppen hem och familj så jag tror att han kommer att få det superbra hos dem.
Sen så där lite hastigt så blev det även bestämt att Spurrita skulle åka till Cicki idag med då Susanne ändå var i våra trakter, synd att ni inte var här när de var ljust ute :), vi får träffas en annan dag när vi har lite mer tid :) .
Så nu blev Petter utan sin mamma men han är ju van vid att stå i boxen själv på nätterna och nu får han gå ihop med Wilmer och ev Amor också :)

 

2014-01-10

Nytt år och tiden springer iväg tycker jag . Vi avslutade förra året med att sälja våran fina Dalsgårds Jasmin till en familj i Kinna och där hon kommer att få fortsätta sin fina travkarriär. Därför var det extra kul att Amanda fick avsluta med att köra henne i KM i gubb och gumm loppet och fick även henne att gå en riktigt fin tid en bra bit under sitt rekord. Vi önskar de nya ägarna stort lycka till.
Det har även varit några från Göteborg och kollat på Edwin som vi kan tänka oss att sälja till rätt hem, men de ska komma till baka och provköra honom också, vi har precis börjat sätta igång honom igen.

Förra året gick både upp och ner , men ändå mest upp tycker jag när de gäller hästarna, det var ju Amandas fina Petter som var riktigt sjuk och som vi inte visste om han skulle klara sig eller ej men annars kan vi inte klaga.
Var ju en del hästar som hittade nya hem och de ska bli så roligt att följa Hälge, Spotify och Jasmin på banorna med de nya ägarna. Tyvärr skadade underbara Paztelle sig ordentligt och fick avlivas, men däremot Princess kommer att föra generna vidare då hon ska få ett föl hos sina nya ägare.

Det har varit en riktigt jobbig vinter med en massa stormar som har rivit både det gamla och nya hingsthuset 2 gånge men nu är de uppbyggt igen för 3:e gången och de höll i alla fall för gårdagens storm så de är kanske som de säger 3:e gången gillt ;). Vi har sådan hemsk lera i hagarna och det går inte att hålla hästarna rena överhuvudtaget , men man får göra det bästa av det hela, men de har ju regnat hela vintern så vad kan man göra.

Amanda har satt igång hästarna igen ,  så jag får väl snart sätta igång Dee-Dee med, jag ska börja igen med Mi Rey han är ju tömkörd några gånger i höstas så nu är de dags att börja igen , men han är så god den lille killen, kommer alltid fram i hagen och vill kela .

Våra 2 welshar måste vi ta tag i också så de blir inridna och sålda , det är ju synd att de ska gå här och skräpa .

Med mig själv händer väl inte så där jätte mycket fortfarande inte hittat något jobb, men man söker och ser glad ut i alla fall. Jag har varit iväg och röntgat om båda benen (hela benen) då de ska mäta vinklar och annat , jag är i alla fall väldigt trött på att gå runt och ha så här ont alltid men man får ju göra det bästa av det hela. Jag har även fått tid på  Vårda ögonklinik och ska kolla upp det skadade ögat jag har då jag inte ser mycket på det , mest dimma och sudd, jag har ju skadat linsen när jag var liten och fick ju gråstarr på det och nu verkar det som att de börja ge upp, så de ska bli skönt att få kollat upp det med.

 

Tillbaka