DAGBOK 2012

2012-12-31

Idag är det nyårsafton och jag har tänkt försöka på mig en liten resumé för året som gott, våra höjdpunkter för året och även de som inte varit någon höjdpunkt direkt.

 

Januari

Var en lugn månad , min farfar begravdes och det var en otroligt fin begravning och det var så mycket folk som var där och hedrade min härliga farfar.

Februari

Var en väldigt lugn månad hände inte så där jätte mycket mer än att Micklas åkte till sina nya ägare i Danmark.

Mars

Här har vi kommit igång ordentligt att träna hästarna och Lova Ess kvalade på en fin tid på travet. Annars var de en lugn månad.

April

Då kom årets första föl och äntligen fick vi ett sto föl efter Mary och vilket vackert sto föl sedan , de kunde inte gått bättre.  Vi hämtade även hem Susamarula från Croneld , vi hämtade henne i Göteborg och hon var lugn och fin även med tanke på vilken lång resa det hade varit för henne.  Slutet på april åkte även hingstarna iväg på betet.

Maj

Hände det en hel del . Madicken såldes och flyttade till Fia Linder på Havsrosens stuteri. Hälge fick fixat sina tänder även varit inne på banan och kvalat. Både Ijor och Lova Ess har startat på travet med fina resultat. Dee-Dee startade i sitt första lopp efter att vara mammaledig och det med vinst i ett insprängt lopp i Halmstad. Wilma fölade och fick ett jätte vackert hingstföl som fått namnet Wilmer X.

Juni

Var en rätt lugn månad ,med rätt mycket tävlande Ijor startade i Kalmarsundspokalen och gick äntligen under den magiska gränsen 1.50,0 .

Juli

Härliga sommarmånad med både ledighet , stugan och tävlingar kan de bli bättre :D  Även de 2:e fölet som skulle fölas har kommit uppe i Norrtälje det är fina Tigerlilja och även hon fick ett otroligt vackert sto föl , det är Amandas alldeles egna föl. Tävlingsmässig gick det si så där men så är det .

Augusti

Var en blandad månade med både positiva saker och lite jobbiga saker.  De roliga var att vi åkte upp till Croneld och hälsade på , med oss upp hade vi Paztelle som ska bo kvar hos Cicki jobbigt men vet att hon får det otroligt bra där. Amanda och Ijor startade i ett lopp på Solvalla och det roligaste av allt de vann så Croneld fick se Ijor tävla för första gången och plusset var ju att de vann. Vi var iväg på utställning med Wendii Wii och Susamarula där Wendi vann sin klass med fina 41 poäng , Susa gick lite sämre men de gjorde inget hon var helt underbar att ha med sig.  Princess är iväg lämnad på inridning och allt går bra.

Det tråkiga är att jag fick tråkigt besked om Pebbles som gjorde att hon blev kasserad från allt tävlande. Min underbara vän Millan fick tyvärr ett vackert ungsto dödat i hagen.

September

Lugn månad med mycket jobbiga tankar med vad som ska hända med Pebbles , tur man har de andra hästarna och sin underbara familj.

Oktober

Pebbles bedömdes vara så allvarligt skadad så  hon dömdes ut och avlivades.  Princess såldes till Ida , de som ridit in henne och hon har kommit till ett toppenhem, hon kunde inte få det bättre. Tävlandet går jättebra och även Susamarula har kvalat och startat på travet.  Hälge har tagit sin första placering, Lova Ess har gått under 2 minuter. Dee-Dee tävlar på och även hon med fina resultat.

November

Vi är iväg på utställning för första gången på 2 år med shettisarna och det är Madgic och Magica De Hex som var i väg och vilka fina hästar vi har Madgic fick fina 41 poäng och Häxan vann sin klass på jättefina 42 poäng. Jag själv passar även på att fylla 45 år under november månad. Jag har även börjat på Lernia och läsa Högre företags administrativ utbildning

December.

Fölen är nu avvanda från sina mammor och går i egen hage med Corint. Spotify , Mi Rey håller på att tömköras även Wendii på börjas på årets sista dag. Edwin är ju körd en del med vagn. Vi har även bestämt att Tigerlilja ska flytta hit och bli min och Amandas häst, Paztelle kommer att stanna kvar hos Croneld och bli hennes häst, känns jobbigt men vet att de kommer att bli jättebra.

Så summan av kardemumman är ju att vi har haft ett otroligt bra tävlingsår , utställningarna har även de varit kanon . Fölningarna gått bra och vi har ett gäng otroligt vackra och duktiga hästar i hagen så vi kan inte klaga.

Jag är otroligt stolt över min duktiga dotter Amanda som tränar, tar hand om sina hästar så himla bra och är så duktig på tävlingsbanorna man kan inte vara annat än stolt.

Sonen Adam har haft ett otursår med skador och problem med luften men har nu i slutet kommit igång ordentligt så nästa år då jäkla ska han bevisa vilken duktig kille han är .

Lillemannen Albin är riktigt duktig både i fotboll och innebandy.

Så när man har 3 så duktiga barn kan man bara vara en stolt mamma .

Själv skulle jag kunna bli bättre på att hälsa på mina vänner ;) eller hur Millan tur att du är så tålmodig och snäll att du står ut med mig :D du är en riktigt vän som säger vad du tycker och inte hymlar med något de gillar jag , kram på dig.

Det var nog det hela jag har säkert glömt något och någon men jag älskar er alla för det :D

Riktigt GOTT NYTT ÅR OCH GOD FORTSÄTTNING ÖNSKAR VI VÅRA VÄNNER , HÄSTKÖPARE MM.

 

 

 

2012-12-11

Vad tiden har sprungit iväg och än en gång har det tagit lång stund mellan uppdateringarna.  Jag ska försöka skärpa mig men de är så mycket som händer just nu här hemma , jag har ju tex börjat på Lernia och ska läsa Företagsadministrativ och högre företagsadministrativ utbildning och det på 75% och 25 veckor . Så de blir tufft schema att hinna få in allt som ska läras i skallen på så kort tid känns det som. Jag klarade ju lätt words och Excell provet , jag som tyckte att jag inte kunde något alls insåg att jag kunde ju jätte mycket ;) där hade man ju inga fel alls utan 100 % på båda. Sen fick jag ju snabbt göra ekonomiprovet och där hann jag ju färdigt alla frågorna men inte konteringarna hann väl bara 6 av 20 tror jag så där räknade jag inte med att jag skulle få så höga procent men fick ändå 58 % vilket jag tycker är bra , sen kan de väl reta mig lite att de bedömer så olika , jag hade 3 el 4 fel på orden och klarade ju eg dem och andra som haft det så har det räckt att de har gjort om konteringarna och sluppit orden nä men se jag ska göra om hela provet och de kan jag tala om att jag skiter i orden och kommer lägga den största vikten på konteringarna för de är de viktigaste i mitt framtida planerade yrke.

Nu till hästsidan.
Vi har varit iväg på årets enda utställning när de gäller shettis sidan och de är ju synd att klaga , först ut var Madgic som gick 3:A av 6 st hingstar och med fina 41 poäng och han är som alltid väldigt härlig att ha med sig lugn och sansad , men vilket kan dra ner på helhetsintrycket då han är lite för lugn men de gör inget jag har hellre en sådan hingst än de där som bara gapar och skriker och inte kan stå still ;)
Sen var det då Magica de Hexs tur och jag skulle väl eg få besked på om jag har haft rätt om henne jag har ju alltid sagt att hon kommer att bli snyggar ju äldre hon blir och de är hon också kan jag lova :D Häxan vann sinn klass 1 av 4 och hon kom även 2 i sto championatet hon fick fina 42 poäng , de är så himla skönt när man får rätt :D .
Vad jag däremot har lite svårt att förstå är att folk vill ha toppen ston med bra poäng och stam (allra helst fuxar då de finns färre av dem) men inte attan vill de betala något för dem , tror folk att de har varit gratis att få hästarna dit dom är eller ??

Jag kan bli så irriterad när jag folk ringer mailar och bara vill betala 8-9000 för ett topp sto men sen så ser man ju uppfödare sälja sina svarta topp ston för det priset så då börja jag undra vart vi är på väg.  Vi kommer inte att betäcka några ston här nu på ett par år och det är väl eg synd med tanke på de fina stona vi har på fux sidan och med 2 kanon hingstar här hemma , men de är väl bättre att låta folk producera föl och vi som vill avla föl får väl vänta tills lite senare kanske då . Jag och Amanda har inte ork och tid att ha fler hästar här hemma och då jag vägrar skänka bort hästarna till de priserna som folk vill ge så får de väl bo kvar här så länge och då kan man ju inte betäcka nytt som många andra gör , för man måste kunna ta hand om dem man har hemma och inte behöva sälja pga platsbrist som man så ofta ser framåt höst/vinter tiden hästar säljas. Nog om det nu :D

Måste sälja något av russen med eller Wilma och Wilmer är ju till salu men någon till av Hälge, Edwin eller Wendii behöver säljas, få se vem av dem som kommer att säljas eller kanske alla 3 . Wendi är nu travreggad i alla fall och hon kommer inte att säljas innan hon är premierad nu i sommar .

Vi kommer ju att få ett nytt russ eller nytt och nytt hon har ju varit här innan , det är Tigerlilja som ska flytta hit permanent, någon gång i början på nästa år. Då kommer ju även att Gloria komma hem och Paztelle kommer att permanent bli Roslagen bo ;)

Vi har vant av Ellen och Wilmer från sina mammor nu och de går i egen hage med shettis stoet Corint som barnvakt ;) , de funkar bra och de är snälla att le ut nu men Wilmer är fortfarande lite blyg och vill inte fångas i hagen ännu men det kommer .

Jag blir så glad när jag tittar i hagen och ser vilka fina shetlandsponnyer och gotlandsruss vi har i hagen , vilka fina ston vi har guldston de flesta och bra stammar , med fin exteriör och super bruksponnyer , man kan inte annat än njuta när man sitter och tittar på dem.

Har ju även 2 st Welshar kvar 1 hingst och 1 valack där båda är till salu.

 

 

2012-10-16

Vad de tar lång tid mellan uppdateringarna här. Men nu har de ju hänt en hel del saker på gården .

Princess är såld och inriden och har kommit till ett kanon hem och kommer troligtvis även att betäckas.  Paztelle är utlånad och fraktad upp till Christina Croneld och blir så väl omhändertagen och pysslad med där :)).

Fina Pebbles är nu avlivad och kommer alltid att finnas i våra tankar här hemma på gården och jag blev så tydligt påmind om henne när jag var uppe hos hingstarna när båda hennes söner kommer i full fart mot en och gnäggar så glatt , de är så lika sin mamma allra helst Scrappy.

Slättens Via kommer att lånas ut till Havsrosens stuteri där hon kommer att betäckas med deras fina hingst Viking, jag tror att den kombinationen kan bli riktigt bra :)

Har även anmält till utställning i Älmhult den 3 november och då ska Madgic visas och fina Häxan som jag tycker har utvecklats något enormt , ska bli kul att komma iväg på utställning de var ju ett bra tag sen sist.

Wilmer och Ellen växer så de knakar och de är så otroligt fina båda två och rör sig super trevligt , vilka fina avkommor vi fått i år efter våra ston och fina Micklas , även Gloria som är uppe hos Croneld utvecklas och är kanon fin hon är ju visad på utställning med kanon fina poäng och fina lovord .

På tävlingssidan går det riktigt bra , Susamarula har startat 2 gånger , blivit oplacerad båda gångerna men sänkt sig jättemycket och blivit så mycket lugnare, Hälge har tagit sin första placering och han är så cool den grabben. Fina Lova Ess har gått under 2 minuter och tagit några segrar. Även Ijor har sänkt sitt rekord och gör det ena fina loppet efter det andra man kan ju inte klaga precis. Dee-Dee har även hon plockat några placeringar och är alltid lika pigg och glad när de gäller tävling och träning. Amanda är så duktig med på att träna och ta hand om hästarna på bästa sätt, de har ju även fått åka på 2 tävlingsdagar själva nu med och de har gått kanon bra :)

 

2012-08-25

Nu har de gått lång tid igen , men blir så när man har fullt upp med annat.

De har hänt lite här på gården . Princess är lämnad på inridning och hon kommer troligtvis att köpas av de som har haft henne på inridning. Paztelle har åkt hem till Croneld på foder och ev köp efter att hon testat henne.

En tråkig sak har också hänt fina Pebbles har fått skador och fått på lagringar i sin högra has och de har blivit spatt. Så jag har ansökt på försäkringsbolaget och förlorad användbarhet och hoppas hon kommer att bli triangel märkt , så hon kommer att komma hem igen i slutet på september och få gå här ett tag och sen kommer jag ev att sälja henne som avels/promenad häst , för de är ingen ärftlig spatt utan från ett trauma.

Amanda har tävlat på bra och gjort fina resultat  med sina hästar både Ijor och Lova har tagit varsin seger så vi får hoppas att de fortsätter så och att de får fortsätta hålla sig friska.

Sänder även en tanke till min goa vän Millan som så tragiskt förlorade sin fina åring Sita, troligtvis av ett vildsvin, naturen är grym ibland men tyvärr är de sådant man får uppleva när man har djur och man kan aldrig skydda sig helt. tusen kramar till dig Millan och din fina familj.

Vi har ju även varit iväg på utställning med Wendi Wii och Susamarula , de var riksutställningen och det var många fina hästar på plats. De började väl så där , då vi inte ens hann in till fyllinge innan Wendi hade gått över bommen , ja ja ut och få ner henne och ta väck bommen så fick hon stå utan sen gick resan bra. Wendi var väldigt jobbig ute kunde inte stå still i 2 sekunder men visade sig väldigt bra och vann sin klass på fin fina 41 poäng vilken och de var väldigt nyttigt för henne att komma iväg. Hon gick inte ens ut först i Bir ringen utan slog 3 års hingsten , de får man vara nöjd med :). Susa fick inte lika bra poäng som hon är van vid men jäkla vilken härlig häst att ha med sig , där borde hon fått en 10:a för temperamentet . Susas kritik var väldigt bra så vi är nöjda ändå.

Susamarula har även kvalat och klarade de galant utan en enda galopp , så de går framåt :))

 

2012-07-19

Nu är vi i mitten på juli och vädret är skitdåligt och tråkigt , men skönt är ju att vi i alla fall har fått in höt och ensilagen här hemma , tur att Pontus tog tag i de hela och bestämde att de skulle slås annars hade vi väl fortfarande inte fått in det , tur man har en man som tänker längre än vad en annan gör ibland ;)

Tigerlilja har nu fölat och det blev ett brunt sto föl och Amanda var så lycklig så , det är ju hennes alldeles egna föl, hon har fått namnet Cronelds Gloria.

Vi har varit iväg och tävlat och de har väl gott så där inte riktigt haft flytet på våran sida men så är det ibland. Hälge har i alla fall gjort debut på tävlingsbanan och han skötte sig utmärkt med tanke på att en mamma gick precis framför honom när de skulle volta och köra iväg.

Susamarula har nu även gått med sulky på travbanan och hon skötte sig kanon bra så nu hoppas jag verkligen att vi kan få ihop det till kval nästa helg .

Annars händer det inte så mycket här hemma , förhoppningsvis kan vi åka på riksutställningen med Susamarula och någon till har bara inte bestämt vem som ska få visas mer.

 

2012-06-26

Nu har vi kommit en bit in på sommaren men vädret är mer lik höst än sommar väder , idag så visar faktiskt solen sig men de var ett tag sedan.
Amanda har nu skrivit upp teorin för körkoret och klarade det galant , kanon Amanda du är så duktig.

Vi försöker även få ihop det så vi kan leverera Pazze , men de är svårt att få ihop det , vi hade hoppats att vi skulle kunnat ta med någon häst och tävlat samtidigt men de verka bli dåligt med det , blir bara till att köra upp och lämna och stanna kvar någon natt. Ska se om jag kan få låna/hyra en liten lastbil med så jag slipper köra med släpet.

Amanda och Ijor har startat i Kalmarsundspokalen och där uppnådde de sitt mål som var satt för i år och det var att trava under 1.50 så nu får de sätta upp nya mål.

Vi firade skol avslutningen och midsommar uppe i stugan och de var riktigt skönt att komma hemifrån måste jag säga.  Nu hoppas jag bara att vädret blir bättre så vi kan ta hö och ensilage.

 

2012-06-08

Nu har Amandas sommarlov börjat och på måndag börja hon gå intensivkursen så att hon kan få körkort helst så fort som möjligt :))

Wilmas föl har nu fått namn han kommer att heta Slättens Wilmer X.

Hästarna mår bara bra här hemma och en del tjockisar får gå på bete efter de andra för att de inte ska bli så feta. Mary är riktigt tjock och hon har juver så de står härliga till inte konstigt att Ellen växer och frodas som hon gör. Vi år så nöjda med båda fölen i år både Ellen och Wilmer är så vackra och har fina huvuden. Nu hoppas jag bara att någon vill köpa Wilma och hennes föl Wilmer också och ta till vara på dessa två fina individerna.

Här hemma är det mest tävling för Amanda och fotbollträningar och matcher för sönerna som tar de mesta av tiden. Min kropp har mått bättre men man ska väl inte klaga finna alltid någon som har det sämre , men är jag inte bättre på måndag så ska jag faktiskt ringa läkaren , jag har fått något konstigt på höger benet en bit ovanför vristen , ser ut som om jag har tappat en muskel eller något sådant en lång rand på ca 15 cm och 2 cm bred som är insjunken och huden ser *slapp* ut där , första gången jag såg det tänkte jag att jag har nog suttit och tryckt mot bordet eller något sådant men de försvinner aldrig och på kvällarna är jag svullen både över och under så då syns det jätte mycket , mycket konstigt får man vara med om.

På försäljningsfronten står det lite stilla nu , så är det någon ponny eller häst som verka intressant så hör av er till mig så kanske vi kommer överens.

2012-05-26

Det har hänt lite i alla fall sen jag skrev här sist.

Reveholms Wilma har äntligen fölat hon gick över tiden denna gången men allt gick bra och det blev ett brunt hingstföl som föddes den 23 maj på Ijors födelsedag. Både Wilma och fölet är ju till salu , namn har jag inte kommit på ännu har några på förslag men inget är bestämt.

Vi har även sålt våran vackra Slättens Madicken till Sofie Linder (Havsrosens stuteri) , självklart önskar vi dem stort Lycka till med henne och Madicken ska även har blivit betäckt alla redan med deras fina Viking, ser med spänning fram mot det fölet. Jag känner att jag gjorde helt rätt som sålde Madicken till Fia då jag vet att hon kommer att få det toppen bra där och kommer att användas och göra nytta hos dem , då vi inte avlar på det viset just nu på shetlandsponnyerna så är det ju så gott när man kan sälja till någon man vet som kommer ta hand om henne och behålla henne och inte låta henne vandra runt.

Har även en häst till på G som ska flytta uppåt landet men mer om det senare när allt är färdigt.

 

2012-05-12

Var ett tag sedan som jag skrev här men försöker att uppdatera emellanåt i alla fall.

Travsäsongen är på gång nu och vi har haft en bra start med att Dee-Dee vann ett insprängt lopp i sin debut igen då hon varit lite mamma ledig och annat inte startat sen 2009 och hon började med att sätta nytt voltrekord bra kört Samantha.
Både Lova och Ijor har börjat bra Ijor har gjort 4 starter och varit placerad i alla och sämst som 4:a även han nytt voltrekord, Lova 2 starter 1 oplacerad och en 3:de plats och även hon med nytt voltrekord, Hälge har kvalat och klarade det så nu får även han starta. Susa har varit på banan och uppförde sig jättebra så nu kan vi börja köra lite mer fart på henne. Edwin har vi tagit de lugnt med han har ju blivit ihop släppt med de andra och han vallas bra där så han får hitta in i gänget lite mer innan vi sätter i gång han ordentligt.

Jag har 2 hästar på bete i Trönninge hos en bonde där och de kan gott behöva lite fina hästar i den byn också ;)

En häst kommer att lämna gården mer om det när allt är färdigt , de är med lite sorg som det kommer att ske men jag vet ju att de kommer att bli toppen bra i slutändan så får man ju tänka.

Hälge har varit och fixat sina tänder , han var jättefin i munnen inga sår någonstans, bettet låg bra mm han fick raspat de som skulle raspas ( då han haft frakturen och de fattas någon tand) förhoppningsvis får Shaggy komma till en tandis med och fixa till sina tänder inom snar framtid.

Wilma har inte fölat ännu men hon kan vänta lite till vädret är ju så skitdåligt ändå ;)

Mary och Ellen går bara och gottar sig i hagen och Ellen är en riktig liten charmknutte vilken vacker ponny hon är :D

2012-04-27

Igår körde jag iväg alla hingstarna på bete + en valack . De var jätte överlyckliga att få komma iväg till sin älsklingshage , jag hoppas bara att vi får ha kvar den i många år till , annars får jag väl hoppas att man vinner pengar så man kan köpa marken :D.
Ellen hon växer så det knakar och är så otroligt vacker den damen , vilken hals och vilket vackert huvud hon har , hon är allt ett litet charmtroll men också en riktig tuffing.
Dee-Dee tränar jag för fullt och hon ska göra sin första start nu på måndag :D ett insprängt lopp där hon får 80 meters tillägg, de är Samantha som ska köra henne.

I onsdags när vi var inne och tränade så skrämde Hälge oss ordentligt , han började låte jättekonstigt och sen började han vingla , Amanda han ur vagnen innan han ramlade omkull och jag fick springa fram och knäppla loss springrem, och käken , men ingen kom till skada i alla fall men både Amanda och han blev ju lite rädda .Amanda körde ett bakvarv och ett rätvarv med honom för att de skulle kännas bra och avslutas bra, han var lite galoppig och spänd men de gick bra i alla fall. Tanken är ju att han ska kvala nu den 5 maj.

 

2012-04-14

Vi har fått gården första föl för i år och det blev äntligen ett sto föl efter våran fina fina Mary. Fölet har fått Slättens Ella,  alla Marys föl är döpta efter serien Hälge. Pappa till Ellen är ju Micklas som vi hade här förra året och de är lite kul att de blev ett sto föl då han är såld till Danmark .

Igår var vi även och hämtade hem Susamarula som är ett diplom sto ,  Amanda ska tälva henne på travet är det tänkt., ägare till henne är Croneld samma som ägde Tigerlilja och är uppfödare till Ijor. Det blev en jobbig resa då vi inte var hemma förens halv 4 på natten , tur att Susa var en lugn och trevlig märr , idag har hon gått ute i hage hela dagen och fått kolla in miljön och på sina kompisar men det verka inte bekomma henne särskilt mycket att hon är på nytt ställe eller så var det värmen här nere som hon gillade ;)

Även Ellen och Mary har varit ute i dag i det fin fina vädret vilken härlig vårdag vi har haft idag :D , Mary är allt en riktig skönhet om jag får säga det och vilken snäll mamma hon är :))

Amanda var även inne på banan med Hälge idag och han har verkligen utvecklats vilket framsteg han har gjort och vilken underbart snäll ponny han är :D

2012-03-19

I lördags så kvalade Amanda Lova Ess och det gick jätte bra , de kvalade på fina tiden 2.07,3 . Hälge var med inne och tränade också och de körde klungkörning och han funkar jättebra på det nu och ligger säkert så han klarar kvaltiden också men vi vill träna han lite mer innan vi bokar kval med honom tror jag. I söndags fick både Lova och Ijor massage igen och de tyckte de var gött ;).
Förhoppningsvis får vi hem Susamarula också snart. Jag funderar på om jag inte ska ta och sätta igång och träna Dee-Dee ordentligt nu så hon kan gå ut och starta i Halmstad för då slipper hon kvala om tror jag ;)

2012-03-14

Nu var det längesen jag uppdaterade , men det händer ju inte så mycket här hemma just nu med hästarna. De som ska tävla tränas på lite mer ordentligt nu och på lördag den 17 mars så ska Lova Ess kvala. Lova har också fått på sig skor , Ijor ska snart också skos så han är färdig för tävling sedan. Förhoppningsvis så ska vi få hem Susamarula snart så fort det stämmer med hämtning mm.
Hästarna fäller riktigt bra nu och får väl börja borsta dem ordentligt nu så att de fäller av snabbt. Vi klipper ju inte ens tävlingshästarna nu utan de får fälla av helt naturligt och låta naturen ha sin gång.

Fölningarna börja närma sig och den som är först är ju Mary , hon är planerad till den 9 april och hon är jätte stor nu och har fyllt upp riktigt ordentligt så hon är väl rätt så redo till att kunna föla när som helst.
Inkörningen av Edwin har stått lite stilla nu ett tag , han har ju varit snäll och helt okomplicerad , det är tyvärr min kropp som har satt stopp för det då jag har haft så in åt ....... mycket värka och skit nu en period men förhoppningsvis blir det lite bättre snart.

Vi har ju en hel del shetlandsponnyer till salu i stort sett alla utom 4 st så är det någon ni är intresserad av så är det bara att höra av er. Har fått förfrågan om Madicken om att låna ut till betäckning eller byta men vi vill i första hand sälja henne och absolut inte byta , där hemmet faktiskt är viktigare än priset då jag älskar denna lilla ponny men tyvärr så använder vi ju inte dem i aveln  just nu och tycker då att hon skulle kunna glädja någon annan i stället.

Båda Welsh pojkarna är till salu , Scrappy ska jag försöka få beställt kastrering till rätt så snart så man kan börja med inridningen sen , Shaggy måste ridas in , även ett russ är till salu det är ju Reveholms Wilma som är dräktig med Micklas.

Amanda har ju blivit myndig och fyllt 18 år , tycker det var i går hon bara var en liten , tiden bara springer iväg känns det som, vi hade en trevlig 18 års fest för henne , det var bara släkten som var här (nästan hela ) de blev många och fullt hus om man säger så.

 

2012-01-20

Amanda har kommit igång med träningen lite mer , Hälge har börjat fatta vad man ska göra , Lovas kondis blir bättre och bättre , Ijor har börjat sättas igång lite smått. Edwin har haft vagn på sig och bryr sig inte alls om den så vi jobbar han lite mer på marken i stället nu då vi vill att han ska vara mjuk och fin. Susamarula har inte kommit hit ännu men ska komma i mars hade vi tänkt.
Micklas är såld eller de har i alla fall satt in handpenningen på honom så han hoppas vi åker snart , då han skulle  behöva komma igång nu med eg, men vi sätter inte igång han utan de får de nya ägarna göra.

Mary är rejält rund nu och det är ju inte så långt kvar då hon är planerad att föla den 9 april.

Amanda har även handlat en del nya saker till sin kung Ijor så han kommer att vara så tjusig så när han kommer ut på banan ;).

Igår låg en lapp i lådan från länsstyrelsen om att de hade varit här och sökte hästägarna , jag ringde så fort jag såg det och då var det att någon som kör förbi här hade gjort en anonym anmälan om att de var så blött och lerigt i hagarna och hästarna står och är blöta om fötterna , sen att de inte vet att hästarna kan gå in i logen om de vill är en annan sak, de kan även inte veta om hästarna är inne på nätterna eller annat , man får ju tex ha hästar ute 16 timmar om dygnet utan något skydd över huvudtaget. Men de från länsstyrelsen avskrev anmälan direkt och jag bad att få hemskickat det så att man har papper på att det är avskrivet.
Men jag kan bli så trött på folk , de har ju regnat sen september i stort sett , hästar trampar sönder , de springer och busar hur tror de att de blir i hagar när de är sådant här väder.
Det är ju eg vägverket de borde ringa som inte sköter sina diken , de är ju helt igenväxt i diket så vattnet kan inte ens rinna iväg och jag såg tom att asfalten börja ge med sig , de blir väl underminerat av vattnet kan jag tro.
Jag får väl se om jag orka ringa vägverket och be dem fixa diket , men du ska ju även försöka hitta rätt person att ringa där med.

Jag ska anmäla till utställning i Danmark , det är jag och Millan på Havsrosens stuteri som ska åka dit ihop, jag har tänkt anmäla Madgic det kan vara lite kul att visa han där.

Jag står utan hovslagare nu igen då min duktiga och snälla hovslagare har flyttat hem igen till Finland, får försöka lösa det med, men inte så lätt att hitta bra hovslagare som klarar av de små.

 

2012-01-12

Nu har halva Januari gått snart och det händer väl inte så mycket här eg .  Vädret är ingen höjdare det bara regnar och blåser , man får verkligen inte lust med något överhuvudtaget.

Min farfar begravdes den 4 januari det var en väldigt fin begravning med otroligt mycket folk i kyrkan , det är nog inte vanligt att de är över 80 personer på en begravning när man är så gammal som min farfar blev 90 år.

Just nu så är det Lova Ess och Hälge som tränar på mest och så mycket det går. Edwin tömkörs och har haft vagn på sig han bryr sig inte alls om vagnen så den är inga problem , nu jobbar vi honom i stället lite mer på marken utan vagn så han blir mjuk och verkligen förstår vad han ska göra.

Jag funderar starkt på att åka till Danmark på hästutställning men jag fattar ju inte danska så där jättebra så jag har lite problem med hur man anmäler och betalar in avg, det kostar ju 200 danskar kr hm hur mycket svenska blir det då ? Jag är rätt så sugen på att visa både Magica De Hex som jag tycker är otroligt fin nu + hennes pappa Madgic som alltid är fin . Får väl kolla i plånboken med och se vad kassan tillåter är ju en hel del som ska betalas nu med ju .

 

Hem