DAGBOK 2008

Klicka på bilderna för större format!

 

Tillbaka

2008-12-29

Nu är snart detta året slut och jag sitter här och funderar vad tiden tog vägen, man har väl hunnit med att göra det mesta av vad man skulle göra , även om det är en del som inte har blivit gjort som man hade tänkt.

Ska försöka summera lite av vårat häst år här som har varit ett bra år. Tänkte börja med årets föl där alla fölningarna gick bra förutom då att Dingla kastade sitt stoföl när vi var på premieringarna , men allt gick ju bra med henne i alla fall. Våra 3 shetlands föl är alla visade med goda resultat Doc Hudson klassvinnare med 41 poäng, Shanti 2:a med 39 poäng och väldigt fin kritig. Via klassvinnare och Championföl med 39 poäng så det är synd att klaga . Visade även russfölet Edwin på utställning där även han gick 2:a med fina 39 poäng.

Jag visade Slättens Bethoven på hingstpremiering där han föll avelsvärderings nämnden i smaken och blev således godkänd hingst , jätteroligt då det är så att jag har gillat honom jättemycket sen han var föl. Carisma visades på premieringen och var väl inte på sitt bästa humör den dagen , visades fram och fick 38 poäng och klass 1 , men är nu berättigade till diplom ändå då hon fick guld på 2 st utställningar. Visade även Dalsgårds Jasmin på premieringen så hon kunde stamboksföra och det gick ju bra då hon fick guld och 40 poäng.

På utställnings fronten så är det bästa resultatet när Madicken blev Reserv Bis och Champion sto och det var hur härligt som helst att få vara kvar i Bis ringen så länge , man är ju så van vid att annars alla de där svarta vinner Flört, sen fick jag så mycket beröm över hur fin hon är och att henne kan du ju inte sälja bla sa flera stycken så Madicken är kvar här ännu, tyvärr så använder vi henne kanske inte så mycket i aveln som man borde . Dee-Dee har visats och fått guld och klass seger i år med så vi har fått besked om att hon är verkligen en väldigt bra rödskäck.
Så vårat utställningsår har varit riktigt bra och man kan inte annat än vara nöjd.

På travsidan har Amanda och hennes hästar verkligen haft ett kanon år med fina segrar och placeringar i de stora loppen. Vad sägs tex om Dalsgårds Jasmins resultat bla 3:e plats i Derbyt, 3:a i sprintermästaren, 2:a i ponnychampionatet och totalt 5 segrar i år , hon är ju ändå bara 4 år . Även Ijor har ju gjort en kanon säsong med en 6:e plats i Derbyt , precis utanför placering i sprintermästaren och även han har en del segrar i bagaget hela 4 st. Ijor sprängde även 2 minuters vallen vilket är väldigt roligt . Detta året har såldes varit Amandas bästa inom travet och vi får väl hoppas att hon får ett lika bra år nästa år , då det även är hennes sista shettis år.

Vi har även sålt en del hästar i år och bla några av mina egna speciella favoriter men som jag inser att det var alldeles för ego att behålla .  Slättens Lilla My till Norge och jag hoppas verkligen jag får höra av henne lite i framtiden , för en mer underbar häst finns nog nästan inte , hon är saknad. Lina till småland , Lina var vårat första shettisföl som föddes här på gården så det kändes konstigt länge att gå ut i hagen och hon inte var där , hon har ju ändå bott här i 11 år. Mitt drömföl sålde jag , trodde inte jag skulle ta och sälja henne men det är inget jag ångrar då jag vet att hon har det jättebra där hon är och de bara älskar henne. Några av hingstarna har ju också blivit sålda och även där vet jag ju att de har fått det kanonbra och även de är väldigt uppskattade av sina ägare och det är skönt när man vet att de man sålt har fått det så bra.

Vi betäckte inga hästar alls i år , så nästa år kommer att bli första året på jättelänge som vi inte kommer att få föl , vilket kommer att kännas konstigt men det var ett väldigt klokt beslut då vi ska sälja av några till innan man kan ta och betäcka om , man måste ju även hinna med dem och jag kände att man kan inte bara betäcka utan att tänka på följderna av att få för många hästar , det är ju inte precis högsäsong att sälja häst nu för tiden och jag vill verkligen inte *skänka* bort dem utan då får de hellre gå kvar här.

Så jag hoppas att vi får sålt någon mer så jag kan ta och betäcka både Jasmin och Dee till nästa år då det är Amandas sista shettis år så tänkte jag att även de kunde få ett års paus från tävlandet :-)

Så ett riktigt GOTT NYTT ÅR  till er alla så ses vi nästa år .

 

2008-12-14

Vad tiden går jag hinner inte riktigt med.  Det är ju alla redan 3:e advent och inte har man börjat köpa några julklappar heller men de stora barnen får ju inte så mycket för deras saker är ju lite dyrare så då får de ju också färre saker.

Vad har hänt här hemma då , jo jag har fått en framtand utslagen av hästarna , fick en sådan där tjusig huvudnock och knak sa det så äntligen på fredag ska jag få ditsatt kronan , ser ju inte så tjusigt ut med en lucka framtill ;-).  Har  2 st tänder till som ska fixas in krona på men den ena är en kindtand så den får vänta ett tag till, men jag får ta den andra nu med. Vi pratade om det häromdagen , jag flög ju av för ca 10 år sen och slog sönder 2 tänder och nu så går mina tänder och alla är på samma sida som jag slog sönder de tänderna när jag flög av , vi kom fram till att vi tror nog att det har ett sammanband med olyckan , fick säkert små sprickor i tänderna då och det visar sig nu.

Jag fick ju remiss till sjukgymnasten och så skönt att få komma till någon som förstår en , hon kunde inte fatta att de har låtit mig få gå så länge med mitt ben , hon var inte alls förvånad över att jag har fått mer värk i hela kroppen , att armar och ben domnar osv. Tack vare att jag inte kan räta ut mitt ben ordentligt efter operationen som jag gjorde 2005, så har jag belastat hela kroppen så fel , så hade jag inte haft mina nackproblem innan så hade jag ändå fått det , kul va ;-).  Nu har hon börjat trycka ut och räta ut mitt ben och jag kan lova det kääääns jätte mycket och var väl inte det skönaste jag gjort i mitt liv men jag tycker själv att det börjat bli bättre och jag  har ju mina hemuppgifter att göra.
Fick även till till fotortopediska kliniken för jag har fel belastat ena foten också nu efter Operationen så även där behöver jag ha lite inlägg och annat i skorna , men det känns bra med en som verkligen tar tag i problemen och försöker hjälpa en .

Jag har äntligen lyckat ta mig i kragen och beställde tid till uppkörningen för mitt BE och jag trodde nog aldrig att jag skulle vara så nervös men nu är det gjort och jag klarade det också , riktigt skönt är det att slippa tänka på det nu. Ska bara se till att bli färdig med mitt C.körkort också , men där är jag ju ännu mer nervös för funktionsbeskrivningen hm .

Hästarna mår bra men de ser ut som attan många av dem , inte lätt att få dem rena nu vi har ju sådan lervälling på vissa ställen i hagarna och de sjunker ner , en nackdel när man har alldeles för bra matjord kan jag tro , det blir ler bad . Sen så kan de ju vara i sina lösdrifter och det funkar ju kanon de är bra vänner allihopa och det är ju skönt , men de använder mest lösdriften som toalett känns det som , så fort man har strött nytt så kommer hela flocken in och gör sina behov hm .
Jag har inte tagit väck fölen ännu men ska nog ta och göra det nu ,  de börja bli rätt gamla hingstarna nu och Edwin äter ur Mary rätt bra nu så det är dags , tänkte först låta Via gå kvar men hon får också stallas in ett tag med hingstarna så står de ju 2 i varje box , blir inte så ensamt för dem då.

Bethoven har fått lite vila här nu men snart dags att börja jobba med han igen , de två 2 års russen måste också börjas köras in och funderar även på att ta *Häxan* och Ajax nu , de är ju bra utvecklade så de borde kunna börja jobba lite nu , Mowgli får vänta han är lite senare, tänk om man hade all tid i världen och inte någon värk så mycket man hade fått gjort då.

Har börjat planera för utställningarna lite granna nu och tror nog att vi ska åka på Skånes vinterutställning och då är det nog *Häxan* och ev Dee-Dee som kommer att visas .

 

2008-11-0

Ny månad och nya äventyr . Jag har hunnit fylla år också det gjorde jag den 1 november och Pontus fyllde 35 den 30 oktober. Tycker Julen närma sig med storsteg och jag som inte är en jul älskare direkt ser ju inte fram mot detta spektakel, hade jag haft råd så hade jag hellre tagit hela familjen med mig på semester över julen och bara umgåtts och haft det bra. 
Barnen har väl inte direkt lämnat någon jätte önskelista men jag vet ju att Adam vill ha en dator ( kan han glömma) han kan få min gamla om jag lyckas köpa en ny till mig själv, Amanda vet jag inte och Albin han önskar väl sig något gevär eller nåt sådant *S*. 
Själv önskar jag mig inget , länge sen man gjorde det *ler* jag tycker det är bättre att handla efter jul när allt reas bort. Tycker väl inte att man ska köpa allt barnen vill ha de måste lära sig att uppskatta sakerna också och kämpa lite för det, annars blir det ju bara att de vill ha mer och mer saker , lite hysteri har det nog allt blivit det här med julklappar och alla försöker skräppa varandra hela tiden med den dyraste mobilen eller datorn , märkes kläder eller annat skit .

 Det är ju faktiskt vi vuxna som tillåter våra barn att bli så bortskämda och ha galna , vi borde ta oss i kragen och ställa högre krav på våra barn att de får allt hjälpa till eller förtjäna sakerna lite bättre , jag tror att de får allt för lätt idag och det är ju inte deras fel utan faktiskt vårat eget fel. hm blev lite predikande där *ler* men jag har retat mig ett tag på detta och när man hör hur ungdomarna tänker och diskuterar sinsemellan, det är ju även den där respekten som de inte har varken mot varandra eller oss vuxna , man kan ju undra hur det blev så här eg. Varför blev det så mycket tuffare attityd både i skolan och ute på stan, vad är det som har gjort att språket har blivit så *fult* och *rått* , hur ska man göra för att ändra det ??
För eg. så är ju ungdomarna väldigt trevliga och goa och även här är det ju inte deras fel från börjat att det har blivit som det har gjort, men man kanske borde ta sig en funderare och försöka lösa problemet både hemma, skolan och ute på stan.  Lite mer predikande från min sida men det är lite sådant här som man går och tänker på när man går hemma och har mer tid att umgås med sina barn , prata med dem och annat.  Inte så att jag inte har umgåtts med dem innan heller men när man är arbetslös så får man ju mer tid över och lägger kanske märke till saker på annat vis än när man jobbade och skulle även hinna med allt annat.
 

Amanda fyller ju 15 år i mars och då vill hon ju ha hen moped hm vart ska man få de pengarna ifrån ? Men jag har sagt att hon får bara moppe om det är en sådan som hon får köra på cykelbanorna och hon ska attans hålla sig där med annars blir det ingen moppe.

Sista utställningen är avklarad för året och det gick väl rätt så bra och var ungefär som jag trodde, lite överraskat glad blev jag faktiskt över Ajax poäng och att han faktiskt gick 2:a i ringen med 38 poäng och klass 1, han fick ju 7:a på huvud hals och bål inte alls konstigt *S* med tanke på att han har blivit av med en bit på halsens överlinje , men kritiken var bra och det var ju skitrolig sen att han är en sådan trevlig individ gör ju inte saken sämre. Mowgli fick ju bara 36 poäng men han är ju mycket senare i sin utveckling och är inte färdig på långa vägar , även hans mamma var sen , morfar var sen så han kan man gott låta stå på tillväxt men det var nyttigt att åka iväg med dem så de fick se lita annat än bara sina kompisar hemma i hagen.

Jag har fortfarande inte hittat något jobb men har fått iväg en intresse anmälan bla till Hööks här i stan , har man tur kanske man kan få hoppa in och jobba lite ibland när det behövs extra personal eller annat. Jag håller ju på med mitt C-körkort och hoppas att jag kan få köra upp snart måste bara plugga lite mer på det där muntliga skiten hm jag gillar ju inte allt det där tekniska man måste förklara bromsar och annat trams. Tror de verkligen att jag skulle försöka mig på att laga lastbilen om den gick sönder , det är väl därför man har mobil så man kan ringa bärgarna eller verkstaden *ler*.

Jag fick mail från Shantis ägare Carina , det är så kul att få höra lite hur det går för hästarna man har sålt och de är så nöjda med henne och hon ser så fin ut på bilderna som jag har fått från dem , hoppas vi träffas på någon utställning i framtiden med.

Någon annan häst som vi har sålt som verkligen har kommit rätt det är James Bond , han älskar verkligen sin matte och jag tror att han skulle göra allt för henne, träffade ju dem nu på utställningen i Älmhult och han var jättefin och han kan verkligen trava den hästen , han fick 9:a på traven och ändå så visade han inte upp sin bästa trav.  Ska bli kul att följa han i framtiden och hans framtida tävling i brukskörningen.

Fick även lite kort på Majsan av hennes fodervärd Carolina och det är alltid lika kul att se och Majsan är ju också på rätt plats och det är så kul att se när de är så välskötta och mår så bra .

 

2008-10-27

Nu är snart oktober månad slut och vi har gått över till vintertid, kan inte precis påstå att jag älskar vintern , men det är ju bara till att stå ut.

Vi har kört våran sista travtävling för året och det känns riktigt skönt måste jag säga, bara klubbmästerskapet kvar som ska gå av stapeln den 15 nov.

Har en utställning kvar och det är nu på lördag den 1 november och där ska vi visa Mowgli och Ajax , ska bli kul att få höra vad de får för kritik, Ajax har ju sin hals som är lite defekt efter sin skada men det kan ju ändå vara kul att få höra vad Morgan tycker om resten. Bra att visa unghingst nu när det är Morgan med tanke på att han är premieringsdomare.

Själv så har jag väl mått bättre , min kropp vill som sagt inte som jag vill och jag får väl ta och pallra mig väg till doktorn och se vad vi kan göra , tycker ju att det borde bli bättre men jag får bara mer och mer värk , är så tråkigt när man får höra att ja men du får väl ta lite mer värktabletter , jag vill inte det .  Så nu får de ta och röntga nacken och ryggen på mig igen då jag tror att jag har sned belastat så länge pga. mitt knä och att det är de som gör att jag har sådan värk och problem med domningar i ben . Sen att armarna domnar tror jag beror på nacken . Ja ja slut klagar nu , bara till att bita ihop.

Nu har alla hästarna fått gjort id kontrollen , det är bara Doc Hudson kvar som ska chippas , men det gör vi lite senare. 

2008-10-16

Vädret växlar med ömsom sol och ömsom regn inte lätt att veta vad man ska ta på sig för kläder om dagarna.  Min kropp har nog mått bättre än vad den gör just nu då jag tycker att jag mest har ont hela tiden , men jag skyller på vädret , går det inte över snart så får jag väl ta mig i kragen och gå till doktorn men det är ju så jäkla tråkigt att springa där och oftast så säger de ju ändå bara att ja men du får ta lite mer värktabletter hm.

Det går även framåt med mitt lastbilskort , nu har jag kört några gånger på bilskolan med och själva körningen är inte så svår det är mest alla onödiga växlar som är problemet *S* och sen den där muntliga provet , jag är verkligen skitdålig på att komma ihåg funktionerna och hur de funkar, säkerhetskontrollen börja i alla fall fastna lite granna nu.

Hästarna mår i alla fall bra här hemma , jag har nästan alla hingstarna hemma utom Madgic, Amadeus, Mozart och Blixten . De flesta stona går också fortfarande på bete och de kan göra det ett tag till så länge vädret och gräset håller sig så här det går absolut ingen nöd på dem och de har ju bra med träd och annat skydd.

Jag håller på att träna Ajax och Mowgli inför utställningen den 1 november och de är jätte duktiga och jag hoppas att de uppför sig likadant när vi är i väg. snart är travsäsongen också slut det ska bli skönt , nu är det bara oktober ut och klubbmästerskapet kvar sen är det vinter vila för mig som chaufför .

Jag har kommit en bra bit på väg med Bethovens inkörning , nu sitter jag i vagn och travar tom lite granna på honom han är jätteduktig och får väl hoppas att det flyter på bra nu och att jag förhoppningsvis kan kvala han på travet i stället för att behöva göra bruksprovet på honom .
Ska även snart börja köra in Ajax till att börja med tänkte jag , har ju ett gäng att hålla på med i vinter och får nog se till att Amanda också tar och lär sig att tömköra lite mer ;-)

2008-10-06

Ny månad och nya äventyr *ler* Det har hänt en del saker sen sist jag skrev här så ska försöka komma ihåg lite i alla fall.

Vi har sålt Slättens Shanti, jag skulle ju eg inte sälja henne då hon var mitt stoföl och som jag hade längtat efter men ibland så får man göra så ändå och jag tror att det kommer att bli jättebra för Shanti hos sina nya ägare och hoppas vi ses på utställning någon gång.

Vi har även varit iväg på unghästutställningen och det gick jättebra . Mitt svarta stoföl Slättens Via blev Champion föl med väldigt fin kritik. Carisma vann sin klass med guld och blev äntligen klar för sitt dubbel guld , Miss Moneypenny fick 38 poäng och det är jag jättenöjd med på henne med tanke på att någon av hennes kamrater hade passat på att äta upp hennes man .

Jag har skickat iväg BRUSCH ansökan för Dalsgårds Jasmin och SUSCH för Slättens Madicken.

Bethovens papper är äntligen klara och han har fått sitt RS nr, skööönt.

Vi har varit i stockholm i helgen och tävlat , Amanda blev diskad med Jasmin men det är sådant som händer och det var ju första gången det hände för Jasmin så man kan inte klaga, Jasmin blev lite väl het och stark då hon hade stått inne och bara laddat *ler* . Syrrans dotter vann däremot Kriteriet med hennes låneponny Slättans Tinny skit kul och Grattis.

Stort Grattis till min syster på Ekstrands stuteri som fick båda sina russhingstar godkända igår, kanon bra för då kan ju jag betäcka med någon av dem hehe eller båda ;-).....

Har även anmält till Axevalla idag med , så nästa helg ska vi väl dit och tävla. Skönt att travsäsongen snart är slut.

Sista utställningen för i år är också anmäld till , jag anmälde Slättens Mowgli och Slättens Ajax till Älmhult. ska bli kul att visa Ajax , han kommer säkert få nerdrag på hans hals men det har jag ju räknat med , men kan ju vara kul att få bedömning på det andra på honom .

 

2008-09-15

Nu har det hänt en del saker här och jag har inte hunnit uppdatera men nu så har jag lite tid över .

Lördagen den 6 september så var de då dags för hingstpremieringen och vi visade Merlin , jag hade inte så stora förhoppningar då jag inte tycker själv att han ser färdig ut bak och jag hade ju rätt *ler* skönt att man har det någon gång i alla fall. ;-) , Merlin är ju till salu och skulle även blivit det om han gått igenom.  Det positiva i det hela är att han verkligen visade vilket härligt temperament han har denna lilla goa häst , hur cool som helst och bara acceptera allt man gör och han kommer att bli en underbar kör, barn häst.

Måste Gratta syrran då hennes uppfödning Ekstrands Hiawatha blev godkänd, det känns nästan som det var hennes förtjänst med tanke på att han gick kvar hemma hos henne ända till 14 dagar innan det var dags för premieringen.  Grattis till Kryddgårdens som fick köpa en sådan fin unghingst och jag hoppas verkligen ni kommer att få stor glädje av honom. Grattis även till Ann-Christin och Humledalens för eran fina *råtta* och vilka fin fina poäng , Lycka till med han också .

Grattis även till Millan som faktiskt fick 40 poäng på sin Viking men som tyvärr råkade ut för tråkigheter hos veterinären. Kan tala om för alla som undrar att det inte alls är fel på Vikings temperament , jag kunde lyfta benen utan några som helst problem mitt ute i ridhuset bland folk och fä, men enda skillnaden var kanske att jag talade om för Viking att jag var där och att jag hade tänkt lyfta hans ben.

Sen så var det den stora viktiga dagen för Amanda och hennes hästar. Söndagen den 7 september så var det då dags för Derbyt och Amanda hade ju lyckats få med båda sina 4 åriga ponnyer  Dalsgårds Jasmin och Ijor.  Kan bara tala om att vi är hur nöjda som helst med den dagen Jasmin körde in på en 3:e plats i Derbyt och det ändå efter att få en sådan dålig start som de fick när det blev omstart, så än en gång bevisar de vilket bra par de två är ihop.
Fast den största bedriften av Amandas ponnyer stod ändå Ijor för måste jag säga , så många bra och jämna Kat B ponnyer som var med i deras lopp och Ijor var ju den som hade näst sämst tid innan start . Så att de lyckades knipa sista placeringen (6:e plats) och gå under 2 minuter (1.57,7) är ju hur bra som helst och jag kan tala om att jag var en nervös och stolt mamma i alla fall.  Det har ju aldrig varit ett sådant snabbt derbylopp för Kat B någonsin och då att placera sig där det säger inte lite . Kul för Amanda att hon får utdelning för all tid och träning hon lägger ner på sina hästar .

Har även varit i väg på utställning med 2 russ , Mary och Edwin . Det gick jättebra jag är nöjd med att Mary fick guld då jag inte själv kanske tycker att hon är i så fin som hon brukar vara , lille Edwin äter nog bra på henne nu , men Marys kritik var jättebra så man ska absolut inte klaga och det viktigaste är ju faktiskt kritiken och inte poängen :-).  Edwin fick 39 poäng och jag är super nöjd, det är bra på hingstföl och även här är kritiken jättebra på honom. Det enda som var synd på utställningen tycker jag var att de bröt för lunch efter vi hade visat mammorna och vi fick snällt lasta in sto och föl igen och det tyckte jag påverkade fölen då de blev lite trötta och loja.

 

2008-09-01

Nu är det alla redan september och vi går mot höst.  Kan ju alltid hoppas att det blir en riktigt fin höst med mycket sol och värme och mindre regn.

I lördags var vi på utställning på Bjärsjölagård och det gick över förväntad riktigt bra. Först ut var Carisma och hon var så nära att få sitt guld men åkte på sin trav och det var inget att säga om då hon inte trava så bra som hon kan faktiskt.

Sen var det Madickens tur och hon gick och vann sin klass med en väldigt fin kritik, strax därefter så var det då dags för Shanti som gick 2:a i sin ring med 39 poäng men vilken fin kritik hon fick och att hon var ett mycket lovande föl, kul att få en sådan kritik det är värt mer än alla poäng måste jag säga.

Så var det då dags för Championat ringarna och bland alla de fina andra stona så gick våran Madicken segrande ur den striden och blev Championsto det trodde jag inte när man såg alla de andra fina hästarna.

Själva Bis ringen var stor och det var många fina hästar som åkte ut en efter en och till slut så var vi bara 3 kvar .  Det var då Madicken , det fina ministoet Almnäs Miss World och det svarta stoet Denise,  då tänkte jag att nu åker vi ut men hör och häpna Madicken blev Reserv BIS och Miss World BIS,  känslan jag kände då går nog inte att beskriva om jag ska vara ärlig och jag som eg inte tyckte att Madicken var i toppform.  Lite extra kul var det ändå att det just var 2 fuxar som blev bäst även om det är vanligare bland mini, bland standarstora så är det ju inte så vanligt att fuxarna få vinna över de svarta , men det är skönt att fler uppskattar de fina fuxarna *ler*

Denna karamellen kan jag leva på ett tag och njuta över vintern och verkligen ta mig en funderare på om vi ska sälja Madicken eller ej, fick förklarat för mig att jag var ju tokig om jag sålde en sådan fin fux , med en sådan fin typ som hon var.  

Jag har ju inte heller bestämt mig om jag ska sälja Shanti eller ej , jag har ju alltid gillat henne och hon var ju eg mitt drömföl , min dröm var ju att det skulle bli ett skäckigt sto föl när vi betäckte Madicken med Robijn så jag får ta och fundera ett tag till på vad jag ska göra.

Tack alla som har grattat oss på hemsidan, forumet eller nere på utställningsplatsen , så kul att fler än vi uppskattar detta.

Vi har ju även sålt 2 st hästar till och det är lilla men härliga Baloo och han bor inte så långt borta och han kommer att bli valack snart.  Däremot så har Lilla My flyttat till Norge och det känns lite hårdare och jag saknar henne ännu , My har ju alltid varit en sådan härlig häst som har ställt upp i alla lägen och jag hoppas att hennes nya lilla ägare kommer att få lika stor glädje av henne som vi har haft. 

Till helgen är det då dags för Derbyt för Amandas två  4 åriga ponnyer Dalsgårds Jasmin och Ijor. Jasmin har fått ett bra spår men Ijor har ännu en gång fått ett dåligt spår men vi hoppas ju att det ska gå kanonbra ändå.

 

2008-08-10

Vi har sålt en häst till och det är James Bond ,   vi önskar de nya ägarna lycka till och hoppas att de får en stor glädje av honom i framtiden.

Wilma har nu gjort utställningsdebut och det gick jättebra ,hon skötte sig kanonfint hela tiden och är så lätt att lasta och ha i transporten. Hon gick 3:a i ringen och fick 41 poäng det är inte fy skam för en 2 åring.

Det har även varit travtävling i helgen och Amanda vann båda sina lopp med Ijor och Jasmin , de var rätt överlägsna båda 2 och behövde inte gå på sina rekord. Det bästa var att Ijor var som han brukade piff och framåt och helt outtröttlig ;-).

Nu har jag varit på AF en gång och ska snart träffa min handläggare , jag har fått sitta och leta upp lite gamla betyg och så men har ju inte intyg från en del jobb som man har haft , så är det ibland jag får ta med dem jag har och de 2 sista jobben har ju jag mina arbetsgivarna haft lönebidrag och då finns ju dem på AF. Det värsta tycker jag är nu när man ska söka jobb det är att sätta sig och skriva CV tycker det är skitsvårt då man aldrig har gjort det förr och då jag har tänkt att jag skulle söka jobb som butiksbiträde på ett konditori så får jag ju ta mig i kragen och försöka få ihop något bra.

 

2008-08-04

Vädret är ju lite skiftande aldrig är det lagom idag regnar det värre än värst och blåser värsta stormen , man är ju aldrig nöjd *S*
Idag har Pontus börjat jobba igen så det är bara jag och barnen hemma, men idag har det inte blivit så mycket gjort , men jag har haft veterinären här och vi har ultrat betäcknings stoet som varit här och hon var dräktig , skönt att veta både för mig och för sto ägaren. Lite lättare då att planera in när fölet ska komma även om allt kan hända på vägen.

I lördags så sålde vi Lina och jag måste säga att det känns jättekonstigt att hon inte är kvar här hemma. Hon är ju det första shetlands fölet som föddes här på gården och har ju varit här längst av alla våra hästar. Lina kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta  och jag hoppas verkligen att de nya ägarna får lika stor glädje av henne som vi har haft.

I söndags var vi i Mantorp och tävlade med Ijor , himla lång resa känns det som och det verkade Ijor också tycka då han inte alls var på humör, han var lite stelare och mer ovillig än vanligt , han var ju nästan likadan när vi var i Kalmar och tävla så vi har börjat fundera på om han kan ha ont av att åka långt.
Nästa gång vi ska resa långväga med han kommer vi att försöka åka dan innan och se hur han uppför sig då.

Jag har ju anmält Merlin till hingstpremieringen men just nu är han lite halt på ena frambenet och jag hoppas att det går över snart, han har säkert fått sig en smäll eller sträckt sig lite granna när de har härjat här i hagen. Inte så konstigt med tanke på hur de håller på.

 

2008-07-30

Nu har sommaren kommit hit igen på allvar det är verkligen hett ute och det har blivit en hel del bad och sol, tur att man bor närma stranden, finns inget bättre nästan än att åka ner och ta ett härligt kvälls dopp . Annars är allt lugnt här hemma med familjen allt bara flyter på .

Ha nu varit iväg och premierat Jasmin och det gick bra jag är mer än nöjd med henne då hon fick 40 poäng , en 7:a på typ men det kan jag köpa då hon är så stor och lite högställd . Hon hade väldigt bra ben tycker jag de var 16 cm i skena inte dåligt alls måste jag säga *ler*. Så nu ska jag bara få iväg hennes papper och få hennes stamboksförd också , tror att jag skickar med Carismas också , försöker ju få dubbelguldsdiplom på henne med , vet inte riktigt hur det funkar om man kan stamboksföra på dubbleguld eller det bara är på premieringsresultatet . Äntligen har jag fått Bethovens härstammningskontroll mot sin mamma och även det var okej så nu ska jag få iväg hans papper också , skönt .

Jag har skickat iväg anmälan till Bjärsjölagård och det blev inte alls Moneypenny som jag hade tänkt utan jag tog 2 helt andra kandidater *S* . Vi har anmält Madicken  och Shanti och även Carisma. Moneypenny får vänta till unghästutställningen i september.

Ijor och Amanda körde ett insprängtlopp här i Halmstad och de var inte favorit tippade direkt då det var en hel del snabba ponnyer bakom dem , men de gjorde ett kanonlopp och drog heltsjälva ända in till upploppet då tyvärr Ijor blev lite rädd när den andra hästen kom och hoppade och då gick de ju förbi men han körde in på en säker 2:a plats och nytt rekord , han är så duktig lilla Ijor.
My har gjort sin debut för året , hon var i Kalmar och tävlade , Dee fick också åka med och de gick ut i samma lopp och de hade inte med någon tätstrid att göra utan huvudsaken var ju att My gjorde ett godkänt lopp och det gjorde de ju , så nu kan man ut och tävla lite mer ordentligt med henne och slipper tänka på att man behöver kvala om.
På söndag ska vi åka till Mantorp och tävla med Ijor i ett Agria försök , jag hoppas att han går bra där och lyckas ta sig vidare till finalen i Stockholm i början på oktober.

2008-07-20

Vad tiden går , man hinner ju inte med alls.  Vi har ju både hunnit visa Carisma på utställning och premiering och det skilde ju en del på poängen mellan de båda  , både på typ och annat , ska väl säga att Carisma var inte alls på humör när det var premiering hon var riktigt Bitchig och tjurig så man kan ju inte precis påstå att hon visade sig från sin bästa sida. Får hoppas på att hon kan få dubbelgulds diplomet i alla fall. Får kolla upp hur man gör lite längre fram med stamboksföringen om man lyckas få dubbelguldet , annars så får vi stamboksföra henne som klass 1.

Dee-Dee vann sin klass på utställningen och fick än en gång guld och 9:a på typen , frågan är om man inte kan försöka ansöka SUCHET ändå och hoppas att ESG kan räknas med *ler*. Jag får nog försöka anstränga mig lite mer och kolla upp det där.

Har även anmält Reveholms Wilma till utställningen som är i Tingsryd den 9 augusti så nu får vi sätta fart att träna henne med *S* , men det ska bli kul att få höra vad andra tycker om henne också. Vi har även anmält 3 st till Riksutställningen och det är Carisma, Corint och Doc Hudson.
Anmälan till Bjärsjölagård går ju snart ut och där funderar jag på att visa Moneypenny i allafall och får väl kanske anmäla Carisma dit också , men som tur är så går det inte ut ännu ;-).

Det har även tävlats en del här på travet och både Ijor och Jasmin startade i Sprintermästarn där Jasse blev 3:a och nytt jättefint rekord och Ijor körde in på en 7:e plats och även han med super fint rekord. Jasmin och Dee-Dee har även varit iväg och tävlat i ponnychampionatet där Jasse körde in på en fin 2:a plats och gick nästan på sitt nya rekord. Dee-Dee och Emilia var utanför placering men även de putsade på Dee´s rekord .

Nu är jag arbetslös och ska i morgon in på AF och anmäla mig och får se till att jag får mina papper färdiga i tid så man kan börja stämpa är ju så tråkigt om det ska ta för lång tid , man är ju ingen miljonär precis ;-). Jag får försöka få mitt BE och C körkort färdigt nu och söka jobb som lastbilschaufför kanske , där finns det ju en hel del jobb . Tänkte faktiskt kolla med AF om det finns någon möjlighet att få någon slags kurs eller vidare utbildning där , då jag borde skola om mig helt enligt FK.

I morgon ska jag även köra in till Travbanekliniken med Hälge och få kollat hans mun och tänder han ser verkligen ut som han fått en riktig käftsmäll av någon häst , som tur är så påverka det inte hans ätande och tuggande av maten  och man ser inget utifrån och det var rena rama turen att jag såg det på han , jag springer ju inte direkt och kollar mina unghästar i munnen hela tiden om jag ska vara ärlig.

Vi har även varit iväg en vecka på semester i stugan och det är så härligt och lugnt och skönt där uppe , vi hade himla tur med vädret ,  det regnet som kom passade på att komma på nätterna *ler* så vi ska inte klaga alls .

 

2008-06-29

Nu är vi alla redan i slutet på juni och jag har inte uppdaterat på en månad ser jag .  Det har hänt en hel del här på stuteriet och för mig själv.

Pebbles fölade den 16 juni en fux hingst ( blir ev skimmel) och själva fölningen gick bra men sen ville han inte dia och efterbörden släppte inte . Fick ta in dem på stallet och mjölka ur så han fick i sig lite råmjölk och sen hålla på att försöka få han att dia själv till slut gick det kl 3 på natten , efterbörden hade fortfarande inte släppt efter en hel del allahanda knep, så jag gick och la mig och ringde veterinären på morgonen som kom hit och hjälpte till .  Så nu mår de bara super bra båda 2 och går på bete med de andra stona hos Fridhems där de hade för gott om bete  .

Snart är det dags för utställning i Tingsryd och vi ska visa Carisma och Dee-Dee NQ , det ska bli kul då jag faktiskt aldrig har visat någon av våra egna för Roland, nu hoppas jag bara att vädret ska vara toppen också.

Det har varit en del travtävlingar också och det går verkligen bra för Amanda och hennes hästar just nu , Jasses 3 sista starter har vart vinster och hon är även färdig för att starta i Agriafinalen på Solvalla den 3 oktober. Ijor har sänkt sig och även han har vunnit en gång till. Tyvärr när vi var iväg på Kalmar i går så hände det en olycka i värmningen , en shettis blev rädd för något och hoppade rakt ut framför Ijor så de körda rakt på den , som tur var så blev det bara materiella skador och ingen av kuskarna och hästarna skadade sig, men det blev en störning i värmningen och sen i själva loppet var Ijor lite väl *på hugget* så han blev diskad , det kan ju vara en kombination av för lite värmd och att det fortfarande satt i huvudet på han , man vet aldrig men han är ju ändå så otroligt cool och snäll den hästen.
Amanda ska köra i Lilla Sprintermästaren med Ijor på torsdag och i mini Sprintermästaren med Jasmin på fredag , det ska bli kul .

På jobbet har de fått smitta , vi behandlar det som kvarka, hästarna är isolerade och inga fler har blivit sjuka och det är över 10 dagar sen de såg det på de hästarna som är isolerade. Det blir ju lite bök , med ett sätt kläder och skor hos de sjuka hästarna , sen är det bara att virkona och ta alkho gel på händerna och gå ut och byta kläder till de andra som man har när man är hos de friska hästarna. Det är ju på så sätt skönt att det inte är någon luftburen smitta utan kontakt smitta. 
Sen är det bara att köra hem, där jag även virkona de skorna som jag har haft hos de friska hästarna på jobbet och även mattan gummimattan i bilen och pedalerna , bättre att vara övernitiskt ;-) , sen går man in och hänger av sig de kläderna och sen hoppar jag in i duschen . Man måste ju göra allt man kan för att inte sprida något vidare och så noga som vi är på jobbet så ska det vääääldigt mycket till för att någon skulle bära det med sig.

Jag har även blivit uppsagd på jobbet och har bara anställning till den 17 juli , men jag jobbar bara 4 dagar till i nästa vecka då  , jag ska ha semester vecka 28 och fram till den 17 juli. Så den 18 juli sällar jag mig till de arbetslösas skala.  Jag kollade upp det här med bemanningsföretag och då finns det ett ställe som är på G men då är det så här att A-Kassan tydligen inte gillar sådana företag och har stängt av folk som varit med i det hm så jag måste först kolla upp med A-Kassan att det är okey och få ett intyg av dem att de godkänner det , ja vad säger man , det är väl bättre att vara med i något sådant där det är lättare att få jobb än bara att gå hemma. 
Ibland verkar det som att A-kassan , AF och FK snarare stjälper än hjälper till ;-)

Så det var lite kortfattat vad som har hänt denna månaden .

 

2008-05-23

Ny månad och nya äventyr ! Det har ju hänt en hel del sen sist jag skrev här.  Amanda har gjort sin travdebut för året och det gick kanonbra då hon Segrade med både Jasmin och Ijor, Dee-Dee kom 4:a i sitt lopp. Jasmin gjorde även debut som Monté häst och det gick jättebra hon kom 3:A med sin lilla ryttare Samantha. Vi har även hunnit tävla på Axevalla travbana med Jasse och Dee där de än en gång gick bra och kom 2:a och 4:a i sina lopp.

Den 1 maj så åkte vi på semester hela familjen med min pappa och mamma vi bilade ner i deras husbil till Italien och en by som heter Caorle och resan gick super bra , man fick se mycket som man inte hade varit med om annars. Det var helt underbart med denna semester det behövdes och vi passade på att umgås , spela spel , bada och bara njuta av varandra. TACK Mamma och Pappa för en underbar resa och trevligt sällskap.

När vi var iväg så passade 2 st ston på att föla ( inte blir jag förvånad). Stackars Ida som bodde här fick ta hand om det och se till att syrran Bittan kom hit och kollade stona med , men allt gick bra och vi fick 2 vackra föl . Arielle fick ett svart sto föl som har fått namnet Slättens Via hon är otroligt fin, Corint fick ett fuxigt hingstföl som är bara så maffig och härlig, han har fått namndet Slättens Doc Hudson. 

Även russet Mary har passat på att föla , men hon väntade i allfall tills vi kom hem och fölade natten/tidig morgon den 21 maj, det blev ett brunt hingstföl som har fått namnet Slättens Edwin. Han är bara hur cool som helst och tycker mest att jag är och stör dem när han vilar *ler*.

Det har även köpts 2 st hästar till stuteriet. Vi har köpt Dalsgårds Jasmin som vi har haft på foder innan , det är ju Amandas tävlingsponny och ska väl bli avelsponny här sedan. Vi har även köpt ett jättefint 2 årigt russ sto från Dalsgårds som heter Reveholms Wilma .  Jasmin ska premieras och stamboksföras i sommar och Wilma har vi tänkt visa på någon utställning.

Det här var lite snabbrapport om vad som händer här på gården , hade kunnat skriva hur mycket som helst men detta får allt räcka :-)

 

2008-04-22

Det har hänt en hel del sen sist jag skrev här både glada och tråkiga saker.   Jag har jobbat och hela förra veckan var jag själv på jobbet då det var Yvonnes tur att bli sjuk, verka som det vandrar runt hos oss , men jag hoppas att det är på väg bort nu. Så jag fick vara själv och tvätta deras 2 hingstar Uron och Juventus, det gick rätt bra Juventus var snäll hela tiden och gick lätt som en plätt att tvätta *ler* Uron hade väl lite mindre tålamod med mig när jag skulle göra mittbena på honom och tofsa annars var han snäll att tvätta.   Sen var det ju bara att stressa hem och ge sig på sin egna hingst Bethoven hm kan inte precis säga att jag var så där jättesugen på att tvätta en hingst till,   som tur var  han snäll hela tiden och det gick snabbt och enkelt att tvätta han. Jag var lite sleten efter veckan som gått med mycket att göra .

På fredagen när allt var packat och dottern kommit hem så bar det iväg till Grevagården , det var ju hingstpremiering på lördagen. Resan gick bra utan några som helst problem och Bethoven stod snällt hela vägen.  Väl framme så var det bara att röra på han lite granna och fixa till han box , sen bar det av till Mullsjö och motellet och lite god mat på kvällen ( en go cider att dricka till Flört). Sömnen på natten var väl så där då jag höll på att frysa häcken av mig *S*.

Själva premieringsdagen så var vi ju uppe tidigt och matade min lilla *Betis* , sen bar det av till mätstationen och vi var först *ler* och han var så snäll så att mäta han är ju inte så stor men han mättes till 96 cm och 15 cm i skenben.  Snart var det dags att gå in i ringen och han var ju bara så go att ställa han bara ställde upp sig så där jättefint och stod stilla hela tiden ,  sen så kunde han väl rört sig lite bättre i skritten och traven men det räckte i alla fall till att vi skickades vidare till veterinären och eftermiddagens Centrala värdering.  Vi var 5 st som gick vidare och där visade han sig mycket bättre och väldigt bra på det hårda underlaget.  Sen var det bara till att vänta till senare och efter att domarna hade överläggning. Bethoven blev placerad som 3:a av5 och blev GODKÄND sicken härlig känsla ,  fast det var ännu härliga att höra den fin fina kritiken han fick .  De sa att han hade en vacker kostym att växa i och det skulle inte förvåna dem att när han är 5-6 år att han var den bästa av dem , då är man stolt när man får sådan kritik och det är väl det som är meningen att det ska finnas mer att växa i jag vill ju inte att våra 3 åringar ska se färdiga ut utan att det ska finnas mer att utvecklas i , bättre de utvecklas lite saktare än blir färdiga allt för fort.  Tycker jag i alla fall.  Det som är extra kul är ju att Bethovens pappa är ju våran egen uppfödda Madgic.

Sen det tråkiga som hände i helgen var ju att när jag står där och väntar på att vi ska gå in i ringen på eftermiddagen får ett telefonsamtal hemifrån att det låg ett dött föl i hagen och troligtvis så var det min Dingla som hade kastat . Mycket riktigt jag fick tag på Pia och hon åkte dit och det var Dingla som hade kastat och antagligen har hon gjort det på fredagen och det är ingen som har märkt det, då vi inte var hemma, hon hade inte släppt efterbörden så det var bara för syrran att ringa veterinären och han kom och fick ut efterborden och den luktade inte mumma om man säger så . Antagligen har fölet dött i magen och därför hon kastat. Veterinären var jättebra och hon blev spolad  + att han hade skrivit en jättebra lapp till mig som jag kunde läsa när jag kom hem på kvällen så jag visste precis vad jag skulle göra med henne. så nu får Dingla Fenadyn och Hippotrim, som tur är så mår hon jättebra och är pigg så hon verka inte fått några följdsjukdomar i alla fall, men det var ett litet stoföl hon hade kastat .   Efter att försökt få föl efter Dingla nu 3 år i rad (hon har ju resorberat tidigare innan de andra 2 åren) så har jag bestämt mig för att sälja henne.  Hon är ju riden mycket och även tolkad efter så vill man köra in henne så kan säkert göra det utan några som helst problem.

Till helgen är det dag för årets första travtävling och det är Jasmin, Ijor och Dee-dee som ska ut och debutera för året då.

STORT TACK TILL ALLA SOM HAR HÄLSAT OCH GRATTAT I DAGBOKEN !!!

 

2008-04-13

Nu har vårat första föl för året kommit och det var Madicken som fölade först och det var ju precis som det skulle vara :-) .  Natten till fredagen den 11/4 så förstod jag att det var på G så jag låg mest och tittade i kameran och såg hur hon vandrade och vandrade , hon var rätt så irriterad och hade säkert kunnat tänka sig att riva boxen om hon hade orkat *ler*. Men när hon väl la sig ner så flöt allt på riktigt bra , jag var med under hela tiden och hon hade klarat sig helt själv , men skönt att kunna vara med om man skulle behövas.  Det blev ett rödskäckigt sto föl precis som jag ville att det skulle bli och hade hoppats på när man planerade betäckningen förra året. Hon har fått namnet Shanti med tanke på att det är ju djungelflickan och då Madickens andra avkomma heter Mowgli och han är ju djungelpojken Flört.

Vi har även varit inne på banan och tränat idag och Amanda körde Ijor och han går bara bättre och bättre och det är så skönt att se att han har bra kondis med tanke på att han går som bäst i slutet *ler*. Samantha red även Jasmin och det gick bra , hon är ju så snäll Jasse , så nu är det bara för Samantha att våga rida på henne på samma sätt på banan som hon gör i skogen .

2008-04-06

Ny månad och nya äventyr Flört . Jag har fått äta upp att jag sa att vi inte har varit sjuka på ett år , jag har varit sjuk och hemma vet knappt sist jag var sjuk själv och nu har jag varit det 2 gånger tätt inpå varandra, resten av familjen har också varit dåliga Albin hade dubbelsidig öroninflammation + lunginflammation.  Jag trodde att det var över nu , men ack vad jag bedrog mig igår kväll (väldigt sent) fick Albin feber igen väldigt hög feber och det bara på en timme, vi har inte lyckats få ner febern Panodil  har inte hjälpt men har pratat med sjukvårdsupplysningen så nu har han fått Ipren med så får vi när han vaknar om den har gått ner , har den inte gjort det så skulle vi åka in med han sa de till oss . Så inte kan jag åka och jobba i morgon igen , känns som jag har varit hemma jättemycket just nu men vad gör man .

En del tråkigheter har ju också hänt syrrans russ Carmas Alovera fölade och det med felläge och om fölet var dött innan eller om det dog inne i magen under tiden är det ingen som kan säga men som tur är så kom det en jätteduktig veterinär som fick ut fölet och det viktigaste är ju ändå att Vera mår bra.

Det är jättenärma nu till det är dags att första fölet ska komma Madicken är beräknad till den 7 april  och hon har satt juver och ser mycket väl ut att kunna föla när hon själv känner för det . Nu hoppas man ju bara att allt flyter på bra och det inte blir några problem med fölningarna. Arielle är ju dags runt den 27 april och hon får ju gärna föla då eftersom vi ska åka iväg på semester den 1 maj.  Igår gjorde jag i ordning en hage till de stona som ska föla nu i april , men så ville ju så gärna Mary gå med dem också så det fick hon göra det är ju rätt bra för då fick ju Arielle lite sällskap , sen rätt som det var så gick ju lilla Moneypenny där inne och hon har fått stanna kvar där med hon passade på att smita in när jag hade strömmen avstängd och sen när hon trodde att hon kunde gå tillbaka så fick hon sig en rejäl kyss *ha ha* så hon stannade så snällt kvar i beteshagen.

Snart är det ju även dags för hingstpremieringen och konstigt nog är jag inte alls nervös ,  men det kan ju beror på att man alltid har så mycket att göra så man hinner inte bli nervös *ler*

 

2008-03-15

Så där nu har Eminems nya ägare varit och hämtat han och det känns jättebra , jag tror att han kommer att stortrivas där och han kommer att bli väl  omhändertagen och få all den tid som han är värd . Lycka till med honom.

Min pappa mår bättre och får förhoppningsvis åka hem idag , det var ett test kvar som skulle göras på honom så vi får väl besked lite senare idag om han får åka hem.   Det är skönt för hur det än så blir man ju orolig .

2008-03-14

Jag har skrivit upp för C-körkortet och hör och häpna jag klarade av det så nu är det bara att övningsköra och lära mig hur brosmar och annat funkar så jag kan ta och köra upp både för BE och C, men det känns skönt att ha gjort teoriproven i alla fall för det är ju det som har oroat mig mest. Amanda har fyllt 14 år och hennes kalas är avklarat med det är skönt , som de flesta vet som känner mig är ju att jag inte är stor älskare av att ha kalas *ler*.

Lite tråkigt har hänt med min syster Pia har haft inbrott i sitt hus och de har tagit alla guldsmycken även barnens dop smycken , sparbössor och annat . Jag hoppas verkligen att de blir tagna så att de får tillbaka sina saker men det är väl en väldigt liten chans att det sker. Min pappa ligger på sjukhuset med , men jag hoppas att det inte är så allvarligt men man blir ju alltid orolig när det gäller ens föräldrar man har ju bara dem . De har i alla fall kollat hjärtat och det var okey , men de skulle kontraktsröntga den stora kroppspulsådern för att se så att den inte var för trång eller något sådant , jag får väl höra mer när det är gjort.  Krya på dig pappa!

Vi har varit på utställning i Frillesås och jag skulle visa både Amadeus och Marielle och båda 2 var tvättade och fina och lastade , men när vi kom fram och jag hade skrivit under hästägarförsäkran så blev det i allfall att jag strök Amadeus han hade blivit lite stressad och *hingstig* i släpet så han var väldigt uppdragen och det är varken rättvist mot honom eller mig att visa honom då när han inte kan göra rättvisa för sig själv. Men desto bättre gick det för Majsan hon gick 2:a i sin ring och fick hela 41 poäng tro nästan aldrig jag har blivit så glad för guld och så fina poäng någon gång , tänk så nära det var att Majsan fick lämna oss och sen att hon som 16 åring får högre poäng än hon någonsin fått förut *ler* det är inte dåligt det. Tack Amanda som visade henne så fint. Grattis även till Millan för Vikings guld, Dalsgårds för deras fina 3 års sto men allra mest för härliga Robijns fin fin poäng och han äntligen fick visa vilken vacker och härlig hingst han är .

2008-03-04

Vad tiden går nu är vi alla redan i mars och jag tycker inte jag har hunnit med att göra hälften av vad jag hade planerat.  Jag har varit lite sjuk nu ett tag men är äntligen på  bättringsvägen så i morgon är det dags att jobba igen. Idag skiner solen och det är kanonskönt väder ute, man får riktiga vårkänslor.

På söndag är det dags för utställning i Frillesås och det är ju Amadeus och Majsan som ska visas , Amadeus går det riktigt bra med här hemma nu och han travar jättebra i allfall åt ena hållet *ler*  . Äntligen har våran hovslagare Carina börjat jobba igen efter sin korta mamma ledighet och hon var verkligen saknad av oss då hon är så himla duktig och har så bra hand om de små hästarna, hon fick ju en hel del jobb att göra med en gång , var ju en del att rätta till på Amadeus då vi har haft lite problem med att få tag på bra hovslagare , de växer ju inte på träd precis, men det blev över förväntan faktiskt även om det inte blev helt okey går ju inte att rätta till allt på en gång då kan ju inte häst stackaren röra sig alls ;-). Majsan är ju Majsan hon är ju lite mer rutinerad och är pigg som attan men vet ju vart hon ska göra även om hon alltid har haft lite svårt att stå still. Ska i alla fall bli kul att åka på utställning igen även om det lär bli stressigt hem då Pontus har bestämt att vi ska fira Amanda samma dag så när vi kommer hem så lär det bli att hoppa in i duschen direkt , vem vet gästerna har kanske kommit tills vi kommer hem . Amanda fyller ju nämligen år den 10 mars (hela 14 år) och jag bara undrar vart tog tiden vägen.

Vi har bestämt att vi ska sälja en del av våra ston , det lutar  åt att Arielle , Madicken och Carisma ska säljas . Arielle och Madicken antingen med eller utan föl.  En av orsakerna är ju att vi kan inte använda dem här hemma då 2 av dem är efter Madgic och en är hans helsyster. Ev. så kanske även Magica De Hex också blir till salu då hon är helsyster till Carisma men vi vill ju gärna att de ska visas fram på premiering först eller att de nya ägarna premierar dem. 

Travponnyerna är igångsatta nu , Lina är bara riden  någon gång i år och inte igång på samma sätt som de andra. Ijor var inne på banan för en helg sedan och han gick riktigt bra , även om det var första gång i vagn sen sista tävlingen och barfota *S* vi har ju tränat han i vinter endast med ridning , en hel del klättrande och galoppträning , markarbete då jag tycker att han behöver använda sina bakben mer och det verka ha gett resultat , nu ska han bara lära sig att gilla käken med ;-) sen är jag hel nöjd *ler* Jasmin är också riden mest och har inte varit på banan ännu men körd någon gång i skogen, hon verka också har *växt* ihop bättre . Dee-Dee har fått en riktigt härligt lång vintervila som jag tyckte att hon behövde och har väl eg. inte varit igång så länge men den hästen verka aldrig tappa kondis över huvudtaget hon är precis lika pigg och alert som vanligt och verka orka hur mycket som helst. My har vi inte satt igång och kommer inte att sätta igång henne heller ev. så säljer vi henne eller så kommer vi att betäcka henne här hemma , gillar ju henne skit mycket då hon är en sådan kanonponny med världens underbaraste temperament och vill alltid väl och gör alltid sitt bästa. Men om vi ska sälja henne så ska det kännas rätt annars får det vara och hon får stanna här hemma hos oss. Behöver ju inte ens säljas till trav eg. då hon är så snäll och gillar att arbeta och bli pysslad med. Hon är ju även ett diplomsto , så det finns ju en del möjligheter med den damen.

Funderar även på om jag ska låna ut mitt halvblodsto på foder till någon som vill rida henne , hon är ju bara 4 år , hon är ju inriden förra våren och även gjort 3 årstestet  , men sen fått vila sig i form . Det känns inte riktigt rätt att hon *bara * ska gå här utan att göra något alls och då jag fortfarande inte kan rida så borde man ju låta någon annan gör det på denna goa häst i stället. Sälja henne vill jag inte göra ännu i allfall jag hoppas ju att jag ska kunna rida i framtiden och kan inte jag det kanske Amanda vill ha en stor häst sen att rida på.

 

2008-02-07

Nu har vi kommit in i februari och idag har Madicken precis 2 månader kvar till planerad fölning , det är lite kul när man tänker efter men samtidigt lite oroande det är man ju alltid innan de första fölen har kommit. Idag har vädret varit kanon fint , lite kall vind men med sol och det är vi ju inte bortskämda med precis.

Jag har haft en liten hektiskt tid detta året hela januari och nu i februari har jag varit på möten , jobbat och träffat en massa nytt folk. Jag har varit och jobbat i en Antik och loppis affär i 2 veckor och det var kul och annorlunda mot vad jag är van vid. Kul att träffa nytt folk och prata med kunder osv. De flesta som känner mig vet ju att jag är väldigt social av mig och gillar att prata och umgås med människor *ler* . Sara-Lena som äger affären är en himla go tjej som jag trivdes jättebra med och jag får passa på att tacka henne för att jag fick vara där i 2 veckor och arbeta .  Så nu i slutet på februari så lär jag få besked om vad som händer i framtiden med mig och arbete .
Nu har jag jobbat i en vecka igen på Dalsgårds och det har varit bra och vi har idag haft vagnen på 4 st av 3 årshingstarna där och det gick jättebra , där ser man vad man tjänar på att vara noga med grundarbetet.

Albin har hunnit fylla 5 år också , han fyllde år den 29 januari och vi hade fullt med folk här hemma *ler* och Albin var pigg och glad för alla fina paket han fick.

Här hemma händer inte så där jättemycket med hästarna mer än att Eminem är hur pigg som helst just nu och ska på återbesök på tisdag och då hoppas jag att han blir friskförklarad. Eminem och Bethoven fäller värre än värst och har jag tur så är *Betis* jättefin i pälsen när det är dags för premieringen. Jag har nu äntligen anmält till Frillesås och hästarna som jag bestämde skulle visas där är Slättens Amadeus och Dalsgårds Marielle. Amadeus är ju aldrig visad om man inte räknar föl mönstringen som vi hade här hemma , Marielle är ju faktiskt veteran nu och med tanke på hur nära hon var på att avlivas i somras så är det kul att låta henne åka på utställning nu.

Amanda har börjat sätta igång Dee-Dee, Ijor och Jasmin nu , Ijor rids mest för jag tycker han behöver klättra och lite sådant (bygga lite andra muskler) och han är ju så underbart snäll den hästen. Jasmin och Dee-Dee  både rids och körs om vartannat de är ju även de snälla även om Jasse kan bocka eller busa lite men det gör inget hon är ju pigg och glad.

 

 

2008-01-26

Här blåser det värsta stormen idag och det har regnat värre än värst , så nu har vi stora härliga sjöar i hagarna igen och stonas och hingstarnas vinterhagar är rena rama gyttjebadet men det är inte så mycket att göra åt och de flesta här nere har det likadant , men det är så tråkigt och hästarna ser ju ut därefter också som rena rama lertroll eller något sådant. 

Jag har börjat fylla i anmälan till hingstpremieringen , vi ska ju visa Bethoven i år och jag hoppas att han räcker hela vägen men det vet man ju aldrig allt ska ju stämma just den dagen med, han är ju en liten försiktig herre och jag måste träna han på att springa mot människor då han tvekar om det står en klunga folk i mitten , så det måste jag försöka träna bort på något vis vill ju inte att han ska förlora något på sina rörelser i allfall. Bethoven fäller jättemycket nu och det är ju bara att hoppas att han fortsätter så här så kanske han är jättefin i pälsen när det väl är dags för visningen.

Anmälan går ju ut snart till Frillesås och jag är inte riktigt 100 på vilka jag vill visa där , är inne på Magica de Hex  och Amadeus Kanske , han är ju aldrig visad så det hade ju varit kul att få en liten bedömning på honom. Vi har även bestämt att vi ska sponsra 2 klasser där , jag får bara inte glömma att betala in det , har rätt mycket i huvudet just nu . *ler* Värre än vanligt då alltså ;-)

Jag var och hämtade hem Eminem i torsdags den 24/1 , han ser rätt fin ut och det rinner inte så mycket var i alla fall och det är inte alls svårt att sköta, på med bremsen så går det bra , då kan jag tom göra det själv . Han har blivit lite tjurig att spruta med , men det är ju inte så konstigt nu när han har fått Penovet i lite mer än 2 veckor . Eminem ska på återbesök om 2 veckor och då ville de även göra en hält undersökning och ultra på han , jag får ju hoppas att han inte fått någon muskelskada , men han rör sig bra nu och han är jättepigg och börja tycka det är skittråkigt att stå på box och det kan jag förstå . Amanda var ute och gick med han en runda idag och det tyckte han var skönt men det blåste lite väl mycket så jag hoppas att det blåser mindre i morgon så kan vi gå en liten längre runda.

2008-01-20

Jag var ju i väg med Eminem hos veterinären den 11 januari och det visade sig efter röntgen och ordentlig koll att han troligtvis hade fått ett sticksår , så det var hem och ge han sprutor och Metacam , men då han inte blev bättre och han började få en bula mitt på bakbenet så ringde jag veterinären igen och då kom vi fram till att det nog var en böld som var p G , så mycket riktigt på kvällen när jag skulle spruta han så sprack det och det rann var , bara till att ringa Slöinge och jag fick en tid dan efter (fredag). Vi gav han lugnade där uppe han fick lika mycket som en stor häst men vad hjälpte det, på med brems , lyfta ben och annat för att han inte skulle sparka efter veterinären när han skulle bedöva *bölden* men det gick inte så vi 4 st vuxna människor fick ge oss och han fick stanna kvar och de fick tillslut lägga han på operationsbordet och öppna upp bölden det visade sig att han hade ett hål som var ungefär så stort som en tennisboll inne i benet så nog hade han ont alltid , så nu står han uppe på Slöinge med drän och det rinner gott med var ur det och de måste fortfarande vara 2 st för att kunna tvätta och spola rent , jag hoppas att de kan ta dränet snart så jag kan hämta hem min lilla kille men det är skönt för man vet ju att han får rätt vård där och jag ska erkänna att jag hade nog inte klarat av det här hemma, men jag glömde ju tyvärr fråga vad bakterie provet sa för något , men det får jag kolla nästa gång jag pratar med dem.

I fredag var det också dags att mäta de ponnyerna som tävlar på travet och även några andra som ev ska tävla där med och säljas .  Fick även vaccinerat några hästar med, skönt när det är gjort både mätning och vaccinering. Jag har även fått avmaskat alla unghästarna här hemma . Annars är det bra med de övriga hästarna här hemma i alla fall och sakta men säkert börja det närma sig fölningstider *ler* , första fölet är beräknat i början på april och nu längtar man ju nästan dit .

Vädret är ju inte det bästa här i *byn* mest regn och blåst och det är rena rama lervällingen i hagarna tycker jag och hästarna ser ut som ett gäng lerhögar . Vädret tycker jag även påverkar mig själv ,  jag har fått mer ont i axlar och nacke, knä´t värker , jag skyller allt på vädret det är kalla och råa fuktiga vädret kan ju inte vara bra för min kropp och värk , men vad vet jag , jag är ju bara en människa ;-).  Annars är det bra med resten av familjen i alla fall och det är ju skönt så länge man får klara sig från andra krämpor och sjukdomar.

Jag har fortfarande inte bestämt mig vilka jag ska visa i Frillesås men det börja närma sig i allfall beslut. Jag ska även anmäla Bethoven till hingstpremieringen på Grevagården den 19 april har börjat fylla i anmälan nu i alla fall tror ju att det ska vara inne senast den 1 februari.

Jag har även lagt till Dalsgårds Jasmin bland hästarna här hon har fått en egen sida, då hon nu har varit här i ett år och Amanda och jag har lånat henne på foder och vi försöker ju övertala sambon att få köpa henne men han är rätt stenhård *ler* först måste vi sälja någon av de andra *S* så är någon intresserad så har vi ju alltid någon annan till salu ;-)

2008-01-10

Jaha nu har vi gått hela 10 dagar in i det nya året och inte har vädret blivit bättre för det.
 Nyårsafton firade vi med Bittan och Bosse det var lugnt och skönt med god mat och lite spel . En del raketer fyrades av med och eg. mest för barnens skulle och inte för våran. Pontus var ledig hela jul och nyår ända till den 7 januari skönt för han , själv var jag ledig mellan jul och nyår och det var jättegott men så snabbt man ställer om dygnet.

Tyvärr fick vi inte kört in Eminem under lovet som det var tänkt då han visade på hälta och det har bara blivit värre , vi trodde först att det var en hovböld på h.bak då han gick på tån , men då hovis var här så reagerade han inte på något alls och har ingen värme eller puls, fång lutar det inte heller åt då det inte syns något i hovarna , han har blivit sämre nu tycker jag då han även börja gå illa med h.fram så  i morgon är det dags att åka in till veterinären på travbanekliniken så får jag se vad de säger om honom och vad som har hänt med han. Han kan ju mycket väl har fått sig en smäll eller något då de går ett bra gäng hingstar ihop men han har inget synligt märke alls på sig så det är inte lätt att veta. Så det är bara att vänta och se.

Snart dags för att anmäla till Frillesås och vi har fortfarande inte bestämt vilka vi ska visa, Magica ser rätt bra ut just nu och Amadeus hade ju varit kul att få visad någon gång innan han blir valack, var inne på att ev visa Carisma men tror inte hon är färdig tills dess, tur att vi har lite mer tid att fundera på i allfall.

Ska se till att hästarna som ska tävla eller ev. tävla blir *mätta* nu nästa vecka helst , måste bara se om jag får tag på veterinären med bara , mätkvinnan är färdig ;-).

Jag håller ju på att ta BE och C körkort här ju och idag har jag skrivit upp för BE och klarade det som tur var , fattar inte varför de ska krångla till frågorna så mycket som de gör , det rör ju bara till i skallen på en , man kan ju svaren men blir ju lite förvirrad när de ska virra till det så *S*. Så nu får jag se till och bestämma uppkörning med bara och vilken bil och släp jag ska ha eller om jag ska ta en lektion på bilskolan och låna deras bil och släp på uppkörningen.

Lägger in ett kort här på Ajax , tänk  vilken lång man han hade haft om den inte hade blivit avrakad när han skadade sig i halsen för snart ett år sen. 

Tillbaka