DAGBOK 2006

Klicka på bilderna för större format!

                                                                                                                   

Hem

2006-12-28

Nu var det ett bra tag sen som jag skrev här , men allt har rullat på så fort här hemma och snart är det nyårsafton det är inte klokt. Jag har varit ledig över jul och börjar jobba igen den 2 jan så lite ledig har man ju fått vara.

Julafton firade vi först hemma hos barnens farmor och farfar med lutfisk och potatis , sen risalamalta . Tomten var även här och hälsa på och barnen fick några klappar .  Kvällen firades hos min syster Pia och hennes familj även mina mamma och pappa var där .  Det var jättemysigt och faktiskt inte så många julklappar som det brukar vara vilket jag tyckte var jätteskönt.  Det bästa på hela julafton var när mellan sonen säger till storasystern * Amanda visst är detta bästa julen någonsin* då blir man glad som förälder att barnen uppskattar det de har fått i julklappar och inte springer runt och är missnöjda, just det där lilla att de verkligen visar att de är nöjda , det värmer och sådant blir man så glad över , hm behövs inte så mycket för att man ska bli glad . Själv fick jag jättefina öronhängen av Amanda , ett superfint silverhalsband av Adam , en kanon skön kofta från alla 3 barnen , det är lite extra roligt när de har själva handlat till en. Pontus och jag byter inte klappar, vi tycker det är helt onödigt.

Arielle har kommit hem igen efter sin tid som sällskaps dam och hon har gått ner lite i vikt tycker jag , fast hon har tappat lite till nu sen hon kom hem för hon får inte äta när hon vill och det gör ju inget då hon var så himla fet innan. De andra hästarna är det bara fin fint med, Mary har fortfarande lite hosta men det har vi behandlat och jag ger henne även fodervinäger i maten nu med så det verkar som det hjälper faktiskt. Dee-Dee och Mary rids en hel del nu och i tisdags så var vi nere i Dalsgårds ridhus och red. De fick hoppa lite och då hoppade vi även plank och det har ju aldrig Dee hoppat men det gick kanon bra , hon är så jäkla snäll den hästen , både Julle och Samantha turades om att hoppa henne och man kan inte tro att denna lilla kloka häst bara är 4 år snart 5. Mary och Amanda fick hoppa lite högre än de andra och jag säger bara fy attan vilken kanon hoppteknink den hästen har , tror nog att Amanda ska få hoppa henne lite på några tävlingar nästa år om vi hinner.

Idag så tömkörde jag Amadeus igen han har fått vila lite eftersom jag har haft fullt upp, idag testades han lite extra då jag körde var i paddocken , där har han nämligen hingstarna på ena sidan och stona på andra sidan , sen att Pontus körde traktor förbi hela tiden gjorde ju inte saken sämre. Han var kanon snäll idag att tömköra , gnäggade bara lite lätt när stona stod precis jämte .  Vi satte även på släpan idag och där anade jag att han skulle bli jätterädd då han är lite bakrädd, men Amanda var med och ledde han framme och jag tömkörde, han hoppade lite och sådan men han gjorde inga dumheter, han var spänd och stel , men slappnade av till slut och då tog vi av släpan och han fick köras lite utan släpa .  Ska ta och göra likadant i några dagar nu så slappnar han säkert av, hoppas jag hinner få på vagnen innan det blir kallt och snö om det nu kommer någon.  Har inte hunnit med Mozart ännu men ska försöka hinna med att börja med han i morgon med. 

Lägger in lite kort här från julafton och på våran *fina* gran .  GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA önskar vi på slätten.....

hm vem har tjockast mage min pappa eller Tomten ?? *ler*....

 

2006-12-10

Idag är det 2:a advent och vi har haft rena rama vårvädret , strålande sol och vindstilla så inte får man någon julkänsla här inte.

Här händer inte så mycket , är rätt lugnt , nu har vi tömkört Amadeus 4-5 gånger och han är jättesnäll nu, pigg och glad är han men det är ju inget negativ i det ju. Så nu är han redo för släpan och vi ska börja med den i veckan är det tänkt, I morgon är det Mozarts tur att få börja med att bli tömkörd han är ju faktiskt snart 4 år så det är ju på tiden att vi tar tag och kör in han med. Jag hoppas att han också är så snäll att köra som Dalsgårds hästarna har varit och även Amadeus.

I dag tömkörde Amanda Mary och vi satte på sulkyn på henne i dag med och Amanda satt upp och körde henne i början gick jag med men sen körde hon själv på vägen här hemma , det gick jättebra och hon vågade tom trava lite med henne och då gör hon ju sina välkända små skutt med baken men vi hade slaggjord på så för den delen var det lugnt och hon hoppar inte högt med baken , hon gör ju likadant i början när hon rider också *S*. Tror nog att hon slutar när hon väl får upp konditionen och blir mer van att få jobba. Mary är ju körd innan men har inte haft vagn på sig sen hon var 3 år och då blev hon lite stressad och orolig , hon började resa sig och sådant men jag tror inte hon var redo för det , hon är klart mycket lugnare nu än som 3 åring, vi hade ju inte henne själva då utan hon var hos en annan , jag vet ju hur hon uppförde sig som 3 åring , men vi tar det lugnt med henne så ska det säkert gå bra.

Har lyckats ta kort på Bethoven , Merlin och fick även något på Eros när han var ren *ler .

2006-12-06

Hemskt vad tiden går , första advent har varit och julen närmar sig med storsteg det enda positiva med det hela är ju att det snart är vår igen :-).

Vi har tagit hem hingstarna nu från betet och det gick väl rätt så bra att få tag på dem , förutom 2 st svarta hemska saker *ler* . Det regnade som attan och vi fick in 4 st snabbt i släpen och så var det då 2 kvar men inte skulle de komma in och då det först bara var jag och pappa så gick det inte så bra, efter par alldeles för blöta timmar så kom Pontus och Thomas och Adam , Pontus hade havre med sig och då fick vi med den ena in i en liten mur fålla kan man säga och där kunde jag ta han med en gång och sen var det bara att gå med han och valla med den andra och de hoppade så snällt in i släpet. Kan lugnt tala om att i det läget ska de vara glada att de fick komma hem *ler* , skam den som ger sig , man vet ju att det alltid går om man är tillräckligt med folk från början. Alla hingstarna är verkade nu och det har gått jättebra att släppa ihop dem med hingstfölen det är så skönt när det funkar så bra. Merlin och Bethoven står inne just nu för att jag ska kunna få lite ordning på dem , men det är lite kul att pyssla med dem , har även börjat tömköra Amadeus och det går jättebra .

2006-11-27

Nu har snart hela november gått med , tiden bara springer iväg och snart är det jul , men om man tänker på det viset så är det väl sommar snart igen ;-). Här händer inte så mycket här hemma allt går sin lilla lunk med jobb , hästar och träningar .

I går var vi på stuteri besök hos Kurt Larsson och hans fru Lisbeth , det var jättetrevligt att få titta på alla deras fina hästar och få diskutera lite om aveln och extriör bla.  Hade jag haft ett 3 årig new forest sto så hade jag inte tvekat att betäcka med deras ena fina hingst om den går igenom , den var verkligen hur läcker som helst alltså. Alla fina russhingstar som de har , man blir ju så sugen på att betäcka Mary igen men då blir ju Amanda helt galen på mig så det får vara . Men tack Kurt och Lisbeth för en kanon trevlig dag . Sätter in lite bilder här på deras hingstar bla

2006-11-19

Nu har det gått ett tag sen jag skrev sist , tiden bara springer iväg här hemma känns det som .  Jag jobbar och står i och det går jättebra nere på Dalsgårds med unghingstarna , alla har haft vagn på sig nu och jag köra Isak och Imperator och de är så duktiga så ,står helt stilla när man sätter på vagnen utan att någon håller dem och samma sak när man selar av.

Här hemma händer väl inte så mycket just nu med hästarna . Amanda rider Mary och har börjat rida Manda mer också. Idag ska jag ta väck fölen från sina mammor och låta de gå i hingst hagen som nu är färdig. alla spikar är i slagna, isolatorer i skruvade och strömtråd ditsatt och Pontus har gjort 2 st jätte bra järngrindar till öppningarna så nu ska det väl mycket till för att hingstarna ska klara av att rymma till våren. Då hingstarna inte är hemma ännu så tänkte jag att jag även kommer att ta väck Magica från Corint så kan hon gå med de andra hingstfölen så länge. Dee och My har nu blivit av med sina skor och har gått lite i vila , Dee rids lite ibland men inte så hårt . Princess är fortfarande svullen på högerbak men tycker inte hon ser halt ut längre så vi får av vakta och se vad som händer. Hingstarna ska hem här nu i slutet på november om det inte hinner bli jättekallt innan de är så tjocka och goa och har det så bra i sin fina stora hage , tror knappt att de vill komma hem egentligen om de får bestämma.

Amanda har kört KM  på hpts och det gick ungefär som väntat då hon startade så långt bakom , hon kom 5:a och det var helt godkänt, banan var väl inte den bästa men så är det vid denna tiden på året.

2006-11-06

I går var vi på hästutställning nere i Åstorp , det var en utställning för alla hästar stora som små, korsningar osv . Det var ca 92 st som visades , jag hade anmält Mary och Hälge dit och Pia anmälde Dalsgårds Libero. Det visade sig vara ett riktigt lyckokast .  Först visades Hälge och Libero och vi fick då visa för olika domare eftersom Kurt äger Liberos pappa . Hälge fick 40 poäng och uppförde sig kanon bra någon lättare fölunge har jag nog aldrig visat. Han kom 2:a efter Libero som fick 41 poäng. Men nu har jag fått höra som sagt av 2 domare att jag inte ska kastrera han så nu får han gå som hingst så får vi se vad framtiden visar.  Sen var det Amandas tur att visa Mary och det gjorde hon bra och Mary är precis som sin son väldigt lätt att visa och snäll att ställa upp. Det gick så bra där med så hon blev rekommenderad till BIS ringen. Väl där så var det 12 st hästar (tror jag) i alla dess storlekar från shetland upp till Shire. En efter en plockades de ut och Pias Libero blev 5:a Grattis syrran .  Till slut så var det ju bara Mary och Shire hästen kvar och Bis blev Shire stot hon var otroligt fin och så maffig och Mary blev Reserv Bis vem hade trott det när vi körde hemifrån då innan på dagen. Vi kunde ju inte avsluta utställningssäsongen på ett bättre sätt heller.

Det har varit en bra helg överhuvudtaget för våra hästar denna helgen . Emma har varit i Borås och tävlat Mon Ami i ängla hoppet hela helgen . Hon började med att komma  4:a i LA´n , i MSV B  kom hon på 14:e plats och de var 18 placerade. Lördagen hoppade hon i en MSV B + 5 det var i globenkvalet och kval II till änglahoppet , där fick hon tyvärr 8 fel men hon gjorde en bra runda och gick vidare till A finalen på söndagen i änglahoppet. Då Mon Ami aldrig har hoppat MSV A så blev det debut för henne och det gjorde hon verkligen med bravur hon gick felfritt ända fram till 3 kombinationen där det var en stor oxer in och tyvärr räckte hon inte riktigt till mot andra hindret så hon vek undan , men Emma bara vände och red på igen och då gick det men hon rev inhoppet och uthoppet , men resten av banan gick helt felfritt , vad säger man 16 fel och allt på ett hinder det var superbra gjort med tanke på att hinderna faktiskt ligger på 130 cm . Mon Ami har alltså gått från LC- LB  till MSV A på ett år det är verkligen bra  gjort och hon är ändå inte hårt tagen. Bra ridet Emma och fortsatt lycka till denna säsongen .

Princess börja bli bättre i sin kota nu och äntligen verkar det som svullnaden håller på att lägga sig . Annars händer inte mycket här hemma jag är fortfarande förkyld , även Albin har blivit det med men det går ju över som tur är . Min bror fyllde fresten 40 år i går med Grattis Jan , fast han firade inte det , men vi väntar på att bli bjudna på en stor fest sen ;-).....

2006-11-01

I dag fyller jag faktiskt år *ler* bara så att ni vet ;-) Även ett stor Grattis till syster dottern IDA som fyller 19 år i dag med.

Ny månad och den börjar med regn och blåst , med ett jäkla väder med andra ord. Hade hovslagarn här i går och det gick bra , hästarna som skulle tas skötte sig och var snälla även Hälge och Magic de Hex.  Ska jobba idag med och hoppas att vädret blir bättre så vi kan köra någon idag . Hinner inte skriva mer nu men återkommer senare idag ....

2006-10-30

Idag fyller PONTUS år Grattis  min kära sambo *ler*. 

Idag har det inte varit så kul väder kallt och mest regn. Jag har jobbat idag med och det har gått jättebra vi tömkörde bara Uron,Joker och Jordan och alla skötte sig jättebra , Joker fick på sig släpan för första gången idag och han var hur snäll som helst och Uron acceptarar bara det hela bättre och bättre.  Här hemma är det Princess som oroar mig lite hon är fortfarande halt och svullen på sitt ben , såret är ju torrt och fint , ingen feber men svullnaden vill inte går ner mer än den har gjort , jag av vaktar denna veckan med annars så får hon åka iväg till Travkliniken och kollas, kan ju bli kul med den galningen *ler*.

I morgon kommer hovslagarn hit och ska dra av Dee skorna och verka några stycken . Annars så händer det inte så mycket här , laddar bara för utställningen till helgen.

 

2006-10-20

Ja nu har det gått en vecka , hemskt vad tiden springer iväg. Jobbet går bra även om jag är trött och har lite ont när jag kommer hem men det är kul att jobba med de små liven, måste bara komma på hur vi ska lösa det med Uron som är så himla bakrädd , har ni något tips kan ni ju alltid maila mig *ler* . Det går jättebra att tömköra han och ha slaggjorden hängande men han blir ju livrädd när han har släpan på , ska kanske fundera på att stänga han , vi ska longera han nästa vecka i allfall med sadel på och då ha stigbyglarna hängande ner .

Vi har köpt ny bil här hemma eller ny och ny , bra begagnad ny *S* vi har köpt mina föräldrars buss den passar oss perfekt men 3 barn och hund , vi får plats allihopa i bilen när vi åker på semester även med packning *S*, sen att det är en automatare gör ju inte saken sämre. Så nu ska vi sälja min gamla Volvo och Audin får bli min hästbil om man säger så .

I dag så fick jag Hälges pass det gick ju snabbt , jag skickade shettisarnas samtidigt men de har inte kommit ännu men de lär väl dyka upp någon dag med*ler*. Nu ska jag registrera Hälge på SPTF så sparar man några kronor i alla fall då tanken hela tiden har varit att han ska gå på travet.

Paztelle funkar kanon fint här hemma , jag har ryckt ner hennes man nu , har bara kvar att tunna den lite till , men det går bra att ha henne i stallet , hon är inte alls så stressig som jag trodde att hon skulle vara , så nästa vecka är det väl dags att börja longera henne och vänja henne vid sadel, måste bara leta upp ett träns som passar. Anmälde Mary och Hälge till utställningen nere i Åstorp den 5 nov , ska bli kul att få visa på utställning med de båda är ju inte så ofta man visar de andra raserna som inte är shettisar.

2006-10-14

Händer inte så mycket just nu , vi har lite vila från tävlingarna nu i 2 helger och det är kanon skönt. Vi har lånat ut Arielle ett tag som till Bokhaga stuteri i Båstad, det var perfekt att göra det nu och då jag inte har bestämt ännu om jag vill sälja henne eller inte så blev detta en bra lösning då hon inte är ombetäckt. Ajax hennes föl har tagit det hela med ro , inget skrik eller någonting utan han har helt coolt bara accepterat att hans mamma har åkt iväg. Skönt när det går så bra.  Idag var jag och hämtade hem Paztelle med från Pia hon har ju gått där på lösdrift hela förra vintern , men nu då hon är 2 år så är det dags för henne att börja bli van vid sadel och annat. Hon var hur lugn som helst att hämta bara lasta henne och köra hem , släppa ut henne i hagen lite spring men inte mycket hur lugnt som helst kan inte vara bättre än så här när man släpper ihop nya.

Princess fick ett sår på sitt högra bakben i går på kotan , vi fick faktiskt tvättat det och satt på sårspray, hon är halt idag , rätt så rejält men hon har ingen feber , hon är rätt svullen och har säkert ont men då jag prata med vet och de sa att jag skulle avvakta och se. Hon har ingen feber ännu i allfall så då är det lungt ännu så länge.

Pontus är jätteduktig här hemma , han har börjat haga in hingsthagen , vi ska ha trästaket där nu med 3 brädor och allt det kommer att bli kanon skönt när det är färdigt..

 

2006-10-08

Igår var vi på Östanåkra och tävlade med My och Dee och vädret kunde både varit värre och sämre så det är synd att klaga med tanke på att de hade lovar ösregn hela dagen så får man ju vara glad över att det bara blev lite skurar. Banan var tung och ojämn men det gör inget är ju faktiskt lika för alla och vädrets makter kan man ju inte göra något åt. Båda hästarna gick kanon bra men tyvärr blev Dee diskad för galopp , sånt är livet i bland men vi är hur nöjda ändå med henne. Vi kom hem rätt sen i går kväll jag missade ju första målet i fotbollsmatchen Sverige-Spanien men hann i allfall se andra målet. För när vi körde hem igår i mörkret så regnade det så mycket att jag knappt såg något ting så det var bara till att köra sakta och säkert så man kom hem i allfall.

Idag skiner solen fast det blåser jättemycket men det gör inget för då torkar det upp här hemma . Pontus och Thomas håller på att fixa baksidan på stallet och vedboden med att lägga ut bärlager och jämna till så vi ska få slippa så mycket vatten där och kunna använda den platsen som är utanför hagen lite mer till att ställa saker på , jag hoppas det flyter på bra idag så de hinner slå ner mina stolpar igen , kan ju nämligen inte släppa över hästarna i de andra beteshagarna där det finns bete eftersom det fattas en del stolpar. Så vi får hoppas att vädret håller i sig som det är .

2006-10-06

Idag regnar det här som bara den får väl hoppas att det slutar så man kan gå ut och göra lite nytta senare idag.

I går så var jag i väg på en liten förbesiktning med Hälge och Baloo , Baloo gick det ungefär som jag trodde då han är lite väl rund i dagens läge och det påverkar ju hela han , men han fick 8 på typen i allfall och det var ju bra , jag hade ju inte heller räknat med några super poäng på honom men tänkte att det var bra träning för han och det var det verkligen jag har aldrig sett ett föl gå och gäspa som han gjorde när han visades *S*. Det gick desto bättre för Hälge som visade sig kanon stod stilla och rörde sig superbra , han travade så bra att inte jag hann med, hans poäng då jo han fick hela 41 poäng med 9:a på typ och trav, det var kul , sen fick han ju väldigt bra kritik och domaren lovade äta upp sin *keps* om inte han blev godkänd hingst , fast då fick man ju se till att han fick rätt skötsel *S* han garderade sig lite där ;-). Men roligt var det ju då jag själv tycker att han har utvecklats jättebra mot den lilla fula älg som jag såg i fel hage när han föddes.

Annars så händer det inte mer än vanligt lunk här hemma , jobbar på Dalsgårds och det går jättebra och igår satt jag i vagnen och körde Isak han är så cool den hästen , en riktigt liten mysig sak , den som köper han en dag får en riktig vän , han är kelen och positiv till arbete , man önskar ju att alla skulle vara lika goa som han.  I morgon är det tävling med My och Dee  på Östanåkras travbana där har vi inte varit i år alls , jag hoppas att vädret blir bättre idag då de inte har några boxar och sådant där.

 

2006-10-02

Det har varit en lång jobbig helg , fast också väldigt kul. I torsdags förmiddag började vi färden mot Stockholm och Solvalla, det var jag , Pia , Johanna och Amanda med hästarna S.Lilla My och Carmas Aloevera.  Resan upp gick smärtfritt och bra nästan hela vägen , när vi väl kom till Sthlm så skickade Gpsen inom staden och råsunda hm , när vi väl kom dit så blev vi stoppade av polisen och Pia fick blåsa och visa körkort , men vi klarade oss även denna gång ;-)..  Väl framme så när vi väl hittat boxarna så fick man fixa med deras mat och hästarna fick ledas en bra stund och beta lite gräs, sen var det våran tur att ta oss till hotellet och det var väl inget fel på det alls , gick alldeles utmärkt att sova i.  Vi var ju jätte hungriga då vi inte stannat och ätit på vägen upp , men maten var väl inte mycket att hänga i granen tyckte vi på hotellet så vi tog på oss och vandrade ner till Bromma plan , det var ju inte så långt att gå *bara* 1,4 km hm , men när vi kom fram där så hittade vi en restaurang direkt och vi fick snabb service och maten var jättegod och inte så dyr heller, vi fick även i oss en varsin cider jag och Pia . Sen var det bara att vandra hem igen och då blev vi stoppade än en gång av polisen *S* man kan undra om vi ser konstiga ut på något vis *ler*, men de frågade vart vi var på väg och om vi hade sett ett ungdomsgäng , det hade vi inte gjort om man inte räknar med oss själva då eller ???.  Pia och ungarna somnade snabbt och en annan var pigg som vanligt och fick ligga alldeles själv och kolla på tv .

Fredagen var det så äntligen dags för Amanda att får tävla i Agriafinalen , först var det lite frågestund med en del storhäst kuskar och mat vi fick tacos buffé och det var jättegott och allt var väldigt bra anordnat för barnen och oss själva med . Loppet gick helt enligt våra planer vi hade sagt att om honkom 2:a eller 3:a så var vi mer än nöjda och hon körde ju in på en 3:e plats med My och det var en glad unge , måste jag säga. Tyvärr så var det en hel del strul i Johannas lopp där häst till läts galoppera på inne spår utan att behöva flytta på sig även om folk skrek på henne, detta ekipage kom ju även rätt långt fram i placeringarna sen , Johanna kom 5:a så det var ju inte alls dåligt det heller.

Söndagen var det så dags för hemma tävling , det gick även kanon denna dag då My kom 3:a och Dee kom 6:a båda 2 sänkte sina rekord och skötte sig kanon och vädret var alltså strålande sol och hur varmt som helst så man glömde bort att det var 1 oktober.

Annars är det rätt lungt här hemma jag är väldigt trött och Albin har haft feber och ont i halsen jag hoppas ju att han är bättre i morgon.  Lägger in lite bilder idag från resan till storstan och hemma tävlingen...(johanna har ätit för mycket chips i bilen på hemvägen ;-) ), Pia håller på att dö av all trafik i Sthlm.

2006-09-24

Idag skiner solen här igen , det är helt underbart med en sådan här höst man kan ju inte vara annat än nöjd när det är så. Idag ska Kristin komma hit och chippa fölen och det ska bli skönt när det är gjort så vi får väg papperna och de blir registrerade fölen. ska hinna med att titta på Adam på fotbollen med tänkte jag , men det hinner jag nog.

I går var vi i väg på utställning med James Bond  och Ajax, det gick jättebra med båda två , de kom 2:a och 3:a, båda fick 39 poäng man kan inte vara annat än nöjd . Vann gjorde syrrans hingstföl Hiawatha så det var ju inte fel alls att vi tog de 3 första platserna till *familjen * ;-). Det var väldigt kul att visa dem då de uppförde sig bra båda två och Emma och Amanda var duktiga som vanligt på att visa Tack för hjälpen igen. Enda smolket i bägaren då är att jag har gjort något med mitt högra knä i går och jag vet inte vad har jätteont på knä skålen och har fått en svullnad i knävecket och är blå där och jag har skit ont rent ut sagt , men det går över får jag hoppas men man blir lite trött på det ibland. Får passa på att Gratulera Almnäs Stuteri till Bis titeln till sitt fina sto Almnäs Orkidee.

På torsdag ska jag , Amanda , Pia och Johanna bege oss till Stockhol med My och Vera , de ska tävla på Solvalla på fredagen i Agriafinalen och vi håller tummarna för att det ska gå jättebra för dem där och att vi får en bra resa med trevligt väder . Vi får hoppas att vi hinner med lite mer än att vara på travbanan också nu när vi ändå är i väg.

Tänkte lägga in lite bilder i dagboken på publiken som var på Gråmanstorp även om vissa inte ville vara med på bild ;-).. Får även en på Syrran och Klarabella , även om Pia visa baksidan *S*

2006-09-18

Igår så var det då dags för utställningen i Frillesås och vädret var ju fint och hästarna var rena och fina de med och de hade tom varit kanon snälla att tvätt.

Först ut på dagen så var det ju Dee-Dee , Amanda visade henne jättebra och verkligen såg till att hon visade sig från sin bästa sida bra jobbat gumman. Dee kom 2:a med 41 poäng och vi var jättenöjda tror nog nästan att hon var bästa skäck för dagen.  Sen var det Mowglis tur och han var ju inte lika snygg nu som han var för 2 veckor sen men inte är han ful men inne i en växtperiod. Det som var så glädjande med han var att han uppförde sig exemplariskt , skrittade och travade som han inte gjort annat och även han kom 2:a och fick 39 poäng. Sist ut var ju Madicken och otur för oss så hade de slagit ihop de svarta med fuxarna och som vanligt tänkte jag säga så fick alla fuxade och färgade vika undan för de svarta , men Madicken var den som kom först av färgade shettisar , hon kom 4:a på 41 poäng och hon fick hela 3 st 9:or så vi var jättenöjda. Tack Emma för att du hjälpte till att visa Mowgli.

Kul att båda stona som fick 41 poäng var efter Madgic , det är ju kul när man ser att han avkommor blir så bra . Det blev en lång dag och man var hemma sent men det gör inget när man kommer hem med sådana fina poäng på sina ponnyer. Grattis Dalsgårds stuteri till Bis titlen med Furunäs Henriette. Nästa helg är det dags för Gråmanstorp och där ska vi visa 2 st föl.

I morrn ska jag jobba igen hos Dalsgårds , jag hoppas att jag känner mig bättre i kroppen då än i dag i allfall.

Fick kort idag från Sara Döös på Döösens Salsa , fotograf till bilderna är Sara.

2006-09-15

Ja nu har jag jobbat 3 dagar på Dalsgårds stuteri , det har gått rätt bra faktiskt , jag och Yvonne håller på med unghinstarna som är 2 år och uppåt.  De är snälla allihop faktiskt , bara en som inte gillar när vi håller på med han. Har tömkört Isak och Imperator och de är jättesnälla i går körde jag dem helt själv utan hjälp och de var hur goa som helst man får hoppas att de fortsätter lika bra.  Jag har haft ont i knät och kroppen efter jobbet men efter vila och en värktablett så har det gått över.

Jag och Amanda håller på att träna fölen här hemma , det går bättre och bättre ,de är inte lika tjuriga längre och följer sina mammor allt mer. Jag blev fresten sparkad av Mowgli häromdan på näsan , så den är lite svullen och öm som attan, skulle borsta han lite under magen och helt plötsligt kom där ett ben , ja så går det när man inte är rikigt vaken eller när fölen är snabbare än en själv.

På söndag är det dags för utställning i Frillesås och vi ska visa 3 st , det är Madicken , Mowgli och Dee -Dee , får se hur det går . Tycker ju eg att Madicken är lite tjock men det är inget att göra åt , sen får man ju hoppas att Mowgli sköter sig lite i allfall, Dee är ju alltid snäll så henne behöver man ju inte träna direkt.

 

2006-09-11

Denna helgen har jag haft lite att göra i allafall. Det började med att Adam fyllde 10 år i fredags Grattis Adam , så då var det ju dags för kalas för släkten *ler* . Svärmor hade gjort smörgåstårtorna så jag slapp lindrigt undan hon hade även gjort jordgubbstårtan med *ler* Tack Anita . Adam var så glad och nöjd för alla sina paket , det är skönt när barnen är så nöjda som Adam alltid är när han får något.

Lördagen då var det ju dags för 3 års testet nere i Åstorp, jag fick gå upp tidigt och tvätta Manda och Pebbles, som tur är så är de så snälla båda två att tvätta så det gick smidigt . Vid halv 2 tiden så var det då dags att köra , jag hämtade upp Emma på vägen då hon skulle visa dem. Väl nere så fick vi höra att det var inga höga poäng som hade delats ut, så då tänkte man ju att jaha då får väl inte vi heller något. Först ut av dem båda var Pebbles , de börjades visa lösa för galopp i båda varven, sen löshoppningen , själv tyckte jag då att hon inte hoppade så bra som hon brukade göra , fast hon hoppade ju super ändå *ler*  men man blir ju alltid lite kritisk mot sin egna när man vet hur bra hon kan hoppa, sen var det dags för den extriöra biten och där skötte hon sig kanon , hon var lite trött men som tur var hade domaren sett hur bra hon rörde sig i traven när hon var lös. Pebbles fick både hopp och gångartsdiplom , dagen var räddad *ler*,

Manda var nästa som skulle visas och hon är ju en pigg liten krabat , så när hon släpptes lös för galoppen så sprang hon väl mest och lattjade lite och tyckte det var allmänt kul *ler* , hoppningen skötte hon skitbra , hoppade lagom högt över och var inte i en enda gång , öronen spetsade och bara lekte sig över . tyvärr räkte det inte hela vägen för henne ändå men hon fick 87 i hopp poäng och det var det inte många som fick i allfall. Sen extriört visade de hon sig verkligen från sin bästa sida , hon hade fortfarande full energi kvar och travade på som aldrig förr och de var mäkta imponerade av vilken energi hon hade , de trodde hon skulle vara trött efter löshoppningen  men inte Manda inte tror inte hon kan bli trött den lilla *S* Manda fick gångartsdiplom och vi var jätteglad för det .  Så våran dag gav ju nästan full pott för oss så det är ju synd att klaga.

Söndagen var de sen hemma tävlingar och då vi inte hade någon till start så var jag bara inne och hjälpte till på tävlingen , Grattis alla Hptsare som vann och tog placeringar. Emma var i väg och tävlade med mammas Slättens Mona Mi och hon kom 3:a i L:a (hoppning), Grattis Emma och tack för hjälpen i lördags.

Idag ska jag ha hovslagaren här de som ska visas ska verkas och My måste skos om , ska nog även ta och klippa My idag .

2006-09-05

I går var de så dags för hingstpremieringen i Värnamo och jag var faktiskt inte alls nervös och det var så skönt att bara kunna gå där och vara så lugn hela tiden . Nu gick ju tyvärr ingen igenom i år , men jag är så nöjd med deras uppförande med tanke på att de aldrig har varit hemifrån mer än på sommarbetet som vi har . De var snälla att mäta benen på och även höjden .  Först ut av dem så var det Eminem och man förstod ju att det tyckte om han , men även att de kollade på hans benställning då han tyvärr är lite tåvid fram och automatiskt blir de ju lite täta med , men det hoppas jag ju ska rätta sig när han växer till sig och breddar sig och sen får man ju klart hålla efter det. Han rörde sig jättebra och uppförde sig kanon i ringen.  Precis som jag trodde själv så var det hans ben som inte räckte till idag , men jag fick ju beskedet jag ville om han var helt kass och bara skulle kasseras eller behållas ett år till , nu blir det ju så att han får en chans till att visa sig om det blir till våren eller hösten det får jag tänka på men han ska i allfall inte kastreras ännu.

Sen var det Mozarts tur och även han skötte sig riktigt bra , men han var ju lite mer hingstig och spänd och det visade sig i skritten då han inte skrittade lika bra som han brukar men det får man ju ta . Även han fick bra poäng på typ och huvud hals och bål , då han har lite korta kotor bak så gjorde det ju att han fick en 7:a där men det visste jag ju var ingen överraskning det heller *ler* , sen fick han ju en 7:a på skritten och då han inte visade bättre för dagen så kunde man inte begära mer heller . Men även han blev klass 1 och det är ju jättebra med tanke på att de bedömer så hårt på hingstpremieringar. Mozart däremot kommer att få bli valack senare i höst när det passar , och att köras in och ev kvala till travet då han travar väldigt bra. Att jag tänkte kastrera han beror på att jag inte tror att han kommer att utvecklas lika mycket som Eminem , han är ju ett år äldre och då tycker jag att det är bättre att kastrera han , det blir ju en snygg valack i vilket fall som helst och en liten go sådan med .

2006-09-04

I lördags var vi på kräftskiva och det var himla kul.

I går var vi nere på Jägersro och tävlade i Derbyt , vi hade jätte tur med vädret , kom bara pyttelite regn och det var innan loppen gick så det var skönt sen sken solen och det var faktiskt rätt varmt. Amanda och Dee-Dee gjorde ett jättebra lopp . Amanda och Dee kom 9 av 12 och med nytt auto rekord och det är vi jättenöjda med då vi har haft lite problem med att hålla henne från galopp.  Det fanns mer att ta såg man men Amanda ville köra på säkerhet idag och få ett bra lopp då hon ändå visste att de där längst framme hade hon ändå inte någon chans mot.  Derby segrare blev Nathalie Elofsson och Dynamit II Stort Grattis till er , vilken tid de gjorde och ett kanon lopp helt överlägsna de vann på tiden 2.16,9.

Igår så var det även dags för kvalitetstävlan för Mirage och det gick både bra och dåligt *S* han fick gångartsdiplom och det är vi ju jätteglada för , tyvärr så gick det inte så bra i hoppningen då han var lite väl överspänd *S* men då vi vet hur jäkla bra han kan hoppa så gör det inget och hans mamma fick ju inte heller så bra på hoppningen när hon visades och för henne går det ju skitbra ju i hoppningen och hon ska ju snart kvala till globen. Mirage fick 39 poäng extriört och en 9:a på traven och det är verkligen kul då hans mamma och mormor som allra högst fått en 7:a *ler*.  Jag får uppdatera Mirage sidan när jag har fått hem protokollen från kvaliten. Vill passa på att tacka syrran Bittan för att hon körde han till kvaliten och ett stort tack till hennes dotter Emma som visade och red han så bra.

I morgon är det dags för hingstpremieringen och  nu får jag bara hoppas att mina små hingstar kan uppföra sig lika bra borta som hemma men det vet man ju aldrig , idag så blir det till att tvätta och stå i så de blir så fina de kan , man kan ju inte göra mer än så i allfall .  Men jag får skriva mer om det när vi har varit där *ler* .

 

2006-08-28

Ja denna helgen har varit mycket resande för mig och Amanda, så idag är jag trött och har ont lite här och där.

I lördags så var vi nere på Bjärsjölagård på utställning och vi är jättenöjda med våra resultat vi åkte ner med 3 st. hästar och alla fick guld och en klassvinst blev det också. Madgic fick fina 41 poäng och kom 3:a bland hingstarna och som vanligt var han ensam fux*ler*. Corint kom 5:a i sin och hon fick 40 poäng. Magica de Hex gick så bra som jag bara kunde hoppas hon vann sin klass de var 7 st. föl och där den som kom 6:a hade 39 poäng så det var bra klass på fölen och sen att det blev guld på 40 poäng är ju alltid kul och allra helst eftersom hon är efter Madgic. Pia visade även Ekstrands Tingeling som är efter Madgic även hon fick Guld (40poäng) , Tingan har blivit jättefin så det ska bli kul att se vad det blir av henne. Amanda visade Corint och det gjorde hon jättebra och var hur duktig som helst , Emma visade Madgic och Magica även Emma är jätteduktig och tack för hjälpen.

På Söndagen åkte vi till Tingsryd och tävlade i trav med Dee och My , vi hade tur med vädret då vi slapp regnet som härjade i Åby och Mantorp tex.  Dee blev tyvärr diskad igen men gjorde ett bra lopp ändå , My kom 3:a och sänkte sig till 2.42,3 i volt tyvärr blev hon rapporterad men det berodde på att hon blev lite överforserad då Amanda inte hade sin bästa dag om man ska säga så hon var skit trött och lite hängig men så är det ibland , bara att ta nya tag.

Kort på Ekstrands Tingeling

2006-08-23

Ja idag började barnen i skolan igen , för Adam flöt allt bra och det funkade med bussar och sådant, men Amanda som började på en ny skola idag Trönningeskolan var det inget som funkade när det gällde bussarna. Vi hade inte fått någon information alls från skolan när bussen skulle komma på morgonen men då systerns son får på samma skola så visste vi ju när bussen är hos dem , men idag var bussen *bara* en 30 min försenad , tur att det inte regnade i allfall. Vi hade inte heller fått reda på när vi kunde vänta hem dottern från skolan men hem kom hon ju aldrig hm , utan telefonen ringde och det var dottern som hade gått hem till sin mormor för det kom ingen buss till skolan och hämtade bussbarnen, och rektorn på skolan eller ledningen om man säger så var inte möjliga att få tag på ,  bara de stackars lärarna som stod där och fick lösa så alla barnen kom hem på ett eller annat vis. Jag blir egentligen inte förvånad då det har varit problem på skolan där sen den nya rektorn började där , en sådan där j...a mes som inte kan ta tag i någonting. Får hoppas att bussarna funkar i morron fast jag vet fortfarande inte vilken tid hon slutar då de inte fick schema för det var inte färdigt dhhhhaaaa.

I helgen var vi nere på jägersro och tävlade med Dee och My , Dee skötte sig bra och blev som sagt tyvärr diskad , men hon gick jättebra. My gjorde ett superlopp i 5- års mästerskapet, hon kom på 6:e plats , precis utanför placering och sänkte sig till 2.37,0 .  Idag har jag anmält till derbyt får se om Dee kommer med eller inte , jag tror inte det eftersom hon inte är bland de 12 snabbaste men man vet aldrig , anmäla ska man göra tycker jag för de får bara en chans att vara med i derbyt och det är ju det året de fyller 4 år.

Till helgen är det utställning nere i Bjärsjölagård , jag bävar nästan för att tvätta Madgic och reda ut hans man *S* det är ju så mycket . Magica går allt bättre och bättre att träna men hon vill fortfarande gå jämte sin mamma  och det får hon väl göra då , de får klara av att titta på henne ändå.

Vi var på fest på idrottsföreningen i lördags också , Pontus och hans band spelade dör . Passade ta lite kort på Adam och Albin när de dansade, svärfar och min mamma och svärmor, fick även en bild på bandet.

 

2006-08-15

Vad har hänt sen sist , jo faktiskt lite granna det har börjat regna bland annat. Nu är semestern slut för Pontus och barnen börjar snart skolan igen och jag börjar nog snart arbetspröva. I lördags så cyklade vi ven runt med Pontus jobb det var kul förutom att vädret halva dan var ösregn , men vi torkade upp när solen kom fram.  Det var tom backigt där så man fick gå ibland då mitt knä inte pallar att cykla i uppförsbackarna och förvånande nog så fick jag inte ont i baken eller träningsvärk .

I söndags så var det återigen dags för tävling för Amanda , men det var här hemma i Halmstad så det var ju inte så långt att köra denna gången , skönt. Amanda skulle kvalat Tiffy i monté men vet alltså inte vad som var med henne jag har aldrig sett henne uppföra sig som hon gjorde i söndags , hon ville inte gå och bara slog efter skänklarna och då ville vi inte tävla henne utan strök henne innan start och defilering.

Vi hade bara Dee med oss till start och hon skulle gå ut i 2 st lopp. I det första loppet startade hon 60 meter efter och hon gick bra , var klart mycket mer bekväm i sin roll så vi är nog på väg åt rätt håll med henne de körde in på en 6:e plats. Dagens andra lopp var Minisprintern och de var tyvärr bara 5 st anmälda och Dee var den som hade sämst tid av dessa och vi siktade in oss på 5:e plats och det gick som vi ville och även här gick det jätte bra hon sänkte sitt autorekord till 2.55,0 . Måste bara säga GRATTIS till Nathalie.Elofsson och Dynamit till segern i Minisprintern vilken kanon ponny det är , han är så duktig.

Jag har tagit hem Eminem och Mozart från betet och ska börja träna dem till hingstpremieringen , just nu har jag i allfall fått de så tama att man kan fånga dem i hagen *ler* och att man kan ta dem på benen mm. Nu får jag börja träna dem att gå och springa eller springa är ju lite problem för mig men Amanda får väl göra det *ler*.

Snart är det dags för utställning nere i Bjärsjölagård och det verka vara många som kommer dit , vi måste börja träna Corint och Magica med , meningen är så att Amanda ska visa dem i alla fall och att Emma ska visa Madgic . Anmälan går snart ut till Frillesås och jag måste bestämma mig vem jag vill visa där men det lutar i alla fall åt Madicken och Mowgli, vet inte om det blir någon mer eller vad det blir.

Vi har ju varit på bröllop med ju det höll jag på att glömma , våra kompisar Jenny och Johan har gift sig och det var jätte trevligt och det var så fint i kyrkan. Tom jag hade klänning *ler* .Tack för en trevlig fest och ni var så fina *ler*

2006-08-02

Ja nu har den stora helgen varit här och man börja återhämta sig efter helgen.

Min helg började med att jag gick upp vid 6 tiden i fredags och körde hemifrån vid 7 tiden till Svenljunga på premiering med Mary och hennes föl (russ). Det var jag och Emma som åkte iväg och det flöt bra hela vägen och vi körde inte fel en enda gång *S*. Väl framme så lastade vi ut Mary och Hälge , Mary mättes och ja hon var fortfarande 127 cm , fixade till dem lite , stod och tittade på 3 års ringen för russen där var en hel del pärlor måste jag säga , de 2 första i ringen fick 43 poäng så nog var det klass på dem allt.  Det var Morgan Johnsson som dömde och att han tyckte bra om Mary gick ju inte att ta miste på då även hon fick fina 43 poäng 99889 , så hon fick verkligen sitt GI med bravur och Emma visade henne jättebra och som hon travade lilla Mary och man kan säga att Morgan tyckte det var HEMSKT synd att hon inte var ombetäckt igen. Det var en lätt resa hem i värmen i allfall även om det tar 2 timmar.

Väl hemma igen , var det bara att försöka få i sig en kopp kaffe och hjälpa Amanda att bli färdig med Dee då hon skulle in och rida på invigningen till ESG,  lastade hästen och körde in , allt funkade helt kanon där inne , ridningen gick jätte bra  i allfall och det var jättekul att se invigningen . Väl hemma igen så fick vi tvätta både Dee och Eros, tur att de var snälla i allfall. Sen middag och kvällsmat blev det jag satte mig till bordet vid 11 tiden på kvällen . Vi hade fått nattgäster här sovandes både hästar och människor det var Millan och hennes gäng , tror de var 7 st som sov i holken och 2 hästar , men det gick bra i allfall .

Lördag så var det dags för oss att visa häst vi började med Carisma som Emma hade varit så duktig att tvätta och gjort jättefin , Tack för det Emma. Carisma är jättefin i mina ögon i allfall och hon kom 3:a med silver och det var vi nöjda med , själv hade jag tippat den som vann som segrare också sicken liten pärla.

Nästa i tur var Dee-Dee och henne visade Amanda själv och det gjorde hon verkligen med bravur och så fint det var när Amanda visade med vita käder och sin blåa hjälm på huvudet för det skulle ju barn 14 år och yngre ha även om jag såg en massa andra som inte hade det. Dee kom 2:a i sin klass och fick GULD och det var verkligen skit kul då hon är skäck och sen går på trav med *S* kul att visa att även travarna går bra på utställning hehe även om ingen kunde gissa att hon går på trav *S*

Eros var den som gick ut sist av våra och var väl den som det gick dåligast för , även om vi är jättenöjda . Eros som är som en gammal valack (fast han är åring och hingst) här hemma vaknade verkligen till liv där inne och blev en jätte hingst som gick på bakben och visade humör *S* så det var nyttigt för han att komma iväg så här , Eros gick sist bland 4 st åringar och hans valör blev brons , det var han rörelser som gjorde att han hamnade så och inget att säga om det då han inte kunde röra sig alls *S*.

På kvällen var det fest på Tylöhus , det var god mat och trevlig personal och sällskapet var kanon, kan det bli bättre ;-). Söndagen hade jag ingen häst som skulle visas utan man kunde bara titta på alla vackra ponnyer och umgås med folk .  Nästa gång det är ESG så är det i Tyskland 8 mil öster om Hamburg så vi får väl ladda för att åka dit *S* hoppas att sambon och barn vill följa med då , nu bodde vi ju så närma *ler*.

Tack mamma och pappa för att ni stod i våran monter som vi hade både inne på ESG Tack pappa för att du stod där själv hela söndagen så jag kunde titta på alla de andra vackra hästarna för en gång skull.

2006-07-26

Idag är det varmare än attan , man blir ju svettig av att bara tänka på  att göra något . Har varit och besiktigat Volvon och den gick igenom så nu kan man vara nöjd ett år till *S*. Den stora utställningen närmar sig med stormsteg och jag känner att jag har mycket att göra eg men orkar inte göra något. Amanda bestämde själv att hon inte vill vara med på gymkanan på lördagen då det låg alldeles för närma hennes visning med Dee-Dee, fast på fredagen ska hon vara med. På fredag ska jag ju till Svenljunga med Mary och Hälge på premiering får se hur det går då Hälge inte är så glad över att vara kopplad *S*.

Vi var i Tingsryd och tävlade den 23 juli och vi testade lite nyare saker på Dee och kan tala om att hon har aldrig värmt så bra som hon gjorde , endast en galopp och på en kanon tid, tyvärr så gick hon inte lika bra i loppet men vi känner att vi nog är på rätt väg med henne nu och det är ju alltid något då det är så svårt att veta hur man ska lösa problemen  alltid, vi funderar även på att byta bett på henne och köra henne på ett vanligt 3 delat bett.

Idag går anmälan ut till Kalmar och jag har fortfarande inte bestämt mig ännu om någon av våra ponnyer ska vara med ännu .

Anmälan till Bjärsjölagård går ut i dag med och jag har anmält Madgic, Corint och Magica de Hex , får se om jag kan få hjälp med Madgic i  allfall.

2006-07-21

I går var vi på premiering i Tvååker och för en gångs skull hade jag tippat rätt på hur det skulle gå för våra ponnyer *ler*. Min welsh Slättens Pebbles hade jag tippat diplom (hoppades) och hon fick det vilket var väldigt roligt då man ser att man har avlat åt rätt håll i allfall. Manda fick 38 poäng och klass 1 och jag trodde inte att hon skulle få mycket bättre så vi är helnöjda. Manda är ju tyvärr lite tjock och sen har hon ju ingen svans kvar , ska ju eg inte spela någon roll men det känns som att det gör det i allfall. Amanda visade Manda och det gjorde hon jättebra , Manda var jätte pigg så det var inte så lätt att få henne att trava sakta *S*.

Emma min syster dotter visade Pebbles och det gjorde hon verkligen jättebra, tack för hjälpen Emma. Vädret var jättevarmt och gott om blinningar var där med men som tur var så hade vi sprutat hästarna så de hade inte ont av dem ,men det hade jag .

Idag regnar det lite lite grann och det hade inte gjort något om det hade fortsatt hela dagen idag , vi  behöver verkligen regnet .

Dalsgårds IndraHagdala Fina och MaijaDalsgård gängetAmanda och MandaPebbles

 

 

2006-07-17

Vad en vecka går fort!! Vi har varit i stugan på semester och tiden bara rann i väg , stugan ligger i Ljungskile trakterna in i skogen lugnt och skönt med sjö och skog och INGA hästar i närheten ;-), man behöver verkligen den pausen för att orka med resten sen hela vintern. Vi hade bra väder med sol och mycket bad , även en del fiske blev det och barnen var glada och nöjda , vi som var där var ju Pontus , jag och våra 3 barn och min svärmor och svärfar är alltid med och firar semester där . Det blir mycket spel och god mat och man bara umgås med varandra utan den vardagliga stressen, även om sambon och svärfar alltid måste tvätta bilarna och vaxa dem men de blir ju så fina sen så det gör inget *ler*.

Här hemma händer inte så mycket annars , jag har hämtat hem Pebbles från hingsten och jag hoppas att hon är dräktig ska kolla henne i veckan , har testat henne mot Madgic och där visar hon inget i allfall . Vi  har ju en del ston som ska ultras nu i veckan en del har gått längre och andra är runt 18 dygn.

På torsdag är det dags för premiering i Tvååker för Pebbles och Manda får se hur det går . Pebbles är ju inte så mycket tränad då jag inte kan springa med henne men det går nog bra ändå (hoppas jag).

My har ju inte varit hemma den veckan som vi har varit iväg , hon har bott hos Maija.Lähdekorpi då hon har tränat henne eftersom hon skulle köra henne i kusk-Sm nu den 16 juli och hon har haft det jättebra där inga problem alls. Det gick jättebra för dem i kusk-SM de kom 4:a och hon skötte sig kanon bra vad jag hörde, var ju väldigt bra hästar med och många bra kuskar också ju *ler*, synd bara att vi inte kunde vara där och titta själv men vi hörde loppet ändå då vi pratade med Pia under hela loppet *S* så är det när man inte kan vänta på att de ska ringa och berätta hur det gick....

2006-07-05

I dag är det jättevarmt ute och det är ju skönt för barnen och höt, själv är jag så trött idag så jag orkar inte ens tänka på att gå ut i solen eller åka till stranden.

I går körde vi till Axevalla i stekande sol och en massa jobbiga vägarbeten på vägen :-(. Men vi ångrar ju inte när vi körde upp då vi körde hem med 2 hästar och kuskar som segrare. Amanda och My gjorde ännu en gång och vann rätt så enkelt på nytt rekord 2.47,1 och där med är de färdiga för finalen på Solvalla den 29 sept. Även Johanna och Carmas Aloevera vann rätt så enkelt sitt lopp så får de ju också åka dit, så vi var nöjda med våra duktiga kuskar och hästar . Trött begav vi oss iväg från banan vid 22.00 tiden och det var ju skönare att köra hem än dit och mindre trafik , fast när jag klev innanför dörrarna vid 2 tiden i natt så var jag allt annat än pigg kan jag lova, så idag blir det en sådan där återhämtnings dag för mig *S* ska inte göra någonting .

Vi ska låna ut My till Maija.Lähderkorpi i ett lopp och det är inte vilket lopp som helst utan kusk-Sm, så jag har anmält de idag så nu hoppas vi att det går riktigt bra för dem och att My sköter sig lika bra i det loppet som hon brukar göra *ler*.

 

2006-07-01

Ny månad och den börjar ju kanon bra med strålande sol . Idag ska Amanda spela fotbollscup så vi ska åka och titta på henne och i morron är det Adams tur. I går rullade vi ensilage här och det blev 19 balar , vi brukar inte ta ensilage här hemma på första skörden men då det började gulna och så var vi ju tvungna att slå det och det var ingen som kunde hjälpa till mer i helgen än jag och Pontus så då bestämde jag och pappa att vi gör ensilage av det, vi har mer hö att slå på ett annat ställe men det hade inte växt lika mycket så det slår vi nog på söndag och det kommer att bli hö av det. Hela  andra skörden kommer att bli ensilage hoppas jag *S* det är smidigt att bara kunna stå och titta på när vinterfodret blir färdigt *ler*.

Pebbles är betäckt nu 2 gånger i allfall ska ringa idag och kolla om hon är färdig men jag kommer inte att hämta dem förrän slutet på nästa vecka mest troligt att det blir på fredag och sen kommer Lena och de ner och hämtar Wilma här till helgen och på Söndag ska vi åka till stugan på en veckas semester , det ska bli helt underbart behöver det nu känns det som. Jag tänkte att jag får kolla med Bittan och Pebbles ev. kan gå hos henne och om de kan träna henne då hon ska premieras i vecka 29.

Blir mycket resor med bil nästa vecka då Amanda ska tävla ett insprängt lopp på Axevalla på tisdag , det är Agriaförsöket . Det hade varit kul om hon hade gått vidare till finalen som är på Solvalla den 29 sept. då Mys mamma Lina var med i finalen förra året och kom 2:a där.  Johanna systerdottern ska också tävla på tisdag så vi ska köra ihop och det är ju tur för då kan vi ju turas om att köra Pia och jag , kan ju bli lite tjatigt att köra och vi lär ju komma hem sent med.

Fick kort av Lena på Paddock Carmague som de tog när vi var där , han är jättefin ,lägger in några här så får ni se själva. Fick även ett kort på Kjells favoriter ÅSNOR så de får väl också vara med här. *LER*

2006-06-22

I går var vi på Åby och tävlade kvällstrav, Amanda hade bara My med sig och skulle gå ut i 2 lopp och jag trodde att jag hade anmält ut i ett långt och ett kort lopp men se det hade jag inte utan 2 långa lopp blev det för My och det var ju inte riktigt bra då My har en tendens till att kunna bli trött men det är ju för att hon alltid tar ut sig och alltid gör sitt bästa denna härliga ponny. Vädret var kallt och i början regnade det men sen kom tom solen fram lite .

Amandas första lopp med My var helt suveränt , de kom 2:a och efter en liten kamp på upploppet så gick My segrande ur den då den andra hoppade och det måste jag säga har jag aldrig varit med om att My har gjort någon gång . Nytt autorekord blev det en hyfsad sänkning med 11 sek hennes förra auto rekord var 3.04,6 och hennes nya rekord är 2.43,0 kan man snacka om sänkning. I det andra loppet så såg man alla redan från start att My var lite seg , men hon kämpade till sig en 3:plats med ännu en kanon tid 2.44,5 (auto) , men fick tyvärr en rapportering inget att säga om då My var väldigt trött men ändå kämpade in i slutet och då blir det tyvärr lite studsigt ibland.

Grattis Johanna till segern med Carmas Aloevera och din andra plats med Hagdala Karamell , grattis syrran nu slipper du vara så nervös ett tag i allfall . Man skulle ta pulsen på Pia när Johanna kör *S* , fast så hög puls som hon har är det väl ingen som kan räkna den *S*

Hemvägen var inte så kul , efter mat stopp på Mc Donalds så började det regna och det regnade inte lite kan jag tala om , inte kul att köra bil sent på kvällen (natten) i mörker och ösregn med transport och det gick inte så fort på motorvägen , men huvudsaken var ju att man kom hem i allfall. Trötta men glada över kvällen klev vi innanför dörrarna vid 01.30 , Amanda gick raka vägen i säng och somnade en annan har ju lite svårt för att somna så jag släckte lampan vid halv 3 tiden *suck*

Idag har jag varit hos tandläkaren och tidigt skulle jag vara där alla redan halv 8 så jag är inte så pigg i allfall, men nu fick jag äntligen dit min stifttand så nu kan man smila som vanligt igen ;-).

2006-06-19

Vilket kanon väder vi har nu , jag bara älskar det *ler*. I fredags så slutade barnen skolan och då passade vi på att åka upp till stugan på en liten lill semester sicket kanon väder varmt och skönt och jag har badat i sjön allaredan *ler*. Vi har haft det jättegott där uppe bara latat oss och vilat , ätit god mat och en och annan cider slank väl ner med ;-). Linus kom upp dit med och sov över nu när inte Wilma är hemma, så fick han umgås med oss en stund i stället och det var skönt för mig och Pontus för vi behövde ju inte roa barnen *ler*.

Jag har uppdaterat lite på Mona Mi´s  sida , lagt till bilder som var tagna när hon tävlade i Åstorp och vann sin första MSV B och fick Globen Gehänget. Bra jobbat Emma, nu väntar jag bara på att ni ska skicka hennes tävlingsresultat till mig så jag kan lägga in det på henne ...  Blir ju lätt så att man glömmer bort henne då hon inte bor hemma. i går körde pappa och Bittan in hö till henne hon fick 2 balavagnar tror jag det var till sig och jag har fått en halv än så länge , fast den står kvar på åkern hoppas att pappa kan köra hit den idag. Vi får väl se till och få slagit det andra här hemma med , måste bara kolla vad det ska bli för väder.

Ja jag har skrivit nu att Hälge blir svart , får väl vänta och se men vi får väl räkna han som det just nu i allfall. Nu går Mary och Hälge ihop med de andra och det verka gå bra denna gången. Millan var här i torsdags och lämnade Carmencita och det gick bra , Berra är så nöjd nu och han busar för fullt med Magica och James. Carmencita är betäckt 1 gång nu jag fick gå in och jaga iväg de andra tjurskallarna till ston för de jagade iväg Madgic hela tiden , ja jag säger det tjuriga ston finns det gott om *ler*. Jag får väl gå in och ta väck de tjurhuvudena ibland så Carmen och Madgic får sin tid för sig själva *ler*.

Idag ska Amanda spela  fotbolls match mot Simlångsdalen och i morron ska Adam spela mot Laholm och på onsdag är det tävlingar i Åby så det är synd att säga att man inte har något att göra.

2006-06-15

Ja nu har ju vårat sista föl för året kommit, skönt att alla är färdiga nu och att allt verkar ha gått bra med dem. Mary (russet) fölade i går mitt på dan och på helt fel ställe, hon fölade i gången som vi har mellan hagarna och logen ,  så fölis har på något sätt hamnat i fel hage fråga mig inte hur då vi missat henne helt och hållet . Jag kollade till Mary innan jag åkte in till AF vid halv 1 , då var det hur lugnt som helst , inget juver och andra konstigheter, Kommer hem vid halv 3 tiden ser Mary stå i gången och vara hur lugn som helst , går in med sonen och fikar lite . Sen kommer Pia (syrran) hit och frågar om det är meningen att Mary och hennes föl ska gå i varsin hage dhaa säger jag bara , fölet är torrt och står upp och Mary är hur cool som helst står bara helt lungt nere vid den hagens öppning och väntar, fick ta in dem så de fick vara i fred och se till att fölis äter ordentligt. Mary har ju inte så där jätte stora juver men nu har mjölken blivit vit i allfall , började bli det så småningom i går kväll. Har däremot varit lite orolig för Mary då jag tycker att hon andas lite *hastigare* än hon brukar och låg lite högt i tempen i går kväll , de fick vara inne i natt och vila kan ju vara så att hon är jätte trött efter fölning och varit mer stressad än man har trott eftersom hon inte har sprungit och skrikit utan bara stått på samma ställe hela tiden.

Idag tempade jag henne igen och då var tempen normal, tycker fortfarande att hon andas lite *häftigt* , jag får avvakta det , men idag går de ute i egen hage och så ska jag släppa ihop de med de andra senare i kväll när resten av familjen är hemma. Ja ni undrar kanske vad det blev för sort av fölet *ler*  jo det blev en hingst så klart ;-) , han har fått namnet Slättens Hälge och det pga sin färg *S* , vi döper ju gärna våra avkommor efter seriefigurer och då tyckte vi att Hälge var ett passande namn till denna lilla krabat. Färgen avvaktar jag med att säga vad det blir , jag var ju hundra på att han skulle bli brun då både mamman och pappan är det , men just nu så skulle jag säga faktiskt att han blir svart, fast han har en ål med så det är bara till att vänta och se. Men söt är han i allfall och helt orädd för oss ,det är kul.

I morron slutar barnen skolan och då ska vi åka till stugan på en liten lill semester det ska bli jätte skönt. Tanken är att man kanske gör sitt premiär dopp *ler* lite fiske blir det med , men mest bara slappa och njuta av det fina vädret.

2006-06-12

Ja nu har det gått ett litet tag sen jag skrev och värmen har äntligen kommit *ler*. Denna helgen som har varit har jag åkt mycket bil kan jag lova . I lördags så åkte jag ,Lena, Linus och Kjell till kulltorps stuteri med våra welsh ston mor och dotter , Slättens Wilma och Slättens Pebbles så att de ska kunna betäckas med Paddock Carmague. Kulltorps ligger i Ljungbyholm i Kalmar trakterna så det var en bit och som tur var körde Kjell den dagen så jag slapp. Vi rå väl hoppas att våra ston snart kommer i brunst och får träffa hingsten han var så fin där han gick med sina ston och helt otroligt snäll och sällskaplig. Lena tog en del kort som jag hoppas att jag får skickade till mig senare så jag kan lägga in dem här. Tack familjen Josefsson och Karlsson för en trevlig dag och tack även för maten *ler* ...

I går söndag var det dags i gen halv 7 på morgonen bar det av , plockade upp Maija på vägen sen var det raka vägen igen till Kalmar fast till travbanan denna dag . Raka och raka en liten paus fick det bli på vägen med nöden har ingen lag. Väl framme så var det bara att lasta av och sela på Dee så hon fick värma, hon blev väldigt trött efter värmningen så vi hade väl inga förhoppningar på henne idag , vi var tom inne på att stryka henne i hennes andra lopp för dagen men då hon ändå visade lite kämpa glöd i sitt första lopp lät vi henne gå i andra med men där blev hon diskad , första loppet kom hon 7.a missade placeringen precis men det gör inget , hon gjorde så gott hon orkade denna dag. Dee ska få gå in i en liten halv vila nu ska bara ridas lite lätt barbacka och inte tävla på minst 2 veckor i allfall.

My värmde vi inte så mycket med tanke på hur varmt det var och sen gick hon ju kanon i värmningen. De fick lite dålig start och tappade ledningen , tyckte att det såg kört ut men då det var ett långt lopp så vet man ju att det lätt kan ändra sig. My kom igen och segade sig förbi Ämma  och sen utökade hon bara sin ledning och vann överlägset med många längder till godo , var tom så att hon kunde sakta av på upploppet . My och Amanda satt än en gång nytt voltrekord 2.48,9 och där ser ut att vara mer och hämta hos denna goa ponny . Amanda och My fick 600 kr , en grimma med grimskaft och fly, jättefina blommor och de vann även en fri betäckning med Zeb Rs 438, vi får diskutera här hemma om vi ska betäcka någon i år med han eller om vi ska vänta till nästa år.

Måste passa på att skriva om en annan helt underbar ponny GLÄNTANS DOMINO vilket lopp han gjorde i går , han satte nytt SVENSKT REKORD i volt  på tiden 2.06,7 , det är nog ingen annan shettis  i världen som har gått så snabbt i volt. Grattis Maija och Månstorps stuteri Janne och Åsa....

Mary hon går här hemma och kniper tycker att hon ska föla nuuuu, hon är ju så stor att hon tom knäa med bakbenen när hon går *ler*..

2006-06-07

Nu är vi inne i en ny månad och fortfarande hoppas jag på mer värme. Nu är det ju bara Mary kvar som ska föla och hon är planerad nu i dagarna så man får ju hålla koll. Annars har det inte hänt så mycket med hästarna mer än att vi har bestämt att vi ska betäcka Pebbles och hon ska åka iväg på betäckning nu den 10/6 till Kulltorps stuteri och betäcka sig med Paddock Camargue.

Måste tala om att systerdottern har varit iväg och tävlat med Slättens Mona Mi och de vann sin andra start i MSV B och fick därmed gehänget att få chans att kvala till Globen det är inte dåligt det .. Så GRATTIS Emma och lycka till i fortsättningen och glöm nu inte att rapportera till mig så jag kan föra in det på Mona Mi´s sida.

Igår var vi i Tingsryd och tävlade , vädret var skiftande ömsom jättevarmt till att bli kallt och en liten lätt skur . Men varför klaga vädret var ju ändå bättre än när vi tävlade i Halmstad. Vi hade en kanon dag med våra hästar My kom tvåa i sitt lopp med en ny sänkning (2.49,1), denna häst sa vi i början att vi är glada om hon kommer att gå under 3 minuter där ser man som de kan överraska en hela tiden. Amanda fick 300 kr och ett ljus i pris. Dee kom 5:a och även hon ett nytt rekord (2.57,8) och det är kul då det inte såg ut att gå så fort och första varvet så var hon lite jobbig för Amanda hade svårt att hitta traven och var lite het men andra varvet så bara ställde hon sig och travade kanon fint så hade man bara klockat andra varvet så hade det varit en större sänkning där. Nu ska Amanda bara komma på hur hon ska köra henne och hitta traven snabbare så blir det nog bra det här.

Idag ska jag in till arbetsförmedlingen på möte med förskäringskassan med , får se om jag får börja arbetspröva snart eller vad som händer. Annars är det bra med familjen här hemma , snart semester och sommarlov det ska bli skönt för barnen och Pontus *ler* .

Fick i går kort på Bonzo och hans *tjejer* från Cattis som köpte han och han ser ut att må jättebra och ha det skönt där . Tack Cattis för bilderna och hälsningen , kul att höra att det går bra och att ni trivs med han.

2006-05-28

När jag gick upp i morse så hade jag inte stor lust att åka på tävling så som det ösregnade ute, men inte att göra mycket  åt så det vara bara se till att komma iväg och tur var väl det så bra som My gick idag. Vi tävlade på Halmstadstravbana och vädret ändrade sig och var lite halvmulet men uppehåll, fast säg den glädjen som varar länge.  När det var dags för Amandas och My´s lopp så ösregnade det och man undrade hur det skulle gå men inget att oroa sig för ju då My gick kanon bra på denna blöta tunga bana , hon kom 3:a och med ett nytt voltrekord(2.51,6) hon sänkte sig lite mer än 5 sek, inte illa det. Vi var jätte nöjda.

När vi kom hem så kände jag på mig direkt att Corint har fölat och mycket riktigt, vem stod i logen med ett föl vid sidan om joo Corint och hör och häpna hon har fått ett sto föl *ler*,  fölis har inte fått något namn ännu då vi inte har kommit på något bra sto namn ännu men det kommer . Det är bra med både föl och mamma i allfall . Nu är det bara Mary kvar som ska föla (russet).

Vi bestämde även i helgen att Pebbles ska få åka iväg att träffa hingst med , så jag måste ringa Kulltorps i morrn och kolla om det går bra att vi kommer dit om ca 2 veckor och då ska även Pebbles mamma Wilma åka dit.

2006-05-27

I går så åkte Bonzo till sitt nya hem i Väddö (Norrtäljetrakterna), det känns bra och jag tror att han kommer att få det jättebra där . Jag önskar de nya ägarna till han lycka till. Pratade lite snabbt med henne idag och resan hade gått bra upp men han var lite trött, och idag så var han omtyckt av deras sto , men det lugna sig efter ett tag han är ju nykastrerad.

Igår fick jag även tvätta både Carisma och Manda , båda två överraskade mig total genom att stå helt stilla och vara kolugna under tvätten där ser man vad de kan glädja en över en sådan sak. *ler* Vi körde igår upp till Lena och Kjell hm och *lilla* Linus med och stallade in hästarna i deras stall och passade även på att titta på Wilma hon ser jättefin ut och vi bestämde att hon skulle betäckas *ler* . Vi fick god mat och  jag drack 1 cider *ler* ,hm men Bittan gillade vinet *S* så hon var väl lite seg idag om man säger så . Fast efter lite friskluft och spring marscher så piggnar hon till *ler*

Tyvärr var det väldigt många strykningar på utställningen och få som visades. Carisma var den första som skulle visas av våra , hon uppförde sig kanon bra ställde upp sig rätt fint och så , tyvärr var hon lite trött *seg* , men vi är jättenöjda med henne och ännu en gång blev jag stolt och imponerad av henne då hon helt coolt bara gick in i transporten och stod där helt själv , men hon var jättetörstig och hungrig *S* var precis som hon tänkte att nu är det färdigt så nu kan man käka . Även i Mandas klass var det 3 st. strykningar och de 2 som gick 1 och 2 var klart mycket färdigare än henne och kanon fina var de.  Manda var ju endast med för social träning då hon behövde det och hon uppförde sig kanon i ringen lätt att ställa upp och skritta med tyvärr sprang hon lite från Bittan i traven så det får vi träna på till premieringen , så vi är helnöjda med henne med måste jag säga så de här 2 dagarna har gått ungefär som vi förväntade oss , fast i övervägande plus då eftersom de uppförde sig så bra båda 2. TACK SYRRAN för hjälpen och även TACK LENA med familj att vi fick campera hos er.

GRATTIS MILLAN till Pirat han ser jättefint ut...

I morron är det travtävling , det är bara My som ska gå ut . Skönt att det är på hemmaplan i alla fall...

2006-05-21

Jaha nu har ännu en helg runnit iväg , det kan man ju verkligen säga så som det har regnat denna helg. Princess klarar sig riktigt bra utan sin mamma Gazelle trodde det skulle bli värre än vad  det är hon har bara gnäggat lite smått, skönt när det inte blev värre , så nu är det dags att ta tag i henne lite. I Fredags så blev Bonzo äntligen kastrerad och allt gick bra och under tiden som vi kastrerade så höll det uppe i allfall , men  innan Bonzo hade vaknat till ordentligt så öppnade himlen sig *ler* så jag fick lägga på ett täcke så han blev inte så blöt, han vaccinerades samtidigt , fick både A2 och stelkramp så är allt det färdigt för de nya ägarna . Bonzo åker troligtvis nästa helg till sina nya ägare. Hade min hovslagare här samtidigt och hon fick börja med My själv och det gick ju bar så nu har My fått skor på sig också ,även Dee blev skodd igen och nu när vi har fått tillbaka Carina så stod Dee helt snällt där ser man hur det kan skilja sig . Vi passade även på att verka Manda och Carisma då de ska ställas ut nu den 27 maj i Uddevalla , hon tittade även på Bonzo men hans hovar var så fina  och det är ju bara lite mer än en månad sen han blev tagen så.

I lördags var vi inne på banan med Dee och My och körde och My gick klart mycket bättre nu när hon hade skorna på sig , Dee var väl lite mer galoppig men det var Adam som körde henne och hon är ju inte den lättaste , men bra träning för han att testa köra olika hästar. Den 28 maj så är det dags för My att gå ut och tävla igen och det blir på hemma banan , det blir nog ett rätt så jämnt lopp kan jag tänka mig då det är många jämna och bra hästar med där.  Det är faktiskt mina föräldrar som sponsrar det loppet *S* hade varit kul att få vinna då eftersom det är mamma som äger My ju *ler*. 

Corint har gått in i den perioden som är dags för henne att föla men det dröjer nog ett tag till , fast jag har för mig att hon ändrade sig rätt snabbt förra året också från noll till färdig *ler* så man vet aldrig.

 

2006-05-17

Idag har väl inte varit min roligaste dag. Gazelle blev avlivad idag och det är inte kul att behöva göra av med en gammal trotjänare . Jag har varit förberedd på att vi skulle göra det denna vecka då jag bestämde mig för ett tag sen då hon hade fått troligt vis astma eller nåt sådant och då hon aldrig har varit sjuk ca de 10 åren som jag hade henne och hade bestämt innan att hon ska få dö i tid innan hon tappar ur och tappar livsgnistan helt. Hon är begravd i våran skog och det är jättefint där och vi avlivade henne där med och det gick fint lungt och sansat till så hon blev inte mer virrig än hon brukar vara *ler* , min sambo höll henne och var med hela tiden då jag kände att jag inte klarade av det utan jag sa hejdå och gick upp vid bilen och väntade.  Fast Gazelle lever ju kvar hos oss då vi har 2 st sto avkommor efter henne här hemma som är 2 och 1 år. Gazelle blev 25 år och det är ingen dålig ålder för ett halvblod och hon kommer att minnas här hemma som den fina häst hon var , med ett bra temprament ;-).

Har även anmält till Halmstads tävlingarna i dag och det är bara ett lopp som ska köras och då är det My som ska ut. Nä nu ska jag sova behöver det efter denna dagen..

 

2006-05-14

Idag har vi varit i Åby och tävlat med Dee , vi hade bara henne med oss men hon fick gå 2 lopp idag och det var ju debut för henne att göra det och det klarade hon galant inte fel på hennes ork i allfall med tanke på att det var 2 St. långa lopp (1640). I första loppet så kom Amanda 4:a och fick 175 kr det gick bra och båda uppförde sig kanon , andra loppet var ett auto lopp och det har ju inte Dee gått så många och behövde träna så vi hade inga förväntningar alls där då det var många som hade klart bättre tider än henne , men hon gick bra och tom pyttelite snabbare än första loppet. Johanna var också med och tävla med sin Tiffy (russ) , min systerdotter och för henne gick det ju kanon hon vann sitt lopp enkelt och sänkte sig ca 11 sek *ler* bra start på året GRATTIS Pia och Johanna.

I lördags så körde jag upp Under och Eros också på hingstbetet så nu är det bara Bonzo och Madgic kvar här hemma som är hingstar , jag hoppas verkligen att Bonzo blir kastrerad i morgon så han kan få åka till sina nya ägare. Unghingstarna är så nöjda nu när de får gå i sin stora mysiga hage och det är härligt att titta på dem när man är där man kan nästan stanna hur länge som helst. Goofy är inte med då han har åkt till sina fodervärdar som ska köra in han , vet ej om han ska komma tillbaka igen , fast det skulle Mariana kolla upp med hans fodervärdar.

Snart har Corint bara ca 7 dagar kvar till beräknad fölning men inte tror jag att hon kommer att föla då , tror att hon kommer att gå över om jag ska vara riktigt ärlig . Mary har ju eg. inte heller så långt kvar när man tänkter efter hon är ju planerad till den 7 juni så snart så. Annars är det bara bra med hästarna här hemma nu , fölen växer så det knakar och i morron är det dags att köra Majsan +föl till hingst , hon ska betäckas med Dalsgårds Favorit då han är på Dalsgårds i år. Fast först ska hon verkas här hemma , äntligen ska Carina börja igen *ler* så nu kan jag beställa tid till My med så hon får skor på sig.

full fart på hingstarnaMerlin kanske ska vara hopphästEros och Amadeus kollar läget

2006-05-12

Nu har min syster (Pia) fått sina föl för i år och hon har fått 2 St. hingstar , båda rödskäckar och den sista var jag med under fölningen då hon ringde mig eftersom hon inte var själv då Hoppsan hade en hemsk fölning förra året, men allt gick bara bra jag var med och drog lite bara då det var en bjässe *ler* vilka ben , men den låg rätt så det gick bara fint. Så ni som är intresserade av 2 fina skäckhingstar sen kan ringa syrran för jag är till 99% säker på att de ska säljas *ler*

Igår var jag uppe i hingsthagen och kollade de 5 som vi har släppt där och det var bara kanon med dem de njuter för fullt av sitt sköna liv där i hagen *ler*, fast Eminem blev nog lite glad av att se mig eller så var det så att han var sugen på lite halstabletter *S*. Passade på att ta lite kort när jag var där , men usch så hemsk Bethoven ser ut värsta utegångsfåret med jätte tossar under magen och på andra ställen *S* men det lär ju ramla av.

Vi tränar Dee och My för fullt nu och försöker lära Dee att gå med kortare käk hon går skit bra i när hon travar med den kortare käken men hon kan attan inte skritta med den. Ja vi får se hur vi gör nu till helgen om vi ska ha den en hål kortare käken eller inte , hon behöver ju nästan det nu när det går fortare lite jobbigt för Amanda att ha så mycket i hand hela tiden *ler*. Vi ska som sagt till Åby nu på söndag att tävla och i ena loppet ser det bra ut på pappret för Amanda och Dee men då hon är som sagt lite svår körd så vet man aldrig men man kan ju hoppas alltid ju *ler*. Men man kan ju vara säker på att springa vill ju Dee alltid i allfall *S*

Nä nu ska jag gå ut i det fina vädret och bara va eller passa på att njuta ..

 

2006-05-07

I natt har jag haft alla hästarna ute så skönt *ler* de går inte på bete utan får ju  hö och så men bara det här slippa tänka på att man måste gå ut och mocka . I går så sålde vi Bonzo till en par i Norrtäljetrakterna, det kommer nog att bli jättebra och han kommer att få det kanon där , bli körd och pysslad med. Bonzo ska först kastreras innan han åker så jag hoppas att veterinären kan nu nästa vecka och så får han väl gå kvar här hemma en vecka till ungefär  och läka.

Ekstrands stuteri fick ett föl i gårkväll (grattis syrran) ett rödskäckigt hingstföl blev det och allt har gått bra , det var Corinas första hingst , ja någon gång måste det komma . Ja jag får ta och köra bort och kolla in den lilla sen , Pia sa att han var mycket skäck det är kul.

I dag ska vi ta och köra iväg alla unghingstarna utom 4 St. på betet ,Bonzo , Eros, Goofy och Under får stanna kvar hemma av olika andledningar  men förhoppningsvis kan vi köra iväg under och Eros om några dagar också.

Vi var inne på travbanan i går och tränade, Amanda körde Dee och Adam Bjärhov körde Lilla My och det gick bra My gick klart bättre än vad hon gjorde på tävlingarna men hon behöver verkligen skor. Dee ja vad säger man om henne vi testade att ha tyngre boats fram , men jag vet inte om jag tyckte det gick så mycket bättre , hon har en tendens att bli lite galoppig ibland men så är hon ju väldigt pigg med.  Hon har ju väldigt mycket päls kvar så hon blir ju snabbare trött när det är så här varmt men jag vill inte klippa henne, tyvärr är hon alldeles för tjock och jag vet inte hur jag ska få henne att bli smalare hon tränas ju ordentligt och ja hon är ju inte en av dem som får och stå och äta mest av hö´t ute , undra hur hon kommer att bli när hon får gå på gräs då ? . Ja den som kommer och säger till mig att det verkligen syns att hon går på trav , tror jag att jag ger en *snyting * ;-) , skulle gärna vilja att hon tappade en del kilo jag och hon skulle ändå vara i fint skick för utställning hm ja ja får se vad vi kan göra åt det inte lätt det där..

Ja vädret är ju verkligen kanon ,jag har kunnat gå i shorts nu i flera dagar mm underbart det får gärna fortsätta så här *ler*...

Adam och Amanda värmer i bakvarv 6/5-06Dee har ett litet övertag över MyAdam Bjärhov så här ser han ut Mina 3 sötnosar uppe på gödselhögenFölstona med sina föl i middagsvilan 6/5-06

2006-05-02

Ny månad och förhoppningsvis varmare väder och betes släpp.  Som en del vet om så blev det lite komplikationer med Lina efter hennes fölning då inte efterbörden släppte jag höll ändå på med henne till 04.40 på morgonen men då det inte hjälpte så gick jag och la mig och hoppades att det skulle släppa under natten men det hade det inte gjort. Bittan min syster fick tag i veterinären som kom och hjälpte till och fick ut efterbörden och nu mår Lina bara bra hon har fått fenadyn i 3 dagar med spruta , tack Bittan för hjälpen av att spruta henne. James Bond är en stor kille jag  mätte han dan efter för allt mellan 65-68 cm och med tanke på att Lina bara är 95 cm så är det stort, han har även väldigt kul färg vi har aldrig fått en sådan ljusfux han ser nästan Isabell aktigt ut *S' men det kan han ju inte vara , han har även vita hår i pannan. Nu dröjer det några dagar innan nästa är planerad och då är det Corints tur.

Den 1 maj var vi på Burhults stuteri på hingstvisning som shetlandsväst hade anordnat , tycker det var ett bra sätt att träffas och få titta på andra hingstar och hoppas att detta kommer att fortsätta varje år och att fler hingstägare och stoägare kommer nästa år.  Vi hade med Madgic där och visade honom ett bra sätt att marknadsföra sin hingst på och sen väldigt nyttigt att lyssna på en sådan kunnig person som Morgan. Föreläsningen eller informationen efteråt var himla trevlig , vi kunde ställa frågor och föra en dialog med Morgan och det är kul med en person som vet vad han pratar om och är insatt i avlen i mer än en ras. Stämningen var trevlig och jag tror nog att de som var där tyckte det var precis lika trevligt som jag gjorde. Tog även lite kort på hingstarna även så på Madgic men inte blev många så bra då han inte verka gilla vara med på kort den busen.

Jag hoppas att jag kan få tag på veterinären i morron och få ihop en tid så att Bonzo blir kastrerad snart , ska även försöka hinna åka iväg och kolla hingsthagen och se hur gräset har växt där .

2006-04-28

Ja nu har vi fått fyrlingar i hingstar kan man säga då Lina fölade ikväll vid 20.20 och även hon fick en hingst , pappa är då våran egna Madgic så färgen på den lilla är fux och han har fått namnet James Bond, jag tycker nog att han ser rätt stor ut , men jag får mäta han i morron.  Slättens Ida som vi har sålt till Irene Tell har också fölat idag och även de fick en hingst och fux till färgen och pappa till den lilla är våran egna Madgic. Lycka till med eran lilla *Yapp*. Ja jag har nu anmält till Uddevalla och de som vi ska visa där blir Carisma och Manda . Tänkte nämligen på att Manda har ju inte varit ute på något sen hon var åring och då är det bra att träna lite med henne, även Carisma mår bra av att komma iväg på träning.

Nu den första Maj ska vi åka till Lerum på västs hingstvisning och vi ska faktisk visa Madgic då jag tycker det är  bra  av väst att ordna det.

Jag får inte glömma att anmäla ut till Åby nu den 3 maj heller , Amanda ska tävla Dee-Dee där tänkte jag i 2 lopp . Imorron ska vi in på banan och träna med både Dee och My det kan behövas då vi ofta inte hinner med det . Jag och Amanda har börjat tömköra Manda nu och hon är väldigt pigg och är lätt i framdelen *S* så det tar lite tid men jag tror när hon väl har fattat det hela så går det säkert bra , tur att man kan vara 2 i allfall. Nä nu ska jag sätta mig och titta på tv ett tag och sen ut i stallet och mocka rent i boxen så Lina och James Bond får det torrt och fint..

2006-04-24

Nu har ännu en helg gått och denna helgen har jag haft fullt upp, I Lördags var vi upp till stugan som jag och mina syskon har ihop uppe i Ljungskiletrakterna, och i vanlig ordning så krånglade till sig lite när vi ska upp och städa , snacka om att vara förvirrade människor nästan uppe så frågar jag mina systrar och svägerska om det var någon som hade nyckel med sig hm hm va nyckel vad är det *garv* ja vad säger man är vi förvirrade eller förvirrade. Som tur var så var våran bror i Stenugsundstrakterna så vi tänkte det går ju snabbt att hämta nyckeln där för han har ju alltid nyckel han, men när han ska beskriva vägen så ja vet han nog inte själv vad han är , jag hoppas verkligen han köper en GPS så han hittar nästa gång men det löste sig i alla fall till slutet efter vi frågat efter vägen när vi hade letat i 45 min typ. Sen när vi väl kommer upp till stugan så sätter vi igång pumpen till vattnet och vad tror ni händer då jo just det pump skrället funkar inte inget vatten vi höll väl på i ca 1,5 timme med den sen insåg vi nog att slangen hade flutit för närma land så den låg på botten hm ja vi tar nämligen vattnet från sjön godare vatten finns nästan inte. Ingen av oss orkade i detta läge släpa ner båten i sjön och ro ut och dra ut den så vi bar vatten upp till stugan så vi fick kaffe och kunde städa upp det värsta. Men det blev bra och killarna har varit jätte duktiga där uppe det var så fint och mysigt efter deras renovering förra helgen.

Söndag då var det tävlingsdag för Amanda med Dee och My , det var ju  hemma i Halmstad annars hade vi nog hoppat att tävla , vi hade bestämt innan att vi fick ta det som en ren träningsdag då ingen av hästarna hade varit på banan och körts med sulky på i år överhuvudtaget. Vi är nöjda med dagen båda uppförde sig bra och Dee gick ju jätte bra med en 3 plats med sig hem och ja My fick en Rapportering och det var inget att säga då hon gick väldigt orent ibland och lika bra att skriva nä hon är inte halt utan hon kan gå så ibland när hon inte har skor så jag får skylla på mig själv och ingen annan vi visste ju om det , men hon har gått bra hemma fast här är ju inte lika *hårt* som på banan. Måste passa på att gratta Maija här med GRATTIS till segern med Tremil vad fin hon var , även gratta Inga-Lill till Gnistas vinst hon såg jättefin ut .

Inga fler föl här ännu fast Lina kan komma när som helst hon spricker snart ser det ut som ska även ringa veterinären om kastrering på Bonzo denna vecka om det blir fint väder ev. ska jag ta Amadeus med har inte bestämt mig ännu.

 

2006-04-18

Jaha nu har Arielle äntligen fölat och även detta blev en hingst , fux med stjärn och hela 65 cm hög, passade även på att mäta de andra fölisarna och Mowgli är 70 cm och lilla Baloo 56 cm. Arielles fölning var exemplarisk önskade att alla var sådana det satte igång 18.50 då började hon lägga sig och 19.02 var han född *ler* och han stod upp och hade ätit inom 40 min sådant är skönt det. Nu är det Lina´s tur när som helst med 'ler* sen dröjer det ca 1 månad innan det är nästas tur. Idag tog jag faktiskt kort när Arielle fölade är inte var dag jag lyckas med det och de flesta bilderna blev väl rätt så bra i allfall.  Har även mailat om att jag vill vara med på hingstvisningen med Madgic i väst , men har inte fått svar ännu men jag har pratat med Elinor så det kommer säkert i morrn.

 

2006-04-16

Inga fler föl ännu men de kommer nog när som helst nu. Idag har det varit underbart väder solen har verkligen värmt idag och jag har fått en massa nya fräknar på min näsa *S*. Jag har ju varit solo hela påsken här hemma och med det menar jag utan Pontus , barnen har varit hemma och Albin har ju varit sjuk och blev äntligen frisk påskafton , men då var det dags för nästa barn så nu är det bara att avvakta och se vad som händer med den sista om han också ska bli sjuk, fick även rapport från Pontus som är i Ljungkile trakterna med min bror och svågrar att även han har blivit sjuk med feber och ont i kropp hm. De är ju uppe i våran stuga som jag och mina systrar har ihop där och renovera den gamla stugan, sätter panel och lite nya lampor och sådant där , den nya stugan är ju helt färdig så då får man ju göra något åt den gamla med, sen nästa helg är det vi av det där andra könet som får åka upp och städa den så den är färdig för semester och helger, fast vi åker bara dit över dan, men de är verkligen duktiga och det blir kanon fint ska bli skönt att ha semester där i år när allt är så nytt och fräscht.

Måste passa på att tacka Cattis Öhman för hjälpen med min annons till ESG katalogen , tack så mycket hade inte klarat det utan dig och den blev jätte bra , så jag lovar ska bjuda dig på en kopp kaffe när du kommer hit till våra trakter i sommar .

Snart är det dags för våra första travtävlingar och det är alla redan den 23 april Amanda ska gå ut med både Dee-Dee och Lilla My får se hur det går , har inte så stora förhoppnignar Dee har kondis för 2 men kan kanske vara lite för pigg just nu , men hon håller sig kanske på tårna ändå , och ja My vad ska jag säga om henne , hon har vi aldrig några förhoppningar på så här tidigt på säsongen då hon är lite trögstartad *S* men man måste ju börja någon gång.

2006-04-14

Det har blivit ett till föl här på gården idag, det är Majsan som har fölat 16 dagar för tidigt och som tur är så var hon inne , för hon går ju eg. ut fortfarande men brukar få komma in på förmiddagen och vila och få mat , hon har fölat ca vid 12.30 så själva fölningen har gått bra men varit problem med att få han och äta men nu tror jag att han har fått i sig mat ordentligt då han hittar rätt i allfall. Som ni förstår när jag skriver han så blev det ännu en liten hingst och han är rödskäck och har fått namnet Baloo. Baloo är pigg annars och så men står lite på tårna och allra helst på vänster fram men så har han ju rätt mycket under hovarna fortfarande så jag avvaktar lite för att se vad som händer.  Nu har vi även anmält till Halmstad och det blev Dee-Dee , Carisma och Eros som får åka dit och visa sig , blir ju lite problem då jag inte vet om jag klarar av att visa själv och min storasyster Bittan inte är hemma utan på semester så ringde jag och fjäskade för hennes dotter i stället *ler* TACK EMMA för att du ställer upp och hjälper mig, Amanda är också snäll och hjälper till hon ska visa Dee-Dee då hon är den lättaste att visa. Jag sitter här och vill ju så gärna åka till Uddevalla med får se om jag kan få någon med mig har ju lite tid till på mig att bestämma mig.  Albin är sjuk här hemma och har varit så sen i måndags och var hos doktorn igår då han har haft feber och kräkts sen i måndes och haft ont i magen, då är det så här att den stackars har fått virus i sina små tarmar så det är därför det är lite knepigt med han för han kan må bra hela dagen för att sen kräka en gång på kvällen och inge mer , men man lider ju med de små ,han är ju ändå bara 3 år ju. Men det är väl som det ska vara när man är ensam med barnen hela påsken full kaos ;-) .. Men GLAD PÅSK så hörs vi eller ses..

 

2006-04-09

Ja nu är man hemma igen efter att varit på Grevagården, vädret har ju inte varit på topp precis men annars har det varit bra och trevligt där. Ja Bonzo gick ju inte vidare men vi är ju väldigt nöjda ändå med han , hans poäng blev 98867=38 de 3 första är man ju nöjd med och de 2 sista är inget att säga om då han inte alls rörde sig bra och var spänd och stel , han har inte kanon rörelser men han kan skritta till sig en 7 om det hade varit hemma *S* Men nu ska han kastreras och han kommer att bli en skitsnygg valack och säkert röra sig bättre då , sen är han ju inkörd så tanke är ju att han ska köras på trav.

En annan tanke som jag fick är att man ska fan inte lämna gården för då händer det alltid något .. Min åring Merlin hade fastnat i en spann och skurit sig under under ögonlocket ( om man kan säga så) idag , han fick åka iväg till Slöinge och sy 3 stygn men ögat hade inga skador så det är ju kanon och sen så vägde de han där uppe och han vägde hela 125 kg hm och jag som tyckt att han sett lite klen ut *S*. Tur att man hade sina föräldrar hemma som kunde flänga iväg med han så nu kommer det ju inte att synas på han men det tråkiga är ju att det alltid händer på helger när det är dyrare , ja men varför klaga då vet man ju vad man ska lägga *alla* sina pengar på. Men nu ska jag börja tänka på sängen här är ju lite trött efter helgen ........

2006-04-03

Jaha nu har vårat första föl kommit för året och det är Madicken som har fölat precis på dan tom . Jag anade att hon skulle föla då jag tempade henne i går kväll och hon hade nästan gått ner en grad och då brukade allt som oftast föla inom 24 timmar , även om de inte ha fyllt upp med mjölk och så var även fallet med Madicken. Ja vad det blev jo en liten hingst , fux med stjärn. Var ju tur att man var hemma , synd att jag bara var ensam med Albin och att alla i min närhet jobbade bara *ler*. Då det i vanlig ordning får jag väl nästan säga , då fölet låg i felläge. Fölet kom alltså upp och ned och med ett ben hm och jag ringde så  klart runt till mina närmaste men alla jobbade och kunde inte komma och hjälpa till så Bittan ringde vet åt mig då jag hade fullt upp och pappa ringde mamma så hon fick köra från jobbet och ta Albin. Alla vet vi väl hur lång tid det är innan veterinären kommer ;-) tycker man i allfall, och då Madicken krystade för fullt så insåg jag att jag fick försöka lösa detta själv och sagt och gjort . Jag lyckades få fram det andra benet får vridit rätt fölis och få ordning på huvudet och sen hjälptes vi åt jag och Madicken att få ut den lilla och det gick ju bra . Vad han ska heta jo det är Slättens Mowgli det .

Ibland blir jag förvånad över vad man klarar av om man måste och mina närmaste vet precis vad jag menar då jag är det blödigaste som finns när det gäller sådant , kan inte se blod utan att nästan svimma osv.  *ler* Så jag är imponerad av mig själv och sitter här nu och firar med en cider *ler*. så nu hoppas jag att de andra fölningarna flyter på bra av sig själv.

2006-04-01

Ny månad och nya tag eller vad är det man brukar säga , fast just nu är det mest trötta tag tycker jag , varit förkyld ett tag nu och det känns i kroppen samtidigt som jag tränat mitt ben lite mer nu så det är klart att man har blivit lite sliten. Bonzo har haft vila nu i snart 14 dagar , men ska köra han 2 gånger till innan vi ska åka till premieringen som nu närmar sig med stormsteg. Allt är ordnat till det i allfall , rummen är bokade och likaså med boxar och Bittan är vältränad så hon orkar springa *S*. Jag själv kan ju inte vis i år och inte ens gå i ringen då jag säkert i så fall bara kommer att göra mer skada än nytta *ler* när man tänker efter så är jag glad att man inte är häst , för jag hade varit utdömd för länge sen *S*.

Idag har vi haft mätning på 6 st. av våra ponnyer och de var i den höjden som jag trodde faktiskt så man är ju inte helt fel ute när man kollar på dem, Bonzo och Dee var båda 102 cm så de behöver inte mätas mer förrän det är dags för slutmätning, Mozart var 94 cm , Manda 97 cm ,Pebbles  (welsh) 133 cm och New foresten Mirre 144,5 skönt att ha det avklarat nu i allfall , vi chipsade även Mozart och Manda är ju tyvärr så att alla är inte chipsade ju men vi tar dem efter hand som de mäts och min tanke var att vi skulle börja med fölen i år med , så hinner man i fatt i alla fall.

Om vi ska prata väder så är det väldigt växlande jättefint på förmiddagarna som går över i ösregn så snart flyter vi bort och hagarna är leriga och jäkliga och rena rama sugproppen . Dee-Dee´s båda bakskor ligger ute i hagen någonstans, som tur är kommer hovslagaren på tisdag så då får han slå på 2 nya *suck* . Ja jag skulle väl egentligen inte berätta hur jag vet att det är rena rama sugpropp där ute men kan man glädja andra så kan jag tala om att när jag skulle ut och försöka få in Madicken , så kan ramlade jag raklång i leran , stövlarna stod så snyggt parkerade kvar och jag låg där platt fall med värdens snyggaste lerinpackning med det ska ju vara bra med det har jag hört *S* sen fick man stå där i strumporna och försöka slita loss stövlarna och efter några väl valda ord så fick man loss dem och ja Madicken hade gått in för länge sen *S*. Idag var jag mycket smartare jag skickade upp dottern och hennes kompis så fick de valla ner hästarna till logen , kan tala om att de ramlade inte i alla fall ....

2006-03-29

Nu har snart hela mars tagit slut med och fortfarande tycker jag att man ligger efter i sin planering med hästarna*ler* men det är iof inget ovanligt, blir väl aldrig som man planerat. Vad händer med mig själv då jo jag tränar och står i med sjukgymnastiken och ibland känns det rätt bra men som idag känns det inte alls bra så ibland undrar man om det ska bli bra någon gång, börja ju blir orolig för utställningarna i år ska jag kunna visa något själv alls eller måste jag förlita mig på att andra kan hjälpa till sådant är jobbigt tycker jag.

Madicken fyller på som attan nu med så nu velar jag snart vem av henne och Arielle som ska få först men jag håller koll på båda två i allfall så får man se , men nu längtar man ju efter första fölet , men det kommer när det kommer och i år hoppas jag att vi slipper få några krångliga fölningar. I morgon ska jag hämta hem Manda så hon ska börjas köras in nu direkt när hon kommer hem, hade ju tänkt försöka få ut henne på travet. Nu på lördag ska vi mäta och chipsa en del av våra hästar 3 åringarna och 4 åringarna ska mätas och 3 åringarna som inte är chipsade ska chipsas, ska bli skönt och få det gjort så jag kan få iväg skickat mätintygen på de som går på travet , vill ju ha alla papper i ordning i tid innan första start för året. Premieringen närmar sig med stormsteg och jag har inte hunnit köra Bonzo någon gång den veckan som gott fast det kan ju vara bra med lite vila med ju, måste tvinga syrran att träna att gå och springa med han då jag inte själv kan göra det , för det känns som han behöver träna lite mer på det . Nä nu ska jag ta en kopp kaffe och äta lite frukost så ha det tills vi hörs nästa gång.

2006-03-24

Känns som våren faktiskt är på väg  nu då det har varit jätteskönt väder i dag vindstilla och solsken och snön har verkligen börjat smälta väck nu, fast det sägs att det kan bli snö i morron igen ;-). Idag var jag iväg med Dee-Dee hos en osteopat inne på travbanan, detta beställde jag för länge sen men då han inte är här så ofta och är väldigt efterfrågad så har det tagit lite tid. För att berätta lite så är det så att Dee var halt förra året utan någon eg. förklaring till varför , vi var hos veterinär och det gjordes böjprov och longerades och sådant men det hittades inget fel på henne hon var helt frisk i sitt ben . Så då tänkte vi att vi skulle gå igenom henne ordentligt innan vi tar ut henne på start och så , hon är ju igång satt men har ju mest ridits. Det var väldigt intressant så snabbt han hittade hennes problem och det bara genom att kolla lite på henne och när han sa det så såg jag med att hon var svullen uppe bredvid manken och när han tryckte på en punkt där så lyfte hon upp sitt högra framben och man såg direkt att det var där problemet var, sen kunde vi inte låta bli att skratta när han fick loss på den punkten så suckade Dee nåt otroligt och man riktigt såg hur skönt hon tyckte det var och hon ställde sig riktigt ordentligt på frambenet. Hon hade även då lite andra små spänningar och låsningar som har blivit av att hon har gått och lagt mer tyngd på vänstra sidan för att avlasta sitt onda på högra, så nu är hon ordentligt lösgjord och jag har fått instruktioner om hur jag ska massera in Arnika liniment på henne och precis vart, hon fick även MSM som hon ska äta en tsk om dagen till burken är slut, det var inte billigt det kan jag lova , men blir det lika bra på henne som jag har sett att han har fixat andra så är det värt vartenda öre och man sparar ju in veterinär kostnader med ju. Arielle är så trött nu för tiden hon äter ordentligt  och så men hon vill inte vara ute många timmar så jag hoppas verkligen att hon får föla tom lite innan det är planerat då hon är så stor och har fyllt upp ordentligt. Jag och familjen har varit mycket förkylda nu men man hoppas det lättar snart så man blir lite piggare , så på tal om att vara trött så tror jag att det är dags att lägga sig på soffan och kolla på tv ....

2006-03-21

Idag har det varit kanonväder , en svinkall natt men en solig och underbar dag hm nästan hela dagen en liten snöby kom in en liten stund här men försvann faktiskt riktigt snabbt igen och då kom den fina solen fram igen. Arielle som ska föla runt den 11 April har verkligen fyllt upp i sitt juver så snart tror jag att hon är den som kommer att föla först och henne har jag inte ens börjat stalla in på nätterna *S* får väl avvakta lite till och se , men hon var inne hela dan i dag i stället och fick vila och gotta sig . Annars är allt lugnt här med hästarna.

Igår var jag och Amanda i väg och löshoppade på Plönningeskolan , de anordnar löshoppning där nu innan 3 års test och sådant så man får nämligen hjälp av Harald och Hans det är kanon bra man behöver inte göra något själv egentligen utan verkligen kunniga människor som sköter det hela och man får bra tips osv. Pebbles hoppade faktiskt jättebra ,hennes problem är väl att hon blir lite nervös , lite och lite , det sprutar om henne *S* så det är väl det man måste får ordning på , får försöka komma dit några fler gånger. vi hade även med oss Dee-Dee och hon hoppar ju inte bra utan skitbra om jag ska vara riktigt ärlig , hon har bra energi och kanon teknik både fram och bak och det bästa av allt hon sköter allting själv sätter fart och hoppar hel frivilligt vi behövde bara titta på och stoppa henne ibland när det skulle höjas. Dee-Dee imponerade på både Hans och Harald de tyckte att så som hon var skulle alla hästarna vara så hade de haft ett lätt jobb *ler* och sen att tekniken var bra gjorde det inte sämre ju , nu är det bara frågan om vi ska  ta och anmäla henne till kvaliten till hösten , fast då får Amanda rida henne för jag vill ju inte att hon ska börja galoppera i vagnen då hon eg. tävlar i trav. Så nu får man lite mer att fundera över , för det har man ju inte innan .....

2006-03-19

Här händer inte så mycket om jag ska vara ärlig jag jobbar vidare med hästarna och längtar efter våren som alla andra kan jag tro. Amanda och hennes kompis rider och håller igång med Dee, My och Dingla så de börja vara i kanonform snart. Själv har jag börjat stalla in Bonzo på natten och att han får gå med Merlin bara i egen hage så han inte ska springa så mycket vill ju inte att han tappar hull nu ju. Camilla var här och hälsade på i Lördags och efter mycket om och men så hittade hon hit, ska tala om att hon svängde av rätt första gången men hon trodde bara att det var en rastplats så jag är riktigt imponerad över att hon hittade direkt hem *S* och lilla Ludde var bara så söt. Madicken har också fått börja komma in på nätterna nu så jag kan hålla lite lättare koll på henne då hon som sagt är beräknad till den 3 April och hon börja bli riktigt rund och go. Idag var jag nere på Dalsgårds igen och körde Bonzo . Jag körde han för första gången utan slaggjord och det gick jättebra och han uppförde sig precis lika bra som sist det var skönt i allfall, Bittan min andra syster tränade han också lite för hand han är ju inte tränad för han på jättelänge då jag har lite problem med den delen just nu. Hero överraskade mig verkligen positivt idag blev så glad att det funkade med den lilla ändringen som vi gjorde med att sätta skaklarna högre upp , vet ju andra hästar som gillar det bättre och det gick kanon , det är ju alltid kul när allt funkar och det flyter på så bra som man vill.  Min systerdotter Johanna har tjatat på mig nu hela helgen att jag ska komma och klippa hennes russ Vera , men jag har tyvärr inte hunnit med att göra det av olika andledningar men i morron ska vi göra ett försök att få till det men då får hon ställa upp som barnvakt och passa Albin *ler*.

2006-03-16

Igår hade vi den nya hovslagaren här och det gick bra , han skodde Dee-Dee och verkade Lina. Var inne på ortopeden i går igen och röntgade och så men blev inte klokare för det om jag ska vara ärlig, får väl egentligen inte något bra svar varför jag är svullen från knäet och ner till foten, eller varför jag fortfarande har ont eller inte kan räta ut benet ordentligt det enda jag får till svar är att det ser ju bra ut ja det gör det kanske på röntgen plåtarna men det känns fan inte bra hm ja ja nog om  det.

Något annat kul som jag var inne och såg i går på Norske hestesenter var att resultaten äntligen hade kommit in från deras hingstpremiering från Rogaland som var den 9 mars.  Då vi har sålt Slättens Nils till Tomtebo Ponnistutteri som ligger i Bergen i Norge och de visade han i år just i Rogaland *S*. Nisse  blev premierad där med 3.premie så han blev ju godkänd och det var ju jättekul tycker jag och jag får gratulera Tomtebo stuteri och Egon Larsen till detta. Är ju alltid kul när man säljer en avkomma till ett annat land och man ser att det går vägen och allt blir som de hade tänkt sig ...

Slättens Nils Rogaland 9 mars 2006Nisse på G i Rogaland 9 mars 2006

 

2006-03-14

Allt är bara bra med Mirre som fick sin skada , Pia är här varje dag och ger han sina sprutor och tvätta rent så nu börja det se riktigt fint ut.  Jag var nere i Dalsgårds ridhus idag och körde Bonzo och han var skit snäll och uppförde sig exemplariskt svängde åt alla håll och kanter utan att krångla och det roliga var att jag knappt behövde ta i han utan små rörelser och han svängde och stannade , så uppför han sig så när vi ska göra bruksprov så blir det ju inga problem alls. Nu när jag ska ner nästa gång så ska jag köra han utan slaggjord, måste ju göra det någon gång ju *S*. Passade på att köra Hero med när jag ändå var där han har ju inte haft vagn på jätte länge tror nog att det nästan är 1 år sen han hade det sist. Han var snäll och inte alls rädd för vagnen och följde man fyrkantspåret så var det inga problem , halter funkade bra och volta i vänster varv funkade hur bra som helst , men i höger varv hade vi lite problem , så där fick Yvonne vara med lite granna och hjälpa till. Ska testa en annan sak på han när jag ska köra han nästa gång, få se om det hjälper. Hat stallat in Bonzo på natten nu då jag tycker att han behöver äta lite mer i lugn och ro också får han bara gå med Merlin så han inte tappar så mycket vikt , han är inte smal alls men kan få en tendens att se lite uppdragen ut ibland så jag tänkte se till att han tog det lite lugnare *S* . Under och Bethoven åkte ut till de andra hingstarna nu ikväll och ett himla spring blev det men efter en 10 min så var det lugnt igen. Nä nu ska jag ta och fixa lite med maten och hoppas att Pia kommer snart så vi kan spruta Mirre....

2006-03-12

Idag ska jag villigt erkänna att jag är lite seg , var ute på strandhotellet igår och drack och åt gott , lyssnade även på sambon och deras band Pappa PoP.  Jag hade skit kul och de var jätte bra och stället var fullt så bättre kan det väl inte bli men det känns idag att man var ute och inte kom i säng förrän vid halv 4 tiden.

Min sambo PontusPontus och bondessonNellan och Lasse och har ni tur så ser ni david med

Fast det var inte bara roliga saker som hände igår , Amanda kom in och sa att mirre hade skadat sig över ögat och var alldeles svullen och geggigt så det var bara att ringa till djursjukhuset och fick komma dit , men då jag inte hade tid att köra själv då jag var ensam med alla barnen så fick faktiskt mamma och pappa köra dit med han själva det är ju eg. deras häst ändå ju. Men det var ju ändå tur att inte själva ögat var skadat , men såret ser ju äckligt ut och då det hade skett på natten så kunde de inte sy det utan de fick bara rensa upp det och lägga salva och ge han pennecelin, så nu ska det tvättas och läggas salva i samtidigt som han ska få fler sprutor och ge han butta hm , butta kan jag ge han men resten får syrran (Pia ) sköta då jag är så äckelmagad *S*. så helt plötsligt var jag ju tvungen att slänga ut My i lösdriften och låta Mirre vara inne på nätterna fast det var ju planerat att hon skulle gå ut men det var ju för att Madicken skulle börja vara inne , men det löser sig alltid. Nä nu får jag väl ta mig i kragen och göra lite nytta ..... ha det

2006-03-10

Borde väl egentligen skriva den 11 men eftersom jag inte lagt mig ännu så skriver jag den 10. Nu har jag kommit till ro efter kalaset alla har gått hem och det  mesta är bortplockat och kvällen var bra Amanda var jättenöjd med alla sina paket hon fick idag , skönt med en nöjd 12 åring *ler*. I morron (lördag) ska faktiskt jag gå ut på strandhotellet och äta mat och dricka lite gott med sambons arbetskamrater, sambon är också där men de ska ju spela så de får jag äntligen titta på dem igen vi diskuterade det i dag på kalaset hur länge sen det var som jag hörde dem spela och vi kom fram till att det var när Albin var nyfödd nästan hm så det är i allfall 3 år sen sist så det kan ju vara på tiden nu då. Nä om jag skulle ta och lägga mig snart , vi höres..

2006-03-09

I morron fyller Amanda 12 år så idag har jag fixat det sista till henne, jag som verkligen *älskar* att springa i affärer har fått göra det, hm tur att jag har vetat vad hon vill ha så det har gått snabbt att handla till henne. Så i morron är det kalas och vi blir som vanligt många, en nackdel när man har många syskon och många barn *S* , jag var faktiskt även inne på systemet idag det var länge sen man var där , men det är ju skit smidigt nu när man får plocka själv ju och det blir ju inte de köerna som det var innan. Idag har jag bara mockat och så hos hästarna inte hunnit med att göra något annat , min pappa var och hämtade en ensilagebal hos syrran (Pia) då våra är slut nu så vi får köpa av henne tur man har en syster nära . Jag börja nästan få panik om inte vädret blir bättre det är ju knappt 3 veckor kvar till första fölet ska komma här , Madicken är ju planerad runt den 3 April hm och sen är det bara en vecka till Arielle ska föla , sen har jag en till runt den 19 och Majsan är i slutet på April början på maj så jag hoppas verkligen vädret blir bättre så jag slipper ställa in en massa hästar i stallet för jag får ju problem med vad jag ska göra av de då . Tänkte ställa in Madicken efter helgen och Arielle rätt så snart med då Arielle är så stor så hon kan behöva få komma in och vila ordentligt ;-)...// gonkan :-)

2006-03-08

Idag har jag varit hos sjukgymnasten igen , och som vanligt fick jag ont i benet efter det så jag gjorde väl inte så mycket i stallet idag ska erkännas. Amanda red Dee-Dee , Julle red Dingla och Adam körde My och jag tog mig i kragen idag och körde Bonzo igen gick jätte bra i början han svängde och stod i , hm men sen var det ju något ljushuvud som släppte ut våran buse till hund , han sprang rakt ut på åkern och höll på att skrämma slag på stackars Bonzo och efter det var han väl sig inte riktigt lik *S* Han fick något jätte spel när det kom gående på vägen vet inte om han blev rädd eller vad då jag har börjat köra han helstängd men  han bockade och försökte sparka som bara den och då är man glad för att man har varit så klok att sätt på slaggjorden. Sen när han lugnat sig så kunde vi trava på som vanligt igen och tom svänga vänster i en liten volt , så än en gång så hoppas jag att det kommer bli så att man får ha slaggjord på de små liven i framtiden när man gör bruksprov en ren säkerhet bara just för att de kan bli rädda och de är ju unghästar och det vet väl alla att unghästar kan bocka när man rider med ;-)..  nä nu ska jag snart gå ut i kylan och natta hästarna så ha det så länge...

2006-03-06

Snacka om att få en chock när man går upp på morgonen -22,4 grader , men hallå vi bor i söder och när hade vi så här kallt sist, vädret har iof sig varit fint hela dan med sol och vindstilla men det hjälper inte när det är så kallt *S* och det verkar som det ska bli en kall natt i natt med , fast solen skulle nog skina i morron med. I morgon ska jag få hit en ny hovslagare som ska sko Dee-Dee , hon behöver få sko på sig nu även om det är snö och kallt då hennes hovar börja bli lite slitna annars. Jag tror nog att detta ska vara en bra hovslagare då han blev rekommenderad av en annan hovis som jag känner och som har jobbat nere i Helsingborg där även denna har jobbat eller jobbar? Min vanliga hovslagare är ju gravid och ska ha barn nu i April så det är därför jag fått leta upp en annan som tillfälligt kan hoppa in och ta hand om mina hästars hovar, inte lätt att hitta någon som är bra och kan ta hand om alla våra små liv , och allra helst också då det blir tillfälligt bara tills Carina är tillbaka och kan jobba igen. Idag har jag varit nere en runda hos Dalsgårds och hälsat på , hade med mig Bethoven i släpet och han var skitduktig stod helt stilla hela tiden och var tom bunden ,duktig kille det där lätta att lasta och allt, behövde inte ens hjälp. Fick fixat det som fattades på hans singlamentbeskrivning nu och hoppas att det blir bra så här , ska skicka pappret i morron till registratorn så jag får Bethovens pass med. Amanda har ridit  Dee-Dee idag med och hon är verkligen i bra kondition nu både häst och barn ;-). Bonzo fick vila idag hoppas att jag ska hinna med han efter hovslagaren har varit här , för då är Albin fortfarande kvar på dagis så då kan jag hålla på i lugn och ro. Nä nu ska jag gå och kolla på tv igen så ....

2006-03-05

Idag är det jättefint väder här någon minus grad och sol, fast det har varit jättekallt. Inatt hade vi -14,7 och som tur är så har det inte frusit i stallet i allfall. Idag har vi varit aktiva med hästarna igen Amanda har ridit Dee-Dee och Kört My, själv har jag faktiskt kört Bonzo idag helt själv och tom i trav det gick rätt bra måste jag säga, han uppförde sig rätt så bra med tanke på att Amanda red samtidigt. Det enda stora problemet som jag tycker vi har kvar, är att han inte vill svänga vänster på liten volt inne på gårdsplanen *S* men skam den som ger sig jag fick väl hoppa av och le han runt och sen ökade jag avståndet efter hand och till slut så gick han själv runt , då slutade jag. För bäst att lägga av när det går bra så får vi se om han kommer ihåg det till nästa gång då. Så här ser det ut hemma hos oss nu när Amanda rider och kör , min pappa har plogat upp 2 olika sorters banor på åkern som vi kan köra och rida  i och det funkar kanon.

      

Snart dags att ge sig ut i stallet igen , bara hoppas att det inte kommer mer snö nu även om det ser ut som om det skulle kunna göra det om man tittar utåt havet. Ha det gott så länge..

2006-03-03

Har lagt till ett fotoalbum idag med lite vinter bilder som jag har varit ute och tagit idag , passar även på att lägga till en del bilder hos de andra hästarna. Har inte hunnit testa Bonzo stängd ännu det har ju bara snöat och snöat här så jag får se om jag hinner idag . Återkommer kanske senare och rapporterar mer...

2006-03-02

Nu sitter jag här mitt i natten igen och uppdaterar och skriver i dagboken, blir lätt så när man har så mycket annat som ska hinnas med innan man kan sätta sig här. Idag har jag tömkört Bonzo i snövädret och även satt vagnen på han och det går bra han är inte rädd för den eller något sådant det ena är när jag ska tömköra bakom vagnen så drar han sig mot sto hagen hela tiden och kan absolut inte svänga vänster *S* så i morron ska jag testa att stänga honom, så får vi se hur det går. Jag har lagt inte lite fler kort på Dee, Bonzo, Madgic, Paztelle, Dingla, Princess, Eminem och Mozarts sida. Ska nu ta och sätta mig en stund med syrrans hemsida med och lägga in lite av det nya  som jag fått av henne idag. Ha det gott vi höres....

2006-02-28

Ja nu är februari också slut och inte har det blivit varmare för det, idag är det kallare än någonsin blåser riktig snålblåst idag och jag fryser som bara den . Hörde på nyheterna med idag att de hade hittat fågelinfluensa här i Sverige nu med , ja det var väl nästan väntat. Nu har jag lagt ut min systers hemsida på webben med den är inte färdig ännu men det går ju bra att fortsätta när den väl ligger ute också .Här är det lugnt med hästarna de blir tjockare och tjockare bara och får nog snart börja låta 3 av dem vara inne på natten, måste prata med Yvonne om när Majsan var betäckt har glömt det *S* ja vad säger man om det minnet . Idag var det planerat att jag skulle sätta vagn på Bonzo igen men det får jag se om det blir är alldeles för kallt för min smak. Funderar på att lägga in en sida om sålda hästar och en sida om avlidna djur. Fick ju veta tills slut hur det hade gått för Wilma på hennes tävling den 26/2 och hon hade ju gjort 2 felfria rundor det är bra hon är cool den hästen och för er som inte vet vem Wilma är så kan jag tala om att hon är en Welshponny och Pebbles mamma och jag har själv fött upp henne och vi sålde henne till släkten i Bohuslän där vet jag att hon får det bra den damen, hon har en liten speciell plats annars hos oss då hon alltid har varit så go. Nä om jag skulle palta på mig 20 lager kläder och gå ut igen. Ha det till vi höres igen.

 

2006-02-25

Idag så har vi varit inne på travbanan med Dee- Dee och Bonzo, Bonzo uppförde sig jätte bra klart han var lite skrikig och tittig i början när jag tömkörde honom där inne bland de stora travarna och så men han lugnade sig  sen och kunde tom stå still länge när jag klockade Amanda när hon red Dee på banan och då stod han helt still och tittade och jag kunde stå hur lugnt som helst bakom honom *ler* då är man nöjd *S* men vi får se hur det går sen när man får vagnen på honom  med. Dee gick i allfall bra var lite pigg och vi hade henne öppen idag på banan men det blir att hon får fortsätta vara stängd på banan då hon gärna drar sig utåt. En sak som jag länge har funderat på är varför det finns en sådan löjlig regel att man inte får ha slaggjord på hingstarna när man gör bruksprov med dem , det är ungefär som man skulle säga till ryttarna att de inte får använda hjälm eller väst när de rider. Det är ju en säkerhets sak som man använder just för att de kan bli rädda och slå och inte för att de brukar göra det , tex. i Norge har det blivit lag på att ponnytravarna där måste ha slaggjord på annars så får de inte starta , bara en dum regel som vi har här att man inte får ha det tycker jag. Det gör ont att få en spark i huvudet jag vet för jag har fått det en gång av en C-ponny när vi körde den och hon gjorde det inte för att vara dum utan just för att hon blev skrämd av en lastbil. .. Ja vad har jag mer hittat på idag inte mer än mockat och gett hästarna mat man hinner ju tyvärr inte så mycket som man vill då jag måste vila alldeles för mycket pga. mitt jäkla ben , får ju ont men men . Har jobbat lite mer med syrrans hemsida med det går framåt bara jag får material av henne *S*. Nä nu ska jag snart lägga mig så ha det .

2006-02-22

Nu har jag börjat komma igång med Bonzo tömkörningen går bra och han har haft släpa som funkar bra nu med. Idag hängde vi på vagnen utan att spänna den och det gick jättebra och han var lätt att le  med vagn men får lite hjärnsläpp när jag går bakom och ingen framme hos han *S* då har han glömt hur man gör när man svänger men det kommer nog, velar fortfarande på om jag ska stänga han eller inte han tappar ju koncentrationen ibland eller rätt ofta . Har börjat göra min systers hemsidan nu med och för er som inte vet så är Pia som har Ekstrands stuteri min stora syster hehe , Nu avslöjade jag ju Pia hon säger ju alltid att hon är min lillasyster men så är det alltså inte. Jag har kommit riktigt långt med hennes sida också så nu får hon sätta fart med att skriva så jag vet vad som ska komma med där. Annars så flyter allt på här hemma med sjuka barn osv.  precis som det ska vara . Nä nu ska jag försöka lägga mig att sova det är ju mitt i natten och lite till *S*...

2006-02-20

Idag har jag inte gjort så mycket med hästarna då jag har varit ute och  ränt , varit och köpt lite häst mat och var hemma hos Yvonne. Amanda har ridit Tiffy idag i skogen och Julle och Empe har ridit dingla och  Dee i skogen. Bonzo får vila idag då klockan springer iväg och sambon ska iväg och träna med sitt band så då hinner jag inte med så mycket annat idag.

 

2006-02-19

Vad har hänt sen sist inte så mycket egentligen , mer än att jag fortsätter tömköra Bonzo det går jättebra nu klarar det själv utan hjälp, idag så hjälpte dock Pontus mig med att hålla vagnen vid sidorna på Bonzo och så ledde jag honom men han tyckte det var jätte äckligt *ler* så jag ska ta och leta fram min släpa och köra han med det ett tag , brukar hjälpa för när de väl lärt sig gå med den så klarar de det mesta ;-). Amanda och hennes kompisar har ridit Dee, Dingla och My så de har fått sin motion också det är bra och nu är det ju sportlov så jag hoppas att vädret blir bra så vi kan börja köra lite i skogen med. Jag har ju ett litet dilemma bara måste hitta en hovslagare som kan tänkas ta mina hästar någon gång då våran ska ha barn men hon skulle inte vara hemma så länge utan hon trodde att det räckte att jag hade en annan en gång. Måste sko Dee nu för hennes hovar är ju lite klenare än My´s men jag tycker att alla hästar som har ljusa hovar att de är lite sämre eller mjukare kanske man ska säga. Bonzo måste ju kollas en gång till innan premieringen med . Millan jag insåg att min kvast inte klarade av att flyga mig ända hem till dig, den klarade inte ens av att lyfta mig upp ur soffan ;-)......

2006-02-17

Ja idag har man inte hunnit göra så mycket ännu mer än att vara ute och känna hur kallt det är idag .. Igår var vi på årsmöte på HPTS det var bra nu känner man att snart närma sig första start och tävlingssäsongen i gång igen. Vi har planerat att första start ska vi göra här i Halmstad bara hoppas att det finns proppar som passar så vi kan få ut både My och Dee. Nu är det sportlov nästa vecka så då borde vi kunna få på vagnen på Bonzo då Amanda är ju hemma på dagarna så blir det lättare, funderar även på om vi inte ska hämta hem Manda snart med får väl ringa Mia och förbereda henne på att vi vill ha hem henne nu snart . Igår så tömkörde jag Bonzo helt själv gick över förväntan han är ju riktigt smart ju , fast stark *ler* eller det är nog mer att jag är lite klen just nu. Har mätt Carisam och Eros också Carisma var ca 91 cm och Eros var ca 92 cm ....

2006-02-15

Idag har jag varit hos sjukgymnasten och det går bra med själva knä´t lite sämre med benet så vi ska börja med lite andra övningar om 14 dagar. Bonzo han får vila idag eftersom jag har ont efter träningen. Sen tror iof sig jag att det kan vara bra med 1 dags vila så han får tänka på vad vi har gjort med han. Amanda och Julle ska rida Dee och Dingla idag och ev skulle Adam rida My annars så får de longera eller rida henne med. Idag tog jag in Amadeus och mätte han och han var ca 98 cm ,passade även då på att trassla upp hans man lite och han hade lyckats får 2 snygga korkskruvar i sin man. Vi mätte även Eminem för ett tag sen och han var ca 1M , rätt lagom höjd tycker jag. Måste ta och mäta åringarna en dag och även Mozart då han är så liten men naggande god *ler*. Fick sms av mamma och pappa idag de är i Tunisien och de satt ute i solen och gottade sig man blir ju avis när vi har sådant skitväder här hemma .  Fast eg borde de ju bjuda oss  på semester eftersom vi tar hand om alla hästarna ,  det är ju min familj och mina föräldrar som har stuteriet ihop  och ja jag ska göra en sida om oss också ,  har lovat Camilla det .......

 

2006-02-13

Här händer  inte så mycket just nu , ena sonen har ju fått feber och nässelutslag igen , man kan ju undra varför han får nässelutslag  när han har en infektion. Amanda och hennes kompis Julle håller igång hästarna bra här hemma även om inte vädret är det bästa, de rider och står i det är bra och är ett bra sätt att variera träningen , så de inte bara körs. På tal om körning så har vi faktiskt haft sele på Bonzo idag och det gick rätt bra Amanda gick där framme och ledde och jag gick bakom och haltade och halkade runt , så nu får vi försöka hålla igång han med tömkörning  varje dag i en vecka och sen kanske jag klarar mig utan Amanda´s hjälp och förhoppningsvis så kommer vagnen på inom 14 dagar .Jag har även varit ute och lett Bethoven och Merlin en mini runda idag och det gick över förväntan, de börja ju nästan bli tama nu *S* de fick även sin andra vaccinationsspruta igår, även de andra fölen och alla unghästar är avmaskade och klara. Vädret har ju varit hur dåligt som helst de sista dagarna antingen så snöar det eller så regnar det och just nu vill jag ha värme och sol fast det kommer snart får jag hoppas....

2006-02-11

Idag har Madgic varit ute och sprungit och grannens hästar med , vi vet inte om det var deras hästar som var här först och såg till att få Madgic med sig hem till dem eller om Madgic kom dit först och såg att de kom ut *S* .Då är man i allfall glad att Madgic är så snäll som han är lätt att ta osv . Jag börjar snart få panik här då jag inte tycker att mitt knä (ben) inte läker så snabbt som jag vill då Bonzo måste bli inkörd helst nu .. Ja ja får väl tvinga syrrorna att fixa det annars. Madicken som ska föla nu i början på april börja verkligen se högdräktigt ut men hon är så pigg och glad så ,  3 st föl ska det bli i april och man längtar ju dit nu ju och hoppas att de fölar som de ska och inte när det är hingstpremieringen. Fast det verkar inte som vintern vill ta slut ännu ena stunden så regnar det och ena stunden så snöar det och lite lagom kallt så det är kul ute just nu ....

2006.02.09

Ja nu börja jag väl få ordning på sidan ett och annat små fel är det säkert kvar att fixa till men jag börja bli nöjd , lite nyare kort behövs ju och vissa har jag ju inga på *S* .

 

2006.02.02

Ja nu är väl det mesta färdigt här på hemsidan *ler* ska bara få ut den också *S*..

 

Tillbaka